את מומחית לקרעפלאך?

אסתר

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון שבו הבצק יוצא אלסטי מידי.
קשה לרידוד, נמתח בקושי, אבל גם מתכווץ מהר וממש לא כיף לעבוד איתו.
אני ממש מאומצת פיזית אחרי העבודה איתו.

יש למישהי מתכון נחמד שלא מוציא לך את הנשמה?
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בדיוק היום עשיתי , יצא בצק מעט דביק אבל קל לעבודה .
המתכון לבצק :
2 כוסות קמח
1 ביצה
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הבצק שלי מהמם אבל תדעי שגם לו צריך לשטח משטח מתחת של קמח וגם מעל כי זה כן דביק קצת
המתכון הוא
להרתיח 2 כוסות מים עם מלח וחצי כוס שמן
מכבים ומוסיפים 2 כוסות קמח, מערבבים טוב מעבירים למיקסר עם וו לישה מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח נוספות ומאחדים לבצק
זהו
בתאבון ופתקא טבא
 

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
אסתר- הרבה שנים לא הצלחתי להכין קרעפלעך מוצלחים
עד שניסיתי מתכון שהעלתה לכאן מישהי, לא זוכרת מי, אולי קראו לה חדוי?
ומאז יוצאים לי קרעפלעך מעולים.
הסוגריים וההמלצות וכו' - הכל ציטוט מההודעה שלה.

בצק רבוך נהדר לקרעפלאך
החמרים:
1
כוס מים רותחים
1/4 חב' מרגרינה-הוסיפי והמיסי
1 כוס קמח וקורט מלח-ערבבי בכף עץ וכבי את הלהבה, צנני
2 חלמונים (אני שמה ביצה שלימה ומורידה טיפה מהמים)
1
כוס קמח נוספת-הוסיפי ולושי
לפי המתכון מכמות זו אמורים לצאת כ-50 קרעפלאך, אבל לפי הכלל ההונגרי: מה שיותר דק-יותר משובח!-יוצאים לי כ-125 קרעפלאך!
בהצלחה

לי עצמי לא יצאו כ"כ הרבה קרעפלעך, אבל די והותר בשבילנו.
צריך לקמח את משטח העבודה ואת המערוך.
 

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
ציבי, עכשיו אני שמה לב שהעליתי מתכון זהה לשלך... רק בחצי כמות.
בכל אופן - אני לשתי בלי מיקסר ויצא מצויין.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L

אסתר

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תודה לכולם!
אני שומרת את המתכונים לשנה הבאה.
כרגע הכנתי כמות גדולה והקפאתי להושענא רבה ולפורים, זה פטנט ששמעתי מחברה.
 

אסתר

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מטגנת עד הזהבה בצל קצוץ דק דק,
מוסיפה בשר בקר טחון
ומתבלת במלח ובפלפל שחור.
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עיסה של קציצות
שנה שעברה מילאתי בכבד
חמותי ממלאה בריבה בלי לשים במרק כמובן
 

בבוש

משתמש רשום
מטגנים ומקפיאים המיוי יכול להיות משיירי עוף מאודה עם קצת תפו"א
 

בבוש

משתמש רשום
סליחה :המילוי
הבצק הרבוד מצוין ואני רדדתי על השיש בלי קמח בלי שמן ויצא מצוין, ריבועים של 4X4 למלאות ולסגור למשולש
 

קפוצון

משתמש מקצוען
יש למשהי אולי את המתכון של חדוה שטרנפלד פורסם לפני 15-16 שנים ביתד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה