התייעצות בקשת עזרה - שימוש במחשבון אינסולין

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
באשכול הזה אני רוצה להעלות שאלות והבהרות על שימוש נכון במחשבון לבולוסים.

הדוגמה שאני מביא כאן היא מאד מאד אופיינית.
רמת סוכר גבוהה אחרי מתן אינסולין, לפי המחשבון צריך להוסיף עוד, ואז בום - הקו צולל ומגיע להיפו...
איך אפשר לכוון את ההגדרות כך שזה לא יקרה?
 

קבצים מצורפים

  • חידת אינסולין 1.png
    חידת אינסולין 1.png
    KB 41.3 · צפיות: 12

סמילי

משתמש מקצוען
באשכול הזה אני רוצה להעלות שאלות והבהרות על שימוש נכון במחשבון לבולוסים.

הדוגמה שאני מביא כאן היא מאד מאד אופיינית.
רמת סוכר גבוהה אחרי מתן אינסולין, לפי המחשבון צריך להוסיף עוד, ואז בום - הקו צולל ומגיע להיפו...
איך אפשר לכוון את ההגדרות כך שזה לא יקרה?
להגדיר את זמן האינסולין הפעיל ליותר ארוך
 

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
להגדיר את זמן האינסולין הפעיל ליותר ארוך

מדובר בליומג'ב, כבר שיניתי מחמש לחמש וחצי שעות. נשמע לי לא הגיוני שהוא נשאר ליותר. לכמה לשנות, לשש וחצי?
שים לב גם שההזרקה הראשונה לא הורידה בכלל את הסוכר (אם כי אולי שם היו פחמימות פעילות שהיו אמורות להעלות עוד יותר).
 

סמילי

משתמש מקצוען
מדובר בליומג'ב, כבר שיניתי מחמש לחמש וחצי שעות. נשמע לי לא הגיוני שהוא נשאר ליותר. לכמה לשנות, לשש וחצי?
שים לב גם שההזרקה הראשונה לא הורידה בכלל את הסוכר (אם כי אולי שם היו פחמימות פעילות שהיו אמורות להעלות עוד יותר).
אני חושבת שזה הפוך בדיוק
הוא חישבן שיקח לו הרבה זמן לעבוד ולכן לא נתן בהתחלה מספיק וממילא עלה הסוכר ואז היה צריך לתת הרבה ואז נהיה הצפה של אינסולין
אם אתה ב780 או בלופ אז תוריד לשעתיים או שלוש לפחות
אם אתה בטנדם אזי צריך לדעת האם ליומג’ב בכלל מתאים עם זה
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
אכן במכבי,
מכיוון שמכבי מסיבות לא ברורות לא משווקת את הליומג'ב, קניתי בבית מרקחת פרטי בקבוקון 10 מ"ל ב-93 ש"ח, מקווה לתוצאות טובות
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
הוא חישבן שיקח לו הרבה זמן לעבוד ולכן לא נתן בהתחלה מספיק וממילא עלה הסוכר ואז היה צריך לתת הרבה ואז נהיה הצפה של אינסולין
גם אם הבולוס הראשון לא היה מספיק בגלל הגדרת "זמן אינסולין פעיל", זה לא מסביר למה נהיה "הצפה" של אינסולין לאחר הבולוס השני? במחשבה שניה, אולי האלגוריתם של 780 מעריך שיש תנגודת לאינסולין ומקטין את פקטור התיקון??
 

סמילי

משתמש מקצוען
גם אם הבולוס הראשון לא היה מספיק בגלל הגדרת "זמן אינסולין פעיל", זה לא מסביר למה נהיה "הצפה" של אינסולין לאחר הבולוס השני? במחשבה שניה, אולי האלגוריתם של 780 מעריך שיש תנגודת לאינסולין ומקטין את פקטור התיקון??
הרעיון הוא שכמו בכל סוכר גבוה שלוקח זמן עד שהוא מתחיל לרדת, ואז זה יורד מאד מהר,
הרעיון הגדול ב780 לגבי היפו, בין היתר זה שהוא לא אמור לעלות כל כך, וממילא גםפחות להיכנס להיפו
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
באשכול הזה אני רוצה להעלות שאלות והבהרות על שימוש נכון במחשבון לבולוסים.

הדוגמה שאני מביא כאן היא מאד מאד אופיינית.
רמת סוכר גבוהה אחרי מתן אינסולין, לפי המחשבון צריך להוסיף עוד, ואז בום - הקו צולל ומגיע להיפו...
איך אפשר לכוון את ההגדרות כך שזה לא יקרה?

הרעיון הוא שכמו בכל סוכר גבוה שלוקח זמן עד שהוא מתחיל לרדת, ואז זה יורד מאד מהר

זה עדיין לא מסביר "הצפה" של אינסולין, ההסבר האפשרי לדעתי הוא שפקטור התיקון נמוך ממה שצריך וזה מה שגורם למנת יתר של אינסולין בהמשך, אני חושב שצריך לנסות להעלות את פקטור התיקון ובמקביל להפחית את "זמן אינסולין פעיל".
 

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
תודה לכל העונים
לא מדובר ב-780 אלא בלופ הלא רשמי, בשימוש כ'לולאה פתוחה', הוא לא נותן אינסולין רק ממליץ בהתאם להגדרות שהכנסתי לו.
אני לא חושב שזמן אינסולין פעיל משמש אצלו מעבר לחישוב כמות אינסולין ברגע נתון בגוף.
השאלה מה ניתן לעשות כדי שהמחשבון שלו 'ידע' שהסוכר צפוי לרדת ולא יציע כל כך הרבה אינסולין לתיקון.
כשאין היסטוריה של פחמימות פקטור התיקון דווקא עובד יפה.
הנה דוגמה נוספת מהיום:
אפשר לראות ארוחה בשעה 9 בבוקר, לאחר שעה קצת תיקונים, ואז בשעה 12:10 אחרי שרמת הסוכר נשארת גבוהה בולוס של 3.85 - וזה מוביל להיפו לאחר כשלוש וחצי שעות.
זה ממש מתסכל.
 

קבצים מצורפים

  • ללא שם.jpg
    ללא שם.jpg
    KB 96.7 · צפיות: 5

סמילי

משתמש מקצוען
זה עדיין לא מסביר "הצפה" של אינסולין, ההסבר האפשרי לדעתי הוא שפקטור התיקון נמוך ממה שצריך וזה מה שגורם למנת יתר של אינסולין בהמשך, אני חושב שצריך לנסות להעלות את פקטור התיקון ובמקביל להפחית את "זמן אינסולין פעיל".
הרעיון הוא אחד
אינסולין לא מספיק בהתחלה גורם להרבה אינסולין לאחר זמן וממילא להיפו
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
הרעיון הוא אחד
אינסולין לא מספיק בהתחלה גורם להרבה אינסולין לאחר זמן וממילא להיפו
הבנתי את הרעיון, לא הבנתי איך זה קורה, אם מחשבון הבולוס מפחית את האינסולין הפעיל בגוף מהתיקון המומלץ לרמת הסוכר, ובהינתן שזמן אינסולין פעיל במקרה זה הוא 5.5 שעות שזה זמן ארוך מאוד בפרט בשימוש בליומג'ב, אז התיקונים שהמחשבון ממליץ הם רק למה שלא מכוסה ע"י הבולוס הראשון, איפה הכשל במה שכתבתי??
 

סמילי

משתמש מקצוען
הבנתי את הרעיון, לא הבנתי איך זה קורה, אם מחשבון הבולוס מפחית את האינסולין הפעיל בגוף מהתיקון המומלץ לרמת הסוכר, ובהינתן שזמן אינסולין פעיל במקרה זה הוא 5.5 שעות שזה זמן ארוך מאוד בפרט בשימוש בליומג'ב, אז התיקונים שהמחשבון ממליץ הם רק למה שלא מכוסה ע"י הבולוס הראשון, איפה הכשל במה שכתבתי??
נכון, וכיון שכך בתיקון השני הוא יתן פחות ממה שצריך, וע’’כ הסוכר לא יהיה מכוסה מספיק, וע’’כ או שיקח לו זמן לרדת, או שזה יעלה. בין כך ובין כך ברגע שיש הרבה אינסולין בסוף זה יוצר הצפה מסוימת שאינני מבינה את מהותה אבל זה המציאות, שפתאום זה יורד ומתפרק בגוף לאורך זמן, ולכן קשה לצאת מיפו כזה.
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
תודה לכל העונים
אולי כדאי לשקול אפשרויות נוספות,
  1. האם אתה מחליף סט ערוי בזמן? איחור בהחלפת סט הערוי יכול להשפיע על ספיגת האינסולין, ולהביא לספיגה מוגברת לאחר זמן.
  2. האם העליה והירידה ברמת הסוכר היא בשעות קבועות? אם כן, כדאי לשקול שינוי בקצב הבזאלי במקטעי הזמן הרלוונטים.
נ.ב. בגרפים ניתן לראות עליה ברמת הסוכר אחרי ארוחה עד קרוב ל-300, אם זה היה קורה לי הייתי יותר מתוסכל מהעליה לרמה כזו מאשר מהירידה שאחר כך, בכל אופן צריך לנסות למנוע את העליה הזאת מראש...

מקווה שעזרתי במשהו.
 

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אולי כדאי לשקול אפשרויות נוספות,
  1. האם אתה מחליף סט ערוי בזמן? איחור בהחלפת סט הערוי יכול להשפיע על ספיגת האינסולין, ולהביא לספיגה מוגברת לאחר זמן.
  2. האם העליה והירידה ברמת הסוכר היא בשעות קבועות? אם כן, כדאי לשקול שינוי בקצב הבזאלי במקטעי הזמן הרלוונטים.
נ.ב. בגרפים ניתן לראות עליה ברמת הסוכר אחרי ארוחה עד קרוב ל-300, אם זה היה קורה לי הייתי יותר מתוסכל מהעליה לרמה כזו מאשר מהירידה שאחר כך, בכל אופן צריך לנסות למנוע את העליה הזאת מראש...

מקווה שעזרתי במשהו.
1. מדובר במשאבת אומניפוד.
2. כן - אבל האכילה גם כן בשעות קבועות, זה נראה שהעליה והירידה תלויות באכילה והאינסולין ולא בזמן.
כמובן שהעליה מטרידה הרבה יותר - אבל היא מוסברת יותר. אני מנסה לגלות איך ללמוד וללמד את המשאבה על ספיגת האינסולין, כשיש פחות חשש מהיפו אפשר לאזן טוב יותר את הרמות הגבוהות.
 

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
כן - אבל האכילה גם כן בשעות קבועות, זה נראה שהעליה והירידה תלויות באכילה והאינסולין ולא בזמן.
שוחחתי עם צ'אט GPT על הקשר בין הקצב הבזאלי לשעות היום , שים לב לתשובות שקיבלתי:

אני: אני חולה בסוכרת סוג 1 ומטופל במשאבת אינסולין, האם אתה מכיר מחקרים שמראים מגמות של עליה או ירידה בקצב הבזאלי של הזלפת האינסולין בהתאם לשעות היום?

GPT: כן, ישנם מחקרים שמעידים על מגמות של עלייה וירידה בקצב הבזאלי של הזלפת האינסולין בהתאם לשעות היום. נמצא שברוב המקרים, הזלפת האינסולין עולה בצורה טבעית בשעות הבוקר וירידה בשעות הערב. זו הסיבה שכמה אנשים מקבלים יותר אינסולין בבוקר ופחות בערב, כדי להתאים את הטיפול למגמה הטבעית של הזלפת. כמובן, חשוב לזכור שכל אדם יכול להיות שונה ולכן חשוב להתייעץ עם צוות הרפואי שלך לגבי התאמת הטיפול המדויק לצרכים שלך. אני כאן כדי לעזור לך עם כל שאלה נוספת שיש לך!

אני: האם יש שעות ספציפיות שתוכל לומר לי, מהם שעות הבוקר למשל?

GPT: בכללי, שעות הבוקר מתייחסות לשעות המוקדמות ביותר של היום, בערך בין השעה 6:00 ל-10:00 בבוקר. אולם, חשוב לציין שזה יכול להשתנות בהתאם לגרף הזלפת האינסולין האישי שלך. על מנת לדעת בדיוק אילו שעות הן הבוקר עבורך, עשוי להיות ערך יעיל להתייעץ עם צוות הרפואי שלך או עם מומחה לסוכרת. הם יוכלו לעזור לך לקבוע את השעות המדויקות המתאימות לך על פי מדדים כמו רמות הסוכר בדם שלך וצרכי האינסולין שלך. אני כאן כדי לעזור לך עם כל שאלה נוספת שיש לך!

אני: האם תוכל להפנות אותי למחקר כזה?

GPT: בהחלט! אני יכול להפנותך למספר מחקרים שמעסיקים את הנושא של קצב הבזאלי של הזלפת האינסולין בהתאם לשעות היום. הנה כמה מחקרים שעשויים לעניין אותך:

  1. "Diurnal variation of insulin sensitivity in type 1 diabetes" - מחקר זה מתקשר לשינויים ברגישות לאינסולין במהלך היום ומביא דוגמאות של קצבי בזאלי שונים בין הבוקר לערב.
  2. "Circadian variation of insulin requirements in insulin-dependent diabetes mellitus" - מחקר זה חוקר את השינויים הקצביים בצורך האינסולין במהלך היום ומציג עבודה מעניינת על הקשר בין הזלפת האינסולין לשעות היום.
  3. "Circadian rhythm of insulin secretion, insulin sensitivity and glucose effectiveness in patients with type 1 diabetes mellitus" - מחקר זה מתמקד בקשר בין הזלפת האינסולין, הרגישות לאינסולין ויכולת הגלוקוז לפעול במהלך היום.
אנא שים לב שאני כאן כדי לספק מידע כללי ולא יכול לגשת ישירות למחקרים מסוימים. אני ממליץ לחפש את המחקרים המפורטים במאגרי מידע אקדמיים או להתייעץ עם צוות הרפואי שלך לקבלת מידע מדויק יותר. אני כאן כדי לעזור לך עם כל שאלה נוספת שיש לך!


כמובן שהעליה מטרידה הרבה יותר - אבל היא מוסברת יותר

אני לא מוצא הסבר מספיק לעליה כזו אחרי ארוחת בוקר, מלבד השינוי ברגישות לאינסולין בשעות הבוקר.

מקווה שעזרתי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה