דיון גולדן סירופ?

  • פותח הנושא sim
  • פורסם בתאריך

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
יש איפה להשיג אותו בכשרות מהודרת??
ויש תחליף בשבילו?
יש corn syrup אמריקאי בארץ אם אתם אוכלים את הכשרות.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים שהעלית
זה חסום לי בנתיב
מקור: https://www.misspetel.com/honeycomb/

ממתק חלת דבש
המצרכים:
400 גרם סוכר לבן
100 גרם גלוקוזה
1/4 כוס מים
כפית סודה לשתיה
ההכנה:
מרפדים בתנית בגודל 20X30 ס"מ בנייר אפיה משומן.
מכניסים לסיר עם תחתית עבה סוכר, גלוקוזה ומים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מרגע שרותח לא מערבבים יותר.
מבשלים מעל להבה בינונית עד שהתערובת מגיע ה לטמפרטורה של 155 מעלות ומקבלת צבע ענברי-זהוב.
מסירים מהאש ומפזרים מיד כפית של אבקת סודה לשתיה ומערבבים. זהירות – התערובת רותחת ומבעבעת.
תוך כדי בעבוע שופכים את התערובת לתבנית. היא תמשיך לבעבע בתבנית, לא לגעת.
מניחים לה להתקרר ולהתקשות בטמפרטורת החדר, כחצי שעה.
שוברים לקוביות ומאחסנים בכלי סגור.
חלת דבש מתכון

כמה הערות והארות –
אפשר להחליף חצי מכמות הגלוקוזה בדבש – אצלנו משמעותית פחות אהבו את גרסת הדבש.
אפשר להחליף גם את כל הגלוקוזה בדבש אבל אז מתקבל ממתק מאוד נדבק לשיניים עד כדי סכנת שליפת סתימות. אז ללעוס בזהירות…
וחוץ מלנשנש, מה עוד עושים עם זה?
אורזים כמה כאלה בשקית צלופן או בצנצנת יפה ומביאים במתנה לראש השנה.
מכינים קינוח שכבות
מפוררים ומפזרים כתוספת קראנצ'ית לקינוחים ולעוגות, למשל בפנקוטה הזו

_____________________________________________

מקור: https://yeschef.co.il/App/Recipe/494


ממתק הוקי פוקי, ממתק חלת דבש

רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8

כלים:
  • נייר אפייה על משטח עבודה (אפשר בתבנית אפייה או בתבנית גדולה)
  • סיר בינוני עם ידית אחת.
  • מדחום לממתקים (בחנויות האפייה).
  • כף מעץ/ לקקן / מטרפה.
  • פטיש שניצלים או מערוך - לא חובה

מרכיבים:
  • 200 גרם סוכר.
  • 70 גרם מים.
  • 40 גרם סירופ תירס (בחנויות האפייה).
  • 10 גרם דבש.
  • 10 גרם סודה לשתייה.
לטבלת המרת מידות ומשקלות לחץ כאן

הוראות הכנה:
  1. בסיר מערבבים יחד: מים, סוכר, סירופ תירס והדבש.
  2. מדליקים כיריים על אש נמוכה- בינונית. ממסים את הסוכר. לערבב כל הזמן.
  3. לאחר שהסוכר נמס, מניחים בתוך הנוזל מדחום. מגבירים אש אם צריך. הסוכר יבעבע. משגיחים עד שהמדחום מגיע ל-150 מעלות.
  4. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים במרץ. הזהרו לא לערבב יותר מידי. אתם תראו כי הנוזל יתפח וישנה את צבעו וצורתו. ערבבו במרץ עד שלא תראו את אבקת הסודה יותר
  5. מוזגים מיד לנייר האפייה. הטופי יתפרס על נייר האפייה. יכול להיות גם שהטופי ימשיך לתפוח מעט על נייר האפייה.
  6. מחכים עד שיתקשה ויתקרר.
  7. לנתק בעדינות את הממתק מנייר האפייה.
  8. לשבור לחתיכות בגודל של כעוגייה עם היד או בעזרת פטיש שניצלים.
  9. יכול להישמר במיכל אטום עד כחודש.
  10. מה לעשות עם הפירורים והחתיכות הקטנות שנשארו על נייר האפייה? לשמור בכלי ולהוסיף כף גדושה לכוס הקפה או לכוס חלב קר או חם.

ממתק הוקי פוקי, ממתק חלת דבש
 
  • תודה
Reactions: sim

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה