דיון איך מחשבים כמויות אוכל לאירועים?

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
בס"ד
שלום לכולם,
ראשית, תודה למנהלות על הפורום המעשיר והמקצועי!
ולשאלתי,
כיצד מחשבים כמויות אוכל לסועד לאירוע,
לדוגמא, כמה ליטר סלטים יש להכין לכל משתתף, כמה ליטר מרק, כמה שתיה, איזו כמות תוספות, איך מחשבים מנת ילדים וכו'.
אודה לכל מידע רלוונטי בנושא.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
סלטים יש לחשב 250 גר' לכל סועד מכלל הסלטים
לדוג' אם יש 100 משתתפים אנו צריכים סה"כ 25 ק"ג סלטים
וכעת יש לחלק זאת למס' הסלטים לדוג' אם יש 5 סוגים אז נצטרך מכל סוג 5 ק"ג [כמובן שאם אנחנו מכינים שבת יש להכפיל במס' הסעודות]
בעניין התוספות זה מחושב כ100 גר' לסועד מכל תוספת פחמימתית ו50 גר' לתוספת ירק
אגב אורז מכפיל את עצמו ב3 לשים לב!! תפו"א נשאר בערך אותו כמות וירקות מצטמצמות בכ-1/3.
שתיה תלוי באופי הסעודה לסעודה קצרה 600 מ"ל לאדם ובארוכה כ750 מ"ל לאדם
מרק 1/4 לי' לאדם
ילדים יש לחשב ב1/2 מנה ורק מגיל 8 בערך ילדים מתחת לגיל זה אין צורך לחשב בתוספות ובסלטים
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@צביה CPA
אם הבנתי נכון, את מכינה שמחה לבד, האם בדקת כמה והאם זה משתלם כלכלית? כי אני בדיוק מתלבטת לגבי עלויות של סעודה לשמונים איש בערך, האם זה חיסכון משמעותי שמצדיק את הטירחה? אני לא נלחצת מהבישול כי אם מהבלבול מוח שסביבו.
מחכה לחכמת ההמונים דכאן.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
סלטים יש לחשב 250 גר' לכל סועד מכלל הסלטים
לדוג' אם יש 100 משתתפים אנו צריכים סה"כ 25 ק"ג סלטים
וכעת יש לחלק זאת למס' הסלטים לדוג' אם יש 5 סוגים אז נצטרך מכל סוג 5 ק"ג [כמובן שאם אנחנו מכינים שבת יש להכפיל במס' הסעודות]
בעניין התוספות זה מחושב כ100 גר' לסועד מכל תוספת פחמימתית ו50 גר' לתוספת ירק
אגב אורז מכפיל את עצמו ב3 לשים לב!! תפו"א נשאר בערך אותו כמות וירקות מצטמצמות בכ-1/3.
שתיה תלוי באופי הסעודה לסעודה קצרה 600 מ"ל לאדם ובארוכה כ750 מ"ל לאדם
מרק 1/4 לי' לאדם
ילדים יש לחשב ב1/2 מנה ורק מגיל 8 בערך ילדים מתחת לגיל זה אין צורך לחשב בתוספות ובסלטים
תשובה מפורטת ומדויקת, תודה רבה!
מנה ראשונה - מכינים מדוייק כמספר המשתתפים (בהנחה שיש 2 סוגים)?
מנה עיקרית - מכינים מדוייק כמספר המשתתפים (בהנחה שיש 3 סוגים)?
אגב, בכמויות שרשמת, גרם = מ"ל?
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אם הבנתי נכון, את מכינה שמחה לבד, האם בדקת כמה והאם זה משתלם כלכלית?
אנחנו בדקנו בבר מצווה והעלויות יצאו בערך 50% מעלות קייטרניג ממוצע(היה לפני כמה שנים, לא זוכרת סכומים מדוייקים).
אבל היה לנו צוות של כמה נשואים שהתגייסו עם כל המרץ...
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אנחנו בדקנו בבר מצווה והעלויות יצאו בערך 50% מעלות קייטרניג ממוצע(היה לפני כמה שנים, לא זוכרת סכומים מדוייקים).
אבל היה לנו צוות של כמה נשואים שהתגייסו עם כל המרץ...
לבישול או ללוגיסטיקה???
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
בעניין התוספות זה מחושב כ100 גר' לסועד מכל תוספת פחמימתית ו50 גר' לתוספת ירק
אין קשר לכמות התוספות הפחמימתיות, אם לדוגמא יש גם אורז, גם תפו"א וגם 2 סוגי פשטידות, יש לחשב לכל סועד 400 גר' תוספת פחמימה?
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
את שואלת על העלויות או על הצוות?
מבחינת עלויות 50% עלה בישול + מלצרים.
אני שואלת על הצוות,החלק של הבישול לא מרתיע אותי כמו לארגן את האירוע, מלצר אני אקח בכל מקרה אבל אם אני עושה את האירוע לבד אני צריכה גם לקנות ח"פ, גם לתת לו הוראות ולא יודעצ מה עוד . או שאולי אם יש מלצר בכל מקרה אז לא משתלם??
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אני שואלת על הצוות,החלק של הבישול לא מרתיע אותי כמו לארגן את האירוע, מלצר אני אקח בכל מקרה אבל אם אני עושה את האירוע לבד אני צריכה גם לקנות ח"פ, גם לתת לו הוראות ולא יודעצ מה עוד . או שאולי אם יש מלצר בכל מקרה אז לא משתלם??
חד פעמי קנינו הרבה זמן מראש.
הכנו תפריט.
חילקנו בצורה ברורה מה כל אחד מכין.
הזמנו לחמניות.
קנינו שתיה.
את האוכל תיאמנו שכל אחד יביא לאולם שעתיים לפני האירוע.
העברנו לאולם את השתיה, הח"פ והלחמניות.
אני הייתי באולם והייתי מופקדת על החימום יחד עם המלצרים.
נתנו למלצרים הוראות מדוייקות מה להגיש בכל מנה.
היה מדהים ב"ה.

בגדול, מבחינת לוגיסטיקה-
להיערך כמה שאפשר מראש.
לרשום הכל בצורה מסודרת.
לתאם הגעה של כל האוכל והמוצרים לאולם.
לדאוג שיהיה מישהו באולם מספיק זמן מראש לחימום ניהול ובקרה.
בהצלחה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
סלטים יש לחשב 250 גר' לכל סועד מכלל הסלטים
לדוג' אם יש 100 משתתפים אנו צריכים סה"כ 25 ק"ג סלטים
וכעת יש לחלק זאת למס' הסלטים לדוג' אם יש 5 סוגים אז נצטרך מכל סוג 5 ק"ג [כמובן שאם אנחנו מכינים שבת יש להכפיל במס' הסעודות]
בעניין התוספות זה מחושב כ100 גר' לסועד מכל תוספת פחמימתית ו50 גר' לתוספת ירק
אגב אורז מכפיל את עצמו ב3 לשים לב!! תפו"א נשאר בערך אותו כמות וירקות מצטמצמות בכ-1/3.
שתיה תלוי באופי הסעודה לסעודה קצרה 600 מ"ל לאדם ובארוכה כ750 מ"ל לאדם
מרק 1/4 לי' לאדם
ילדים יש לחשב ב1/2 מנה ורק מגיל 8 בערך ילדים מתחת לגיל זה אין צורך לחשב בתוספות ובסלטים
גזור ושמור!!
מאוד ברור ועוזר מאוד.
לגבי שתייה, אני יודעת תמיד שבסעודת קיץ בקבוק ל2 סועדים, בסעודת חורף בקבוק ל3.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
דיברתי עם בעלת קייטרינג שמכינה לחתונות. היא אמרה לי בגדול: 1 חב' של ירק קפוא כמו שעועית ירוקה/אפונה וגזר של 800 גר', מתאימה ל25 איש.
8 קג' תפו"א, (תוספת) ל50 איש.
אורז, 1/4 כוס גולמי, לנפש.(פרט זה אני מסתפקת אם זוכרת נכון)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@מתייעצת , לגבי העלות, הרבה פעמים כשמכינים בבית, מתפתים להכין הרבה מעבר לסטנדרט כך שמעלה דרסטית את ההוצאות. למשל אם בהזמנה היית מזמינה 2 תוספות פחמימתיות ועוד ירק, בבית תרצי להכין תוספת רביעית. או קינוח, אם בהזמנה תזמיני קינוח מסוג אחד, בד"כ ראיתי בשמחות שהכינו עצמית, שמניחים בצלחת לכל סועד 3 דברים, כמו סופלה, לצד גלידה לצד כוסית פירות ולקישוט זילוף מחית תות... טוב, זו רק דוגמה, אבל בהחלט משתגעים הרבה יותר וההוצאות בהתאם...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@צביה CPA
אם הבנתי נכון, את מכינה שמחה לבד, האם בדקת כמה והאם זה משתלם כלכלית? כי אני בדיוק מתלבטת לגבי עלויות של סעודה לשמונים איש בערך, האם זה חיסכון משמעותי שמצדיק את הטירחה? אני לא נלחצת מהבישול כי אם מהבלבול מוח שסביבו.
מחכה לחכמת ההמונים דכאן.
ההבדל המהותי הוא בתמורה שאת רוצה לקבל.
תחשבי שבאותו סכום את יכולה לצאת או עם קייטרינג סתמי,
או עם מנות משודרגות ויקרות הרבה יותר - שאת הכנת.
תעשי חשבון מה עדיף לך.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
אין קשר לכמות התוספות הפחמימתיות, אם לדוגמא יש גם אורז, גם תפו"א וגם 2 סוגי פשטידות, יש לחשב לכל סועד 400 גר' תוספת פחמימה?
מיותר באמת לעשות כ"כ הרבה תוספות ובמקרה שאכן כן מכינים מגוון כזה אולי להכין חצי מהכמות שצויין מכל דבר
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@מתייעצת את יכולה לשאול את אמא שלי ולהעזר בה בתכנון והכל,
יש לה נסיון עשיר בהכנת שמחות לבד.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@מתייעצת את יכולה לשאול את אמא שלי ולהעזר בה בתכנון והכל,
יש לה נסיון עשיר בהכנת שמחות לבד.
כן, אבל כבר קיבלתי פיק ברכיים... אין לי צוות ביצועי, כידוע לך. הולכת להזמין קיטרינג,
(את מוזמנת בחום!!!)
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
אני שואלת על הצוות,החלק של הבישול לא מרתיע אותי כמו לארגן את האירוע, מלצר אני אקח בכל מקרה אבל אם אני עושה את האירוע לבד אני צריכה גם לקנות ח"פ, גם לתת לו הוראות ולא יודעצ מה עוד . או שאולי אם יש מלצר בכל מקרה אז לא משתלם??
ניתן להזמין צוות הפקה שמביא את הכלים השתייה הלחמניות והמלצרים אתם רק מביאים את האוכל ונהנים
המחיר בערך 20-25 ש"ח למנה זה עדיין משתלם
לא חסרים כאלו בשוק
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה