מאפים בייגל אמריקאי מקמח כוסמין----

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוד כמה בקשות צריך? שנעיר כמה חברות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.

1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.

תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.

מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
IMG_3498.JPG

מתפיחים כ 10-15 דקות.
IMG_3499.JPG


בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
IMG_3500.JPG

IMG_3501.JPG


אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.

בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
50108200-300x300.jpg

מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
IMG_3502.JPG

זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.

מעולה בהקפאה.
בתיאבון
IMG_3508.JPG


IMG_3505.JPG
 

hat-ts

משתמש מקצוען
מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.

1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.

תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.

מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
צפה בקובץ המצורף 500388
מתפיחים כ 10-15 דקות.
צפה בקובץ המצורף 500389

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
צפה בקובץ המצורף 500390
צפה בקובץ המצורף 500391

אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.

בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
צפה בקובץ המצורף 500393
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
צפה בקובץ המצורף 500394
זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.

מעולה בהקפאה.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 500395

צפה בקובץ המצורף 500396
תודה!!!
 

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.
אפשר גם מקמח רגיל?..
ועוד שאלה שבטח צ\תדעי לענות עליה, אם אני רוצה להוסיף בצל מבחוץ (כמו בבייגלים של סאם בייגל והסגנון)הוא אמור להיות מטוגן/חי או שזה בכלל שבבי בצל
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
מה עושה הבישול במים?
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.

1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.

תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.

מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
צפה בקובץ המצורף 500388
מתפיחים כ 10-15 דקות.
צפה בקובץ המצורף 500389

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
צפה בקובץ המצורף 500390
צפה בקובץ המצורף 500391

אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.

בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
צפה בקובץ המצורף 500393
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
צפה בקובץ המצורף 500394
זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.

מעולה בהקפאה.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 500395

צפה בקובץ המצורף 500396
המון תודה!!! נראה מעולה!!!
תמיד הסתבכתי במתכונים הללו עם המים הרותחים. אנסה שוב אולי אצליח....

האם אפשר לבשל גם במחבת עמוקה או שצריך דווקא סיר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המון תודה!!! נראה מעולה!!!
תמיד הסתבכתי במתכונים הללו עם המים הרותחים. אנסה שוב אולי אצליח....

האם אפשר לבשל גם במחבת עמוקה או שצריך דווקא סיר?
עדיף סיר כי המים מתאדים עם הבישול וחייבים שיהיה מים בגובה
 

שי1

משתמש מקצוען
תודה תודה!
כמה בייגלס יוצאים מהכמות הזו?
 

cyp

משתמש מקצוען
תודה רבה...
מכירה את השיטה אבל אף פעם לא היה לי עצבים לנסות.... המתכון הברור בליווי התמונות עשה לי חשק.....
רצה להכין... אעדכן...
 

פיגלה

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
האם החומץ גם טוב ללחמניות כוסמין ולא לבייג'ל
אני גם מכינה לחמניות כוסמין והתייאשתי,
כי הלחמניות שלי לא יצאו מדי אוריריות,
אולי החומץ וכמות המים גם מתאים ללחמניות רגילות שיצאו אוריריות וטעימות?
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אנ
האם החומץ גם טוב ללחמניות כוסמין ולא לבייג'ל
אני גם מכינה לחמניות כוסמין והתייאשתי,
כי הלחמניות שלי לא יצאו מדי אוריריות,
אולי החומץ וכמות המים גם מתאים ללחמניות רגילות שיצאו אוריריות וטעימות?
אני מוסיפה כף חומץ לכל סוג בצק שאני מכינה. 1 כף לקילו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה