אשכול מתכונים דיאטטיים לחנוכה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני אעשה את ה"ספתח"
מצאתי באתר קול ברמה כתבה עם מתכונים ממנחת קבוצות ההרזיה חלי ממן. היות והופיע בבמה ציבורית לא נראה לי שיש בעיה להעלות לכאן.
אז הנה, העתקתי הכל משם:

חנוכה הוא חג רווי שמן שמעמיד אותנו בפני דילמה: מחד, המאכלים המפתים המלווים במסורת של מאות שנים (זכר לנס חנוכה) ומאידך, המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.
חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה, נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לעבור את החג ללא תחושת פספוס.
קבלו שני מתכונים רזים לחג מתוק!
לביבות תפו"א אפויות:
מצרכים:
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 100 גרם פטריות קצוצות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כפית אבקת מרק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תרסיס שמן
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
יוצרים כ-15 קציצות ע"ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
* 2 לביבות = תחליף לפחמימה

לביבות גבינה מתוקות:
מצרכים:
  • 250 גרם גבינה לבנה 1/2%שומן
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח תופח
  • ממתיק מלאכותי לפי הטעם
  • קורט קינמון
  • מס' טיפות תמצית וניל או רום
  • תרסיס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים מספר דקות.
  2. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
  3. צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
  4. ניתן להגיש עם רסק תפוחים.
2 לביבות + תפוח מרוסק = תחליף לארוחת לילה
חג שמח!!
 

sivan22

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י hbecker;1875790:
הלו...
אין לאף אחת מתכונים לא משמינים....
איך נעבור את חנוכה בשלום???

help....

לזניה - מתכון מעולה ללא שמנת ושאר גבינות שמנות. אלא רק עד 5%....
יהיה טוב?? (או שהאטריות הלזניה עצמן נכללות בגדר משמינות?? :rolleyes: או שזהו אינו מתכון מתאים לחנוכה???)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י sivan22;1875801:
לזניה - מתכון מעולה ללא שמנת ושאר גבינות שמנות. אלא רק עד 5%....
יהיה טוב?? (או שהאטריות הלזניה עצמן נכללות בגדר משמינות?? :rolleyes: או שזהו אינו מתכון מתאים לחנוכה???)

האמת- הזכרת לי שיש לי מתכון נשכח של לזניה דיאטתית. אבל תעלי את שלך. עלים זה בסדר- מותר קצת פחמימות...רק באמת בלי השמנות וכו'
 

sivan22

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י hbecker;1875842:
האמת- הזכרת לי שיש לי מתכון נשכח של לזניה דיאטתית. אבל תעלי את שלך. עלים זה בסדר- מותר קצת פחמימות...רק באמת בלי השמנות וכו'

אעלה בהמשך היום בל"נ
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לי יש מוסקה חלבית שהיא לא מאוד מאוד משמינה... רק קצת. (:
אין לי ממש מתכון מדוייק מדוייק, כי אני עושה אותה כל פעם קצת שונה, אבל תמיד טעימה!

פרוסות חצילים מטוגנות קלות במחבת (2-3 חצילים)
לשטח חצי מהכמות על תבנית בינונית
לרוטב:
2 בצלים קצוצים - לטגן
2-3 עגבניות בשלות, קצוצות - להוסיף לבצל שהשחים, ולהמשיך לטגן
3 שיני שום - להוסיף לקראת סוף האידוי.
קופסת רסק עגבניות קטנה - לערבב לירקות המאודים.
לתבל במלח, פלפל, סוכר (לפחות כף!)

ליצוק חצי מהרוטב על החצילים.

למלית אני שמה כל מה שיש לי במקרר, כשהבסיס הוא קוטג׳, עם רוטב בשמל שאני עושה לו. (קמח, מים וקצת חמאה) - לעיבוי, נותן תחושה של שמנת מוקרמת. עם תיבול קליל של מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
לצפות בשכבה נוספת של חצילים, יוצקת את יתרת הרוטב.
אופים כ-20 דקות, לפני שמוציאים מניחים גבינה צהובה ומחזירים לתנור להמסה.

מגישים לצד לחמניות מלאות חצויות קלויות בתנור עם מעט חמאה, שום ומלח.
וסלט כפרי גדול, בשביל המצפון.(:
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
באמת צריך איזון אחרי כל המתכונים המשמינים של בקר...
בקר תודה
אצלי הילדים לא יגעו אם יראו בלביבות פטריות..
אתמול עשיתי את המתכון שהעלו פה של ניקי ב, קלי קלות
יצא פצצה, כולם אהבו.
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=240169
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
פשטידת קישואים דיאטטית וקלה להכנה

4-5 קישואים + תפוח אדמה קטן, לבשל במים.
למעוך לפירה, להוסיף בצל מטוגן.
להוסיף 1/2 קוטג' + 2-3 ביצים, מלח, פלפל, א. מרק בצל.
לפורר 2 משולשי גבינה מותכת – דיאט (7%)
לשטוח בתבנית ח"פ
לאפות בחום בינוני עד שמתייצב.

חני
 

Queenit

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
כל העניין הוא לטגן מאכלים עם שמן בחנוכה... זכר לפח השמן, אולי פשוט להחליף לשמן קוקוס ולטגן לביבות בשמן קוקוס? כך יוצא יותר בריא?
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
כמה טיפים לצמצום קלוריות:
* ריסוס בספריי שמן במקום ל-ש-פ-ו-ך (כוס שמן = 1800 קל'!)
* אפיה במקום טיגון ככל האפשר (במוסקה למשל, אני אף פעם לא מטגנת את החצילים...)
* לטגן בצל במעט מים במקום שמן - הייתי בהלם כשניסיתי, אבל האמת שלא המשכתי עם זה.
* להשתמש בשמנת לבישול 9% במקום ה-32%, ההבדל בטעם קטן ממש, ובמרקם לגמרי לא מורגש.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י free;1876067:
כמה טיפים לצמצום קלוריות:
* ריסוס בספריי שמן במקום ל-ש-פ-ו-ך (כוס שמן = 1800 קל'!)
* אפיה במקום טיגון ככל האפשר (במוסקה למשל, אני אף פעם לא מטגנת את החצילים...)
* לטגן בצל במעט מים במקום שמן - הייתי בהלם כשניסיתי, אבל האמת שלא המשכתי עם זה.
* להשתמש בשמנת לבישול 9% במקום ה-32%, ההבדל בטעם קטן ממש, ובמרקם לגמרי לא מורגש.

תודה
כל אלו מובנים מאליו....
אני גם מבשלת "לייט" כל הזמן...מבחינת אופן האפיה, אפיה ולא טיגון, ריסוס שמן וכיוצ"ב[בניגוד לאפיה, אבל ממנה אני לא טועמת...] אבל כאן אני רוצה מתכונים שמלכתחילה הם לא משמינים....

תודה. אני בטוחה שיש כאלו שהטיפים שלך יעזרו להם מאוד.
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה למי שהעלתה.
סופגניות אפויות, אכילות וטובות מראה- יש למישהי?
אחת ממצוות היום בחנוכה, לא יודעת איך נסתדר בלעדיהן :(
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י hbecker;1875842:
האמת- הזכרת לי שיש לי מתכון נשכח של לזניה דיאטתית. אבל תעלי את שלך. עלים זה בסדר- מותר קצת פחמימות...רק באמת בלי השמנות וכו'
כל אחת מכבדת את רעותה, ואף אחת לא העלתה....
 

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
חברה שלי נתנה לי לנסות היום פיצה מקמח חומוס.
נטול גלוטן והרבה יותר בריא מקמח לבן.

2 כוסות קמח חומוס
1 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 בצל קצוץ דק
כף טימין או אורגנו טרי
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן הכנת הבצק:

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט עגבניות מרוסקות או מים.
2. פורסים את הבצק לעובי 1 ס"מ, על מגש עם נייר אפייה משומן מעט בשמן זית.
3. אופים כ-20 דקות עד שהבצק מתקשה ומשחים מעט. מוציאים את הבצק מהתנור.
4. בינתיים מכינים גבינה צהובה דלת שומן, זיתים או כל תוספת שאוהבים ומפזרים מעל.

אופים עוד 10 דקות.

בתאבון!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י חדוי כנרת;1878056:
כל אחת מכבדת את רעותה, ואף אחת לא העלתה....
לבושתי יאמר ששכחתי מהאשכול הזה כי הייתי עסוקה עם ההדרכות

אז הנה:

עלי לזניה
3 קוטג' 5% [אני אוהבת סקי אבל מי שלא אוכל את ההכשר [רובין] אז אפשר של תנובה]
1.5 קופסאות רוטב פיצה של פרי מבורך [בקופסא מלבנית אדומה]
עגבניות
חצילים
גבינה צהובה לייט

תבנית קטנה [1 מתחת A4]

מרפדים תבנית בניר אפיה. מניחים עלי לזניה.
מעל העלים מורחים 1.5 קופסאות קוטג'.
מעל3/4 קופסא רוטב לפיצה
מעל פרוסות עגבניות ופרוסות חצילים דקות [חציל לא אפוי מראש...]
מעל פרוסות גבינה צהובה לייט
ושוב- עלי לזניה, רוטב לפיצה, קוטג', ירקות, גבינ"צ
מסיימים בעלי לזניה ועלי קצת פרוסות עגבניה וגבינ"צ.

מכסים בניר כסף ומעבירים לאפיה בתנור של לפחות שעה.
יוצר מאוד טעים....אבל לא כמו לזניה עם שמנת, גבינה צהובה 28% וכו'.

אני מכינה לעצמי בתבנית אינגליש-
3 עלי לזניה, 1 קופסא רוטב פיצה, 3 פרוסות גבינ"צ לייט, 1 קוטג' 5% וזה יוצא 1.5 מנות פחמימה ומנה אחת של חלבון גדול [שווה ערך למנת עוף/חזה עוף/דג]
 

inspiration

משתמש צעיר
נכתב ע"י חישוקים;1876130:
תודה למי שהעלתה.
סופגניות אפויות, אכילות וטובות מראה- יש למישהי?
אחת ממצוות היום בחנוכה, לא יודעת איך נסתדר בלעדיהן :(

סופגניות אפויות זה משהו שדומה יותר בטעמו לחמניות. אבל אם מספיק לך שיהיה "אכיל" אז בסדר;)
אלא אם כן מישהי תפתיע עם "סופגניות אפויות יותר טעימות ממטוגנות"
 

mgv

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י hbecker;1878072:
לבושתי יאמר ששכחתי מהאשכול הזה כי הייתי עסוקה עם ההדרכות

אז הנה:

עלי לזניה
3 קוטג' 5% [אני אוהבת סקי אבל מי שלא אוכל את ההכשר [רובין] אז אפשר של תנובה]
1.5 קופסאות רוטב פיצה של פרי מבורך [בקופסא מלבנית אדומה]
עגבניות
חצילים
גבינה צהובה לייט

תבנית קטנה [1 מתחת A4]

מרפדים תבנית בניר אפיה. מניחים עלי לזניה.
מעל העלים מורחים 1.5 קופסאות קוטג'.
מעל3/4 קופסא רוטב לפיצה
מעל פרוסות עגבניות ופרוסות חצילים דקות [חציל לא אפוי מראש...]
מעל פרוסות גבינה צהובה לייט
ושוב- עלי לזניה, רוטב לפיצה, קוטג', ירקות, גבינ"צ
מסיימים בעלי לזניה ועלי קצת פרוסות עגבניה וגבינ"צ.

מכסים בניר כסף ומעבירים לאפיה בתנור של לפחות שעה.
יוצר מאוד טעים....אבל לא כמו לזניה עם שמנת, גבינה צהובה 28% וכו'.

אני מכינה לעצמי בתבנית אינגליש-
3 עלי לזניה, 1 קופסא רוטב פיצה, 3 פרוסות גבינ"צ לייט, 1 קוטג' 5% וזה יוצא 1.5 מנות פחמימה ומנה אחת של חלבון גדול [שווה ערך למנת עוף/חזה עוף/דג]
שכחתי, מתי המסיבה, ?:)
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י inspiration;1878104:
סופגניות אפויות זה משהו שדומה יותר בטעמו לחמניות. אבל אם מספיק לך שיהיה "אכיל" אז בסדר;)
אלא אם כן מישהי תפתיע עם "סופגניות אפויות יותר טעימות ממטוגנות"

אני שוקלת את הדונאטס שלך, בלי הקשקושים המשמינים למעלה :)
אבל אין לי מכשיר בבית.
עד שאפרגן לעצמי לקנות, אני מבקשת גם מתכון לסופגניות אפויות יותר טעימות ממטוגנות.
מי שתיענה תזכה בצלצול נלהב במתנה :p
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אין מצב להכין סופגניות אפויות טעימות יותר ממטוגנות...
היום הכנתי עם הילדים סופגניות אפויות, יצא נחמד. לא דומה ללחמניות, יותר דומה לטעם של קוראסון בהיר שמוכרים במאפיות. דחפנו הרבה ריבה ואבקת סוכר, אז הצלחנו לדמיין שזה סופגניות. סך הכל יצא בסדר גמור.
לקחתי את המתכון מניקי ב. אם תרצי - אעתיק לך אותו.
 

מיוחדת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
סופגניות אפויות של חלי ממן
מרכיבים :
גרידת תפוז
1 ביצה
1 כף שמרים יבשים
350 גרם קמח
180 מ"ל מים
2 כף סוכר

אופן הכנה :
ללוש את כל המצרכים ולהניח להתפחה. לרדד ולקרוץ 15 סופגניות ולהשאיר להתפחה נוספת.לרסס בתרסיס שמן ולאפות 10 דק' ב- 190 מעלות.
לפדר באבקת סוכר ולהזריק ריבה לייט.

כל יחידה = תחליף לפחמימה עד פעמיים בשבוע
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה