איך מכינים את הסוכריות המאלפות האלה?

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
הן גם טעימות?
ראיתי בפינטרסט:
את אלה במיוחד אהבתי (שקופות לגמרי, ועם קישוטים יוקרתיים) -
1593984961172.png

אבל אני "אסתפק" גם בכאלה:
1593984991622.png

1593985020092.png
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
יש גם אפשרות של מתכון עם גלטין -על בלונים שמנפחים לגודל הרצוי, טובלים במסה ומפוצצים אחרי ייבוש. יכולה לחפש מתכון מדויק יותר
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
כל מה שרשמתן - זה גם טעים?
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אני עושה כאלה מאיזומלט בלבד
מרתיחים איזומלט בכלי בעל תחתית עבה עד שהוא נמס לחלוטין זה בערך 180 מעלות
מכבים את הגז מוסיפים צבע מאכל
ושופכים לתבנית ומחברים מקל סוכריה
זהירות מכוויות זה לוהט!
אגב לטעם אפשר להוסיף מעט תמצית טעם
כי האיזומלט לא טעים
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני עושה כאלה מאיזומלט בלבד
מרתיחים איזומלט בכלי בעל תחתית עבה עד שהוא נמס לחלוטין זה בערך 180 מעלות
מכבים את הגז מוסיפים צבע מאכל
ושופכים לתבנית ומחברים מקל סוכריה
זהירות מכוויות זה לוהט!
אגב לטעם אפשר להוסיף מעט תמצית טעם
כי האיזומלט לא טעים
ועם תמצית טעם זה כן טעים?
חשבתי להכין לילדים סוכריות אטרקטיביות. אם זה לא טעים הלך הקטע...
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ראיתי פעם ממיסים סוכריות קשות ועושים מהם כל מיני דברים. אי אפשר לעשות מהם גם כאלה דברים? זה נשמע יותר טעים ופשוט מעל התהליכים הנ"ל... השאלה היא אם זה יכול לעבוד
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון ללא איזומלט

2 כוסות סוכר
2/3 כוס סירופ תירס או גלוקוזה
1/4 כוס מים
2 כפיות תמצית טעם [יש להשיג גם שקופים בחנויות מתמחות]
מקלות

הכנה-
צריך מדחום לבישול

מכינים בצד מחבת עם מי קרח. המחבת צריך להיות בקוטר גדול יותר מהסיר
מכינים 2 תבניות מרופדות בניר אפיה

בסיר קטן שמים סוכר, גלוקוזה או סירופ תירס ומים. מדליקים אש בינונית ומכנסים את המדחום. מגבירים באטיות את הלהבה ללהבה בינונית-גבוהה ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מרתיחים כ 5-6 דקות עד לטמפרטורה של 154 מעלות. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה זו מסירים את הסיר מהאש מיד ומניחים במחבת עם מי הקרח. מקפידים שלא יכנסו מים ממי הקרח לסיר. מטלטלים מעט את הסיר עד שהתערובת מתקררת קצת.
מוציאים את הסיר מהמחבת
בשלב זה מוסיפים את טעם [לא חובה]. מיד אחרי כשמוציאים את הסיר מהמחבת

במהירות יוצקים מהתערובת לניר האפיה. משתדלים שיתקבלו עיגולים. אפשר להיעזר בכף. אם התערבות התקשתה מדי מחממים רק להמסה ולא יותר.
נועצים מקלות מיד.
בשלב זה אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות, סוכר צבוע, חיתוכים מבצק סוכר וככל העולה על דעתכן, רק שיהיה אכיל :)
צריך לעבוד מהר.

ממתינים להתקשות ומחלצים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה