בשרי אז איזה מנה ראשונה נכין לבוקר החג שהוא גם שבת???

דרך חדשה

משתמש מקצוען
ממליצה מאד מאד על טורטיה במילוי כבד עם בצל, לגלגל לטבול בביצה ובפרורי לחם ולטגן - יוצא מעדן!!
הכנתי את זה פעם ראשונה לראש השנה והיה משהו מיוחד, בטוחה שאחזור על זה שוב בסוכות בעז"ה
 

new light

משתמש פעיל
בקשר לטורטיות,
אני לא אוהבת אותן מטוגנות בביצה ופירורי לחם
איך מכינים בלי הציפוי?
(עם כל המילויים הטעימים שהוזכרו)
יש טוסטר בשרי אם רלוונטי
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
ממליצה מאד מאד על טורטיה במילוי כבד עם בצל, לגלגל לטבול בביצה ובפרורי לחם ולטגן - יוצא מעדן!!
הכנתי את זה פעם ראשונה לראש השנה והיה משהו מיוחד, בטוחה שאחזור על זה שוב בסוכות בעז"ה
מגלגלים כמו בלינצעס?
איך זה כשזה מוגש אחרי חימום על הפלטה? עדיין טעים?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
בלת"ק
לאחרונה אני מכינה הרבה, טורטיות במילוי עוף טחון
מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה לעוף תבלינים (שמה בעיקר גריל עוף וראס אל חנות- מוסיף קצת ניחוח של מתיקות וקינמון) ומטגנת עם הבצל עד שכל העוף מלבין. מוסיפה רסק עגבניות ( חבילה קטנה לחצי קילו) או רוטב ברביקיו.
מערבבת היטב שלא יהיה פירורי.
ממלאה את הטורטיות, מצפה בביצה ופירורי לחם ואופה 5 דקות.
אם העוף טרי, אני בד"כ מכינה כמות מאד גדולה ומקפיאה לפני האפיה. ככה יש לי לשלוף לשעת הצורך וצריך רק לאפות.
טורטיות ממלאים ומגלגלים כמו בלינצע'ס?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
בשר מבושל באיזו שהיא דרך. (במרק זה מעולה. מרוויחים מרק משובח על הדרך) כשהוא מבושל ורך מפרקים אותו עם שני מזלגות ודרכו סלולה להיכנס ליאפצ'ק.
אגב זה פחות מתאים כתוספת בליל שבת? יש קטע שזה יהיה על הפלטה כל הלילה?
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
מגלגלים כמו בלינצעס?
מניחים בצד, עושים חצי גלגול, מקפלים קצוות שלא ישפך החוצה וממשיכים לגלגל עד הסוף (מומלץ להכיו עיסה של קמח ומים "ולהדביק" את הקצה)
איך זה כשזה מוגש אחרי חימום על הפלטה? עדיין טעים?
מעולה, אני חיממתי בקומה שניה והנחתי מעל נייר אפיה לשמור על הלחות (אפשר גם שקית הקפאה)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בלתק
ממליצה מאוד מאוד על המתכון הזה
הוא שמור אצלינו ליו״ט ושבת של סוכות, ורק בו מכינים את זה
זה אחד הדברים המדהימים!
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
בלתק
ממליצה מאוד מאוד על המתכון הזה
הוא שמור אצלינו ליו״ט ושבת של סוכות, ורק בו מכינים את זה
זה אחד הדברים המדהימים!
סגנון יותר מתאים רק למבוגרים / לאנשים שאוהבים פסטו. (אני לא)
לא?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
סגנון יותר מתאים רק למבוגרים / לאנשים שאוהבים פסטו. (אני לא)
לא?
דווקא הילדים מתלקקים על זה.
אבל ברור שאם את לא אוהבת פסטו, או לא אוהבת חרדל דבש, או לא אוהבת חזה,
המתכון הזה פחות מומלץ :)
 

new light

משתמש פעיל
בקשר לטורטיות,
אני לא אוהבת אותן מטוגנות בביצה ופירורי לחם
איך מכינים בלי הציפוי?
(עם כל המילויים הטעימים שהוזכרו)
יש טוסטר בשרי אם רלוונטי
מישהי?
(גם לא אפויות עם ביצה ופירורי לחם)
תודה רבה!
 

5699

משתמש פעיל
בר"ה הכנתי כמנת פתיחה מוס סלמון.
קררתי בתבניות סילקון בצורת כדור והגשתי לכל אחד שלושה כדורי סלמון לצד ממרח אבוקדו וסלט חסה צבעוני. (אפשר להגיש את המוס על טורטיה, עיגול בצק עלים או כל בצק אחר)
אח"כ כמנה עיקרית היה הטשולנט לצד יאפצ'ק ופסטרמה ביתית.
היה חגיגי ושונה ועם זאת שבתי.
איך מתכון המוס?
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
איך מתכון המוס?
500 ג' סלמון חתוך לקוביות. אופים עם מלח פלפל ושמן זית 12 דק' ב170 מעלות.
מקררים לחלוטין
מעבירים לבלנדר ומוסיפים:
1/2 כוס שמנת צמחית
כמה גבעולי שמיר
מלח
פלפל
2-3 כפות מיונז לפי הסמיכות הרצויה
מעבדים למרקם חלק
מעבירים לתבניות סיליקון או מזלפים בעזרת שקית זילוף.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מעל או לפזר שומשום, או לקשט בפסים דקים של מלאווח, או לכסות במלאווח נוסף.
עוד אפשרות מאוד יפה למעלה - שתי וערב ממלאווח נוסף.
לקחת מלאווח נוסף, לחתוך אותו לרצועות לאורך, בערך 12 רצועות, על משטח או קרש חיתוך. להניח על העוף רצועה כן רצועה לא (להשאיר על המשטח את הרצועות של 'לא'). ואז את הרצועות שנותרו לסדר במאוזן כמו קליעה של שתי וערב.
אפשר מעל למרוח ביצה ו/או לפזר שומשום.
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
חזה עוף ממולא בירקות\בשר טחון- הכנתי בר''ה והקפאתי היה מוצלח ממש(עשיתי בלי הבשר טחון)


טורטיה במילוי בשר טחון\ ירקות מוקפים עם חזה עוף(לא טוב בהקפאה)
בולנז מבשר טחון(אפשר להקפיא)על בורקס\בלינצס
לגבי לזניה מנסיון לא להניח ישירות על הפלטה אחרת השכבה התחתונה מתייבשת):
בהצלחה
אז עם מה עשית? רק ירקות
 

qa123

משתמש מקצוען
שערות קדאיף עם כבדים
יילך בשבת בבוקר?
או ייאבד את הקריספיות?
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
שערות קדאיף עם כבדים
יילך בשבת בבוקר?
או ייאבד את הקריספיות?
הקדאייף מכינים ושומרים בנפרד כנראה, לא?
הכבדים אז שוב הבעיה עם החימום
משהי כתבה פה שאפשר לחמם בכלי שלישי עם מים רותחים ואני חושבת שאפשר להכין את זה סמיך ולהוסיף לפני ההגשה מים רותחים. גם מדלל וגם מחמם
נשאר רק לבדוק אם מותר הלכתית. . וואי כמה קשה לי החוסר ידע הברור בהלכות בישול... נתקעת מידי פעם ורע לי עם זה...
 

qa123

משתמש מקצוען
אני מכינה כבד שהוא ללא נוזל ואין בעיה לחמם ..
הרבה בצל עם חתיכות כבד , מלח , פלפל ויין מתוק
הנוזלים נספגים .. ולא חושבת שיש בעיה לחמם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  15  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה