פרווה מתכון מוצלח לטשולנט פרווה, כמו בטשולנטיה

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ואיך שומרים עליו כל השבת שלא יתיבש?
אם מוסיפים מים זה לא סמיך, ואחרת עד שבת בבוקר זה מתיבש...
 

הדר רעני

משתמש רשום
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....

תודה על המתכון-יצא מושלם!!
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.
יש מסורת..... אצל בעלי והילדים - לאכול טשולט ביום שישי..............
ובגלל תשעת הימים חיפשתי טשולט פרווה טעים כאן בפרוג.
מצאתי מתכון של @ה. בקר וכמובן אני סומכת עליה שיהיה טעים..................
ובאמת המתכון הפתיע לנו לטובה!!!
היה טעים טעים! הרבה יותר ממה שחשבתי..... הפעם טעמתי גם - כי זה פרווה....
אז באתי להגיד תודה!!
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@ה. בקר
אולי יש לך פתרון לבעיה שלי,
כבר כמה פעמים יוצא לי להכין את הטשולנט
והשעועית לא מתרכך, ודווקא במתכון הזה...
יש לי תמיד שעועית במקפיא, אותו שעועית בטשולנט רגיל בלי כל הרוטבים יוצא מעולה,
אולי כי זה רוטב סמיך מההתחלה?
אולי יש כאן מרכיב שמונע מהשעועית להתרכך?
יש לך הסבר לבעיה שלי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר
אולי יש לך פתרון לבעיה שלי,
כבר כמה פעמים יוצא לי להכין את הטשולנט
והשעועית לא מתרכך, ודווקא במתכון הזה...
יש לי תמיד שעועית במקפיא, אותו שעועית בטשולנט רגיל בלי כל הרוטבים יוצא מעולה,
אולי כי זה רוטב סמיך מההתחלה?
אולי יש כאן מרכיב שמונע מהשעועית להתרכך?
יש לך הסבר לבעיה שלי?
לא יודעת
שלי מתרכך...
את משרה אותו קודם במים רותחים?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר
הכנתי כבר כמה פעמים יצא מושלםם!!!
יש לך אולי מתכון פשוט , לטשולנט בייתי יותר בלי הרבה רטבים?
תודה רבה!!
לעפעמים כשאני בקריז וזב רק אנחנו בקטנה [רק בעלי ואחת הבנות אוכלות שולנט].
הבן בישיבה...
אז אני מאדה בצל ושום
מוסיפה תפו"א, בשר או קוביות חזה עוף, גריסים, שעועית [לאחר השריה], מלח,פלפל שחור, אבקת מרק בצל, קטשופ, פפריקה ומים
יוצא מעולה
 

יהודיפשוט

משתמש פעיל
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
כבר שעה וחצי על הגז בינתיים..
יצא מדהים (אני טועם את הרוטב)
רק שאלה לגבי הקישקע, איך הגיוני בלי בצל??
 

Mark 1

משתמש מקצוען
@ה. בקר תודה ענקית על המתכון הזה, מזמן שמתי עליו עין והשבוע הכנתי - יצא מושלם ממש!!!
סוף סוף מתכון שאהוב על כולם!! תודה !!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה