פרווה אני רוצה חביתה טעימה

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אל תצחקו בבקשה
אבל אני חולת חביתות מושבעת
וכל בוקר אני אוכלת חביתה מענינת אחר
אבל הרעיונות הולכים ואוזלים
אשמח לעוד מתכונים מענינים

אתן לכן מעט רעיונות לשידרוג החביתה הפשוטה

חותכים בעזרת קולפן עיגולים של בטטה
מטגנים עם קוביות בצל
ואחרי שזה מטוגן והבצל זהוב
שופכים את הביצה ומקשקשים

מטגנים קוביות גמבה וקוביות בצל
קוצצים מעט ירק
וכותשים שום
ואחרי שבכל מטוגן ומבושל מעל ביצה ומקשקשים

הטוב במתכונים הללו
ניתן להכין אותם די דיאטטים
במקום לטגן אז לאדות
ורק לרסס מעט שמן

והיותר טוב בזה שזה מאוד ממלא
לא צריך כמעט לחם ליד

קדימה אשמח לעוד רעיונות
 

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אצלינו מתפנקים עם:
חביתת עגבניות- מאדים עגבניות עד לצמצום המים ומוסיפים ביצה
חביתת בצל- מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים ביצה
חביתת טונה- מקשקשים חצי דקה במחבת ומוסיפים ביצה
חביתה בטעם פיצה- רסק עגבניות ואורגנו מעורבבים בביצה
חביתה מתובלנת- מוסיפים אבקת שום, פפריקה מרוקאית וכל ילד משחק עם התבלינים...
 
נערך לאחרונה ב:

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אצלינו מתפנקים עם:
חביתת עגבניות- מאדים עגבניות עד לצמצום המים ומוסיפים ביצה
חביתת בצל- מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים ביצה
חביתת טונה- מקשקשים חצי דקה במחבת ומוסיפים ביצה
חביתה בטעם פיצה- רסק עגבניות ואורגנו מעורבבים בביצה
חביתה מתובלנת- מוסיפים אבקת שום, פפריקה מרוקאית וכל ילד משחק עם התבלינים...
זה רעיון טוב
לארוחת ערב כשבשריים
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
נזכרתי בעוד משהו
בימים הטובים כשעשיתי דיאטה רצינית
אז קצצתי ירק ובצל דק דק
ועירבבתי עם ביצה אחת ועוד שתי חלבונים (הלבנים)
ריססתי במחבת ריסוס אחד של שמן
ושפכתי את הבלילה
טיגנתי עם מכסה כדקה וחצי
בעזרת צלחת הפכתי
ושוב טיגון לעוד דקה
יוצא מושלם, משביע וכמעט ללא קלוריות
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין על פטריות בחביתה!
לטגן פטריות היטב, עד שהן ממש קריספיות כאלו,
פלוס בצל ירוק - ומה צריך יותר מזה? :)

אפשר לצרוב קודם פרחים מפלפל, ואז לשים את החביתה בפנים -
סתם מעוצב חמוד וגם טעים,

ואפשר לשלב תירס עם בולגרית..
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
לטגן בצל, שום ופלפלים לערבב עם רסק עגבניות לשקשוקה, מעל זה חביתת עין\ מכסים עם מכסה, טעים!
חביתה עם בצל ירוק
חביתה עם קטשופ! (תמיד אני מכינה נגלה שניה, משום מה זה נורא טעים לי)
אני מטגנת חביתת עין בים של שמן זית וטובלת את הלחם בשמן זית, העין נהית קשה, מטגנת הרבה זמן שישחים טוב
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אין על פטריות בחביתה!
לטגן פטריות היטב, עד שהן ממש קריספיות כאלו,
פלוס בצל ירוק - ומה צריך יותר מזה? :)

אפשר לצרוב קודם פרחים מפלפל, ואז לשים את החביתה בפנים -
סתם מעוצב חמוד וגם טעים,

ואפשר לשלב תירס עם בולגרית..


באיזה פטריות את משתמשת?
ואיך אתן מנקות פטריות?
אני מתעצלת להשתמש בפטריות רק בגלל הניקוי
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגרד תפו"א גס למחבת עם שמן לחכות עד שמתרכך קצת ( זה נהיה כאילו לביבה מחוברת.)
ושופכים את החביתה... בלי לקשקש....
יאמי...
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לגרד תפו"א גס למחבת עם שמן לחכות עד שמתרכך קצת ( זה נהיה כאילו לביבה מחוברת.)
ושופכים את החביתה... בלי לקשקש....
יאמי...
עוד גרסה- חותכים תפו"א לקוביות קטנטנטת, מטגנים במחבת ואח"כ שופכים את הביצה
אני אוהבת לשים גם גבינה צהובה:)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באיזה פטריות את משתמשת?
ואיך אתן מנקות פטריות?
אני מתעצלת להשתמש בפטריות רק בגלל הניקוי
משימורים, לא????
חס וחלילה משימורים!!!
איך אוכלים את הגומי הזה?..
רק טריות.
ורותי, לא אמרתי שאני מכינה לי דברים כאלה על בסיס יומיומי.. :)
אבל בכל אופן ממה שידוע לי - אם החיבור בין רגל הפטריה ל'כיפה' שלה - סגור,
היא לא נגועה. פטריות איכותיות וטריות, הן סגורות.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פלפל שחור גרוס גס
הכי טוב גרוס על המקום
משדרג פלאים (גם עם כל הקומבינציות לעיל)
ואם רוצים להרגיש ממש בסטייל,
משתמשים בפלפל ארבע העונות עם המטחנה -

ובסלעי מלח הימלאיה ורוד שגורסים מלמעלה.

בכנות, רק המלח בסיפור הזה באמת משדרג את הטעם :)
הפלפל משדרג את התחושה בלב בעיקר...
חחח
(ואני באמת משתמשת בשניהם אגב, לא רק בחביתה)
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
ואם רוצים להרגיש ממש בסטייל,
משתמשים בפלפל ארבע העונות עם המטחנה -

ובסלעי מלח הימלאיה ורוד שגורסים מלמעלה.

בכנות, רק המלח בסיפור הזה באמת משדרג את הטעם :)
הפלפל משדרג את התחושה בלב בעיקר...
חחח
(ואני באמת משתמשת בשניהם אגב, לא רק בחביתה)
חחחחח
את משתמשת בשניהם
כי את רוצה גם לשדרג את התחושה ולעשות לעצמך טוב בלב
וגם במלח בגלל הטעם
 

שנדי כהן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עוד רעיון בשבילך-
מתחילים כאילו חביתה ישרה, הופכים צד. ואז מוסיפים חתיכות בצל מטוגן, עגבניה, ג. צהובה, שמיר, בצל ירוק, גבינה קשה ועוד כיד הדמיון הטובה... מה שהכי חשוב- שמים הכל רק בחצי מהחביתה (לא על כל השטח.) אחרי זה מקפלים. מהדקים את הקצוות כדי שיסגר (אני שמה את הג. צהובה בקצה כדי שזה ידבק טוב. הופכים צד. ויש לך חביתה. או או חביתה.

ועוד רעיון קל על הדרך- לטגן חביתה ישרה (עם מלח כמובן) להוציא לצלחת ישרה ואז להניח ג. צהובה וזיתים וכדי שזה ימס טוב אני הופכת את המחבת החם על הצלחת כמה דקות. חביתה שתמיד יש לי תאבון לאכול.

וכמובן השקשוקה המסורתית - מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה עגבניות (ובמקור מוסיפים גם פלפל ושום) אחרי מעט זמן שמים את הביצים- לא מעורבבות ככה- שלמות. מכסים לכמה דקות עד שהצהוב מתקשה (מי שלא מקפיד יכול גם לאכול כשהיא רכה עדיין). מגישים לשולחן עם המחבת וכל אחד חוטף לפני שיגמר...

ועל הדרך נזכרתי בעוד רעיון- לחמם חמאה במחבת (חייב חמאה ולא שמן) ולהניח פרוסת לחם עם חור באמצע (פשוט לתלוש חתיכה נכבדת מהמרכז) ובתוכה לשים את הביצה כשהיא שלמה! אחרי זמן להפוך בעדינות לצד השני. (נשמע מפחיד, במציאות אף פעם לא נשבר לי) ולהגיד חם, כמובן. גם כאן הביצה נשארת רכה. לא מבושלת. את ה"מרכז" של הלחם שהוצאנו ניתן ג"כ לטגן בחמאה שבמחבת. כל מי שטעם אצלי אהב- והכי כיף בלי שום הכנה מוקדמת.

וואי לא חלמתי שיש לי כאלה רעיונות רק בנושא לחביתות... ;) וזה חוץ ממה שכבר שיתפו כאן לפני והיו לי ג"כ בראש...

אגב אם בא לך להיגמל מאהבה לחביתות- מציעה לך לעשות ביום אחד את כל הסוגים שהוכזרו לעיל.
לא מגלה לך את התוצאה- שתפי אותנו.:p:p:p
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
א
עוד רעיון בשבילך-
מתחילים כאילו חביתה ישרה, הופכים צד. ואז מוסיפים חתיכות בצל מטוגן, עגבניה, ג. צהובה, שמיר, בצל ירוק, גבינה קשה ועוד כיד הדמיון הטובה... מה שהכי חשוב- שמים הכל רק בחצי מהחביתה (לא על כל השטח.) אחרי זה מקפלים. מהדקים את הקצוות כדי שיסגר (אני שמה את הג. צהובה בקצה כדי שזה ידבק טוב. הופכים צד. ויש לך חביתה. או או חביתה.

ועוד רעיון קל על הדרך- לטגן חביתה ישרה (עם מלח כמובן) להוציא לצלחת ישרה ואז להניח ג. צהובה וזיתים וכדי שזה ימס טוב אני הופכת את המחבת החם על הצלחת כמה דקות. חביתה שתמיד יש לי תאבון לאכול.

וכמובן השקשוקה המסורתית - מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה עגבניות (ובמקור מוסיפים גם פלפל ושום) אחרי מעט זמן שמים את הביצים- לא מעורבבות ככה- שלמות. מכסים לכמה דקות עד שהצהוב מתקשה (מי שלא מקפיד יכול גם לאכול כשהיא רכה עדיין). מגישים לשולחן עם המחבת וכל אחד חוטף לפני שיגמר...

ועל הדרך נזכרתי בעוד רעיון- לחמם חמאה במחבת (חייב חמאה ולא שמן) ולהניח פרוסת לחם עם חור באמצע (פשוט לתלוש חתיכה נכבדת מהמרכז) ובתוכה לשים את הביצה כשהיא שלמה! אחרי זמן להפוך בעדינות לצד השני. (נשמע מפחיד, במציאות אף פעם לא נשבר לי) ולהגיד חם, כמובן. גם כאן הביצה נשארת רכה. לא מבושלת. את ה"מרכז" של הלחם שהוצאנו ניתן ג"כ לטגן בחמאה שבמחבת. כל מי שטעם אצלי אהב- והכי כיף בלי שום הכנה מוקדמת.

וואי לא חלמתי שיש לי כאלה רעיונות רק בנושא לחביתות... ;) וזה חוץ ממה שכבר שיתפו כאן לפני והיו לי ג"כ בראש...

אגב אם בא לך להיגמל מאהבה לחביתות- מציעה לך לעשות ביום אחד את כל הסוגים שהוכזרו לעיל.
לא מגלה לך את התוצאה- שתפי אותנו.:p:p:p
אהבתי הכי את הרעיון הראשון
מחר לארוחת בוקר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה