לא אמורים להרגיש בצל אם מטגנים אותו היטב עד שנהיה רךלמה בצולנט הקנוי בחיים לא מרגישים בצל?
לא אמורים להרגיש בצל אם מטגנים אותו היטב עד שנהיה רךלמה בצולנט הקנוי בחיים לא מרגישים בצל?
8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
מכינים קישקע פרווה:
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.
מניחים מעל כל.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...
מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.
מתקבל טשולנט סמיך וכהה.
בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
יש מסורת..... אצל בעלי והילדים - לאכול טשולט ביום שישי..............8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
לא יודעת@ה. בקר
אולי יש לך פתרון לבעיה שלי,
כבר כמה פעמים יוצא לי להכין את הטשולנט
והשעועית לא מתרכך, ודווקא במתכון הזה...
יש לי תמיד שעועית במקפיא, אותו שעועית בטשולנט רגיל בלי כל הרוטבים יוצא מעולה,
אולי כי זה רוטב סמיך מההתחלה?
אולי יש כאן מרכיב שמונע מהשעועית להתרכך?
יש לך הסבר לבעיה שלי?
בטחאת משרה אותו קודם במים רותחים?
לא יודעת מה לומר לך.בטח
משרה אותם 24 שעות,
ובטשולנט רגיל זה לא קורה לי אף פעם.....
לעפעמים כשאני בקריז וזב רק אנחנו בקטנה [רק בעלי ואחת הבנות אוכלות שולנט].@ה. בקר
הכנתי כבר כמה פעמים יצא מושלםם!!!
יש לך אולי מתכון פשוט , לטשולנט בייתי יותר בלי הרבה רטבים?
תודה רבה!!
כבר שעה וחצי על הגז בינתיים..8 מנות
בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
מכינים קישקע פרווה:
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.
מניחים מעל כל.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...
מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.
מתקבל טשולנט סמיך וכהה.
בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
מה הבעיה? למה חייבים בצל?כבר שעה וחצי על הגז בינתיים..
יצא מדהים (אני טועם את הרוטב)
רק שאלה לגבי הקישקע, איך הגיוני בלי בצל??
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: