דיון אני לא יודעת להכין ארוחת צהריים לא בשרית. אפשר רעיונות חלופיים?

בישול ואפייה

משתמש רשום
נשים יקרות, יש לי בעיה. אני יחסית חדשה במטבח, רק כמה שנים. ואני לא יודעת להכין ארוחת צהריים מזינה ומשביעה שאין בה בשרי!
תמיד בשרי פותר לי את הפינה של החלבון, וקציצות /שניצלים/ חזה עוף על כל צורותיו אני מכינה קבוע, ביחד עם תוספת תפו"א או אורז, לצד סלט וזה כל אבות המזון ומשביע להרבה זמן.

אבל כל יום לאכול בשרי לפעמים תוקע בלהתבשר, ובכללי עולה יותר, אני ממש רוצה שיהיו לי עוד אופציות. לא מכירה כלום.

אפשר רעיונות לארוחות משביעות וטעימות?
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קציצות טונה / בולונז טונה
סלמון על כל צורותיו
מושט כנ"ל
שניצל נסיכת הנילוס - טעיםםםםם
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
דגים
ירקות לסוגיהם וצורות הגשה שונות
מרקים
מאפים
 

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
שקשוקה עם עגבניות וביצים בתוספת לחם קלוי או טרי לצד ירקות חתוכים
פריקסה גם הולך ממש טוב ומשביע רק שזה מטוגן אבל גם שניצל זה מטוגן....
אורז עם עדשים לצד לפחות שני סלטים חיים עשירים....
לזניה חלבית שזה יחסית בריא אם שמים רק קצת גבינה צהובה הולך ממש טוב עם ביצה קשה וסלט שאוהבים
ירקות בתנור אנטיפסטי עם אורז או פתיתים
נודלס מאוד משביע ועשיר אני תמיד מוסיפה לארוחה פרוה סלטים זה נותן המון
מניסיון אשתף אותך שגם אני עברתי את אותו תהליך כי כך גדלתי ולא ידעתי איך אוכלים פרוה
וכשהתחלתי לאט לאט רק פעם בשבוע בדקתי את הדופק וראיתי שהולך טוב היום אני גולשת כבר לפעמיים פרוה ראשון וחמישי
הילדים ממש מחכים...
לפעמים זה יותר מפנק.....
ושוב הרבה ירקות חיים וסלטים מעניינים או לחמים עושים עבודה נהדרת
מלללאא הצלחה זה באמת אתגר...
 

ברור מאד

משתמש צעיר
לבנות ארוחה שמורכבת מפחמימה עדיף מלאה, ירקות ליד וחלבון- קטניות.
אורז עם שעועית ברוטב אדום, אפונה, חומוס עדשים לסוגיהן מג'דרה, פלפל ממולא פרווה טעיםםם
 

אמא לשמונה

משתמש מקצוען
סלט ניסואז - מהיר משביע ובריא
חסה + ירקות + ביצה קשה לכל סועד פרוסה לאורך + 1/2 חבילת טונה
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי כמה מתכונים שהם מתכוני הדגל שלי בארוחות הקלילות שלפעמים אני מכינה אותם כשנמאס בשרי ובא לי להכין משהו לא מכביד...
מה עם מושט צלוי בתנור עם בורגול וסלט? (גם למי שלא אוהב מושט ופחות זורם דג..כמוני למשל..- זה פשוט טעים וזורם ברמות!)
ספגטי מוקרם יותר טעים מהחנות (ממ.. ומה לגבי החלבון..? מוסיפה יוגורט ליד... לפעמים מותר.)
או טורטיפיצה (טורטיה עם רוטב פיצה וגבינה צהובה בתנור) מהמם!

אם בא לך מתכונים בכיף...
 

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יותר מתאים לחורף -מרק עשיר עם ירקות וחלבונים -קטניות, מהווה ארוחת פרווה נהדרת ממש. ואם מוסיפים אורז איטריות או שקדי מרק:) יש את כל אבות המזון.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
קציצות טונה מעולות של ניקי ב. יש בהן טונה וירקות, והן אפויות. בריא וטעים. תשימי לב שתמיד היא נותנת בהמשך העמוד רעיונות לתוספות שאפשר לשלב עם המנה לארוחה שלמה.
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
נתנו לך פה הרבה רעיונות לדג וביצים. יש גם אפשרויות צמחיות לגמרי, המקור העקרי לחלבון מהצומח הוא קטניות. זה בריא, מזין ובדרך כלל גם זול.
קטניות זה משהו שצריך להתרגל לעבוד איתו כי יש את כל הענין של ההשריה שצריך לתכנן מראש.
בתור התחלה אפשר להשתמש בעדשים, שלא ממש צריכים השריה, וגם להיעזר בקופסאות שימורים וקטניות מבושלות קפואות.
אחרי שרואים מה אוהבים אפשר להתייעל בכל מיני דרכים. יש אנשים שמשרים כמויות גדולות בבת אחת ומקפיאים, או שיש להם יום קבוע בשבוע שהם מכינים ואז הם רגילים להשרות מראש.
עוד משהו שצריך להתרגל אליו אם מחפשים להחליף את הבשרי זה שארוחה לא חייבת להיות מורכבת מ"מנה עיקרית" ותוספות. ארוחה יכולה להיות מורכבת מתבשיל אחד שיש בו גם חלבון, גם פחמימה וגם ירקות, או מכמה "תוספות" בלי מנה עיקרית. יש בערך אינסוף אפשרויות לשילובים של קטניות וירקות, לעומת זאת מנות "עיקריות" צמחוניות זה לא כל קל, זה בדרך כלל הרבה עבודה ויצירתיות והתוצאה בסוף לא מספקת את מי שרגיל לבשר.
מנות קטניות שגרתיות יחסית שמתאימות גם למי שלא רגיל למאכלים משונים הן מג'דרה, סלט עדשים שחורות, חומוס ביתי, ארבעס, שעועית ברוטב אדום (אפשר גם מקופסה...)
אצלנו הולך בתור ארוחה מהירה טורטיות עם שעועית מקופסה, קוביות טופו, סלט, ואבוקדו בעונה.
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
לגבי כל הרעיונות עם הקטניות.
אפשר וכדאי להנביט אותם וזה מכפיל את הערך התזונתי.
אחרי ההשריה להעביר למסננת מכוסה בנייר סופג. בחורף אפשר להשאיר על השיש ובקיץ במקרר. כל כמה שעות להעביר לשטיפה מתחת לברז כדי לשמור על הלחות שלהם.
עד שרואים שמבצבץ נבטוט קטנטן. בשלב הזה להקפיא למנות.
עדשים ירוקות אני משאירה עד שהנבט גדול והעדשים מתרככים וזה מטורף בסלט לארוחת בוקר או לארוחת צהרים ביום ממש חם.
חסה, עגבניות רגילות או שרי, בצל סגול, פלפלים צבעוניים ביחד עם קוביות בטטה מטוגנות או בתנור, פטריות טריות מוקפצות וחופן עדשים ירוקות. לתיבול שמן, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון


כמו"כ קינואה היא מאד חלבונית. בסלט או בתור תוספת
יש ל @ה. בקר פוסט על לביבות שהיא מביאה שם לביבות קינואה מוצלחות
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה