גבעת אדומים/מצפה יהודה

מצב
הנושא נעול.

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הציעו לנו לקנות יחידות קרקע,
שווה לקנות שם?
למישהו יש מידע בעניין?
 

קפיץ

משתמש פעיל
אין לי מושג
אבל מחיפוש קל מצאתי כתבה אודות העניין שנכתבה כבר ב2016


כך משווקים קרקעות ליד ירושלים ליישוב שמעולם לא קם
קמפיין חדש מציע לקנות "זכות לדירה" ביישוב מצפה יהודה-גבעת אדומים ■ במינהל התכנון מתריעים שלא מקודמת שם תוכנית.
דרור מרמור21.08.2016

השטח עליו אמור לקום היישוב / צילום: ליאור מזרחי

בשבועות האחרונים החלו להופיע בכלי התקשורת, הדתית בעיקר, מודעות לשיווק קרקע לאלפי יחידות מגורים: "מבצע בפרויקט המצליח - גבעת אדומים". במפה המצורפת לברושורים ולמודעות נכתב במפורש שמדובר בפרויקט חדש המוקם במצפה יהודה-גבעת אדומים, "רק 15 דקות מירושלים".
רק שמצפה יהודה אינו פרויקט חדש. בתחילת שנות ה-80 החל שיווקו של פרויקט "עיר גנים" ליד העיר ירושלים. חברת מצפה לבנייה (חברון) בע"מ, שנרשמה בעיר רמאללה, הודיעה כי רכשה חטיבת קרקע גדולה, 1,500 דונם, ליד הר המונטר - 7 ק"מ מזרחית לירושלים, 4 ק"מ דרומית למעלה אדומים. "המטרה: הקמת ישוב עירוני באווירה כפרית, באיכות חיים גבוהה ובמימון עצמי של הקרקע, פיתוח ובניית הבית הפרטי על ידי המשתכנים". בחברה אפילו הבטיחו הקמת "מרכז נופש חדשני באזור, לשירות תיירות פנים וחוץ כאחד".
- פרסומת -

החברה, בבעלות משה מייבסקי, שיווקה באותם ימים מגרשים בשטח של 600 מ"ר נטו ומכרה בשלב ראשון כ-600 יחידות קרקע. לפי חוזה שנמצא אצלנו, במאי 1982 שילם זוג קונים כ-30 אלף שקל (ישן) עבור מגרש ביישוב החדש. מי שחשש לרכוש קרקעות מעבר לקו הירוק, זכה להבטחה כי שר החקלאות באותה עת, אריאל שרון, הוא תומך נלהב בפרויקט.
בחנוכה תשמ"ג (סוף שנת 1982) נשלח כבר טופס עדכון לתושבים, "כדי להכין את התכנון המתאים לקראת אכלוס". במכתב נמסר להם כי עד אפריל 1983 יתבצע גמר תכנון ואישור לתב"ע, עד חודש מאי תתבצע בחירת המגרשים ועד נובמבר באותה שנה כבר יתבצעו התשתיות ועבודות הפיתוח ביישוב החדש. במקביל, נכתב לקונים, החל ממאי 1983 כבר ניתן יהיה לתכנן ולבצע את הקמת הבתים הפרטיים. כשעניינים לא התקדמו כמתוכנן, הודיעה החברה בחגיגיות בספטמבר 1984 כי הוועדה הממשלתית לשמות אישרה את שם היישוב החדש כפי שהוצע - מצפה יהודה.
"השטח יפחת מחמת השיפועים"
יותר מ-35 שנה עברו. הישוב החדש כמובן לא הוקם. הרוכשים המתוסכלים, אנשים באמצע החיים שחשבו אי שם בשנות ה-80 שהם קונים דירה לילדים ושחלקם כבר עבר את גיל 80, קיבלו לפני כשנתיים מכתב מפתיע, שבו נמסר להם כי "הדרך עוד רבה וארוכה לפנינו בכדי לתכנן אישור תב"ע ובנייה בשטח". במכתב נאמר כי "לשם כך יהיה צורך באישורים מחודשים בדרגי התכנון השונים, ואישורים אלו ניתנים כיום במשורה, וייתכן כי ייקח זמן רב לקבלם".
קיראו עוד ב"גלובס"

בחברת מצפה לבנייה יותר מרמזו לקונים שכדאי להם לוותר על החלום הישן, "היות והשטח שנרשם בטאבו הינו כ-30% בלבד מהשטח עליו דובר בתחילה (417 דונם, מתוך אדמות היישוב המתוכנן בגדול 1,500 דונם), וייתכן שהשטח הראוי לבנייה יפחת מחמת השיפועים". החברה פרסה בפניהם שתי אופציות - לקבל חזרה כסף בתמורה לוויתור על הזכויות (מי שבחר באופציה הזו קיבל כמה אלפי שקלים, בהתאם למו"מ מול מייבסקי), או "להמשיך אל היעד", תמורת תשלום נוסף של 5,000 שקל - "השתתפות בהוצאות החברה לצורך רישום הקרקע, תכנונה ופיתוחה". כך למעשה נקבר החלום הנדל"ני עבור מאות אנשים שהתפתו להאמין לו לפני עשרות שנים.
אלא שלפתע פתאום הוא כאמור צץ מחדש במלוא המרץ. סיבוב שני על אדמות מצפה-יהודה. הפעם כבר לא מדובר בחברת מצפה לבנייה (חברון) המשווקת את הפרויקט, אלא בחברה עם שם קליט בהרבה - 'קרן ירושלים המאוחדת', חברה היושבת ברעננה ובירושלים ונמצאת בבעלות גד גבריאל. מטרת החברה הפרטית, אגב, היא ש"לכל יהודי תהיה אפשרות לרכוש קרקע בארץ ישראל".
סרטון של החברה בנוגע להזדמנות האטרקטיבית במצפה יהודה מדגיש שמדובר "גם בעסקה מצוינת, אבל גם במצווה - שתי ציפורים במכה אחת".

כעת, כיאה לחזון שעדכן את עצמו מאז שנות ה-80 ועד לשנת 2016, כבר לא מדובר ביישוב כפרי של צמודי קרקע, אלא ב-4,500 דירות, סדר גודל של עיר קטנה (בכל העיר מעלה אדומים יש פחות מ-9,500 דירות), בבניינים בני 8 קומות, 32 דירות בבניין. למשימת התכנון של היישוב הצפוף אפילו גויס האדריכל גדעון חרל"פ, מי שכיהן כמהנדס העיר מעלה אדומים בשנותיה הראשונות, ששרטט 3,200 דירות ב-100 בניינים בני 8 קומות, עוד 1,200 דירות ב-30 בניינים בני 10 קומות ו-40 בתים דו-משפחתיים.
בחברה מדגישים כי ישנה החלטת ממשלה בתוקף להקמת היישוב על הקרקע (משנת 1984). ממינהל התכנון נמסר ל"גלובס", כי אכן מדובר על יישוב שהקמתו אושרה על ידי הממשלה בתחילת שנות השמונים, ואפילו התחילו להכין לו תוכנית מתאר מס' 422, אבל התוכנית מעולם אפילו לא הופקדה - ולכן לא ברור בכלל על בסיס איזה תכנון משווקים את היישוב". בעקבות פניית "גלובס", ציינו במינהל התכנון כי הם ערכו בדיקה מול לשכת התכנון באיו"ש, "ממנה עולה כי אין שום תוכנית שמקודמת בעניינו של מצפה יהודה".
בכל מקרה, למי שחושש מרכישת קרקע ביישוב חדש, בחברה גם מדגישים כי הקרקע שבבעלותם, אותם 417 דונם, נמצאת בתחום השיפוט של "היישוב המוצלח והיוקרתי קידר, הסמוך מאוד לעיר מעלה אדומים".
בשיחה עם משווק הפרויקט החדש הוא הדגיש בפנינו כי בעוד שלושה שבועות יוגשו התוכניות של הפרויקט החדש לוועדה המקומית, והצפי הוא שבתוך 5-8 שנים יתקבלו אישורים לבנייה. "זה יכול לקחת גם 4 שנים או 11 שנים, אבל בכל מקרה לא מדובר על פרויקט של 30 שנה, מכיוון שמדובר בקרקע פרטית". אותו איש שיווק גם הרגיע אותנו שמדובר בשכונה של היישוב קידר, אלא שבמזכירות היישוב קידר דווקא הדגישו בפנינו שאין להם שום קשר לפרויקט החדש.

"מבצע" ו"זכייה"
בפרסום הפרויקט לא מדובר כמובן ברכישה מסוכנת, אלא ב"מבצע", וממילא גם ב"זכייה". מחיר הזכייה הוא 55 אלף שקל לכל יחידת קרקע לדירה, "במבצע ל-500 הקונים הראשונים". באתר האינטרנט של הקרן לירושלים המאוחדת מופיע מבצע אחר: כל 100 מ"ר רק ב-71 אלף שקל. משווק הפרויקט העריך כי בסה"כ תעלה שם דירה 670-680 אלף שקל, לאחר תשלום נוסף של ייזום ופיתוח בסך 100 אלף שקל, "ולפי עלות בנייה של 1,000 דולר למ"ר".
ירושלים של יוקרה: שוק המשרדים בבירה קורץ לחברות הייטק
בסרטון ברשת מציין רונן אביקיסר, ממנהלי הפרויקט, כי לאחר שהקרקע תופשר "היא תהיה שווה פי 6 או פי 7 ממחירה כעת". החברה מוכרת קרקע, זכות לדירה (כאמור, בשטח של 100 מ"ר), אבל אביקיסר מדגיש בסרטון כי "על דונם אפשר גם לבנות בניין של 20 קומות, ולקבל 80 דירות". לגבי אישורים לא צריך לדאוג: "בחסדי ה', העסק רץ", מבטיח אביקיסר. האדריכל חרל"פ, אגב, מעריך בחוות הדעת התכנונית שלו שרק כ-50% מהשטח מיועדות לבנייה, "בהתחשבות בשיפועים ובהפרשות לצרכי ציבור".
מי שדואג, נמסר לו כי ראש מועצת גוש עציון "מעודד את קידום התוכנית". ראש המועצה, דוידי פרל, גם מופיע בסרטון הפרויקט, גם הוא מדגיש כי המועצה דוחפת את התכנון של היישוב החדש.
חשוב להזכיר כי מועצת גוש עציון יושבת בכלל מדרום לירושלים, בעוד שמעלה אדומים והיישוב החדש נמצאים בכלל במזרחה. האנומליה הזו כבר גררה בעבר הקמת ועדת גבולות, שהמליצה בין היתר לספח את הישוב קידר לעיר מעלה אדומים. בסופו של יום, בעיקר בגלל התניות של מעלה אדומים בנוגע לעלויות פיתוח ותשתיות, הנושא ירד מהפרק.
דוידי פרל, ראש המועצה, מסר לנו כי "האדמה עליה מדובר בסרטון הינה אדמה פרטית ששר הביטחון הוא שהכניס אותה לתחום השיפוט של המועצה האזורית גוש עציון. בשל העובדה שמדובר כאמור באדמה פרטית, הבעלים יכול לתכנן את הבנייה ללא צורך באישורים ואף איננו זקוק לאישור המועצה או גוף אחר על מנת לשווק את הקרקעות. המועצה האזורית גוש עציון והעומד בראשה תומכים בהקמת יישובים חדשים בתחום המועצה, בהרחבת יישובים קיימים ובפיתוחם.
"יודגש כי המועצה איננה משווקת יחידות דיור אלא דוחפת, תומכת ומסייעת בהקמת יישוב וקידום האינטרסים התיישבותיים של המועצה ושל כלל ישראל וכמו במקרים רבים ואחרים פועלת המועצה במגוון רחב של אמצעים לסיוע בבנייה כאמור. הגורם העיקרי שמשפיע על מתן האפשרות להתחלת הבנייה הוא ראש הממשלה ולכן ראוי להפנות את שאלת הסבירות ולוחות הזמנים הריאליים לביצוע אל לשכתו".

בעלי הקרקע: ארבעה יהודים מארגנטינה
מי שמשווקת את הפרויקט החדש היא כאמור "קרן ירושלים המאוחדת", אבל מי שרכש את הקרקע בפועל בסיבוב החדש הם ארבעה יהודים מארגנטינה - מרקו וגבריאל סאלם (35% כל אחד), חוליו סלמה (15%) ואלחנדרו טלגם (15%).
הארבעה רכשו את אותם 417 דונם ממשה מייבסקי (שנפטר בערב חג שבועות האחרון), לאחר שהוא שכנע כאמור את מרבית קוני החלקות משנות ה-08 לוותר על חלקם. מי שחתום על השידוך בין הקונים למוכרים הוא עו"ד דורון ניר צבי, מהבולטים היום באנשי ההתיישבות ביו"ש ובגיבוש עסקאות נדל"ן מורכבות מעבר לקו הירוק.
"חזון ומעט כסף"
ניר צבי, שהוא גם עו"ד המלווה את הפרויקט, משוכנע כמובן שמדובר בהזדמנות פז להשקעה: "זה כמו לקנות קרקע חקלאית ליד פרדס חנה, עם סיכוי טוב יותר להצליח. אני אומר לאנשים ששואלים אותי - אם אתה צריך את הכסף למכולת, אל תקנה. אם יש לך 500 אלף שקל פנויים, לך תקנה דירה. אבל אם אתה תקוע עם 100 אלף שקל בבנק, וכולם יודעים שהכסף רק הולך ונשחק היום בבנקים, בוא תקנה קרקע ביישוב החדש. כבר יש לי אנשים שקנו קרקע ביישוב ב-30 אלף שקל ומכרו אותה לאחר תקופה קצרה ב-70 אלף שקל.
"בעיני זה כמו לקנות פרדס תפוזים בתל אביב לפני מאה שנה. מי שמימש אחרי 10 שנים הרוויח יפה, מי שמימש אחרי 30 שנה עשה סיבוב לא רע, ומי שילדיו ונכדיו מממשים היום, דאג שהם יאכלו תפוחי זהב כפשוטו, לכל ימי חייהם".
- הסיכון הזה מתאים לאנשים פרטיים? התמונה שמציירים להם היא שממש בקרוב מוקם שם יישוב.
"צריך חזון, ומעט כסף באופן יחסי. כבר הוכח שלקנות קרקע בארץ ישראל זה צעד משתלם, והקרקע רק משתבחת עם הזמן. באופן פרדוקסלי, דווקא ביהודה ושומרון סיכויי ההפשרה של קרקע חקלאית גדולים בהרבה מאשר בתוך הקו הירוק. כשסוף סוף משרד הביטחון מאשר את העלייה, רשויות התכנון רצות על זה". ניר צבי מדגיש שהיישוב החדש גם משתלב בתוכניות לסלילת כביש 'חוצה מדבר יהודה' (כביש 80), מעלה אדומים-ערד, הצמוד לדופן היישוב. "ואם יהיה סיפוח מלא של מעלה אדומים, ומדברים על חוק כזה הרבה זמן, ערך הקרקע מיד יקפוץ".

- מדובר במקרה הטוב ב-417 דונם בסה"כ של אדמה פרטית. לא מקימים יישוב של אלפי דירות על שטחים כאלו.
"לכן אנחנו גם אומרים שמדובר בשכונה של קידר ועל יישוב שנמצא בשטח השיפוט של קידר. ככה בדיוק מקימים יישובים, ואנחנו לא ממציאים את הגלגל מחדש. בזמנו אצל פליאה אלבק (מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה בשנות ה-80) היה מקובל שיזם מביא 400 דונם והוא מקבל עוד אלפי דונמים אדמות מדינה מסביב. ככה קמו הרבה יישובים ביהודה ושומרון וככה גם יקום היישוב הזה.
"אני לא נביא ולא בן נביא, אבל היישוב החדש יקום. איך שאתה לא מסתכל על זה, הדבר יקרה. זה ייקח אולי 10 או 20 שנה, אבל יהיו שם מגדלים".
 

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה
מעדיפה מידע לא מהרשת (כל המידע מהרשת מתבסס על הפעם הראשונה שניסו ב-2016 ואני רוצה מידע על הפעם השניה - עכשיו.)
וכן מניסיון אישי האם מישהו פה קנה, נשמע אמין, וכו'.
 

ייד

משתמש מקצוען
הציעו לנו לקנות יחידות קרקע,
שווה לקנות שם?
למישהו יש מידע בעניין?
אין לי מושג אבל צריך לקחת בחשבון שזה ביו״ש שמסמכי הבעלות לא תמיד מבוררים,
וגם עם הבעלות ברורה כל קידום בניה שם מצריך אישור המינהל האזרחי במשרד הביטחון, האו״ם, האמריקאים, האירוםאים וכו, שזה כאב ראש לא קטן,

מלבד זאת 99% ממחירות הקרקעות לציבור הרחב הם שקר, גניבה ועושק.
 

איכא מאן דאמר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האם יש למשהו מידע חדש בעניין?
האם משהו זז שם לאחר אישור הממשלה
אני לא בטוח שמדובר על אותו מקום.
וגם אם כן, האם החלטת הממשלה כוללת גם בניה בשטח, או רק הסדרה של המאחז הקיים.
וגם ההסדרה הקיימת של המאחז לוקחת המון זמן.
(כמובן שאם מדובר באותו מקום, ויוסדר המאחז כישוב, יהיה הרבה פחות מסובך להתקדם להפשרת שאר הקרקעות במקום לבנות שכונות נוספות ליישוב הקיים).
 

באגד

משתמש חדש
אין לי מושג
אבל מחיפוש קל מצאתי כתבה אודות העניין שנכתבה כבר ב2016


כך משווקים קרקעות ליד ירושלים ליישוב שמעולם לא קם
קמפיין חדש מציע לקנות "זכות לדירה" ביישוב מצפה יהודה-גבעת אדומים ■ במינהל התכנון מתריעים שלא מקודמת שם תוכנית.
דרור מרמור21.08.2016

השטח עליו אמור לקום היישוב / צילום: ליאור מזרחי

בשבועות האחרונים החלו להופיע בכלי התקשורת, הדתית בעיקר, מודעות לשיווק קרקע לאלפי יחידות מגורים: "מבצע בפרויקט המצליח - גבעת אדומים". במפה המצורפת לברושורים ולמודעות נכתב במפורש שמדובר בפרויקט חדש המוקם במצפה יהודה-גבעת אדומים, "רק 15 דקות מירושלים".
רק שמצפה יהודה אינו פרויקט חדש. בתחילת שנות ה-80 החל שיווקו של פרויקט "עיר גנים" ליד העיר ירושלים. חברת מצפה לבנייה (חברון) בע"מ, שנרשמה בעיר רמאללה, הודיעה כי רכשה חטיבת קרקע גדולה, 1,500 דונם, ליד הר המונטר - 7 ק"מ מזרחית לירושלים, 4 ק"מ דרומית למעלה אדומים. "המטרה: הקמת ישוב עירוני באווירה כפרית, באיכות חיים גבוהה ובמימון עצמי של הקרקע, פיתוח ובניית הבית הפרטי על ידי המשתכנים". בחברה אפילו הבטיחו הקמת "מרכז נופש חדשני באזור, לשירות תיירות פנים וחוץ כאחד".
- פרסומת -

החברה, בבעלות משה מייבסקי, שיווקה באותם ימים מגרשים בשטח של 600 מ"ר נטו ומכרה בשלב ראשון כ-600 יחידות קרקע. לפי חוזה שנמצא אצלנו, במאי 1982 שילם זוג קונים כ-30 אלף שקל (ישן) עבור מגרש ביישוב החדש. מי שחשש לרכוש קרקעות מעבר לקו הירוק, זכה להבטחה כי שר החקלאות באותה עת, אריאל שרון, הוא תומך נלהב בפרויקט.
בחנוכה תשמ"ג (סוף שנת 1982) נשלח כבר טופס עדכון לתושבים, "כדי להכין את התכנון המתאים לקראת אכלוס". במכתב נמסר להם כי עד אפריל 1983 יתבצע גמר תכנון ואישור לתב"ע, עד חודש מאי תתבצע בחירת המגרשים ועד נובמבר באותה שנה כבר יתבצעו התשתיות ועבודות הפיתוח ביישוב החדש. במקביל, נכתב לקונים, החל ממאי 1983 כבר ניתן יהיה לתכנן ולבצע את הקמת הבתים הפרטיים. כשעניינים לא התקדמו כמתוכנן, הודיעה החברה בחגיגיות בספטמבר 1984 כי הוועדה הממשלתית לשמות אישרה את שם היישוב החדש כפי שהוצע - מצפה יהודה.
"השטח יפחת מחמת השיפועים"
יותר מ-35 שנה עברו. הישוב החדש כמובן לא הוקם. הרוכשים המתוסכלים, אנשים באמצע החיים שחשבו אי שם בשנות ה-80 שהם קונים דירה לילדים ושחלקם כבר עבר את גיל 80, קיבלו לפני כשנתיים מכתב מפתיע, שבו נמסר להם כי "הדרך עוד רבה וארוכה לפנינו בכדי לתכנן אישור תב"ע ובנייה בשטח". במכתב נאמר כי "לשם כך יהיה צורך באישורים מחודשים בדרגי התכנון השונים, ואישורים אלו ניתנים כיום במשורה, וייתכן כי ייקח זמן רב לקבלם".
קיראו עוד ב"גלובס"

בחברת מצפה לבנייה יותר מרמזו לקונים שכדאי להם לוותר על החלום הישן, "היות והשטח שנרשם בטאבו הינו כ-30% בלבד מהשטח עליו דובר בתחילה (417 דונם, מתוך אדמות היישוב המתוכנן בגדול 1,500 דונם), וייתכן שהשטח הראוי לבנייה יפחת מחמת השיפועים". החברה פרסה בפניהם שתי אופציות - לקבל חזרה כסף בתמורה לוויתור על הזכויות (מי שבחר באופציה הזו קיבל כמה אלפי שקלים, בהתאם למו"מ מול מייבסקי), או "להמשיך אל היעד", תמורת תשלום נוסף של 5,000 שקל - "השתתפות בהוצאות החברה לצורך רישום הקרקע, תכנונה ופיתוחה". כך למעשה נקבר החלום הנדל"ני עבור מאות אנשים שהתפתו להאמין לו לפני עשרות שנים.
אלא שלפתע פתאום הוא כאמור צץ מחדש במלוא המרץ. סיבוב שני על אדמות מצפה-יהודה. הפעם כבר לא מדובר בחברת מצפה לבנייה (חברון) המשווקת את הפרויקט, אלא בחברה עם שם קליט בהרבה - 'קרן ירושלים המאוחדת', חברה היושבת ברעננה ובירושלים ונמצאת בבעלות גד גבריאל. מטרת החברה הפרטית, אגב, היא ש"לכל יהודי תהיה אפשרות לרכוש קרקע בארץ ישראל".
סרטון של החברה בנוגע להזדמנות האטרקטיבית במצפה יהודה מדגיש שמדובר "גם בעסקה מצוינת, אבל גם במצווה - שתי ציפורים במכה אחת".

כעת, כיאה לחזון שעדכן את עצמו מאז שנות ה-80 ועד לשנת 2016, כבר לא מדובר ביישוב כפרי של צמודי קרקע, אלא ב-4,500 דירות, סדר גודל של עיר קטנה (בכל העיר מעלה אדומים יש פחות מ-9,500 דירות), בבניינים בני 8 קומות, 32 דירות בבניין. למשימת התכנון של היישוב הצפוף אפילו גויס האדריכל גדעון חרל"פ, מי שכיהן כמהנדס העיר מעלה אדומים בשנותיה הראשונות, ששרטט 3,200 דירות ב-100 בניינים בני 8 קומות, עוד 1,200 דירות ב-30 בניינים בני 10 קומות ו-40 בתים דו-משפחתיים.
בחברה מדגישים כי ישנה החלטת ממשלה בתוקף להקמת היישוב על הקרקע (משנת 1984). ממינהל התכנון נמסר ל"גלובס", כי אכן מדובר על יישוב שהקמתו אושרה על ידי הממשלה בתחילת שנות השמונים, ואפילו התחילו להכין לו תוכנית מתאר מס' 422, אבל התוכנית מעולם אפילו לא הופקדה - ולכן לא ברור בכלל על בסיס איזה תכנון משווקים את היישוב". בעקבות פניית "גלובס", ציינו במינהל התכנון כי הם ערכו בדיקה מול לשכת התכנון באיו"ש, "ממנה עולה כי אין שום תוכנית שמקודמת בעניינו של מצפה יהודה".
בכל מקרה, למי שחושש מרכישת קרקע ביישוב חדש, בחברה גם מדגישים כי הקרקע שבבעלותם, אותם 417 דונם, נמצאת בתחום השיפוט של "היישוב המוצלח והיוקרתי קידר, הסמוך מאוד לעיר מעלה אדומים".
בשיחה עם משווק הפרויקט החדש הוא הדגיש בפנינו כי בעוד שלושה שבועות יוגשו התוכניות של הפרויקט החדש לוועדה המקומית, והצפי הוא שבתוך 5-8 שנים יתקבלו אישורים לבנייה. "זה יכול לקחת גם 4 שנים או 11 שנים, אבל בכל מקרה לא מדובר על פרויקט של 30 שנה, מכיוון שמדובר בקרקע פרטית". אותו איש שיווק גם הרגיע אותנו שמדובר בשכונה של היישוב קידר, אלא שבמזכירות היישוב קידר דווקא הדגישו בפנינו שאין להם שום קשר לפרויקט החדש.

"מבצע" ו"זכייה"
בפרסום הפרויקט לא מדובר כמובן ברכישה מסוכנת, אלא ב"מבצע", וממילא גם ב"זכייה". מחיר הזכייה הוא 55 אלף שקל לכל יחידת קרקע לדירה, "במבצע ל-500 הקונים הראשונים". באתר האינטרנט של הקרן לירושלים המאוחדת מופיע מבצע אחר: כל 100 מ"ר רק ב-71 אלף שקל. משווק הפרויקט העריך כי בסה"כ תעלה שם דירה 670-680 אלף שקל, לאחר תשלום נוסף של ייזום ופיתוח בסך 100 אלף שקל, "ולפי עלות בנייה של 1,000 דולר למ"ר".
ירושלים של יוקרה: שוק המשרדים בבירה קורץ לחברות הייטק
בסרטון ברשת מציין רונן אביקיסר, ממנהלי הפרויקט, כי לאחר שהקרקע תופשר "היא תהיה שווה פי 6 או פי 7 ממחירה כעת". החברה מוכרת קרקע, זכות לדירה (כאמור, בשטח של 100 מ"ר), אבל אביקיסר מדגיש בסרטון כי "על דונם אפשר גם לבנות בניין של 20 קומות, ולקבל 80 דירות". לגבי אישורים לא צריך לדאוג: "בחסדי ה', העסק רץ", מבטיח אביקיסר. האדריכל חרל"פ, אגב, מעריך בחוות הדעת התכנונית שלו שרק כ-50% מהשטח מיועדות לבנייה, "בהתחשבות בשיפועים ובהפרשות לצרכי ציבור".
מי שדואג, נמסר לו כי ראש מועצת גוש עציון "מעודד את קידום התוכנית". ראש המועצה, דוידי פרל, גם מופיע בסרטון הפרויקט, גם הוא מדגיש כי המועצה דוחפת את התכנון של היישוב החדש.
חשוב להזכיר כי מועצת גוש עציון יושבת בכלל מדרום לירושלים, בעוד שמעלה אדומים והיישוב החדש נמצאים בכלל במזרחה. האנומליה הזו כבר גררה בעבר הקמת ועדת גבולות, שהמליצה בין היתר לספח את הישוב קידר לעיר מעלה אדומים. בסופו של יום, בעיקר בגלל התניות של מעלה אדומים בנוגע לעלויות פיתוח ותשתיות, הנושא ירד מהפרק.
דוידי פרל, ראש המועצה, מסר לנו כי "האדמה עליה מדובר בסרטון הינה אדמה פרטית ששר הביטחון הוא שהכניס אותה לתחום השיפוט של המועצה האזורית גוש עציון. בשל העובדה שמדובר כאמור באדמה פרטית, הבעלים יכול לתכנן את הבנייה ללא צורך באישורים ואף איננו זקוק לאישור המועצה או גוף אחר על מנת לשווק את הקרקעות. המועצה האזורית גוש עציון והעומד בראשה תומכים בהקמת יישובים חדשים בתחום המועצה, בהרחבת יישובים קיימים ובפיתוחם.
"יודגש כי המועצה איננה משווקת יחידות דיור אלא דוחפת, תומכת ומסייעת בהקמת יישוב וקידום האינטרסים התיישבותיים של המועצה ושל כלל ישראל וכמו במקרים רבים ואחרים פועלת המועצה במגוון רחב של אמצעים לסיוע בבנייה כאמור. הגורם העיקרי שמשפיע על מתן האפשרות להתחלת הבנייה הוא ראש הממשלה ולכן ראוי להפנות את שאלת הסבירות ולוחות הזמנים הריאליים לביצוע אל לשכתו".

בעלי הקרקע: ארבעה יהודים מארגנטינה
מי שמשווקת את הפרויקט החדש היא כאמור "קרן ירושלים המאוחדת", אבל מי שרכש את הקרקע בפועל בסיבוב החדש הם ארבעה יהודים מארגנטינה - מרקו וגבריאל סאלם (35% כל אחד), חוליו סלמה (15%) ואלחנדרו טלגם (15%).
הארבעה רכשו את אותם 417 דונם ממשה מייבסקי (שנפטר בערב חג שבועות האחרון), לאחר שהוא שכנע כאמור את מרבית קוני החלקות משנות ה-08 לוותר על חלקם. מי שחתום על השידוך בין הקונים למוכרים הוא עו"ד דורון ניר צבי, מהבולטים היום באנשי ההתיישבות ביו"ש ובגיבוש עסקאות נדל"ן מורכבות מעבר לקו הירוק.
"חזון ומעט כסף"
ניר צבי, שהוא גם עו"ד המלווה את הפרויקט, משוכנע כמובן שמדובר בהזדמנות פז להשקעה: "זה כמו לקנות קרקע חקלאית ליד פרדס חנה, עם סיכוי טוב יותר להצליח. אני אומר לאנשים ששואלים אותי - אם אתה צריך את הכסף למכולת, אל תקנה. אם יש לך 500 אלף שקל פנויים, לך תקנה דירה. אבל אם אתה תקוע עם 100 אלף שקל בבנק, וכולם יודעים שהכסף רק הולך ונשחק היום בבנקים, בוא תקנה קרקע ביישוב החדש. כבר יש לי אנשים שקנו קרקע ביישוב ב-30 אלף שקל ומכרו אותה לאחר תקופה קצרה ב-70 אלף שקל.
"בעיני זה כמו לקנות פרדס תפוזים בתל אביב לפני מאה שנה. מי שמימש אחרי 10 שנים הרוויח יפה, מי שמימש אחרי 30 שנה עשה סיבוב לא רע, ומי שילדיו ונכדיו מממשים היום, דאג שהם יאכלו תפוחי זהב כפשוטו, לכל ימי חייהם".
- הסיכון הזה מתאים לאנשים פרטיים? התמונה שמציירים להם היא שממש בקרוב מוקם שם יישוב.
"צריך חזון, ומעט כסף באופן יחסי. כבר הוכח שלקנות קרקע בארץ ישראל זה צעד משתלם, והקרקע רק משתבחת עם הזמן. באופן פרדוקסלי, דווקא ביהודה ושומרון סיכויי ההפשרה של קרקע חקלאית גדולים בהרבה מאשר בתוך הקו הירוק. כשסוף סוף משרד הביטחון מאשר את העלייה, רשויות התכנון רצות על זה". ניר צבי מדגיש שהיישוב החדש גם משתלב בתוכניות לסלילת כביש 'חוצה מדבר יהודה' (כביש 80), מעלה אדומים-ערד, הצמוד לדופן היישוב. "ואם יהיה סיפוח מלא של מעלה אדומים, ומדברים על חוק כזה הרבה זמן, ערך הקרקע מיד יקפוץ".

- מדובר במקרה הטוב ב-417 דונם בסה"כ של אדמה פרטית. לא מקימים יישוב של אלפי דירות על שטחים כאלו.
"לכן אנחנו גם אומרים שמדובר בשכונה של קידר ועל יישוב שנמצא בשטח השיפוט של קידר. ככה בדיוק מקימים יישובים, ואנחנו לא ממציאים את הגלגל מחדש. בזמנו אצל פליאה אלבק (מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה בשנות ה-80) היה מקובל שיזם מביא 400 דונם והוא מקבל עוד אלפי דונמים אדמות מדינה מסביב. ככה קמו הרבה יישובים ביהודה ושומרון וככה גם יקום היישוב הזה.
"אני לא נביא ולא בן נביא, אבל היישוב החדש יקום. איך שאתה לא מסתכל על זה, הדבר יקרה. זה ייקח אולי 10 או 20 שנה, אבל יהיו שם מגדלים".
כל הכתבה הזו שקר גס הוצאת שם רע
הוגשה תביעת דיבה נגד הכתב שלא טרח לצלצל ולברר עם מנכל קרן ירושלים המאוחדת גד גבריאל והזכיר את שמו
גם התביעת דיבה הוגשה נגד העיתון כאמור הכתבה היתה ב2016 במגמה שמאלנית מובהקת ללכלך על ארץ ישראל במטרה ללעוג ולשים ללעג וקלס את חזון בניית ארץ ישראל
הקרקע לא נבנתה ב84 מכיוון שלא היתה רשומה בטאבו עד דצמבר 2014 35 שנה לאחר מכן ששנרשמה בטאבו החלה חברת קרן ירושלים המאוחדת בגיוס משקיעים להפריח השממה ובאו השמאלנים גלובס וכאן וניסו לחבל ובחסד ה' לא הצליחו ועכשיו כאמור גלובס קיבלו תביעות דיבה ויפסידו וכן כל המלעיזים והמוציאים שם רע על המיזם והעומדים בראשו כאמרו ממשלת ישראל אישרה השנה את הקמת המיזם וכל זה יהיה כצנינים בעיני המלעיזים על הקמת עיר ואם בישראל שהקב"ה מקימה ןכל המלעיזים ומוציאי דיבת הארץ רעה שידעו שאין להם מחילה מארץ חמדה!
בפברואר 2023 ממשלת ישראל אישרה להקים את העיר!!!!!!!!!!!!!
במאי 2023 ממשלת ישראל שינתה את שם המקום למשמר יהודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
זו העיר החרדית החדשה שמשרד הבינוי והשיכון מכין על אדמות מדינה בשיתוף עם האדמה הפרטית עיר חרדית גדולה וכל זה רק כעשר דק' מצומת בר אילן ירושלים

כל מי שרשם פה שקרים שיוריד שלא יהיה שותף למוציאי דיבת הארץ רעה שיעשה תשובה ויתנצל אחד כלפי שמייא שביזה ארץ חמדה שנית כלפי הבעלי הקרקע והיזם מטעמם שבסייעתא דשמייא בונים את העיר לתפארת עם ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל!

הנה התביעת דיבה שהוגשה נגד מוציאי הדיבה:

"א 27633-08-23 גבריאל ואח' נ' גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מ ואח'​

כתובת מקוצרת: העתק
שופט/תבית משפטשלום פתח תקווה
מצבפתוחתוצאה
סוג תיקתיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א)ענייןלשון הרעסכום התביעה140,000.00
תאריך פתיחה13/08/2023
תבנית וורד גוגל דוקס צור

צדדים​

תפקידשםבא/י כח
תובע 1גד גבריאלאיתי חבר
תובע 2קרן ירושלים המאוחדת בע"מאיתי חבר
נתבע 1גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מיורם מושקט
נתבע 2דרור מרמוריורם מושקט





ACg8ocJYMycfkFRVogHEaugYRdDp2vtsY1-2VjgdD9NhT1RCdA=s40-p-mo
תשובההעברה
 

באגד

משתמש חדש
כל הכתבה הזו שקר גס הוצאת שם רע
הוגשה תביעת דיבה נגד הכתב שלא טרח לצלצל ולברר עם מנכל קרן ירושלים המאוחדת גד גבריאל והזכיר את שמו
גם התביעת דיבה הוגשה נגד העיתון כאמור הכתבה היתה ב2016 במגמה שמאלנית מובהקת ללכלך על ארץ ישראל במטרה ללעוג ולשים ללעג וקלס את חזון בניית ארץ ישראל
הקרקע לא נבנתה ב84 מכיוון שלא היתה רשומה בטאבו עד דצמבר 2014 35 שנה לאחר מכן ששנרשמה בטאבו החלה חברת קרן ירושלים המאוחדת בגיוס משקיעים להפריח השממה ובאו השמאלנים גלובס וכאן וניסו לחבל ובחסד ה' לא הצליחו ועכשיו כאמור גלובס קיבלו תביעות דיבה ויפסידו וכן כל המלעיזים והמוציאים שם רע על המיזם והעומדים בראשו כאמרו ממשלת ישראל אישרה השנה את הקמת המיזם וכל זה יהיה כצנינים בעיני המלעיזים על הקמת עיר ואם בישראל שהקב"ה מקימה ןכל המלעיזים ומוציאי דיבת הארץ רעה שידעו שאין להם מחילה מארץ חמדה!
בפברואר 2023 ממשלת ישראל אישרה להקים את העיר!!!!!!!!!!!!!
במאי 2023 ממשלת ישראל שינתה את שם המקום למשמר יהודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
זו העיר החרדית החדשה שמשרד הבינוי והשיכון מכין על אדמות מדינה בשיתוף עם האדמה הפרטית עיר חרדית גדולה וכל זה רק כעשר דק' מצומת בר אילן ירושלים

כל מי שרשם פה שקרים שיוריד שלא יהיה שותף למוציאי דיבת הארץ רעה שיעשה תשובה ויתנצל אחד כלפי שמייא שביזה ארץ חמדה שנית כלפי הבעלי הקרקע והיזם מטעמם שבסייעתא דשמייא בונים את העיר לתפארת עם ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל!

הנה התביעת דיבה שהוגשה נגד מוציאי הדיבה:

"א 27633-08-23 גבריאל ואח' נ' גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מ ואח'​

כתובת מקוצרת: העתק
שופט/תבית משפטשלום פתח תקווה
מצבפתוחתוצאה
סוג תיקתיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א)ענייןלשון הרעסכום התביעה140,000.00
תאריך פתיחה13/08/2023
תבנית וורד גוגל דוקס צור

צדדים​

תפקידשםבא/י כח
תובע 1גד גבריאלאיתי חבר
תובע 2קרן ירושלים המאוחדת בע"מאיתי חבר
נתבע 1גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מיורם מושקט
נתבע 2דרור מרמוריורם מושקט





ACg8ocJYMycfkFRVogHEaugYRdDp2vtsY1-2VjgdD9NhT1RCdA=s40-p-mo
תשובההעברה
 

באגד

משתמש חדש
משרד הבינוי והשיכון מכין על משמר יהודה הקרקע הזו ועוד על אדמות פרטיות(בצירוף בעלי הקרקע הפרטית) תוכנית גדולה להקמת עיר חרדית התוכנית שמוכמת עכשיו היא תוכנית אב גדולה על כל האיזור.
עיסקה מצויינת חכם עיניו בראשו קונה עכשיו שהמחיר עדיין זול לפני אחשור התוכנית
כאמור ממשלת ישראל בשנת 2023 אישרה את הקמת העיר הזו:
משמר יהודה
 

באגד

משתמש חדש
איפה זה נמצא?
באיזה איזור??
גוש מעלה אדומים דרומית לקידר 2 ק"מ ממעלה אדומים כעשר דרות מירושלים\ על כביש מס1 כניסה ראשונה מכביש מס1 כביש מס 417 וכמה דק' ואתה במקום המרהיב הזה
נוף מדהים פסטרולי מהבניינים יראו את ירושלים ומצד שני יראו את ים המלח לכיוון המזרחי
 

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני לא כותב על המקום, לא בדקתי ואני לא יודע כלום,
רק מזכיר את הסיפור עם ''דורות עילית'',
 

באגד

משתמש חדש
אין לי מושג
אבל מחיפוש קל מצאתי כתבה אודות העניין שנכתבה כבר ב2016


כך משווקים קרקעות ליד ירושלים ליישוב שמעולם לא קם
קמפיין חדש מציע לקנות "זכות לדירה" ביישוב מצפה יהודה-גבעת אדומים ■ במינהל התכנון מתריעים שלא מקודמת שם תוכנית.
דרור מרמור21.08.2016

השטח עליו אמור לקום היישוב / צילום: ליאור מזרחי

בשבועות האחרונים החלו להופיע בכלי התקשורת, הדתית בעיקר, מודעות לשיווק קרקע לאלפי יחידות מגורים: "מבצע בפרויקט המצליח - גבעת אדומים". במפה המצורפת לברושורים ולמודעות נכתב במפורש שמדובר בפרויקט חדש המוקם במצפה יהודה-גבעת אדומים, "רק 15 דקות מירושלים".
רק שמצפה יהודה אינו פרויקט חדש. בתחילת שנות ה-80 החל שיווקו של פרויקט "עיר גנים" ליד העיר ירושלים. חברת מצפה לבנייה (חברון) בע"מ, שנרשמה בעיר רמאללה, הודיעה כי רכשה חטיבת קרקע גדולה, 1,500 דונם, ליד הר המונטר - 7 ק"מ מזרחית לירושלים, 4 ק"מ דרומית למעלה אדומים. "המטרה: הקמת ישוב עירוני באווירה כפרית, באיכות חיים גבוהה ובמימון עצמי של הקרקע, פיתוח ובניית הבית הפרטי על ידי המשתכנים". בחברה אפילו הבטיחו הקמת "מרכז נופש חדשני באזור, לשירות תיירות פנים וחוץ כאחד".
- פרסומת -

החברה, בבעלות משה מייבסקי, שיווקה באותם ימים מגרשים בשטח של 600 מ"ר נטו ומכרה בשלב ראשון כ-600 יחידות קרקע. לפי חוזה שנמצא אצלנו, במאי 1982 שילם זוג קונים כ-30 אלף שקל (ישן) עבור מגרש ביישוב החדש. מי שחשש לרכוש קרקעות מעבר לקו הירוק, זכה להבטחה כי שר החקלאות באותה עת, אריאל שרון, הוא תומך נלהב בפרויקט.
בחנוכה תשמ"ג (סוף שנת 1982) נשלח כבר טופס עדכון לתושבים, "כדי להכין את התכנון המתאים לקראת אכלוס". במכתב נמסר להם כי עד אפריל 1983 יתבצע גמר תכנון ואישור לתב"ע, עד חודש מאי תתבצע בחירת המגרשים ועד נובמבר באותה שנה כבר יתבצעו התשתיות ועבודות הפיתוח ביישוב החדש. במקביל, נכתב לקונים, החל ממאי 1983 כבר ניתן יהיה לתכנן ולבצע את הקמת הבתים הפרטיים. כשעניינים לא התקדמו כמתוכנן, הודיעה החברה בחגיגיות בספטמבר 1984 כי הוועדה הממשלתית לשמות אישרה את שם היישוב החדש כפי שהוצע - מצפה יהודה.
"השטח יפחת מחמת השיפועים"
יותר מ-35 שנה עברו. הישוב החדש כמובן לא הוקם. הרוכשים המתוסכלים, אנשים באמצע החיים שחשבו אי שם בשנות ה-80 שהם קונים דירה לילדים ושחלקם כבר עבר את גיל 80, קיבלו לפני כשנתיים מכתב מפתיע, שבו נמסר להם כי "הדרך עוד רבה וארוכה לפנינו בכדי לתכנן אישור תב"ע ובנייה בשטח". במכתב נאמר כי "לשם כך יהיה צורך באישורים מחודשים בדרגי התכנון השונים, ואישורים אלו ניתנים כיום במשורה, וייתכן כי ייקח זמן רב לקבלם".
קיראו עוד ב"גלובס"

בחברת מצפה לבנייה יותר מרמזו לקונים שכדאי להם לוותר על החלום הישן, "היות והשטח שנרשם בטאבו הינו כ-30% בלבד מהשטח עליו דובר בתחילה (417 דונם, מתוך אדמות היישוב המתוכנן בגדול 1,500 דונם), וייתכן שהשטח הראוי לבנייה יפחת מחמת השיפועים". החברה פרסה בפניהם שתי אופציות - לקבל חזרה כסף בתמורה לוויתור על הזכויות (מי שבחר באופציה הזו קיבל כמה אלפי שקלים, בהתאם למו"מ מול מייבסקי), או "להמשיך אל היעד", תמורת תשלום נוסף של 5,000 שקל - "השתתפות בהוצאות החברה לצורך רישום הקרקע, תכנונה ופיתוחה". כך למעשה נקבר החלום הנדל"ני עבור מאות אנשים שהתפתו להאמין לו לפני עשרות שנים.
אלא שלפתע פתאום הוא כאמור צץ מחדש במלוא המרץ. סיבוב שני על אדמות מצפה-יהודה. הפעם כבר לא מדובר בחברת מצפה לבנייה (חברון) המשווקת את הפרויקט, אלא בחברה עם שם קליט בהרבה - 'קרן ירושלים המאוחדת', חברה היושבת ברעננה ובירושלים ונמצאת בבעלות גד גבריאל. מטרת החברה הפרטית, אגב, היא ש"לכל יהודי תהיה אפשרות לרכוש קרקע בארץ ישראל".
סרטון של החברה בנוגע להזדמנות האטרקטיבית במצפה יהודה מדגיש שמדובר "גם בעסקה מצוינת, אבל גם במצווה - שתי ציפורים במכה אחת".

כעת, כיאה לחזון שעדכן את עצמו מאז שנות ה-80 ועד לשנת 2016, כבר לא מדובר ביישוב כפרי של צמודי קרקע, אלא ב-4,500 דירות, סדר גודל של עיר קטנה (בכל העיר מעלה אדומים יש פחות מ-9,500 דירות), בבניינים בני 8 קומות, 32 דירות בבניין. למשימת התכנון של היישוב הצפוף אפילו גויס האדריכל גדעון חרל"פ, מי שכיהן כמהנדס העיר מעלה אדומים בשנותיה הראשונות, ששרטט 3,200 דירות ב-100 בניינים בני 8 קומות, עוד 1,200 דירות ב-30 בניינים בני 10 קומות ו-40 בתים דו-משפחתיים.
בחברה מדגישים כי ישנה החלטת ממשלה בתוקף להקמת היישוב על הקרקע (משנת 1984). ממינהל התכנון נמסר ל"גלובס", כי אכן מדובר על יישוב שהקמתו אושרה על ידי הממשלה בתחילת שנות השמונים, ואפילו התחילו להכין לו תוכנית מתאר מס' 422, אבל התוכנית מעולם אפילו לא הופקדה - ולכן לא ברור בכלל על בסיס איזה תכנון משווקים את היישוב". בעקבות פניית "גלובס", ציינו במינהל התכנון כי הם ערכו בדיקה מול לשכת התכנון באיו"ש, "ממנה עולה כי אין שום תוכנית שמקודמת בעניינו של מצפה יהודה".
בכל מקרה, למי שחושש מרכישת קרקע ביישוב חדש, בחברה גם מדגישים כי הקרקע שבבעלותם, אותם 417 דונם, נמצאת בתחום השיפוט של "היישוב המוצלח והיוקרתי קידר, הסמוך מאוד לעיר מעלה אדומים".
בשיחה עם משווק הפרויקט החדש הוא הדגיש בפנינו כי בעוד שלושה שבועות יוגשו התוכניות של הפרויקט החדש לוועדה המקומית, והצפי הוא שבתוך 5-8 שנים יתקבלו אישורים לבנייה. "זה יכול לקחת גם 4 שנים או 11 שנים, אבל בכל מקרה לא מדובר על פרויקט של 30 שנה, מכיוון שמדובר בקרקע פרטית". אותו איש שיווק גם הרגיע אותנו שמדובר בשכונה של היישוב קידר, אלא שבמזכירות היישוב קידר דווקא הדגישו בפנינו שאין להם שום קשר לפרויקט החדש.

"מבצע" ו"זכייה"
בפרסום הפרויקט לא מדובר כמובן ברכישה מסוכנת, אלא ב"מבצע", וממילא גם ב"זכייה". מחיר הזכייה הוא 55 אלף שקל לכל יחידת קרקע לדירה, "במבצע ל-500 הקונים הראשונים". באתר האינטרנט של הקרן לירושלים המאוחדת מופיע מבצע אחר: כל 100 מ"ר רק ב-71 אלף שקל. משווק הפרויקט העריך כי בסה"כ תעלה שם דירה 670-680 אלף שקל, לאחר תשלום נוסף של ייזום ופיתוח בסך 100 אלף שקל, "ולפי עלות בנייה של 1,000 דולר למ"ר".
ירושלים של יוקרה: שוק המשרדים בבירה קורץ לחברות הייטק
בסרטון ברשת מציין רונן אביקיסר, ממנהלי הפרויקט, כי לאחר שהקרקע תופשר "היא תהיה שווה פי 6 או פי 7 ממחירה כעת". החברה מוכרת קרקע, זכות לדירה (כאמור, בשטח של 100 מ"ר), אבל אביקיסר מדגיש בסרטון כי "על דונם אפשר גם לבנות בניין של 20 קומות, ולקבל 80 דירות". לגבי אישורים לא צריך לדאוג: "בחסדי ה', העסק רץ", מבטיח אביקיסר. האדריכל חרל"פ, אגב, מעריך בחוות הדעת התכנונית שלו שרק כ-50% מהשטח מיועדות לבנייה, "בהתחשבות בשיפועים ובהפרשות לצרכי ציבור".
מי שדואג, נמסר לו כי ראש מועצת גוש עציון "מעודד את קידום התוכנית". ראש המועצה, דוידי פרל, גם מופיע בסרטון הפרויקט, גם הוא מדגיש כי המועצה דוחפת את התכנון של היישוב החדש.
חשוב להזכיר כי מועצת גוש עציון יושבת בכלל מדרום לירושלים, בעוד שמעלה אדומים והיישוב החדש נמצאים בכלל במזרחה. האנומליה הזו כבר גררה בעבר הקמת ועדת גבולות, שהמליצה בין היתר לספח את הישוב קידר לעיר מעלה אדומים. בסופו של יום, בעיקר בגלל התניות של מעלה אדומים בנוגע לעלויות פיתוח ותשתיות, הנושא ירד מהפרק.
דוידי פרל, ראש המועצה, מסר לנו כי "האדמה עליה מדובר בסרטון הינה אדמה פרטית ששר הביטחון הוא שהכניס אותה לתחום השיפוט של המועצה האזורית גוש עציון. בשל העובדה שמדובר כאמור באדמה פרטית, הבעלים יכול לתכנן את הבנייה ללא צורך באישורים ואף איננו זקוק לאישור המועצה או גוף אחר על מנת לשווק את הקרקעות. המועצה האזורית גוש עציון והעומד בראשה תומכים בהקמת יישובים חדשים בתחום המועצה, בהרחבת יישובים קיימים ובפיתוחם.
"יודגש כי המועצה איננה משווקת יחידות דיור אלא דוחפת, תומכת ומסייעת בהקמת יישוב וקידום האינטרסים התיישבותיים של המועצה ושל כלל ישראל וכמו במקרים רבים ואחרים פועלת המועצה במגוון רחב של אמצעים לסיוע בבנייה כאמור. הגורם העיקרי שמשפיע על מתן האפשרות להתחלת הבנייה הוא ראש הממשלה ולכן ראוי להפנות את שאלת הסבירות ולוחות הזמנים הריאליים לביצוע אל לשכתו".

בעלי הקרקע: ארבעה יהודים מארגנטינה
מי שמשווקת את הפרויקט החדש היא כאמור "קרן ירושלים המאוחדת", אבל מי שרכש את הקרקע בפועל בסיבוב החדש הם ארבעה יהודים מארגנטינה - מרקו וגבריאל סאלם (35% כל אחד), חוליו סלמה (15%) ואלחנדרו טלגם (15%).
הארבעה רכשו את אותם 417 דונם ממשה מייבסקי (שנפטר בערב חג שבועות האחרון), לאחר שהוא שכנע כאמור את מרבית קוני החלקות משנות ה-08 לוותר על חלקם. מי שחתום על השידוך בין הקונים למוכרים הוא עו"ד דורון ניר צבי, מהבולטים היום באנשי ההתיישבות ביו"ש ובגיבוש עסקאות נדל"ן מורכבות מעבר לקו הירוק.
"חזון ומעט כסף"
ניר צבי, שהוא גם עו"ד המלווה את הפרויקט, משוכנע כמובן שמדובר בהזדמנות פז להשקעה: "זה כמו לקנות קרקע חקלאית ליד פרדס חנה, עם סיכוי טוב יותר להצליח. אני אומר לאנשים ששואלים אותי - אם אתה צריך את הכסף למכולת, אל תקנה. אם יש לך 500 אלף שקל פנויים, לך תקנה דירה. אבל אם אתה תקוע עם 100 אלף שקל בבנק, וכולם יודעים שהכסף רק הולך ונשחק היום בבנקים, בוא תקנה קרקע ביישוב החדש. כבר יש לי אנשים שקנו קרקע ביישוב ב-30 אלף שקל ומכרו אותה לאחר תקופה קצרה ב-70 אלף שקל.
"בעיני זה כמו לקנות פרדס תפוזים בתל אביב לפני מאה שנה. מי שמימש אחרי 10 שנים הרוויח יפה, מי שמימש אחרי 30 שנה עשה סיבוב לא רע, ומי שילדיו ונכדיו מממשים היום, דאג שהם יאכלו תפוחי זהב כפשוטו, לכל ימי חייהם".
- הסיכון הזה מתאים לאנשים פרטיים? התמונה שמציירים להם היא שממש בקרוב מוקם שם יישוב.
"צריך חזון, ומעט כסף באופן יחסי. כבר הוכח שלקנות קרקע בארץ ישראל זה צעד משתלם, והקרקע רק משתבחת עם הזמן. באופן פרדוקסלי, דווקא ביהודה ושומרון סיכויי ההפשרה של קרקע חקלאית גדולים בהרבה מאשר בתוך הקו הירוק. כשסוף סוף משרד הביטחון מאשר את העלייה, רשויות התכנון רצות על זה". ניר צבי מדגיש שהיישוב החדש גם משתלב בתוכניות לסלילת כביש 'חוצה מדבר יהודה' (כביש 80), מעלה אדומים-ערד, הצמוד לדופן היישוב. "ואם יהיה סיפוח מלא של מעלה אדומים, ומדברים על חוק כזה הרבה זמן, ערך הקרקע מיד יקפוץ".

- מדובר במקרה הטוב ב-417 דונם בסה"כ של אדמה פרטית. לא מקימים יישוב של אלפי דירות על שטחים כאלו.
"לכן אנחנו גם אומרים שמדובר בשכונה של קידר ועל יישוב שנמצא בשטח השיפוט של קידר. ככה בדיוק מקימים יישובים, ואנחנו לא ממציאים את הגלגל מחדש. בזמנו אצל פליאה אלבק (מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה בשנות ה-80) היה מקובל שיזם מביא 400 דונם והוא מקבל עוד אלפי דונמים אדמות מדינה מסביב. ככה קמו הרבה יישובים ביהודה ושומרון וככה גם יקום היישוב הזה.
"אני לא נביא ולא בן נביא, אבל היישוב החדש יקום. איך שאתה לא מסתכל על זה, הדבר יקרה. זה ייקח אולי 10 או 20 שנה, אבל יהיו שם מגדלים".
הנה התביעת דיבה שהוגשה נגד הכתבה:

הנה התביעת דיבה שהוגשה נגד מוציאי הדיבה:

"א 27633-08-23 גבריאל ואח' נ' גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מ ואח'​

כתובת מקוצרת: העתק
שופט/תבית משפטשלום פתח תקווה
מצבפתוחתוצאה
סוג תיקתיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א)ענייןלשון הרעסכום התביעה140,000.00
תאריך פתיחה13/08/2023
תבניתוורד גוגל דוקסצור

צדדים​

תפקידשםבא/י כח
תובע 1גד גבריאלאיתי חבר
תובע 2קרן ירושלים המאוחדת בע"מאיתי חבר
נתבע 1גלובס פבלישר עתונות (1983) בע"מיורם מושקט
נתבע 2דרור מרמוריורם מושקט
 

באגד

משתמש חדש
אני לא כותב על המקום, לא בדקתי ואני לא יודע כלום,
רק מזכיר את הסיפור עם ''דורות עילית'',
מה אתה מזכיר מקום אחר שכבודו במקומו מונח אך הוא לא קשור למיזם הזה!
מה זה ההזכרה הזו? אתה מנסה לחבל בהותאת שם רע על מקום שהממשלה עכשיו אישרה ונשרד הבינוי מכין תוכנית ולקח יועצים במיליונים שעמלים על פיתרון משמעותי במטרופולין ירושלים?!
באמת לא מבין מה זו הקלות שאתה משרבב מילים במקלדת..
תראה המסמכים המצורפים הם ממזמן עכשיו כבר יש החלטת ממשלה מאושררת מהמכתבים..



יש פה החלטת ממשלה טרייה להקים את העיר !

משרד הבינוי והשיכון במחוז ירושלים עכשיו! (כבר שנתיים עובד על התוכנית)עושה ת.ב.ע להקמת העיר החרדית הגדולה החדשה רק כעשר דק' מירושלים
 

קבצים מצורפים

  • BRWDCE9941AEBF6_000101 (1) (1).pdf
    KB 256.8 · צפיות: 77
  • Image-00003 (1) (4).pdf
    KB 72.7 · צפיות: 49

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה אתה מזכיר מקום אחר שכבודו במקומו מונח אך הוא לא קשור למיזם הזה!
מה זה ההזכרה הזו? אתה מנסה לחבל בהותאת שם רע על מקום שהממשלה עכשיו אישרה ונשרד הבינוי מכין תוכנית ולקח יועצים במיליונים שעמלים על פיתרון משמעותי במטרופולין ירושלים?!
באמת לא מבין מה זו הקלות שאתה משרבב מילים במקלדת..
תראה המסמכים המצורפים הם ממזמן עכשיו כבר יש החלטת ממשלה מאושררת מהמכתבים..
אני לא מנסה להוציא שם רע על שום דבר,
אני רק מזכיר סיפור שהיה, ומזכיר שהיה סיפורים על ערים שהיו צריכות להיבנות ובסוף לא היה כלום,
אם לדורות עילית לא היה החלטת ממשלה וזה שונה מהסיפור שלך מצויין,
רק לא מובן מה הלחץ שלך, ואיומים בתביעת דיבה על כל מי שכותב שצריך להיזהר כשמשקיעים מאות אלפי ש''ח,
אפילו ברמת שלמה הבנייה היתה תקועה המון שנים [כמדומני בתקופת אובמה],
 

באגד

משתמש חדש
אם נתנו שם זה אומר שתהיה שם עיר? ועוד חרדית?
בעזרת ה' וודאי וודאי
יש שם גם קרקע גדולה פרטית של יזמים חרדיים שמייעדים אותה לעיר חרדית ועוד אלפי דונם אדמות מדינה שמשרד השיכון מכין שם ת.ב.ע לעיר חרדית
ממשלת ישראל החליטה להקים את העיר בפברואר 2023 מצרף
במאי נתנו את שמה משמר יהודה
 

קבצים מצורפים

  • Image-00003 (1) (4).pdf
    KB 72.7 · צפיות: 66
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה