חגים אשכול הגיוונים לתוספות

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בהמשך לאשכולות הגיוונים למנה ראשונה ועיקרית,
כאן יפורטו רעיונות לגיוונים לתוספות פחמימתיות וירקיות כאחד.
גם כאן נשמח לרעיונות נוספים.

1. אנטיפסטי.
2. פירה (תפו״א/בטטה/אפונה).
3. מניפות תפו״א בתנור.
4. פרחי כרובית בפירורי לחם.
5. שעועית מוקפצת בצילי ושום.
6. בטטה אפויה.
7. קוגל תפו״א.
8. ציפס (תפו״א/בטטה).
9. אורז עם פיצוחים וחמוציות.
10. אשפלו - אורז עם גזר.
11. אורז עם אטריות מטוגנות.
12. טנזיה - אורז עם פירות יבשים.
13. נודלס עם ירקות.
14. קציצות ירקות.
15. גראטן תפו״א ובטטה.
16. סמבוסק חומוס.
17. זיתים מרוקאים.
18. פולים מבושלים.
19. אפונה.
20. תפו״א ׳מעוכים׳.
21. תבשיל גזר, קישואים ופטריות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. תבשיל ארטישוק ירושלמי.
2. תבשיל ארטישוק, פטריות ותירס גמדי ברוטב בצל לימוני.
3. דלעת ערמונים במלית בורגול, עשבי תיבול וחמוציות.
4. אורז פרסי (עם תוספות)
5. אפונה עם מנגולד/שומר/סלרי.
6. תבשיל דלעת מרוקאי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה בעז"ה קרעפלאך למחר, למרק עוף.
ואז בסוכות מתכננת להגיש אותם בתור תוספת עם רוטב פטריות.
תמי פיליפ פרסמה מתכון לקרפלך במלית כבד ברוטב בצל מקורמל וערמונים שנראה מדהים.
גליון ב"תוך" של השבת האחרונה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ואז בסוכות מתכננת להגיש אותם בתור תוספת עם רוטב פטריות.
תזכרי שבהושענא רבה יש גם עניין בקרפלך...
אני הולכת להכין סמבוסק (אותו רעיון של מאכל ממולא) מחר בע״ה ולהגיש גם בהושענא רבה.
 

אננסית

משתמש מקצוען
עוד כמה:
ירקות מוקפצים
אנטיפסטי
אפונה עם פטריות
שעועית ירוקה אפויה ברוטב סויה ושומשום
פשטידות אישיות פטריות/בטטה/בצל
תירס עם גמבה ופטריות אפוי ברוטב מתקתק
לצ'ו ירקות
גזר גמדי
קינואה עם ירקות
איטריות/פסטה עם ירקות מגורדים
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אפשר פירוט?
אני פורסת תפו״א ובטטה לפרוסות דקיקות (במעבד מזון)
מערבבת בקערה: שמן זית מעורב בשמן קנולה, שום כתוש ופפריקה.
מערבבת היטב את השמן עם הפרוסות כך שהן תהיינה מכוסות היטב.
לוקחת תבנית חד פעמית בינונית עגולה ומסדרת את הפרוסות חופפות בצורה מעגלית יפה.
אפשר לשפוך מרושל את רוב השכבות ורק את השכבה העליונה לסדר יפה.
אפשר לעשות מתכונת עם תפו״א ובטטה, או לעשות שכבה שכבה.
זה יכול להיות נמוך (5 שכבות) ואפשר ממש גבוה (סדר גודל של 10 שכבות.)
אופים בתנור מכוסה עד שמתרכך, לפחות שעה וחצי כי זה גבוה ולוקח זמן להיות מוכן.
כשזה רך מגלים את הכיסוי ואופים עד להזהבה.
אין כאן חומר מקשר כי הבטטות נמסות ומשמשות בתפקיד הזה,
אז חשוב לא לוותר עליהן.
 

ירוק בהיר

משתמש פעיל
אני פורסת תפו״א ובטטה לפרוסות דקיקות (במעבד מזון)
מערבבת בקערה: שמן זית מעורב בשמן קנולה, שום כתוש ופפריקה.
מערבבת היטב את השמן עם הפרוסות כך שהן תהיינה מכוסות היטב.
לוקחת תבנית חד פעמית בינונית עגולה ומסדרת את הפרוסות חופפות בצורה מעגלית יפה.
אפשר לשפוך מרושל את רוב השכבות ורק את השכבה העליונה לסדר יפה.
אפשר לעשות מתכונת עם תפו״א ובטטה, או לעשות שכבה שכבה.
זה יכול להיות נמוך (5 שכבות) ואפשר ממש גבוה (סדר גודל של 10 שכבות.)
אופים בתנור מכוסה עד שמתרכך, לפחות שעה וחצי כי זה גבוה ולוקח זמן להיות מוכן.
כשזה רך מגלים את הכיסוי ואופים עד להזהבה.
אין כאן חומר מקשר כי הבטטות נמסות ומשמשות בתפקיד הזה,
אז חשוב לא לוותר עליהן.
תודה!
אפשר גם בתבנית התנור או באינגליש קייק? מה עדיף?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה!
אפשר גם בתבנית התנור או באינגליש קייק? מה עדיף?
מבחינת הכמות עדיף אינגליש קייק.
זה יוצא מעולה, רק פחות אלגנטי.
ככה עשיתי לר"ה.
IMG_2056.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה