האם אפשר גם לעשות את אוןתפ המצרכים בצורת פשטידה?
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!
על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
מצרכים למתכון
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
- 2 סועדים
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.
טוב בהקפאה?מאפינס בצל ופטריות
חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!
טוב, אז הנה המתכון:
מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!
צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735
אלופה!אני פותחת אשכול אוכל שיתופי של תבשילים לסוכות
אבל רק עם תמונות!
מי שמעלה שתעלה תמונה + מתכון (אפשר תמונה מהרשת - עם קרדיט כמובן)
כדי ליעל את העסק ולגרום לנשים לרצות לקרוא את המתכון (ככה זה אצלי בכולופן )
אז מתחילים.......
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!
על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.
מצרכים למתכון
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
- 2 סועדים
2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
לטמפורה ביתית
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
כוס מים קרים
לרוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
שומשום
הוראות הכנה
הכנת חזה העוף בטמפורה
בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי משודרג
במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום בנדיבת.
אפשר את הפשטידה להשהות לילה במקרר או שיותר מידי הרבה זמן היא כבר מגירה נושלים ולא טובה?
אם אני רוצה לארוחת צהרים אין לי 4-5 שעות קודם.
תודה
רק שימו לב.את האמת לא ניסתי לילה במקרר, אבל לא נשמע לי שיש הבדל בין לילה לבין 5 שעות, בשניהם הבצל יהפוך לרך יותר
תנסי ותגידי לנו איך יצא
אם הוא מעורב עם עוד דברים אין שום בעיה, זה ממש כמו לשמור סלט ירקות (עם בצל) מיום ליוםרק שימו לב.
בצל חי למשך לילה במקרר מהווה בעיה הלכתית.
אני נזכרתי לאחר קילוף הבצל.
אידיתי אותו במעט מים ואז ערבבתי ע"פ ההוראות.
הוא צריך תיבול. בדר"כ שמן למשל מספיק.רק שימו לב.
בצל חי למשך לילה במקרר מהווה בעיה הלכתית.
אני נזכרתי לאחר קילוף הבצל.
אידיתי אותו במעט מים ואז ערבבתי ע"פ ההוראות.
שאלו לגבי הפשטידות והארטישוק אם זה טוב בהקפאה:
הפשטידה - נחמדה בהקפאה (יש שאמרו מעולה ויש שאמרו שעדיף טרי יותר)
והארטישוק - יצא מצוין בהקפאה, כאילו ולא הוקפא.
טוב בהקפאה?
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: