בשרי בקר מס' 4 | מישהו יכול ללמד אותי איך מבשלים

חרמון

משתמש מקצוען
בדיוק אתמול גם אני חיפשתי מתכון לבקר במספר הזה ועשיתי חיפוש כאן בפורום ובאתרי מתכונים.
בסופו של דבר, הכנתי לפי המתכון של ג'בה (הקישור הראשון באשכול)
לאחר אפיה של 6 שעות, חתכתי לקוביות ובישלתי ברוטב 10 דקות.
יצא רך וטעים מאד!
מסקנות:
בשר מעולה, טעים ורך!
אם את רוצה לחתוך לפרוסות יפות, חשוב לקרר לילה בין האפיה לחיתוך.
אם את קצרה בזמן, אני ממליצה לחתוך לחתיכות לפני האפיה, כך יהיו חתיכות יפות יותר מצד אחד ומאמינה שהיה מקצר את זמן האפיה.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בשר 4 יוצא מעולה הוא רק צריך בישול ארוך, קרור טוב ואז פריסה לפרוסות ובישול עוד קצת בתוך הרוטב.
כל מתכון שיש לך לבשר ויקיים את התנאים הנ”ל יצא מעולה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קולה עושה אותו דבר.
אין קשר בין השניים
קולה היא חומצית, ובטווח הארוך תמנע ריכוך של הבשר (מעבר לריכוך קל של המעטפת החיצונית)
לעומת זאת סודה לשתייה היא בסיסית, ולא תפריע לבשר להתרכך.
 

H. Clin

משתמש מקצוען
אין קשר בין השניים
קולה היא חומצית, ובטווח הארוך תמנע ריכוך של הבשר (מעבר לריכוך קל של המעטפת החיצונית)
לעומת זאת סודה לשתייה היא בסיסית, ולא תפריע לבשר להתרכך.
אני לא מבינה את המדע שעומד מאחורי הזה, אבל פעם יצא לי להתארח במלון יוקרתי מאוד בארה"ב לא על חשבוני והגישו שם בשר שממש נמס בפה. התגנבתי למטבח ושאלתי את הקייטרינג מה הסוד של הבשר והוא אמר לי שהוא מרכך את זה עם קולה. מאז ככה אני מכינה בשר וזה יוצא רך להפליא. (גוגל מסכים עם זה.)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא מבינה את המדע שעומד מאחורי הזה, אבל פעם יצא לי להתארח במלון יוקרתי מאוד בארה"ב לא על חשבוני והגישו שם בשר שממש נמס בפה. התגנבתי למטבח ושאלתי את הקייטרינג מה הסוד של הבשר והוא אמר לי שהוא מרכך את זה עם קולה. מאז ככה אני מכינה בשר וזה יוצא רך להפליא. (גוגל מסכים עם זה.)
לא יודע
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מנוי פרימיום
לחג הראשון הכנתי מספר 4 (במקום טשולנט)
דבר ראשון צרבתי בשמן מכל הכיוונים .
הוצאתי לקערה
על אותו שמן הכנסתי בצל (המון)
הוספתי את הבשר וקוביות תפו"א
הכנתי בקערה סוג של רוטב
משהו שמצאתי אבל על בסיס מתכוון אחר
קטשופ
סוכר חום
יין לבן
רוטב סויה וצ'ילי
מעט חומץ
מלח
שפכתי על הכל
מביאה לרתיחה
ואח"כ מבשלת על אש נמוכה לכמה שעות (פה זה עבר לפלטה לכל הלילה)
יצא רך כמו חמאה
נאכל הבתאבון רב (כולל הקטנה בת שנתיים שבסוף אכלה רק בשר ולא את התפו”א)
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
טוב
עשיתי מיקס מהעצות פה
כנראה מרב מיקס זה לא צלח
שוב יצא בקר 4 סיבי ולא רך

האמת לא מדוייק
מה שהיה ממש בתוך הרוטב יצא ממש רך
מה שהציץ אפילו במעט מהרוטב כבר לא יצא רך ככ

מקווה שהבישול החוזר כדי לחמם ירכך את הכל סופית
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
קוביות בקר לחמין, איך 'לטפל' בהם עם סודה לשתיה?
כשהוא עדיין קפוא או להפשיר? בתוך מים או לבזוק על הקוביות עצמן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה