איך להכין קעריות מבצק פילו? ועוד שאלה - מכירה מתכון טוב לעוף בפרורים בתנור?

אנונימית בפרוג

משתמש פעיל
פעם ראשונה שאני משתמשת בעלי פילו - איך הכי כדאי להכין מהן קעריות למילוי? שמעתי פעם על רעיון כלשהו עם לטגן על מצקת, לא זוכרת את הפרטים
אה, ואין לי תבנית שקעים :)

כמו כן - אם יש למישהי מתכון טוב לעוף בציפוי פרורים בתנור, שלא יוצא יבש - אשמח לקבל

תודה!
 

שונמית

משתמש פעיל
עוף בפירורי לחם ל2 כרעיים= 2 שוק+ 2 משולשים
כדאי להוריד את העור

כף קמח
חצי כף קורנפלור
7 כפות פירורי לחם
רבע כפית אבקת שום
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה

לשים הכל בשקית הקפאה, לנער היטב, להכניס כל פולקע בפנים לבד כשהוא רטוב, לסגור ולהשאיר אוויר כמו בלון ,לנער היטב שיקבל את הטעמים.
להוציא מהשקית ולאפות בתנור 40-50 דקות, חצי מהזמן מכוסה וחצי פתוח, 180-200 מעלות, למטה בתנור
 

einkamoni

משתמש מקצוען
אני ניסיתי פעם לטגן עם מצקת, לא יצא מוצלח...
יתכן ונדרשת מיומנות מסוימת.
אני מכינה עם תבנית שקעים או עם תבניות של מאפינס (חד"פ) שמגיעות בודדות.
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מטגנת קל ויוצא נהדר!
מרתיחים שמן בסיר עמוק שמים את העלה ואחרי כמה שניות שמים מצקת עגולה כדי ליצור צורה מחזיקים עוד כחצי דקה את המצקת
וזהו-זה מוכן- אני עשיתי את זה עם עלי סיגר, נראה לי שזה כמו פילו רק בצורה עגולה.

אפשר לאפות בשקעים מאלומיניום(ח"פ) כמה עלים אחד על השני

מה שמאד חשוב בפילו זה הפשרה איטית(אני שמה לילה במקרר) ועבודה מהירה כדי שלא יתיבש
אני מכסה במגבת את החלק שאני לא עובדת איתו


בהצלחה
 

אנונימית בפרוג

משתמש פעיל
frtamma תודה על המתכון. אין בעיה מבחינה בריאותית לאפות בתנור שקית הקפאה?
סטודיו ישר תודה על ההסבר הברור. רק לא הבנתי - מתי העלים עלולים להתייבש? מחוץ למקרר לפני טיגון/אפיה?
 

tamar

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אביגיל3;n5096294:
frtamma תודה על המתכון. אין בעיה מבחינה בריאותית לאפות בתנור שקית הקפאה?
סטודיו ישר תודה על ההסבר הברור. רק לא הבנתי - מתי העלים עלולים להתייבש? מחוץ למקרר לפני טיגון/אפיה?

השקית זה רק לערבוב
אח"כ את מוציאה מהשקית ופורסת את כל החלקים בתבנית
וכן, עלי פילו מתייבשים באוויר הפתוח ולכן צריך לשים מגבת לחה בין לבין
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י סטודיו ישר;n5096289:
אני מטגנת קל ויוצא נהדר!
מרתיחים שמן בסיר עמוק שמים את העלה ואחרי כמה שניות שמים מצקת עגולה כדי ליצור צורה מחזיקים עוד כחצי דקה את המצקת
וזהו-זה מוכן- אני עשיתי את זה עם עלי סיגר, נראה לי שזה כמו פילו רק בצורה עגולה.

בהצלחה

עלי סיגר זה ממש לא כמו פילו.
עלי סיגר הם הרבה יותר עבים ונוחים לטיגון, אם תנסי לטגן ככה פילו, הוא יקרע ולא יצליח להחזיק מעמד.

מה שאני עושה, תבנית שקעים.
מחלקת את הפילו לריבועים ומניחה 3 ריבועים אחד על השני, לא בצורה מסודרת, אלא כל ריבוע קצת מסובבת, מה שיוצא זה כמו כוכב.
מכניסה לתבנית שקעים.
מברישה בשמן, ואופה.

המעלה של הפילו, שהוא לא מתייבש, אפשר לאכסן אותו בכלי פלסטיק סגור בארון, והוא נשמר טרי אחרי יומיים כאילו אפית אותו עכשיו.

(מה שאמרו פה שהפילו מתייבש, זה לפני האפייה, בזמן שאת מתעסקת עם עלה אחד, שאר הבצק מתייבש, כי הוא מאד מאד דק).
 

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עלי סיגר זה לא פילו ?

בשביל ליצור קערות מסיגר בתבנית שקעים , זה אותו דבר כמו פילו ?
כמה שכבות ?
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bracha;n5096362:
המעלה של הפילו, שהוא לא מתייבש, אפשר לאכסן אותו בכלי פלסטיק סגור בארון, והוא נשמר טרי אחרי יומיים כאילו אפית אותו עכשיו.
.
לא מתייבש??
אם הקופסא לא אטומה לגמרי הוא מאוד מתייבש
וברגע שהוא מאבד מהפריכות אפשר לזרוק אותו לפח...
מנסיון :(
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שירונת;n5096475:
לא מתייבש??
אם הקופסא לא אטומה לגמרי הוא מאוד מתייבש
וברגע שהוא מאבד מהפריכות אפשר לזרוק אותו לפח...
מנסיון :(

את בטוחה שאת מדברת על פילו ולא על עלי סיגר?
אני אף פעם לא נתקלתי בזה.
סוגרת בקופסת אחסון גדולה, וזה נשמר מקסים.
 
  • תודה
Reactions: C

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י בט;n5096452:
עלי סיגר זה לא פילו ?

בשביל ליצור קערות מסיגר בתבנית שקעים , זה אותו דבר כמו פילו ?
כמה שכבות ?

ממש לא. עלי סיגר זה משהו אחר.
פילו הוא הרבה יותר דק.

לא ניסיתי לאפות עלי סיגר.
פילו אני עושה 3 שכבות.
 

אסתר כהן

משתמש מקצוען
זה נכון שצריך למרוח כל שכבה מתוך ה3 בשמן בנפרד?.
או שמספיק למרוח שמן רק על העליון/תחתון?
 

בט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רק לידע -
הכנתי לחג קעריות מעלי סיגר , אפויות בתנור, על תבניות אישיות הפוכות ,
יצאו יפה מאד , וגם טעים.

לא מעט עבודה...

חתכתי כל עלה לחצי,
וכל חצי לרבע , כל קערית עשויה מ2 רבעים יחד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה