עוד כמה בקשות צריך? שנעיר כמה חברות?
אני שמעתי מופחת גלוטן במידה ניכרתוכוסמין לבן- זה לא נכון שלא שווה כלום. שאלתי, ואמרו לי שהוא עדיף מקמח חיטה לבן. פחות מתועש...
תודה!!!מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.
תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.
מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
צפה בקובץ המצורף 500388
מתפיחים כ 10-15 דקות.
צפה בקובץ המצורף 500389
בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
צפה בקובץ המצורף 500390
צפה בקובץ המצורף 500391
אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.
בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
צפה בקובץ המצורף 500393
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
צפה בקובץ המצורף 500394
זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 500395
צפה בקובץ המצורף 500396
פותח את נקביביות האוויר בבצקכרגיל תודה גדולה!
מעניין מה תפקיד החומץ בבצק?
פותח את נקביביות האוויר בבצק
כן 1 כף לכל קילווזה מומלץ גם בבצק רגיל של חלות?
אפשר גם מקמח רגיל?..תכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.
מיץ לימון עובר, או שלא נותן את האפקט?פותח את נקביביות האוויר בבצק
המון תודה!!! נראה מעולה!!!מתכון:
1 קילו קמח כוסמין 80%
אפשר קמח כוסמין בהיר 80%, הוא אולי לא בריא כמו המלא אבל בכל זאת בריא מהלבן הרגיל
כוסמין רגיל יוצא באמת קצת יותר דחוס.
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן
שמים בקערה מלח ומעליו קמח ואז כל היתר למעט שמן.
מתחילים לערבל במיקסר עד שבצק מתחיל להתאחד ומוסיפים שמן.
מעבדים עוד כמה דקות עד שהבצק מתגבש כולו. ואז לעוד 5 דקות.
אחרי 5 דקות שוב ערבול ל 2 דקות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת.
מורחים שמן מעל פני הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים להכפלה.
תולשים פיסות בצק ומגלגלים לנחש בקוטר של בערך 1.5 ס"מ ובאורך של כ 15 ס"מ.
סוגרים לבייגל ומהדקים בסיבוב.
מניחים על ניר אפיה שמפוזר עליו קמח בנדיבות כדי שלא ידבקו.
צפה בקובץ המצורף 500388
מתפיחים כ 10-15 דקות.
צפה בקובץ המצורף 500389
בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים מבעבעים מרימים בייגל בזהירות [הוא לא אמור להיות דבוק לניר אפיה בגלל הקמח ומעבירים לסיר. בעדינות משליכים לסיר. ממש בעדינות כשהחלק העליון כלפי מעלה.
שמים עוד כמה, תלוי בקוטר הסיר אבל באופן שלא ממש יעלו אחד על השני.
משאירים במים עד שהמים ממש מבעבעים והבייגלים כגדלים פי אחד וחצי לפחות
צפה בקובץ המצורף 500390
צפה בקובץ המצורף 500391
אם הם עולים קצת אחד על השני כשהם מתנפחים בסיר זה בסדר, הם לא נדבקים כי השכבה שהמים יצרה מגינה עליהם פני הידבקות.
בעזרת תרווד מתכת או פלסטיק שניתן לחמם מוציאים בייגלים, אחד כל פעם ונותנים למעט עודפי המים להישפך מחורי התרווד.
צפה בקובץ המצורף 500393
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. מורחים ביצה מהולה במים ומפזרים מלח גס, בצל מטוגן, שום גבישי, פרג, שומשום וכו', מה שרוצים ומעבירים לתנור.
צפה בקובץ המצורף 500394
זמן האפיה ארוך יותר מלחמניות רגילות בגלל הקרום שנוצר מהבישול במים.
אופים ב 180 מעלות כ 25 דקות להשחמה נאה.
בודקים שגם החלק התחתון אפוי ואם לא אז מעבירים לשלב הנמוך ביותר בתנור ומכסים בניר אפיה כדי שלא ישרף מלמעלה.
מעולה בהקפאה.
בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 500395
צפה בקובץ המצורף 500396
עדיף סיר כי המים מתאדים עם הבישול וחייבים שיהיה מים בגובההמון תודה!!! נראה מעולה!!!
תמיד הסתבכתי במתכונים הללו עם המים הרותחים. אנסה שוב אולי אצליח....
האם אפשר לבשל גם במחבת עמוקה או שצריך דווקא סיר?
תלוי בגודלתודה תודה!
כמה בייגלס יוצאים מהכמות הזו?
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
650 מ"ל מים פושרים
1 כף חומץ
3/4 כוס שמן
אני מוסיפה כף חומץ לכל סוג בצק שאני מכינה. 1 כף לקילוהאם החומץ גם טוב ללחמניות כוסמין ולא לבייג'ל
אני גם מכינה לחמניות כוסמין והתייאשתי,
כי הלחמניות שלי לא יצאו מדי אוריריות,
אולי החומץ וכמות המים גם מתאים ללחמניות רגילות שיצאו אוריריות וטעימות?
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: