דיון אני לא יודעת להכין ארוחת צהריים לא בשרית. אפשר רעיונות חלופיים?

יש לי את זה

משתמש מקצוען
לחמניות שומשום/ לחמניות הפתעה/ כל סוג של לחמניות חלביות עם סלט שווה וגבינות
מרקים - ירקות, עדשים, מרק בצל... עם דג
מלא דברים להכין עם טורטיות - מטגנת עם ביצה, ירקות, קוטג', גבינצ.. טוסטים
לזניה
פסטות/ תפו"א מוקרמים...
דגים...
 

חברים

משתמש פעיל
יש לי כמה מתכונים שהם מתכוני הדגל שלי בארוחות הקלילות שלפעמים אני מכינה אותם כשנמאס בשרי ובא לי להכין משהו לא מכביד...
מה עם מושט צלוי בתנור עם בורגול וסלט? (גם למי שלא אוהב מושט ופחות זורם דג..כמוני למשל..- זה פשוט טעים וזורם ברמות!)
ספגטי מוקרם יותר טעים מהחנות (ממ.. ומה לגבי החלבון..? מוסיפה יוגורט ליד... לפעמים מותר.)
או טורטיפיצה (טורטיה עם רוטב פיצה וגבינה צהובה בתנור) מהמם!

אם בא לך מתכונים בכיף...
אשמח למתכן מושט עם בורגול
ספגטי מוקרם
תודה
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח למתכן מושט עם בורגול
ספגטי מוקרם
תודה
מושט בתנור
המתכון של הדג מהאתר של 10 דק'
מתכון ממש מוצלח!
בגלל העדר הנוזלים כמעט- הדג הופך להיות צלוי וכייפי לאכילה גם למי שלא חובב מושבע של דג.

כמויות ל4 מושטים

משרה את הדגים במלח ולימון זמן מה
מנערת ומסדרת על גבי תבנית.
מכינה לי מרינדה קטנה בקערית של-
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית כמון
חצי כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור

מברישה בעזרת מברשת לחלות את הדגים ברוטב. אין צורך להגזים. הכמות מספיק לארבעתם... שהתיבול לא יהיה מידי עמוס על דג אחד אחד, אבל שכן שיקבל צבע יפה.
מלמעלה אני מפזרת מלח בנדיבות
ומוסיפה על כל דג כמה פרוסות שום. (לא לוותר!)

מכניסה לתנור על 190 מעלות לכ15 דק'
ואח"כ משאירה עוד קצת בתכנית גריל (לא חובה, אפשר להמשיך עם התכנית הרגילה עד למידה בה את אוהבת שהדג מבושל)

בורגול
מדידה בכוס של שתיה חמה. (כמות לכוס בורגול)
אני מכניסה לסיר כוס בורגול. מעט שמן. נותנת ערבוב קצר ומטגנת קלות (זהירות זה נשרף בשניות)
מוסיפה כוס ורבע מים רותחים ומרתיחה. מוסיפה מלח בנדיבות, מעט פלפל ומעט כורכום. מערבבת, מנמיכה את האש. מכסה. ומבשלת עד לאידוי הנוזלים. טועמת ובודקת שהבורגול רך כיאות ומתובל כמו שצריך.

מגישה עם הדג ועם סלט מרענן!


ספגטי מוקרם טעים ברמות
יש להקפיד להכין אותו בזריזות- שהספגטי לא יהיה רך מידי, או הבצל. או שהרוטב יתאדה בטרם עת וכו'... זו אמורה להיות ארוחה מהירה בשלבים זריזים.


מבשלת בסיר במים רותחים על גבי הכירה חבילת ספגטי ברוחב סטנדרטי עד לריכוכו. (אבל שלא יהפך ל'מוש' כמובן!)
במקביל מטגנת בסיר חלבי שטוח בצל אחד גדול עד להזהבה יפה וריכוך מירבי. מוסיפה תוך כדי פטריות חיות חתוכות (בכלל לא חובה!) ומטגנת עוד קצת.
מוסיפה מיכל שלם של שמנת מתוקה
חצי כוס חלב (כוס של שתיה חמה)
3-2 כפות של קוטג'
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק

מערבבת הייטב, מרתיחה ומנמיכה את האש. מבשלת קלות עד לאיחוד הטעמים.
מוסיפה את הספגטי שכבר התבשל, נשטף והתנער במסננת- מוסיפה עוד קצת ועוד קצת (בודקת שהספגטי לא גובר על הרוטב. אם כן אפשר להשאיר קצת בצד, יהיה תורן שיסכים לנשנש את זה ככה...)
מוסיפה עוד ספגטי ומערבבת עד שזה נראה עסיסי כיאות ומלא רוטב. (ניתן להגביה את האש בשלב הזה לקיצור תהליכים, אבל בזהירות שהרוטב לא יתאדה) יש לשים לב בעת הכנסת הספגטי שהרוטב שומר על עצמו, אחרת הספגטי יהיה יבש לאחר זמן ולא עסיסי מספיק.

בשלב הסופי- בשביל להסמיך את הרוטב ולהפוך את הספגטי המוקרם למשודרג פי כמה- אני מוסיפה רצועות של גבינה צהובה ומערבבת כדי להמיס אותה.
מכבה את האש מיד ומגישה בקערה יפה לצד שוקו או אייס קפה.
(ואם כבר לאזן.. אז סלט חי טוב!)

בתאבון רב!
 

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
בלת"ק
בדיוק היום אכלנו דג מטוגן, צ'יפס (לא מטוגן) וירקות.
 

בישול ואפייה

משתמש רשום
יש לי כמה מתכונים שהם מתכוני הדגל שלי בארוחות הקלילות שלפעמים אני מכינה אותם כשנמאס בשרי ובא לי להכין משהו לא מכביד...
מה עם מושט צלוי בתנור עם בורגול וסלט? (גם למי שלא אוהב מושט ופחות זורם דג..כמוני למשל..- זה פשוט טעים וזורם ברמות!)
ספגטי מוקרם יותר טעים מהחנות (ממ.. ומה לגבי החלבון..? מוסיפה יוגורט ליד... לפעמים מותר.)
או טורטיפיצה (טורטיה עם רוטב פיצה וגבינה צהובה בתנור) מהמם!

אם בא לך מתכונים בכיף...
בטח שבא לי את מתכוני הדגל שלך
אשמח
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בטח שבא לי את מתכוני הדגל שלך
אשמח
בנתיים מעתיקה לך מלמעלה, כתבתי את זה למישהי שרצתה... אם בא לך משהו נוסף, בשמחה.
מושט בתנור
המתכון של הדג מהאתר של 10 דק'
מתכון ממש מוצלח!
בגלל העדר הנוזלים כמעט- הדג הופך להיות צלוי וכייפי לאכילה גם למי שלא חובב מושבע של דג.

כמויות ל4 מושטים

משרה את הדגים במלח ולימון זמן מה
מנערת ומסדרת על גבי תבנית.
מכינה לי מרינדה קטנה בקערית של-
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית כמון
חצי כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור

מברישה בעזרת מברשת לחלות את הדגים ברוטב. אין צורך להגזים. הכמות מספיק לארבעתם... שהתיבול לא יהיה מידי עמוס על דג אחד אחד, אבל שכן שיקבל צבע יפה.
מלמעלה אני מפזרת מלח בנדיבות
ומוסיפה על כל דג כמה פרוסות שום. (לא לוותר!)

מכניסה לתנור על 190 מעלות לכ15 דק'
ואח"כ משאירה עוד קצת בתכנית גריל (לא חובה, אפשר להמשיך עם התכנית הרגילה עד למידה בה את אוהבת שהדג מבושל)

בורגול
מדידה בכוס של שתיה חמה. (כמות לכוס בורגול)
אני מכניסה לסיר כוס בורגול. מעט שמן. נותנת ערבוב קצר ומטגנת קלות (זהירות זה נשרף בשניות)
מוסיפה כוס ורבע מים רותחים ומרתיחה. מוסיפה מלח בנדיבות, מעט פלפל ומעט כורכום. מערבבת, מנמיכה את האש. מכסה. ומבשלת עד לאידוי הנוזלים. טועמת ובודקת שהבורגול רך כיאות ומתובל כמו שצריך.

מגישה עם הדג ועם סלט מרענן!


ספגטי מוקרם טעים ברמות
יש להקפיד להכין אותו בזריזות- שהספגטי לא יהיה רך מידי, או הבצל. או שהרוטב יתאדה בטרם עת וכו'... זו אמורה להיות ארוחה מהירה בשלבים זריזים.


מבשלת בסיר במים רותחים על גבי הכירה חבילת ספגטי ברוחב סטנדרטי עד לריכוכו. (אבל שלא יהפך ל'מוש' כמובן!)
במקביל מטגנת בסיר חלבי שטוח בצל אחד גדול עד להזהבה יפה וריכוך מירבי. מוסיפה תוך כדי פטריות חיות חתוכות (בכלל לא חובה!) ומטגנת עוד קצת.
מוסיפה מיכל שלם של שמנת מתוקה
חצי כוס חלב (כוס של שתיה חמה)
3-2 כפות של קוטג'
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק

מערבבת הייטב, מרתיחה ומנמיכה את האש. מבשלת קלות עד לאיחוד הטעמים.
מוסיפה את הספגטי שכבר התבשל, נשטף והתנער במסננת- מוסיפה עוד קצת ועוד קצת (בודקת שהספגטי לא גובר על הרוטב. אם כן אפשר להשאיר קצת בצד, יהיה תורן שיסכים לנשנש את זה ככה...)
מוסיפה עוד ספגטי ומערבבת עד שזה נראה עסיסי כיאות ומלא רוטב. (ניתן להגביה את האש בשלב הזה לקיצור תהליכים, אבל בזהירות שהרוטב לא יתאדה) יש לשים לב בעת הכנסת הספגטי שהרוטב שומר על עצמו, אחרת הספגטי יהיה יבש לאחר זמן ולא עסיסי מספיק.

בשלב הסופי- בשביל להסמיך את הרוטב ולהפוך את הספגטי המוקרם למשודרג פי כמה- אני מוסיפה רצועות של גבינה צהובה ומערבבת כדי להמיס אותה.
מכבה את האש מיד ומגישה בקערה יפה לצד שוקו או אייס קפה.
(ואם כבר לאזן.. אז סלט חי טוב!)

בתאבון רב!
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה