חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

batglas

משתמש פעיל
המתכון הזה נראה לי היה מפורסם באיזה עיתון לא זוכרת איזה.. בכולופן מוצלח מאד
-להכניס לקערה לפי הסדר-
כפית מלח
חצי ק"ג קמח
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמים (השתמשתי בח"פ)
חצי ק"ג קמח
לערבב כדקה ובקערה נפרדת לערבב
3 חלמונים
כוס שמן (שמתי 3/4 שמן והשאר מים)
2 כפיות וניל/סוכר וניל
3 כפות דבש
לערבב טיפה ולהוסיף לבצק
למילוי
קרם פטיסייר (400 גרם)
שוקולד צ'יפס
לסירופ
6 כפות א. סוכר
4 כפיות וניל/2 ס. וניל
חצי כוס מים רותחים
לרוגלך-לחלק ל9 חלקים שווים לרדד כל חלק לעיגול למרוח ככף וחצי מלית פטיסייר ולפזר שוקוצ'יפס ולחתוך כמו פיצה 16 חלקים (4 רבעים וכל רבע לחלק שוב לארבע) ולגלגל
לשבלולים- לרדד למלבן דק וארוך למרוח פטיסייר לפזר שוקוצ'יפס ולחתוך לרצועות ולגלגל
לאפות על 180 מעלות כרבע שעה עד שמזהיב קלות (בתמונה הרוגלה כהה קצת בתכל'ס יצא יותר בהיר)
להוציא ולמרוח בנדיבות מהסירופ כשהרוגלך עדיין חם (הסירופ לא חייב להיות חם)

בהצלחה
אין צורך להתפיח?
 

מינימאוס

משתמש מקצוען
את העוגה הראשונה אפשר?
זה מופיע בעמ 4
הודעה 70
מעתיקה לך

עוגת שכבות טורט חום לבן

לטורט הלבן


10 ביצים

כוס וחצי סוכר

2 כפות שמן

3 כפות מיץ לימון

1 כוס קמח


לטורט החום

6 ביצים

שליש כוס סוכר (5 כפות)

1 כף שמן

2 כפות קקאו

שליש כוס קמח (4 כפות)

1 כפית אבקת אפיה

לקרם שוקולד

3/4 כוס סוכר

125 גרם שוקולד מריר

1 כף קקאו

3/4 כוס מים חמים

1 כפית אבקת נס קפה

1 מרגרינה

לציפוי

1 ריצ'

1 חבילת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מכינים את הטורטים הלבנים: מקציפים חלבונים עם הסוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

מחלקים את הכמות ל2 תבניות גודל תנור משומנות היטב ואופים 20 דק' על 160 מעלות

מכינים את הטורט החום מקציפים חלבונים עם סוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

ואופים בתבנית גודל תנורמשומנת היטב 20 דק' על 160 מעלות

אחרי שהעוגות אפיות מכינים את קרם השוקולד בסיר קטן בלי המרגרינה ואחרי שמוכן מוסיפים מרגרינה ומערבבים עד שנמס

מרכיבים את העוגה

מניחים טורט לבן ועליו מחצית מכמות הקרם ועליו טורט חום ואז את מחצית הקרם השניה ואז שוב טורט לבן

מכינים את ציפוי השוקולד ושופכים מעל הטורט הלבן...

לקרר את העוגה היטב ולחתוך


למי שאין כח לעשות שתי קרמים
יכולה פשוט להכפיל את הגאנש ולהשתמש רק בו בתור קרם
 

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי

למה הכל תפוס

משתמש רשום
מחפשת רעיון לקינוח חלבי חגיגי שאפשר להיסחב אתו באוטובוס ועדיין יגיע בשלום.
יש למישהי רעיון?
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ממשיכה...

רולדות שוקולד וקוקוס\דודה אחת

חומרים:
600 גר' ביסקוויטים טחונים ל"חול"

לבשל:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
3 כפות רום

הכנה:

לעבד לעיסה, אם היא פרורית, להוסיף מים, כף ועוד כף עד לגיבוש לעיסה אחידה והומוגנית.

מילוי:

200 גר' קוקוס
100 גר' א.סוכר
1 מרגרינה

הכנה:
לעבד בידיים
(אני עשיתי את זה במעבד מזון.)

הרכבה:

לחתוך את עיסת השוקולד ל-4, לרדד כל רבע למלבן צר וארוך
לנקנק רבע מכמות הקוקוס לאורך מלבן השוקולד
להניח על עיסת השוקולד ולגלגל
להקפיא ולחתוך לפרוסות

מי שלא הבינה את תהליך ההרכבה, כשאעלה תמונות בעז"ה יהיה קל יותר להבין.


איך המילוי יוצא? לא מידי מרגרינה? מעבדים את הקוקוס והמרגרינה ואבקת סוכר? לא נהיה משהו נוקשה?
אשמח להסבר
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
איך את מכינה את המילוי? במעבד מזון?
בידיים
מרגרינה שעמדה בחוץ ורכה
אבל בעיבוד היא עלולה להדבק, לכן כדאי לקרר אותה אבל לא הרבה מידי זמן, כי אז קשה לעבד לצורות, משהו כמו חצי שעה-4\3 שעה
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מחפשת רעיון לקינוח חלבי חגיגי שאפשר להיסחב אתו באוטובוס ועדיין יגיע בשלום.
יש למישהי רעיון?
יש לי מתכון לכדורי ריבת חלב, פשוט ומאד טעים
החומרים: חמאה ביסקוויטים טחונים וריבת חלב, לציפוי: קוקוס
מעניין?
 

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי

רות גולדבלט

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צילום מקצועי

shakshuka

משתמש סופר מקצוען
המתכון הזה נראה לי היה מפורסם באיזה עיתון לא זוכרת איזה.. בכולופן מוצלח מאד
-להכניס לקערה לפי הסדר-
כפית מלח
חצי ק"ג קמח
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמים (השתמשתי בח"פ)
חצי ק"ג קמח
לערבב כדקה ובקערה נפרדת לערבב
3 חלמונים
כוס שמן (שמתי 3/4 שמן והשאר מים)
2 כפיות וניל/סוכר וניל
3 כפות דבש
לערבב טיפה ולהוסיף לבצק
למילוי
קרם פטיסייר (400 גרם)
שוקולד צ'יפס
לסירופ
6 כפות א. סוכר
4 כפיות וניל/2 ס. וניל
חצי כוס מים רותחים
לרוגלך-לחלק ל9 חלקים שווים לרדד כל חלק לעיגול למרוח ככף וחצי מלית פטיסייר ולפזר שוקוצ'יפס ולחתוך כמו פיצה 16 חלקים (4 רבעים וכל רבע לחלק שוב לארבע) ולגלגל
לשבלולים- לרדד למלבן דק וארוך למרוח פטיסייר לפזר שוקוצ'יפס ולחתוך לרצועות ולגלגל
לאפות על 180 מעלות כרבע שעה עד שמזהיב קלות (בתמונה הרוגלה כהה קצת בתכל'ס יצא יותר בהיר)
להוציא ולמרוח בנדיבות מהסירופ כשהרוגלך עדיין חם (הסירופ לא חייב להיות חם)

בהצלחה
עכשיו יצאו מהתנור :)
שושנים יפיפיות, טעימות ורכותתתת
שומרת לעצמי את המתכון.

משהו קטן - בגלל שחילקת את הכמות של הקמח במתכון לשניים, משום מה פספסתי בהתחלה את החצי קילו השני, והתחלתי להכפיל כמויות בשביל קילו... נס שקלטתי בזמן ועוד נשאר מה להציל :rolleyes:
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
עכשיו יצאו מהתנור שמרים גבינה (ואוכמניות)
(פשוט @רוחי בלבוחי גירתה אותי היום עם הפסי גבינה שלה..)
אם משהי מעוניינת במתכון משובח במיוחד אטרח להביא אותו
IMG_4685.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_4682.JPG
    4.5 MB · צפיות: 141
  • IMG_4686.JPG
    5.1 MB · צפיות: 107
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה