דיון אורז- שיהיה אחד אחד

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קראתי חלק מהתגובות
ההצלחה בעיקר תלויה בסוג האורז

טיפים חשובים-
- אורז בסמטי הוא המשובח ביותר.
-לטגן כ2 דקות את האורז בשמן תוך כדי ערבוב (כך כל אחד נעטף בשמן)
-להוסיף מים רותחים!! (קצת פחות מ2 כוסות לכל כוס אורז)
-כוס אורז לא צריכה בישול של יותר מ12 דקות!
(במיוחד כשהמים רותחים)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה חשוב ענין שטיפת האורז?
1. כי הוא עבר כמה ידיים עד לשקית.
2. כדי להסיר את הארסן שעלול להיות מעליו.
3. כי ברגע ששוטפים אותו חלק מהעמילן שאחראי לדביקות יורד.

עוד כמה הערות:
1. לדעתי לא חשוב כל כך סוג האורז אלא המותג שאת קונה.
כמובן שאם בחרת סוג אורז מסוים יש לבשל בהתאמה אליו.
פרסי כדאי לטגן קלות לפני בישול, אם זה אורז בסמטי לא חייבים לטגן.
2. מים רותחים זו חובה.
3. אורז מבשלים 20 דקות על השעון.
 

פינגווינית

משתמש פעיל
כוס אורז לא צריכה בישול של יותר מ12 דקות!
את בטוחה 12?
אם לא מערבבים באמצע הבישול,
אחרי זה כן לערבב?

ותודה לכל העוזרות, אני בטוחה שהאורז הבא(היום בלילה בשביל לבדוק את כמות הטיפים הענקית, או מחר לכבוד שבת...), יצא מיוחד:p
חוץ מזה שאיבדתי את עצמי לגמרי בתוך התגובות, אבל אני אבדוק אחד אחד, תהיו בטוחות...
 

בנברקית

משתמש מקצוען
לא נוגעים אצלינו...
רק פרסי;)
גם אני רק פרסי הרבה יותר טעים
יש לי מתכון ששכחתי כבר את האורז הדפוק יוצא לי אחד אחד רך וטעים!
מכניסה לסיר כוס אורז ובדיוק אותה כמות X2 של מים רותחים ותבלינים וכף שמן זית
מביאה לרתיחה ברגע שמבעבע להוריד לאש נמוכה ל10 דק.
בכל התהליך לא לפתוח את המכסה!
לסגור את האש ולהמתין עוד 10 דק
בסוף הבישול לקחת מזלג ולהעביר על כל האורז עד שהכל מופרד אחד אחד. תוך כמה שניות
בתאבון!

נ.ב משתמשת בחברת מיה. לא שוטפת לפני
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את בטוחה 12?

אחרי זה כן לערבב?

ותודה לכל העוזרות, אני בטוחה שהאורז הבא(היום בלילה בשביל לבדוק את כמות הטיפים הענקית, או מחר לכבוד שבת...), יצא מיוחד:p
חוץ מזה שאיבדתי את עצמי לגמרי בתוך התגובות, אבל אני אבדוק אחד אחד, תהיו בטוחות...
כן, ככה אני עושה.
המים הרותחים מקצרים את זמן הבישול
יותר מזה האורז נדבק לי לסיר
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הטבח שעבד אצל אמי, היה מניח מגבת מעל המכסה, כדי שהאדים לא יברחו, אני גם עושה כך והאורז יוצא מצוין
אגב, אם אני שוטפת קודם אז יוצא לי דביק, אני קונה בוואקום כדאי לשטוף?
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה גורם לו להידפק תמיד?
או דביק או יבש...
אפשר טיפים?
לא קראתי את התגובות של כולן. אספר לך מה יש לי לומר לך.
1. זה לא משנה איזה סוג אורז תבחרי משנה מאיזה חברה תקני.
אם את משתמשת בפרסי אז תקני אורז בשק שניקרא שחרזאד זה מס' 1
אם את לא משיגה אותו תקני פרסי של מיה ולא של סוגת כי סוגת מאד מאכזב.
2. סיר טוב - עם תחתית מספיק עבה שלא שורפת.
3. אחרי שאת בוררת את האורז תשרי אותו במים רותחים מומלחים כ-חצי שעה - תסנני.
שפכי בסיר שמן לא בקמצנות ומים. כוס מים על כוס אורז. 15 שעה 20 דק' והאורז מצויין.
3. עדיף להכין אורז כחצי שעה לפני הארוחה, ובסוף הבישול להניח מגבת מתחת למכסה ולכסות חזרה את הסיר. זה סופח את האדים והם לא נופלים חזרה על האורז ומרטיבים אותו.
4. יש שיטה נוספת ארוכה אבל אותנטית להכנת אורז אחד אחד. אין לי כח להאריך בזה עכשיו.
 

.....

משתמש מקצוען
קודם כל צריך לבשל עד שלא רואים מים.
דבר נוסף לא לפתוח את המכסה של הסיר למשך דקות וכיבוי האש.
 

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
המתכון של אח שלי:
לכוס אורז - לחמם 3 כפות מים בסיר, לא לשרוף את השמן. להוסיף כוס אורז לא שטוף. כפית מלח (או חצי כפית מלח וחצי כפית אבקת מרק) קצת פלפל שחור לערבב 2 דקות, ואז להוסיף כוס וחצי מים ולכסות לבדיוק 18 דקות על אש בינונית בהתחלה. אחרי שרואים שעולים אדים במרץ להנמיח.
לכבות את האש אחרי 18 דקות ולהשאיר סגור במשך 5 דקות.

חשוב מאוד: לא לפתוח במהלך הבישול בכלל!

טעיתי בהתחלה: לחמם 3 כפות שמן כמובן....
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
@פינגווינית ,
חזרתי רק לומר לך, שאם אני הייתי צריכה לבחור לפי איזה מתכון ללכת,
הייתי מכינה בסוף פתיתים..... :rolleyes:
מחזיקה לך אצבעות:)
 

רינהרינה

משתמש מקצוען
בספר "מהמטבח היהודי הקלאסי" יש טפי מוצלח: להוסיף קצת מיץ לימון למים של האורז, זה באמת עושה את זה!
חוץ מזה-
רק אורז בסמטי!
ולטגן בשמן- כמה שתשימי יותר שמן יותר טעים ויותר אחד אחד.
 

פינגווינית

משתמש פעיל
אז שבוע טוב לכולם, כמו שהבטחתי, אני מעדכנת איך היה האורז שלנו השבת;):
אז מיכל חגירה מאד שכנעה אותי, אז די עבדתי לפי ההנחיות שלה, בהתחלה שטפתי את האורז כמה פעמים, הרתחתי שמן, טיגנתי את האורז בערך דקה, והוספתי מים רותחים, האמת היא ששמתי 2 כוסות מים, פשוט זה מה שהיה כתוב על החבילה(פרסי אגב, של מיה)..., חיכיתי להרתחה, הוספתי תבלינים ובישלתי אותו רבע שעה, ואז כיביתי את הכיריים, ושמתי מגבת בין הסיר למכסה.
אז איך יצא???
אז, ככה: אם היו מביאים לי לטעום, לא הייתי חולמת שזה שלי...
יצא טעים ברמות, באמת אחד לאחד, חוסל!
היה לנו ממש עונג שבת, תודה לכולן, שבוע מבורך:p
 

להקליד

משתמש פעיל

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
מצטרפת לשאלה:
אני היום הכנתי בתנור יצא מעולה ובלי סירים לשטוף.
מחממים תנור לחום גבוה
שמים בתבנית חד פעמית כוס אורז ושלוש כוסות מים רותחים מתבלים בכפית מלח ומערבבים.
מכסים בנייר כסף ויוצרים 3 חורים קטנים בסכין
מכניסים לתנור למשך רבע שעה ובודקים שהאורז שתה את כל המים.
יוצא אורז מנופח וטוב
אפשר להפריד במזלג למשקיעים
ואגב השתמשתי באורז עממי שבסיר הוא מתפשל הרבה פעמים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה