סלטים איך מרככים את החצילים ?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
איך מרככים את החצילים שיהיה רך רך כמו בסלט חצילים בחנויות ?
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
דווקא אני כן עושה על חום גבוה יותר. ויוצא רך ועסיסי.
לדעתי, צריך לדעת לחתוך את הפרוסות בעובי הנכון.
ולמרוח שמן על כל פרוסה משני הצדדים. (לא חייבים בכלל מדי הרבה).
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
כמה זמן ?
180 מעלות זה מספיק ?
חייב שמן ?
אני גם ככה מוסיף שמן אחרי האפיה !
כמה זמן תלוי בגודל החתיכות ובעוצמת התנור. פשוט צריך לעקוב אחרי זה מידי פעם עד שמתרככך
כדאי לקלף, הקליפה לא ממש מתרככת
180 זה בסדר
אף פעם לא הצלחתי לרכך חציל בלי שמן חוץ מלקלות אותו
אבל אז זה שלם, ומתאים לסלטים קצוצים

נתחיל מהתחלה, מה המטרה? לאיזה מנה/סלט זה מיועד?
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
סלט חצילים על האש (כך הוא נקרא) לא חייב שיהיה ממש טעם על האש, אבל ברעיון
זה לט מטוגן
אלו שני דברים שונים
מטוגן יצא רך ועסיסי
חציל קלוי על האש יוצא גם כן רך
כשמכניסים לתנור פרוסות או קוביות חציל צריך לתת להם מספיק זמן ושמן כדי שיתרככו
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
סלט חצילים על האש (כך הוא נקרא) לא חייב שיהיה ממש טעם על האש, אבל ברעיון
חציל מרוסק על האש:
עוטפים חציל בנייר כסף ומניחים על אש בינונית עד לריכוך. (בודקים עם מזלג אם התרכך...)
אחרי שמורידים מהאש מוציאים עם כף רק את התוך של החציל. וזהו. מתבלים.
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
דווקא אני כן עושה על חום גבוה יותר. ויוצא רך ועסיסי.
לדעתי, צריך לדעת לחתוך את הפרוסות בעובי הנכון.
ולמרוח שמן על כל פרוסה משני הצדדים. (לא חייבים בכלל מדי הרבה).
חובה לחתוך ?
כי אני מעוניין אחרי הטיגון/קליה למעוך אותו במזלג בלי הקליפה
בחיתוך יהיה קשה להוריד את הקליפה
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
חובה לחתוך ?
כי אני מעוניין אחרי הטיגון/קליה למעוך אותו במזלג בלי הקליפה
בחיתוך יהיה קשה להוריד את הקליפה
לא.
אתם מערבבים שני דברים שונים.
בשביל לעשות מה שאתם רוצים, סלט חצילים על האש צריך רק את זה:
חציל מרוסק על האש:
עוטפים חציל בנייר כסף ומניחים על אש בינונית עד לריכוך. (בודקים עם מזלג אם התרכך...)
אחרי שמורידים מהאש מוציאים עם כף רק את התוך של החציל. וזהו. מתבלים.
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
חציל מרוסק על האש:
עוטפים חציל בנייר כסף ומניחים על אש בינונית עד לריכוך. (בודקים עם מזלג אם התרכך...)
אחרי שמורידים מהאש מוציאים עם כף רק את התוך של החציל. וזהו. מתבלים.
אבל על הגז צריך לעמוד ליד ולעקוב, וגם להפוך אחרי זה
אני מעונין להכניס לאש/תנור ולשכוח עד שיהיה מוכן
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
אבל על הגז צריך לעמוד ליד ולעקוב, וגם להפוך אחרי זה
אני מעונין להכניס לאש/תנור ולשכוח עד שיהיה מוכן
לא חייבים לעמוד ולהפוך.
אפשר לשים על אש נמוכה וכך לא יהיה צורך להפוך:
שמים חציל שלם עטוף בנייר כסף, לא חתוך.
אפשר גם להניח בתוך התנור חתוך לשניים כמובן עם שמן, אבל בדרך כלל זה לא יוצא מספיק רך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה