גבינה לבנה

יחשבאף

משתמש מקצוען
שלום רב,

נשארתי עם קרוב לקילו גבינה לבנה 5% שתאריך התפוגה שלה חל מחר.
אשמח לרעיונות מה להכין לארוחת ערב שהילדים יאהבו.
אציין שעדיף משהו שאין בו טעם חזק של גבינה כי אז יש סיכוי גדול יותר שיאכלו.
 

ngp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
בלינצס במילוטי גבינה:
מערבבים גבינה עם תמצית וניל וסוכר, יוצא מאד טעים...
פשוט וקל :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חביתת גבינה (יש לי הרבה ביצים שכמעט עובר התאריך:p)
עם תוספת:
פטריות/זיתים/בצל/וכו'
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
נכתב ע"י java;2332503:
חביתת גבינה (יש לי הרבה ביצים שכמעט עובר התאריך:p)
עם תוספת:
פטריות/זיתים/בצל/וכו'

יש לי כמעט קילו גבינה!!!
כמה גבינה אפשר להוסיף לחביתה?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פשטידה מעולה בקלי קלות:
2 פטריות לטגן על 1-2 בצל מאודה
2 קוטג
2 גבינה
5-6 ביצים
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
לתבנית תנור אני מכינה כפול.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י יחשבאף;2332519:
יש לי כמעט קילו גבינה!!!
כמה גבינה אפשר להוסיף לחביתה?

עניין של טעם...
אפשר להוסיף 3 כפות לביצה אחת....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמניות גבינה הולך?
קל להכנה. טעים.
צפה בקובץ המצורף 325929

250 גרם גבינה לבנה
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
קורט מלח

מערבבים לבצק אחיד. מתקבל בצק נעים ונח. אם הוא קצת יבש מוסיפים טיפה מים.

תולשים פיסת בצק קטנה [לחמניות ביס] ומשטחים על היד. מניחים זית באמצע וסוגרים עליו את הבצק. מגלגלים לכדור. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.
מכינים כך את כל הלחמניות. לא צריך מרווח גדול בין הכדורים. מושחים בביצה ומפזרים זעתר. אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.

מומלץ להכפיל מראש כי לא מתקבלת כמות מאוד גדולה. טעם הגבינה לא מורגש וגם מי שלא אוהב גבינה התלהב.
 

גילול

משתמש מקצוען
לביבות גבינה (מככבות אצלנו בארוחות ערב) :
1 גבינה
2 ביצים
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר (אפשר להפחית זה מדי מתוק)
1 סוכר וניל
קצת חלב

לערבב ולטגן לביבות - בערך כל כף = לביבה.

אני משחקת לפעמים, מוסיפה לבן במקום חלב, ת.וניל במקום סוכר וניל ועוד כיד הדמיון הטובה.

טעים ומומלץ.

ועם כל שאר הגבינה - עוגת גבינה. ברור!
 

מיר שין

משתמש פעיל
לביבות גבינה בגירסה לא מתוקה
1 חב' גבינה (ניתן ואפילו רצוי להשתמש בגבינה ישנה, כל זמן שהצבע נשאר לבן - אין הבדל בטעם )
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית מלח
חצי חב' תירס משימורים

לערבב היטב
לטגן, בערך כף לכל לביבה

לשידרוג ניתן להחליף חצי חב' גבינה בחצי חבילת קוטג'

לאמהות ששומרות (דיאטה):
לקראת סיום הטיגון לנקות עם מגבת נייר היטב את השמן מהמחבת
להנמיך את הלהבה
להניח לביבות
"לטגן" על אש קטנה כשהמחבת מכוסה, עד שהצבע נראה זהוב, להפוך לצד שני - ולאכול מיד
ניתן גם להפחית את כמות הקמח במתכון
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
סתם לידיעה
תאיך אחרון לשימוש אינו רלוונטי ממש למוצרי חלב , ולמה כי בשונה ממאכלים אחרים,
כמו בשרים, דגים , תבשילים למיניהם וכו. דברי חלב לא מתקלקלים (אל תתפסו אותי על ההגדרה המדויקת ,רק העיקרון..)
ידוע שיש תהליכי ישון ועיבוש והחמצה של הגבינות והחלב, כך שלגוף אין בעיה עם גבינות שעבר התאריך אלא זה ענין של טעם בעיקר.
 

חשמל

אמנות העימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
נכון שזה לא רלוונטי מבחינת הסכנה שבעניין, ואין צורך להילחץ אם הגבינה עברה את התאריך, אבל ברור שאם נשאר קילו גבינה אחרי התאריך כדאי לחסל אותה כמה שיותר מהר, לפני שהיא תקבל טעם חמוץ ותעשה בלתי אכילה...
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י חשמל;2333167:
נכון שזה לא רלוונטי מבחינת הסכנה שבעניין, ואין צורך להילחץ אם הגבינה עברה את התאריך, אבל ברור שאם נשאר קילו גבינה אחרי התאריך כדאי לחסל אותה כמה שיותר מהר, לפני שהיא תקבל טעם חמוץ ותעשה בלתי אכילה...

אז לא הבנת מה שכתבתי ,
יש כאילו שאוהבים אותה חמוצה!
מפליא אבל מציאות.
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לביבות גבינה - מלוח
על כל קופסא קטנה של גבינה (250)
2 ביצים
חצי כוס קמח
כפית מלח
גבישי שום ועוד....

אני משדרגת ומוסיפה עגבניות \ זיתים \ בצל גם אפשרי
מחממים שמן במחבת ושמים עם כפית
מטגנים משני הצדדים
יוצא טעים
בקושי אני מוציאה מהמחבת והילדים גומרים הכללללללל
כל פעם אני צריכה איכשהו לעבור את נושא החם עד שמתקרר...
בתאבון
 

אפונה וגזר

משתמש צעיר
לחמניות גבינה הולך?
קל להכנה. טעים.
צפה בקובץ המצורף 325929

250 גרם גבינה לבנה
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
קורט מלח

מערבבים לבצק אחיד. מתקבל בצק נעים ונח. אם הוא קצת יבש מוסיפים טיפה מים.

תולשים פיסת בצק קטנה [לחמניות ביס] ומשטחים על היד. מניחים זית באמצע וסוגרים עליו את הבצק. מגלגלים לכדור. מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.
מכינים כך את כל הלחמניות. לא צריך מרווח גדול בין הכדורים. מושחים בביצה ומפזרים זעתר. אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.

מומלץ להכפיל מראש כי לא מתקבלת כמות מאוד גדולה. טעם הגבינה לא מורגש וגם מי שלא אוהב גבינה התלהב.
נראה מעולה, אני רוצה לנסות.
גם אני תקועה עם אותה בעיה, גבינה לבנה שעבר התאריך אבל עדיין טובה לאפיה אם אזדרז.
@ה. בקר הבצק לא צריך לתפוח בכלל?
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
בסיר עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם ולסנן אפשר לשים חמאה אם רוצים שיצא קצת שמן
לא מניסיון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  28  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה