מאפים אפיית לחמניות 10 דקות (200 מעלות)

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
טעמתי אצל מישהי לחמניות (סוג של פוקצה) טעימות מאוד
והיא אמרה לי שהסוד שלה הוא
אפיה קצרה של 10 דקות בחום של 200 מעלות + טורבו
זה היה על לחמניות כמו פיתות (נמוכות)
אבל אמרה לי שגם לחלות היא עושה כך
רוצה להבין איך ולמה זה עובד?
האם באמת מתאים לחלות? (האם הכל נאפה היטב?)
תודה
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
טעמתי אצל מישהי לחמניות (סוג של פוקצה) טעימות מאוד
והיא אמרה לי שהסוד שלה הוא
אפיה קצרה של 10 דקות בחום של 200 מעלות + טורבו
זה היה על לחמניות כמו פיתות (נמוכות)
אבל אמרה לי שגם לחלות היא עושה כך
רוצה להבין איך ולמה זה עובד?
האם באמת מתאים לחלות? (האם הכל נאפה היטב?)
תודה
לפיתות זה יכול להתאים
לחלות וודאי שלא.
אני אופה חלות על 200 מעלות + טורבו
במשך 20 דקות.
 

ד' תודה!

משתמש צעיר
לחלות ממש לא נשמע לי הגיוני,
אני אופה חלות קטנות ממש (וגם לחמניות) בחום של 205 טורבו ל-10 דקות ואז מורידה ל 190 לעוד לפחות 10 דקות.
מכניסה רק כשהתנור רותח.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אני אופה 10 על חום של 220 מעלות
ועוד 20 דק או רבע שעה תלוי בגודל החלה על 180 מעלות
 

ילילי

משתמש מקצוען
פה במתכון של @רוחי בלבוחי
היא כותבת לאפות 230 מעלות בערך 10 דקות רבע שעה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא מאמינה שהיא אופה חלות 10 דקות על 200 מעלות וטורבו

אין מצב שזה נאפה.
בהגיון אם זה הזמן שצריך ללחמניות לא יתכן שחלות ייאפו בזמן הזה. אא"כ החלות שלה שטוחות כמו פיתה וגם אז לא בטוח
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לא מאמינה שהיא אופה חלות 10 דקות על 200 מעלות וטורבו

אין מצב שזה נאפה.
בהגיון אם זה הזמן שצריך ללחמניות לא יתכן שחלות ייאפו בזמן הזה. אא"כ החלות שלה שטוחות כמו פיתה וגם אז לא בטוח
היא כותבת שלפני זה היא שמה חצי שעה בתנור על 50 מעלות.
(וכנראה מדובר על מחומם מראש (או תוספת חמש דקות להגיע לחום הזה)
אני נסתי והחלות שלא היו בתבנית התפרסו לצדדים ויצאו נמוכות, וגם הוספתי עוד זמן.
עד היום הייתי אופה 10 דק' על 220 מעלות ועוד רבע שעה על 170 מעלות,
יש חילוקי דעות האם קודם לשים על 170 מעלות ואז להעלות ל220 מעלות או להיפך,
לכן נסתי, ובאמת יש רכות מיוחדת לשים קודם על נמוך ואז על גבוה,
נראה לי שההיגיון אומר לתת לבצק לתפוח עד הסוף ואז לתת לו מכת חום,
אבל הטענה היא שמכת חום תיתן לבצק לתפוח במקסימום ואז אפיה עדינה יותר.
אשמח לשמוע מהי הדרך הכי טובה.
אגב, הוספתי חצי כמות נוזלים מי סודה והוסיף ג"כ. (תודה למי שהמליצה)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היא כותבת שלפני זה היא שמה חצי שעה בתנור על 50 מעלות.
(וכנראה מדובר על מחומם מראש (או תוספת חמש דקות להגיע לחום הזה)
אני נסתי והחלות שלא היו בתבנית התפרסו לצדדים ויצאו נמוכות, וגם הוספתי עוד זמן.
עד היום הייתי אופה 10 דק' על 220 מעלות ועוד רבע שעה על 170 מעלות,
יש חילוקי דעות האם קודם לשים על 170 מעלות ואז להעלות ל220 מעלות או להיפך,
לכן נסתי, ובאמת יש רכות מיוחדת לשים קודם על נמוך ואז על גבוה,
נראה לי שההיגיון אומר לתת לבצק לתפוח עד הסוף ואז לתת לו מכת חום,
אבל הטענה היא שמכת חום תיתן לבצק לתפוח במקסימום ואז אפיה עדינה יותר.
אשמח לשמוע מהי הדרך הכי טובה.
אגב, הוספתי חצי כמות נוזלים מי סודה והוסיף ג"כ. (תודה למי שהמליצה)
אוקיי,
לא דברתי על המתכון של @רוחי בלבוחי דברתי על מה שנכתב בראש האשכול שם אן 50 מעלות חצי שעה....וזה מאוד משנה
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
@ללי.ללי אני מכינה חלות 8 דקות בתנור (עליון תחתון) על 250 מעלות יוצא מדהים בלי טיפת בצק בתוך
יכול להיות שה200 שלה ממש חזק.....
מה שאני עושה זה רק למתכון ספציפי שאם עושים לפי כל השלבים אז אפשר לאפות כזה זמן קצר על 250 מעלות
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
@ללי.ללי אני מכינה חלות 8 דקות בתנור (עליון תחתון) על 250 מעלות יוצא מדהים בלי טיפת בצק בתוך
יכול להיות שה200 שלה ממש חזק.....
מה שאני עושה זה רק למתכון ספציפי שאם עושים לפי כל השלבים אז אפשר לאפות כזה זמן קצר על 250 מעלות
מעניין אותי
מה המתכון?
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עד היום עשיתי התפחה איטית
אחרי שהחלות תפחו שעה בתבנית הכנסתי לתנור שחומם על 50 מעלות ל10 דקות
אחכ ל100 מעלות לעוד 10 דקות
אחכ ל150
ואז אפיה מלאה
ופתאום באה מישהי ואמרה לי שאפשר לקצר את הזמן
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מעניין אותי
מה המתכון?
בקערת מיקסר נשים 2 כפות שמרים יבשים (השמרים יבשים שמצליחים תמיד הם של חברת הנמל BRUGMAN)
שקית אבקת אפיה
מעל 500 מיל מים פושרים עד חמים..לא רותחים!!!!(כ 3 כוסות חד פעמי לשתיה
קרה)כדאי מאוד ללכת עם כוס מדידה במים.
3/4 כוס סוכר
להמתין 10 דקות שיתססו השמרים!לא לוותר!
ומעל
קילו קמח מנופה
להתחיל לערבל
ובהדרגה נוסיף
3/4כוס שמן (חצי לבצק רבע לעטיפה אחרונה)
כף מלח
מרגע זה לתת לישה של 10 דקות לפחות!!!!!!
לערבל במשך 10 דקות עד לבצק רך וקיטפתי
לכסות עם ניילון נצמד(יוצר וואקום ושומר על לחות הבצק)ולתת תפיחה עד הכפלת הנפח
לאחר מכן ליצור צורות.מהרגע שסיימנו ליצור והחלות מונחות על נייר האפיה בתבנית זה הזמן להדליק תנור על החום הגבוה 250 מעלות קו עליון ותחתון
בחורף ניתן לכסות או להניח
במקום חמים
שוב להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.אין צורך לכסות
דקה לפני שמכניסים לתנור אחרי שהנפח הוכפל
נבריש בביצה עם כף מים ולפזר שומשום
כשהחלות /לחמניות מוכנות להוציא ולהניח בחוץ על גבי רשת התנור כדי למנוע רטיבות בתחתית!!! בהצלחה

כלל חשוב לגבי המעלות.
את יכולה לאפות ב250 מעלות
בתנאי שעשית
*תסיסה של השמרים 10 דקות לפחות
*לשת את הבצק 10 דקות
*תפיחה עד הכפלת הנפח בבצק
*ותפיחה עד הכפלת הנפח בצורה
אם עשית את כל השלבים הללו מכאן תור התנור לתת את הגוון ואת יכולה לאפות אותו בלי לחשוש שיאפה חיצוני וישאר בצקי מבפנים על 250 מעלות!!! אפיה רגילה.
1704391874110.png
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
להתפחה:
שמרים יבשים

שקית אבקת אפיה

מים פושרים

3/4 כוס סוכר

מוצרים:
קילו קמח מנופה


זהו?

המתכון שלי הוא :
התפחה של שמרים + סוכר + מים
ואחכ קמח + מים +סוכר+ קמח+שמן
איך ככ מים (500 מל) על קילו קמח שלם?

חובה הא. אפיה? כי השמרים ואחכ הבצק תופחים לי מעולה בהתפחה בלי א. אפיה
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
המתכון שלי הוא :
התפחה של שמרים + סוכר + מים
ואחכ קמח + מים +סוכר+ קמח+שמן
איך ככ מים (500 מל) על קילו קמח שלם?

חובה הא. אפיה? כי השמרים ואחכ הבצק תופחים לי מעולה בהתפחה בלי א. אפיה
את מתכוונת שזה הרבה מים?
את האמת אני יגיד לך ניסיתי בול כמו המתכון הזה לפי כל השלבים בלי לחשוב הרבה וזה פשוט הצליח במיוחד ולא מצליח להתפשל ב"ה!
וזה גם מתכון קל ומהיר בלי הרבה להסתבך
 

מנהטן

משתמש פעיל
טעמתי אצל מישהי לחמניות (סוג של פוקצה) טעימות מאוד
והיא אמרה לי שהסוד שלה הוא
אפיה קצרה של 10 דקות בחום של 200 מעלות + טורבו
זה היה על לחמניות כמו פיתות (נמוכות)
אבל אמרה לי שגם לחלות היא עושה כך
רוצה להבין איך ולמה זה עובד?
האם באמת מתאים לחלות? (האם הכל נאפה היטב?)
תודה
לחמניות כן. גם אצלי זה ככה
חלות תלוי בגודל
חליות 20 דק'
חלות מכובדות חצי שעה וקצת יותר
הכל על חום גבוה אחרי התפחה בחוץ (החלות נכנסות מלאות אוויר לתנור רותח)
 

יונלה

משתמש מקצוען
חלות אני מתפיחה בתנור 50 מעלות 25 דקות,
מעלה חום ל200 ואופה 18-20 דקות.
יוצא מיוחד, קרום דק (לא אוהבים אצלי קרום עבה וקשה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  41  פעמים

לוח מודעות

למעלה