עזרה בשר שנשאר בחוץ

רחל י

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
3 חתיכות של בשר.
הוצאו מהמקפיא אתמול בערב. ושנשארו בחדר למשך24 שעות.

מה דינם? להזהר או שאין חשש לאכלם?

יש לציין שהריח שלהם כמו ריח של בשר. לא משהו מסריח או חריג
 

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
חדר ממוזג ??
במקום מוצל??
 

אשר כותבת

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אם לא היה בשמש, והריח תקין- להשתמש באופן מיידי. לא לחכות עוד.
שימו לב לפתוח את השקית ולהריח מכל הכיוונים.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
לוקח לגוש בשר כמה שעות טובות להפשיר ועוד שעתיים עד שמגיע לטמפרטורת חדר
אם לא שהה תחת שמש קופחת ונראה ומריח רגיל- יאללה לסיר, מייד
 
  • תודה
Reactions: hds

רחל י

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אז אנחנו במצב טוב... תודה למגיבים.
ואם כך. אז מוסיפה קושיה
מה שברור זה שא"א להחזיר אותם למקפיא. העניין הוא שאלו חתיכות בשר שהיה אמור להיטחן. מספרים 3,4,10
מה כדאי לעשות איתם?
חחושבת לבשל בסיר עד ריכוך. כדי להציל אותם קודם כל.
אבל מה ההמשך?
מה אפשר לעשות במספרים כאלו. המצב מרוכך?

ואחרי הבישול. כבר אוכל להקפיא את הבשר. נכון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תגידו אתם רציניים?
אתם יודעים מה זה 24 שעות ביום של קיץ?
גם אם לקח לבשר 6 שעות להפשיר זה עוד 18 שעות בחוץ.
יש מישהו שבאמת היה מסתכן בשביל הבשר הזה?

ובכלל אתם לא יודעים מה גודל הנתחים. ולא שאלתם.
אולי הם קטנים ומפשירים מהר יותר.
אתם לוקחים אחריות על קלקול קיבה וגרוע מזה של מישהו אחר?

רוצים לכתוב "אני הייתי משתמשת". ניחא.
אבל לבשל מיד. להכניס לסיר.
אני הייתי מפחדת לקחת אחריות על זה.
בשר מתקלקל מהר.

ככלל ברגע שבשר מגיע לטמפרטורה של 4 מעלות תתחיל צמיחת חיידקים.....
מאמינה שהבשר הזה כבר מעבר לטמפרטורה הזו.
יש שחושבים כי הכי טוב זה להוציא את הבשר יום קודם מהמקרר ולתת לו להפשיר בשלווה על השיש.
אבל ממש לא! הפשרה מחוץ למקרר דורשת זמן רב מאוד ועליית הטמפרטורה תהייה איטית ועקבית ותאפשר צמיחת חיידקים לרבות אלו אשר יזהמו אותו בזמן ההפשרה.
הוראות משרד הבריאות הן לא להפשיר על השיש בכלל.
אולי אפשר אם משתמשים מיד בגמר ההפשרה. אבל בטח לא אחרי 24 שעות מאז שהוצא מההקפאה. גם אחרי שסיים להפשיר עברו הרבה שעות עד ל 24 שעות.

אגב, הריח יכול להיות עדיין תקין בזמן שהבשר כבר שורץ חיידקים שהתפתחו מהרגע שהבשר הגיע לטמפרטורה של 4 מעלות.
ולא, הבישול לא ימגר אותם.
 
נערך לאחרונה ב:

ה ש

משתמש מקצוען
@hbecker איך הצורה הנכונה להפשיר גוש בשר?
כי כשאני מנסה להפשיר במקרר, בד"כ, אחרי 12 שעות הבשר עדיין קפוא ברובו...
 

שמחהלוי

משתמש פעיל
תגידו אתם רציניים?
אתם יודעים מה זה 24 שעות ביום של קיץ?
גם אם לקח לבשר 6 שעות להפשיר זה עוד 18 שעות בחוץ.
יש מישהו שבאמת היה מסתכן בשביל הבשר הזה?

ובכלל אתם לא יודעים מה גודל הנתחים. ולא שאלתם.
אולי הם קטנים ומפשירים מהר יותר.
אתם לוקחים אחריות על קלקול קיבה וגרוע מזה של מישהו אחר?

רוצים לכתוב "אני הייתי משתמשת". ניחא.
אבל לבשל מיד. להכניס לסיר.
אני הייתי מפחדת לקחת אחריות על זה.
בשר מתקלקל מהר.

ככלל ברגע שבשר מגיע לטמפרטורה של 4 מעלות תתחיל צמיחת חיידקים.....
מאמינה שהבשר הזה כבר מעבר לטמפרטורה הזו.
יש שחושבים כי הכי טוב זה להוציא את הבשר יום קודם מהמקרר ולתת לו להפשיר בשלווה על השיש.
אבל ממש לא! הפשרה מחוץ למקרר דורשת זמן רב מאוד ועליית הטמפרטורה תהייה איטית ועקבית ותאפשר צמיחת חיידקים לרבות אלו אשר יזהמו אותו בזמן ההפשרה.
הוראות משרד הבריאות הן לא להפשיר על השיש בכלל.
אולי אפשר אם משתמשים מיד בגמר ההפשרה. אבל בטח לא אחרי 24 שעות מאז שהוצא מההקפאה. גם אחרי שסיים להפשיר עברו הרבה שעות עד ל 24 שעות.

אגב, הריח יכול להיות עדיין תקין בזמן שהבשר כבר שורץ חיידקים שהתפתחו מהרגע שהבשר הגיע לטמפרטורה של 4 מעלות.
ולא, הבישול לא ימגר אותם.
מועדים לשמחה!
את צודקת ברמה העקרונית במה שכתבת, הנחיות משרד הבריאות, וכו' וכו'... אך, אני כמי שמסתובב במפעלי בשר מכל הסוגים והרמות, כולל מפעלים בעלי תווי תקן iso ואחרים (מי שמעוניין בפרטים על המתרחש שם- בפרטי), אקח אחריות ואומר: אם אתם בריאים בדר"כ, יכולים להשתמש בבשר הזה, לא משנה גודל החתיכה, וכל שאר הפרמטרים. ואפשר לחזור ולהקפיא אחר הבישול.
 

רחל י

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עידכון חם מהשטח...

בעקבות כך שהסקרים היו גושים גדולים. סגורים עדיין השקיות מחנות המפעל (אין חשש לזבובים)
וכן שהם היו בחדר ולא בשמש.

הם נכנסו אתמול לסיר לכמה שעות עד ריכוכם.
עכשיו מה ניתן לעשות איתם??
להזכירכם. אלו מספרים 3,4 ו10

ושוב תודה!!
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
עכשיו מה ניתן לעשות איתם??
בלי התיחסות למה שהנחתחים עברו...
אם לאחר הבישול הם נותרו נתחים שלמים ולא התפוררו -
משהו שמתאים לכל סוגי הבשר המבושל
לפרוס את נתח הבשר לפרוסות בעובי של כחצי ס''מ
להכין צלחת עם תערובת מלח גס ופלפל שחור גרוס
לחמם מחבת או פלנצ'ה עם טיפונת שמן זית.
לפזר על פרוסת בשר תערובת תבלינים ולהכניס למחבת כשהיא חמה לכמה שניות מכל צד וזה הכל
החיסרון - חייבים להגיש מיד לשולחן..
היתרון - זה נחטף מיד...
 

רחל י

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נשמע טוב...
אבל זה מתאים לכל סוגי הבשר? לכל המספרים. הכוונה?
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
את החלק מספר 10 את יכולה להכין מרק בשר טעיייייייייייייים.
חותכת לחתיכות קטנטנות של 1*1 או 2*2
מכניסה לסיר עם מים ומבשלת עוד שעתיים בערך.
אחר כך מוסיפה ירקות של מרק.
והמון סלרי חתוך קטן קטן.

מה-3 את יכולה להכין אולי גולאש.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
הכנתי בחיי צלי מכל אחד מהחלקים האלה
יצא נהדר
אז את יכולה לפרוס ולהכין צלי כמו שאת אוהבת מכל אחד מהחלקים
(ה4 דורש פחות בישול אז לא הייתי מערבבת אבל ה3 וה 10 יסתדרו ביחד)

אגב, למה לטחון 4? הוא מעולה לצלי
מה 3 וה 10 אפשר גם להכניס לצו'נט של שבת או להכין גולש. כמובן את מי הבישול להכניס לתבשיל
(את יכולה גם להקפיא עכשיו ןלשמור ליום אחר)
 

כל הזמן הזה

משתמש מקצוען
@שמחהלוי
אשמח לעזרה
מס 6 היה בחוץ 12 שעות גוש קטן עד בינוני
הגיע לטמפרטורת החדר
אם מריח רגיל מה דינו?
אפשר להקפיא חזרה חלק?
תודה רבה רבה!
 

שמחהלוי

משתמש פעיל
שלום וברכה
אם הפשיר לגמרי 'עדיף' לבשל ולהקפיא לאחר הבישול.
משאלתך ניתן להבין שאת חותכת את הבשר לפני הבישול. בשר תמיד כדאי לבשל כמה שיותר שלם, לפרוס/ לחתוך אחרי הבישול. אם חשוב לך המראה של הפרוסות אז לפרוס/ לחתוך קר ואח"כ לחמם שוב.
בהצלחה.
 

EvenTop

משתמש חדש
הפקות ואירועים
אשמח גם כן לעזרה,
בשר שהיה במוצאי שבת כל הלילה מחוץ למקפיא (כ- 15 שעות)
מיד כשראיתי את זה הייתי צריכה ללכת לעבודה ולכן הכנסתי למקרר
היום יום שני בערב, ניתן להכין ממנו?
יש לציין שהוא מריח טוב ורגיל וכן היה בקופסא המקורית ולא נפתח
ודבר נוסף, אני ממש בסוף הריון...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה