אשמח לעזרת המומחים לעיצוב מטבח בדירה חדשה

אביה.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נכון
אצל הספרדים יש הרבה החמרות ויש אשכנזים שמחמירים גם כמו הספרדים
מה שרואים הקלות אצל הספרדים זה דברים שמגיעים מחוסר ידע
אני לא יודעת על איזה ספרדים את מדברת,
אני מדברת על כיוון של מרן הרב עובדיא יוסף כמי שהתחנכה על הלכות בסמינר של הצד השני,
ובבית משהו אחר- יש הרבה יותר קולות שמעיזים לעשות בהפרדת בשר וחלב כי הם עיקר הדין.(לא נכנסתי לבשר חלק ויין).
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
גם נרות חנוכה זה לא חובה להדליק בשמן זית אפשר בשמן קנולה או סויה
אבל מי מדליק בהם?
הכוונה שלי שאנחנו כמעצבות אמורות לעצב מטבח שהוא נח גם מבחינת כשרות ולתת פתרונות שנוחים להלכה
וחבל שלא כ"כ רואים את זה בפורום
המציאות היא שלאנשים אין מספיק מקום כדי לעשות 2 כיריים
ואז השאלה מגיעה מה עדיף הכי לעשות במצב הנוכחי
לדעתך לשים בבשרי זה עדיף מבין 2 השיישים, ואני חולקת עלייך בזה מ2 סיבות עיקריות
1.הגלישה צריכה להיות מאוד משמעותית כדי להגיע עד השיש
2. כשהכיירים רק בצד אחד, איפה מניחים כף / מזלג וכו' שמערבבים כעת בסיר?
ואז בטעות מניחים על השיש הלא נכון? הרבה יותר בעייתי לדעתי
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נכון
אצל הספרדים יש הרבה החמרות ויש אשכנזים שמחמירים גם כמו הספרדים
מה שרואים הקלות אצל הספרדים זה דברים שמגיעים מחוסר ידע
קודם כל.. אצל הספרדים זה לא קולות, זה ההלכה שלהם.

ברוב הדברים האשכנזים מחמירים יותר, גם בדברים שמשפיעים על תכנון המטבח.
אתן כמה דוגמאות..
לדעת האשכנזים הזכוכית של הכיריים החשמליות/אינדוקציה ברגע שהיא נטרפת אין לה תקנה כי לדעתם זה כמו חרס. לדעת הספרדים זה נחשב זכוכית שבחיים לא בולע ולכן לא נטרף.
לדעת הספרדים אם נשפך בשרי חם על השיש ואחרי 24 שעות נשפך חלבי חם, השיש לא טרף. לדעת האשכנזים כן.
לדעת האשכנזים אם סיר חלבי חם נוגע בסיר בשרי חם יש בעיה, אצל הספרדים לא.

כמובן שבכל המגזרים יש מחמירים יותר ויש פחות אבל זה העיקרון
 
נערך לאחרונה ב:

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בואו נחתום את הנושא בזה שנחפש פיתרון לבעיה תיכנונית וגם עיצובית
ונחדש מטבחים שחיים עם הציבור שלנו בדרך שלנו
נו איפה הראש היצירתי שלנו?
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כדאי להדגיש במידה ואינו בן יומו וכן לא לכתחילה.
חלבי ובשרי בן יומו זה טרף גמור.
לדעת הספרדים גם אם הסיר החלבי נוגע בסיר הבשרי ושניהם (יבשים) על האש אין בעיה לכתחילה.
אבל לא ניכנס פה לדיונים הלכתיים.
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי כירה חלבית שנושקת לשיש הבשרי, שאני משתמשת בכירה חלבית אני מניחה מגבת על השיש הבשרי לכל "צרה" של גלישה או השפרצה של שמן וכו.
לגבי אינדוקציה כדאי לשאול רב, לנו פסק רב שעדיף ויפה לעשות כירה נפרדת לחלבי. ושמעתי שלשכנה התיר רב אחר בלי בעיה.

סתם כך נראה לי נ יותר שיש כירה נפרדת השאלה אם יש מקום
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
המקום שלי כמעצבת הוא לא לפסוק ללקוח, ואפילו לא להחליט בשבילו מה יותר נוח ונוח לו
אני מעלה את הנקודות ובודקת את ההעדפות של הלקוח, שולחת אותו להתייעץ עם הרב שלו
ואז עובדת לתת מענה שמותאם אליו.
(בעוונותי תיכננתי גם מטבחים טרפים לחלוטין, מה לעשות שהלקוח היה חילוני ורצה רק כיור אחד?)
פתרון שעשיתי לאחרונה במטבח גדול יחסית שלא רצו - לא כיריים צמודות, ולא כיורים צמודים. השארתי משטח אפיה גדול פרווה בין האיזור הבשרי לחלבי. (גם זה לא מושלם מסיבות שונות, אבל זו היתה בחירת הלקוח)
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המקום שלי כמעצבת הוא לא לפסוק ללקוח, ואפילו לא להחליט בשבילו מה יותר נוח ונוח לו
אני מעלה את הנקודות ובודקת את ההעדפות של הלקוח, שולחת אותו להתייעץ עם הרב שלו
ואז עובדת לתת מענה שמותאם אליו.
(בעוונותי תיכננתי גם מטבחים טרפים לחלוטין, מה לעשות שהלקוח היה חילוני ורצה רק כיור אחד?)
פתרון שעשיתי לאחרונה במטבח גדול יחסית שלא רצו - לא כיריים צמודות, ולא כיורים צמודים. השארתי משטח אפיה גדול פרווה בין האיזור הבשרי לחלבי. (גם זה לא מושלם מסיבות שונות, אבל זו היתה בחירת הלקוח)

בדיוק כמו שתבהירי ללקוח על פינת אוכל לא נוחה או מיקום מקרר בעיתי כך צריך להבהיר לו על מצב שיוצר בעיות הלכתיות
וברור שהוא המחליט הסופי אם כי כשיש איסור בדבר שהוא מבקש אסור לך לעשות אותו כך בררתי אצל רב
לפני שנים כשהתחלתי לעבוד אבל אם עשית כיור אחד במטבח זו לא בעיה לכל הסבתות שלנו היה כיור אחד
הבעיה לגמרי שלו כיצד הוא ישתמש בו
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי כירה חלבית שנושקת לשיש הבשרי, שאני משתמשת בכירה חלבית אני מניחה מגבת על השיש הבשרי לכל "צרה" של גלישה או השפרצה של שמן וכו.
לגבי אינדוקציה כדאי לשאול רב, לנו פסק רב שעדיף ויפה לעשות כירה נפרדת לחלבי. ושמעתי שלשכנה התיר רב אחר בלי בעיה.

סתם כך נראה לי נ יותר שיש כירה נפרדת השאלה אם יש מקום

מכיוון שאינדוקציה היא טכנולוגיה יחסית חדשה יש רבנים שאינם יודעים מה היא
ולכן יש להבהיר לרב כששואלים באיזה מכשיר מדובר וכיצד הוא עובד
 

efratesh

משתמש פעיל
שיפצתי לפני 8 שנים ועשיתי משהו מוצלח מאוד שנראה לי שיתאים גם אצלך. תפני אלי באישי למייל ואשלח לך תמונות של המטבח וגם תוכניות
 

בריקים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המקום שלי כמעצבת הוא לא לפסוק ללקוח, ואפילו לא להחליט בשבילו מה יותר נוח ונוח לו
אני מעלה את הנקודות ובודקת את ההעדפות של הלקוח, שולחת אותו להתייעץ עם הרב שלו
ואז עובדת לתת מענה שמותאם אליו.
(בעוונותי תיכננתי גם מטבחים טרפים לחלוטין, מה לעשות שהלקוח היה חילוני ורצה רק כיור אחד?)
פתרון שעשיתי לאחרונה במטבח גדול יחסית שלא רצו - לא כיריים צמודות, ולא כיורים צמודים. השארתי משטח אפיה גדול פרווה בין האיזור הבשרי לחלבי. (גם זה לא מושלם מסיבות שונות, אבל זו היתה בחירת הלקוח)
הרעיון של הפרוה הוא מוצלח, רק צריך מקום...
כשהיה מקום שדרגתי אותו עם כיור מחולק ל -2. הצד הקטן לפרווה.
זה מוסיף לכיור בסה"כ 25 ס"מ, ומשמש לפרווה שלא יהפוך בעצם ל"טרף" אם יש מקום זה ממש מושלם!
 

קבצים מצורפים

  • באלכסון כיור כפול.jpg
    באלכסון כיור כפול.jpg
    KB 114.1 · צפיות: 76
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה