חלבי אשכול עוגת הגבינה המנצחת

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
בעקבות האשכול המוצלח מפסח, ש95% ממנו לא היה רלוונטי בשבילי, אני מארגנת לעצמי חוויה מתקנת :)

אז לכל אחת מותר להעלות מתכון אחד בלבד של עוגת הגבינה הכי מוצלחת שהיא מכירה.
מותר גם משהו חלבי אחר.
תודה מראש...
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
עוגה 'שווה'
יש לי אותה מחוברת שמופצת במיילים אחת בשם אביגיל.
אולי זו אביגיל מייזליק? זה המייל שמופיע <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
upload_2019-5-26_1-9-36.png
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
זאת, עוגת גבינה קלה להכנה ובלי ללכלך הרבה כלים, מהמבשר לבית:

עוגת גבינה שלוש צבעים

2 כוסות קמח
חצי א. אפיה
3/4 כוס סוכר
1.5 כף קקאו 3/4 כוס שמן
לערבב לתערובת פי רורית, לשטח בתבנית ח"פ רגילה.
להכניס לתנור ולאפות כ10 דק' בחום בינוני
להעביר ניגוב על הקערה (לא צריך לשטוף) ולהכניס

900 גר' גבינה
פודינג וניל
1 כוס סוכר
5 ביצים שלמות
לערבב, לשפוך על הבסיס לאפות 45 דק' עד שהעוגה אפויה.
לשפוך לקערה (לא צריך לשטוף, אפשר על השארייות הקודמות)

2 שמנת חמוצה
6 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות קפה
שומרים במקרר עד שהעוגה אפויה. כשהעוגה אפויה שופכים את השכבה השלישית אופים עוד 10 דק'. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בתנור.


חוץ מזה יש לי עוגת גבינה, כשאומרים לי "עוגת גבינה" אני ישר מדמיינת אותה, אבל אני צריכה לחפש את המתכון.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוגת בראוניז גבינה, מהממת, קלה וממכרת.
הקפאתי אותה בקוביות כדי שלא אחסל את כל התבנית הבעיה שגיליתי שהיא טעימה (אולי יותר ) גם קפואה!!!
בקיצור-
ממולצת בחום (וגם בקור)
הערה שלי אני אפיתי בתבנית חד פעמי רגילה (A4)

http://www.carine.co.il/page_258
 

ששל

משתמש מקצוען
את יכולה להעלות מתכון?
עוגת שמנת שוקולד וריבת חלב

עוגה יקרה ומושחתת

בסיס
250 ג' בסקוויטים מרוסקים
200 ג' שוקולד
100 ג' חמאה
חצי כוס ריבת חלב
חצי מיכל שמנת מתוקה

להמיס חמאה, שוקולד, ריבת חלב, שמנת
להוריד מהאש
להוסיף שברי בסקוויטים
לשטוח

שמנת
2 מיכלים שמנת מתוקה
פודינג ריבת חלב

להקציף שמנת
להוסיף פודינג
לשטוח על הבסיס
להקפיא

ציפוי
חצי מיכל שמנת מתוקה
120 ג' שוקולד
2 כפות ריבת חלב

להכין גנאש משוקולד ושמנת
לצפות את העוגה הקפואה
(לשפוך גנאש למרכז ולטלטל עד שהכל מכוסה)
לזלף ריבת חלב (פסיפ, קקושים, שתי וערב)
 

מצליחה

משתמש מקצוען
אני עדיין מתלבטת איזו עוגת גבינה הכי טובה שלי.
יש לי מספר רב של מתכונים לעוגות גבינה.
אחת יותר טובה מהשניה.
מתלבטת.... :p
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בעקבות האשכול המוצלח מפסח, ש95% ממנו לא היה רלוונטי בשבילי, אני מארגנת לעצמי חוויה מתקנת :)

אז לכל אחת מותר להעלות מתכון אחד בלבד של עוגת הגבינה הכי מוצלחת שהיא מכירה.
מותר גם משהו חלבי אחר.
תודה מראש...
יש לי כמה מוצלחות. אני אישית מתחברת לאלו על בסיס פריך+ גבינת שמנת ופחות לאלו על בסיס טורט עם גבינה לבנה.

אתחיל באחת:
עוגת גבינה וריבת חלב שכדאי מאד לנסות

הערה: גבינת שמנת היא מוצר לא זול. אפשר וכדאי להכינה לבד: מסננים גביעי שמנת חמוצה בבד חיתול למשך לילה ומתקבלת גבינת שמנת מצוינת. במהלך הסינון היא מאבדת כ30% (ומנסיוני גם יותר) לכן יש לסנן כמו יתר גדולה מאשר במתכון - 750 גר שהם 3.75 גביעים (תעגלו לארבע ליתר בטחון). שווה להשקיע ולהכין לבד. עוגה מגבינת שמנת היא הרבה הרבה יותר טעימה מאשר עם גבינה לבנה בלבד.

המצרכים :

  • תבנית עגולה 26 מצופה או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
לבסיס:

  • כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 50 גרם אגוזים או שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כף ריבת חלב
למלית:

  • 500 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת 30%
  • 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9 %
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס ריבת חלב

מחממים תנור ל170-לא טורבו

מערבבים את חומרי הבסיס משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא


להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. יוצקים מעל הבסיס ומישרים מוזגים בכמה נקודות את הריבת חלב ומערבבים בעדינות לקבלת מראה שיש.

מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-90 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט מאד בשוליה, אבל עדיין קצת רוטטת במרכזה.
 

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
העוגה המדהימה שלנו.
כולם מבקשים שיכינו אותה לכל שמחה..... והיא ממש קלה להכנה!
לגודל של תבנית חד פעמית "רגילה".

להפריד 6 ביצים.

את החלבונים להקציף עם כוס ורבע סוכר.

לחלמונים להוסיף:
850 גרם גבינה
6 כפות קמח
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
נראה לי ששכחתי כאן משהו עוד רגע אלך לבדוק.
לערבב או להקציף.

לאחד תערובות

לאפות שעה על 140 מעלות בלי טורבו, לכבות את התנור ובלי לפתוח את התנור - להשאיר לפחות עוד שעתיים לקירור בתוך התנור. (שלב חשוב מאוד, לא לוותר עליו)

ציפוי:
שמנת מתוקה
כוס חלב
3 כפות פודינג וניל
להקציף יחד... ולשים על העוגה
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
עוגת הגבינה האהובה עלי:

לבסיס:
2.5-3 כוסות פרורי ביסקויטים
150 גרם חמאה
מערבבים היטב ושוטחים על התבנית
(אני בד"כ משתמשת בתבניות אינגליש קייק, ויוצאות 3 תבניות.)

לשכבת הגבינה:
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר (אפשר לשים פחות)
750 ג' גבינה לבנה
200 ג' לבן
6 כפות גדושות קמח
4 כפות אינסטנט פודינג וניל.

מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר, ואז מנמיכים את העוצמה ומוסיפים בהדרגה את שאר החומרים. (טוב, במקור כמובן מפרידים עיסות לגמרי אבל אני חובבת עוגות קלות וקיצורי דרך ובעוגה הזו זה עובד...)

מוזגים את התערובת על בסיס הביסקויטים ואופים בחום 150 מעלות חצי שעה או קצת יותר. עד שהשוליים יבשים והמרכז רוטט. ככה זה יוצא הכי טעים!
לא לחכות שיקבל צבע מלמעלה כי יש יותר סיכוי שישרף...
להשאיר בתנור שיתקרר.

קרם שמנת:
1 שמנת מתוקה
כוס חלב
4 כפות אינסטנט פודינג וניל

מקציפים הכל יחד ומורחים על העוגה.
העוגה טובה בהקפאה.

לגיוון - אפשר להכין את הבסיס מפירורי ביסקויטים בטעם שוקולד / קרמל. משדרג את הטעם!
בהצלחה!
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
והנה שלי
מתכון של @מולטימדיה ה שגורף אינסוף מחמאות. ניסיתי לבינתיים רק עם קפה.
ההערות בסוגריים מרובעות שלה, ובמודגש שלי.

לפורר 20 ביסקוויטים
להמיס 1 חמאה
לערבב יחד ולשטוח בתבנית חד פעמית רגילה

לערבב:
750 ג' גבינה [3 קופסאות]
1 לבן גדול
1 פודינג וניל
3 ביצים
5 כפות קמח
1/2 1 כוסות סוכר [אחת וחצי] - אני שמה כוס, יותר מזה מתוק מאוד מאוד לטעמי

לשפוך חצי על הביסקוויטים ולהקפיא לשעה [אני לא מקפיאה] - אני כן מקפיאה אחרת זה יוצא פחות יפה :)
את החצי הנותר לערבב עם 100 ג' אבקת נוגט [עם 2 כפות קפה נמס גם יוצא מעולה]
לשפוך על העוגה
לאפות 3/4 שעה בחום בינוני [אצלי נצרך זמן ממושך יותר להתייצבות מינימלית]
לערבב 2 שמנת חמוצה + 4 סוכר וניל
למרוח על העוגה ולאפות עוד 10 דקות
לכבות התנור ולהשאיר העוגה בתנור עוד 20 דקות
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
ויש לי גם טיפ כללי לעוגות גבינה שהשכבה העליונה שלהן עשויה משמנת חמוצה עם סוכר:
למדתי מאחותי להחליף את הסוכר / סוכר וניל ברבע-חצי כוס ריבת חלב.
יוצא הרבה יותר טעים וגם מאוד יפה כי בדר"כ הצבע קונסטרקטי לשכבה שמתחת.
בעוגה שהבאתי בהודעה מעלי למשל, אני שמה קודם את השכבה עם הקפה, ואז את השכבה הרגילה, ואז את השמנת + הריבת חלב כדי שיראו את השכבות. (אחרת השכבה השניה והשלישית יוצאות בצבע מאוד דומה)
 

מירי456

משתמש מקצוען

טוצ'ה

משתמש מקצוען
יש לי כמה מתכונים אבל ביקשת אחד אז כותבת כאן את המתכון האחרון שהכנתי...

עוגת שחיתות ללא אפיה!

לבסיס:
שרוול וחצי עוגיות אוראו- לטחון במעבד מזון לחול
100 גר' חמאה מומסת- לערבב עם העוגיות.
לשטח בתבנית עגולה.
להכניס להקפאה.

מילוי-להקציף:
2 וחצי שמנת מתוקה
1 גבינה קטנה
1 שמנת חמוצה
1 פודינג
2 סוכר וניל
3 כפות סוכר

לשטח מעל העוגיות.
להכניס להקפאה.

לאחר שעה שהעוגה בהקפאה יש להמיס את חצי השמנת מתוקה שנשארה עם 150 גר' שוקולד חלבי,לחכות מעט שיהיה חם ולא רותח ולהניח מעל הגבינה.

מקווה שלא שכחתי שום פרט. זה מהזיכרון...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה