מידע שימושי אתגר-**מנה אחרונה לשבת חורף**

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
קינוח מילון מרענן

מילון שלם
3 תפוזים
סוכר

לטחון את המילון בבלנדר יד
להוסיף מיץ תפוזים טבעי סחוט
סוכר לפי הטעם
(לאוהבי הקינמון אפשר להוסיף בזהירות רבה טיפ טיפת קינמון אבל שלא ישתלט על כל הטעם...)

מגישים בכוסות גבוהות עם קשים -מאוד טעים ומאוד מרענן.
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
מלון???
איפה תשיגי?
אנחנו בחורף!!!
 

barr

משתמש רשום
יווו כמה מתכונים....!!
אבל עדיין לא מצאתי את מה שאני מדמיינת- ולא, אני לא יודעת מזה...:)
כל השילוב של פרות עם ריצ וג'לי לא הולך אצלינו...
נראה לי שנשאר בפרות- בטבעי שלהם וקרמבו...
או שעוד הופתע כאן מתגלית מיוחדת...:) :)
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1907019:
אפשר גם תפו"ע אפויים (עם דבש, יין, קינמון ואגוזים)
או שטרודל תפו"ע
עם כדור גלידת וניל.

חני

זה מה שבאתי לכתוב,
שטרודל תפוחים חם עם כדור גלידה
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
נכתב ע"י פשוט;1907407:
מלון???
איפה תשיגי?
אנחנו בחורף!!!

בימינו ניתן להשיג כמעט כל פרי\ירק בכל עונה.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון מדהים, קלי קלות

7 אגסים - לקלף, לחצות לאורך ולהוציא את הגרעינים, להכניס לתבנית אפיה ולהוסיף 100 גר' צימוקים.
ג'לי משמש - מוכן עפ"י ההוראות - לשפוך על האגסים ולאפות כ20 דקות.
מגישים חם.

מעדן!!!
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת מוס אם תרצי אעלה מתכון.

אני עושה את זה http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/15742/
בפרווה עם ריצ' ומחמאה.
שמה אפרסק משומר במקום תות על השכבה הראשונה.
מוסיפה אגוזי מלך שבורים לפרורים ושופכת רוטב תות מוכן, מעדן.
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
נוווו....
איפה בקר?
היא ורעיונותיהה....100%
 

barr

משתמש רשום
מוס אם תרצי אעלה מתכון.

אני עושה את זה http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/15742/
בפרווה עם ריצ' ומחמאה.
שמה אפרסק משומר במקום תות על השכבה הראשונה.
מוסיפה אגוזי מלך שבורים לפרורים ושופכת רוטב תות מוכן, מעדן.



אשמח למתכון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פבלובה עם קרם פטיסייר ופירות
מעדן מבית היוצר האוסטרלי

לפבלובה:
5 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
3 טיפות מיץ לימון
2 כפות קורנפלור
4 כפות שקדים טחונים [אפשר בלי]

מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצץ קל. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף קשה. מוסיפים מיץ לימון, קורנפלור ושקדים טחונים. טורפים פנימה בתנועות סיבוביות בעזרת מרית כדי שהקצף לא ידבר.
מעבירים לשקית זילוף.

מזלפים 12 עיגולים בצורה של שבלול ואח"כ עולים בשולי השבלול 2-3 סיבובים עד לקבלת מעין קערות קצף.
אפשר להכין פבלובה גדולה במקום אישיות אבל היא הרבה פחות יפה.
לחילופין- אפשר להכין פבלובה מלבנית גדולה- משרטטים מלבן על ניר אפיה, הופכים את ניר האפיה ומזלפים קוים לרוחב עד למילוי המלבן. אח"כ מזלפים כוכבים גדולים בשולי המלבן עד לקבלת מעין קערה מלבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהפבלובות יבשות ומתנתקות בקלות מניר האפיה. אם הפבלובה לא מתנתקת מניר האפיה בקלות- היא לא מוכנה!

מכינים קרם פטיסייר:
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
3 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג.
אחרי שהקרם מצטנן, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בקערות המרנג.

מקשטים בפירות:
לוקחים מגוון פירות העונה [ענבים, קוביות שזיף, אפרסק, נקטרינה, פטל קפוא, דובדבנים, קרמבולה, פסיפלורה, וכדומה] ומקשטים מעל הקרם. אפשר למלא ממש הרבה או לשים רק 2-3 פירות לקישוט.
מגישים מיד לאחר הקישוט בפירות [את היתר ניתן להכין קודם] מכיון שהפירות מוציאים צבע על הקרם ואז זה לא כל כך יפה.


רולדה במילוי קצפת ואוכמניות או דובדבנים
עם זיגוג שוקולד ושקדים מולבנים

שכבות מוס וגנאש שוקולד לבן....

אם תרצו אעלה מתכונים של אלו
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נראה לי שיש כאן מקום לשאלות, ודאי שרוצים!
 

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עגיות רעידת אדמה גדולות מאוד לכל אחד,
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
1. קרמבל פירות
2. ריבועי בצק עלים אפויים עם תפוח. קרין גורן
בורקס מתוק פתוח
כמות: 16-12 מאפים אישיים
חומרים
לבצק:
חבילת בצק עלים מרודד, מופשר
למלית:
8-6 תפוחים או כל פרי קשה אחר למשל אגס, שזיף וכד'
1/2 כוס סוכר
לזיגוג:
ביצה טרופה
2 כפות ריבת משמש מדוללת ב-2 כפות מים
בורקס פתוח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מקלפים את התפוח, מנקים מליבה ופורסים דק (שומרים על סדר הפרוסות).
חותכים את הבצק למלבנים. מברישים בביצה. מניחים חצי התפוח פרוס במרכז, מפזרים סוכר על הבצק ועל הפרי.
אופים עד שהבצק זהוב גם מלמטה בערך 20-15 דקות.
מברישים בריבת משמש את המאפה החם (הפרי והבצק) מיד כשהוא יוצא מהתנור.
 

קבצים מצורפים

  • בורקס פתוח מתוק.jpg
    KB 16.5 · צפיות: 98

מלימירי

משתמש פעיל
וופל בלגי (פרווה כמובן)
עם תפוחים מקורמלים
זה ממש טעיים
אם תרצי אני יעלה מתכון עוד מעט
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה עם פחזניות? ורוטב שוקולד מעל?
יותר מדי עבודה, כשחושבים על זה.
ומה עם אגסים ביין? ילדים לא כ"כ אוהבים, אבל המבוגרים מאד.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלימירי;1908367:
וופל בלגי (פרווה כמובן)
עם תפוחים מקורמלים
זה ממש טעיים
אם תרצי אני יעלה מתכון עוד מעט

אני רוצה!!!
 

מלימירי

משתמש פעיל
וופל בלגי עם תפוחים מקורמלים

לוופל בלגי:
2 ביצים
כוס מים
חצי כוס שמן
רבע כוס סוכר
סוכר וניל
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח

טורפים הכל היטב, ומחממים

לתפוחים:
50 גר' מרגרינה לבישול
8 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לשישיות
חצי כוס סוכר

ממיסים את המרגרינה במחבת, מוסיפים את התפוחים, מטגנים 2-3 דק' מכל הכיוונים
עד שהתפוחים מזהיבים
מוסיפים סוכר ומערבבים עם התפוחים עד שמתקבל זיגוג מבריק על התפוחים
ממשיכים לטגן עוד כ-5 דק' ומסירים מהאש

מניחים חופן תפוחים על כל וופל
ניתן להוסיף סירופ מייפל וגלידת וניל לפי הטעם
 

רחליקה

משתמש פעיל
עימוד ספרים
נכתב ע"י מלימירי;1908409:
וופל בלגי עם תפוחים מקורמלים

לוופל בלגי:
2 ביצים
כוס מים
חצי כוס שמן
רבע כוס סוכר
סוכר וניל
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח

טורפים הכל היטב, ומחממים

לתפוחים:
50 גר' מרגרינה לבישול
8 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לשישיות
חצי כוס סוכר

ממיסים את המרגרינה במחבת, מוסיפים את התפוחים, מטגנים 2-3 דק' מכל הכיוונים
עד שהתפוחים מזהיבים
מוסיפים סוכר ומערבבים עם התפוחים עד שמתקבל זיגוג מבריק על התפוחים
ממשיכים לטגן עוד כ-5 דק' ומסירים מהאש

מניחים חופן תפוחים על כל וופל
ניתן להוסיף סירופ מייפל וגלידת וניל לפי הטעם

לכמה וופלים הכמות הזו מספיקה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה