מאפים בייגל אמריקאי מקמח כוסמין----

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רק כוסמין
דיאטתי? זו לחמניה ויש בה כמובן גם שמן וסוכר
בשביל שיהיה דיאטתי ממש כמו הלחמניות הקלות צריך להוסיף סיבים שגורמים לנפח בלי קלוריות
יש לך מתכון דיאט ממש?
אני זוכרת שבארץ פרוסת לחם הייתה של 80 קל' ואצלינו מתחיל ו120 קל'... ואם אני רוצה 2 פרוסות??? בעיקר בעבודה בא לי בכל הפסקה פרוסה, כי מביאים לנו עוגיות טעימות ועוגות שקשה לי מאווווד להתאפק. ואם יש איזה יום הולדת בכלל.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש לך מתכון דיאט ממש?
אני זוכרת שבארץ פרוסת לחם הייתה של 80 קל' ואצלינו מתחיל ו120 קל'... ואם אני רוצה 2 פרוסות??? בעיקר בעבודה בא לי בכל הפסקה פרוסה, כי מביאים לנו עוגיות טעימות ועוגות שקשה לי מאווווד להתאפק. ואם יש איזה יום הולדת בכלל.
כשמכינים לחם ביתי תמיד יהיו בו יותר קלוריות מהקנוי שיש בו כל מיני חומרים מתפיחים ועוד שיוצרים בצק שחלק גדול ממנו הוא אוויר
 

פיגלה

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
הלחמניות יצאו טעימות!!!!!!
תודה רבה לך!!!!!
בזכותך היה לי ארוחת ערב טעימה בריאה ומזינה.
המשיכי להעלות לנו מתכונים טעימים וטובים.
 

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודדה, הני!
וואי וואי וואי וואי.
אני כל כך רוצה להכין. גירית אותי.
אבל אין לי כוח ;)
 

תכלס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אפשר להמיר את הסוכר במשהו אחר? (כמו סוכר וכו')
 

FrameiT

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני הולכת לנסות את זה, נראה טוב.

יש לך מתכון אולי ללחמניות בריאות ??
 

hat-ts

משתמש מקצוען
אני רואה שיש לי רק קמח חיטה ולא כוסמין
אין בעיה, נכון?
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.

1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.

תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.

מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
צפה בקובץ המצורף 500388
מתפיחים כ 10-15 דקות.
צפה בקובץ המצורף 500389

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
צפה בקובץ המצורף 500390
צפה בקובץ המצורף 500391

אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.

בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
צפה בקובץ המצורף 500393
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
צפה בקובץ המצורף 500394
זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.

מעולה בהקפאה.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 500395

צפה בקובץ המצורף 500396
עוד שאלה, אני באמצע להכין.
לא ברור לי אם צריך להפוך את הבייגלים בתוך המים או שרק צד אחד מספיק?

תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה