אני אעשה את ה"ספתח"
מצאתי באתר קול ברמה כתבה עם מתכונים ממנחת קבוצות ההרזיה חלי ממן. היות והופיע בבמה ציבורית לא נראה לי שיש בעיה להעלות לכאן.
אז הנה, העתקתי הכל משם:
חנוכה הוא חג רווי שמן שמעמיד אותנו בפני דילמה: מחד, המאכלים המפתים המלווים במסורת של מאות שנים (זכר לנס חנוכה) ומאידך, המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.
חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה, נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.
קבלו שני מתכונים רזים לחג מתוק!
לביבות תפו"א אפויות:
מצרכים:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
יוצרים כ-15 קציצות ע"ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
* 2 לביבות = תחליף לפחמימה
לביבות גבינה מתוקות:
מצרכים:
חג שמח!!
מצאתי באתר קול ברמה כתבה עם מתכונים ממנחת קבוצות ההרזיה חלי ממן. היות והופיע בבמה ציבורית לא נראה לי שיש בעיה להעלות לכאן.
אז הנה, העתקתי הכל משם:
חנוכה הוא חג רווי שמן שמעמיד אותנו בפני דילמה: מחד, המאכלים המפתים המלווים במסורת של מאות שנים (זכר לנס חנוכה) ומאידך, המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.
חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה, נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.
קבלו שני מתכונים רזים לחג מתוק!
לביבות תפו"א אפויות:
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בצלים קצוצים
- 100 גרם פטריות קצוצות
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- כפית אבקת מרק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תרסיס שמן
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
יוצרים כ-15 קציצות ע"ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
* 2 לביבות = תחליף לפחמימה
לביבות גבינה מתוקות:
מצרכים:
- 250 גרם גבינה לבנה 1/2%שומן
- 2 ביצים
- 4 כפות קמח תופח
- ממתיק מלאכותי לפי הטעם
- קורט קינמון
- מס' טיפות תמצית וניל או רום
- תרסיס שמן לטיגון
- מערבבים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים מספר דקות.
- מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
- צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
- ניתן להגיש עם רסק תפוחים.
חג שמח!!