ריקי הופמן
משתמש פעיל
אפשר להכין מראש?שדרוג לבר.
1. חותכים בעזרת סכין יפני/מספריים את דפנות התבנית ומחלצים בעדינות את העוגה.
2. בעזרת סכין שף מיישרים באופן מינימלי את הקצוות לקבלת מלבן מדויק.
3. את המלבן חותכים לחצי לרוחבו ואז כל מחצית חותכים לאצבעות לפי הגודל הרצוי. (אני מחלקת ל-16 אצבעות).
כלים:
מיקסר עם מקצף בלון /מקצף ידני.
סיר קטן.
שתי שקיות זילוף קטנות+ אחת גדולה יותר. אם מצאתן שקית זילוף מפוצלת עוד יותר טוב
צנתר משונן/ חלק קוטר 1 ס"מ
מכינים:
לקצפת וניל
מיכל קצפת צמחית.
כפית מחית וניל / 3 כפות פודינג וניל.
מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
לגנאש מוקצף:
150 גר' שוקולד מריר.
1 מיכל קצפת צמחית.
בסיר קטן מביאים את הקצפת לסף רתיחה (בועות קטנות בשוליים) , שוברים לתוך הסיר את השוקולד ומכבים את האש. לאחר דקה מערבבים במטרפה לאיחוד מושלם.
משהים את הסיר מכוסה במקפיא לחצי שעה.
מעבירים את תכולת הסיר לקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה.
הרכבה:
גוזרים חור ישר בשתי שקיות הזילוף הקטנות- רוחב של 1.5 ס"מ .
ממלאים כ3/4 שקית זילוף קטנה בגנאש המוקצף ואת השקית הקטנה השניה בקצפת הלבנה.
בשקית הזילוף הגדולה מכניסים את הצנתר הרצוי ואח"כ דוחסים לתוכה את שתי שקיות הזילוף הקטנות שמילאנו.
מזלפים שורת "נשיקות" לאורך פס הבראוניז או כל צורה אחרת שעולה בדעתכן. מתקבל מראה מהמם של קצפת בשתי צבעים. יש צורך להפעיל קצת יותר כח מבזילוף רגיל.
גם אם בהתחלה תצא קצפת רק בצבע אחד לא להיבהל! נסינה לאזן את השקיות בפנים.
בסוף זה מסתדר
מקשטים (או שלא) בברס, פניני שוקולד וכל מה שעולה בדעתכן.
בתמונה המצורפת רואים בראוניז שיקשטתי עם צנתר מיוחד ומהמם בשם סנט אונורה.
בהצלחה ובתיאבון!
צפה בקובץ המצורף 424124
אפשר להקפיא יחד עם הקצפת למעלה?