פרווה מתכון מוצלח לטשולנט פרווה, כמו בטשולנטיה

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
מעולה!!! תודה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעולה!!! תודה!!
הכנתי עכשיו לשבת.
מבשלת עכשיו ושוב קצת לפני שבת אחרי תוספת מים וערבוב טוב.

צילמתי את השלבים.
אולי יעזור לאחרים.

בצל ושום
IMG_1855.JPG


תבלינים ומים מעל לבצל והשום. מערבבים
IMG_1858.JPG


גריסי פנינה, שעועית, תפו"א [ואצלי בסיר גם קוביות חזה עוף], מים לכיסוי + עוד כמה ס"מ
IMG_1860.JPG


הכנת הקישקע

רכיבים בקערה- קמח, שמן, מים, פלפל שחור, מלח, שום
IMG_1862.JPG


ערבוב החומרים. לפני הכנת הגלילה
IMG_1863.JPG


גלילה על ניר כסף משומן
IMG_1864.JPG


גלגול בניר כסף, הידוק הקצוות
IMG_1866.JPG


ובסיר:
IMG_1867.JPG


מבושל אולי נצלם מחר....
בתיאבון
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היי, @hbecker הקטשופ לא מפחיד כאן? וזה לא הרבה?

מה זה? טבלין? איך זה נראה?

יש לזה משהו חילופי?
אותי הקטשופ לא מפחיד
את יכולה לוותר או לשים פחות.

רוטב טריאקי זה רוטב מוכן שקונים, דומה לסויה אבל קצת יותר מתקתק

אפשר בלי הרוטב צ'ילי
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....
הולכת לנסות שבת הבאה
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
באמת? אף עם לא שמעתי את זה...
אבל בעקרון שמעתי שזה לא בריא, במיוחד בכזו כמות.

ואם אני יוותר יצא לי טשולנט אמיתי?
יש בקטשופ סוכר. זה נכון
אבל הוא הולך מעולה בצ'ולנט

את יכולה לוותר. אולי תשימי קצת רסק אבל תוסיפי גם סוכר חום קצת
 

אקוליס

משתמש מקצוען
8 מנות

בסיר מטגנים בצל בשמן עד לשקיפות.
מוסיפים 5 שיני שום וממשיכים לטגן להשחמה קלה.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, 3 כפות אבקת מרק בצל, 1/2 כוס טריאקי, מעט צ'ילי מתוק או חריף [לפי הטעם]
1/2 כוס קטשופ
מוסיפים כוס מים ומערבבים.
שמים בסיר גריסי פנינה [בערך 1.5 כוסות]
שעועית מעורבת [1 כוס]- כדאי להשרות במים רותחים קודם לילה.
שמים קוביות גדולות מ- 6 תפו"א גדולים, 8 בינוניים. מכסים במים + 5 ס"מ ומכרבבים.

מכינים קישקע פרווה:

2.5 כוסות קמח
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
פלפל
מלח
שום כתוש
הרבה פפריקה מתוקה [בערך 3/4 כוס]
מערבבים היטב לעיסה אחידה.

משמנים ניר כסף ומניחים במרכזה את התערובת. סוגרים לגלילה. ומתחילים לסובב בצדדים לכיוונים נגדיים. באופן כזה הגלילה מתהדקת.

מניחים מעל כל.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית הרבה זמן.....3 שעות...

מידי פעם מוסיפים מים ומערבבים בצדדים סביב הקישקע.


מתקבל טשולנט סמיך וכהה.


בטשולנטיה מוסיפים מרגרינה....


תודה!

בקישקע רק 1/2 כוס מים?
זה יוצא יבש מאד
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה!

בקישקע רק 1/2 כוס מים?
זה יוצא יבש מאד
לי לא יצא יבד.
זה יתכן וקשור לקמח. כמו שבחלות שלי היו ניקיות שרשמו שיצא בצק דביק והיו כאלו שאמרו שיצא בצק מעולה.
אז תתחילי בחצי, אל תשכחי שזה מים רותחים שמרככים את הקמח מכחילה ויש גם 1/2 כוס שמן.
אם תראי שאת צריכה יותר, תוסיפי.
אבל שלא יהיה נוזלי. רק כמו בצק רק מאוד
 

אקוליס

משתמש מקצוען
לי לא יצא יבד.
זה יתכן וקשור לקמח. כמו שבחלות שלי היו ניקיות שרשמו שיצא בצק דביק והיו כאלו שאמרו שיצא בצק מעולה.
אז תתחילי בחצי, אל תשכחי שזה מים רותחים שמרככים את הקמח מכחילה ויש גם 1/2 כוס שמן.
אם תראי שאת צריכה יותר, תוסיפי.
אבל שלא יהיה נוזלי. רק כמו בצק רק מאוד

הוספתי קצת מים.
תודה על ההוראות הברורות והמפורטות.
עשיתי, נעדכן אחרי שבת שיצא טעים:p
 

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
אני חוששת לשים ניר אלומיניום בסיר.
אפשר להשתמש בשקית נילון מרשרשת, לנקב בה חורים בקיסם עץ. התוכן סופג את הטעמים, הקישקע לא מתפזרת בסיר.
מוסיפים תבלינים:
מומלץ להשתמש בתבלין גריל בשר. הוא מעולה בטשולנט. יש תבלין כזה גס יותר, יצור של תבליני מימון אבל לא מצאתי אותו באריזות קטנות רק באריזה מוסדית בהזמנה מיוחדת. יש טחון דק של תבליני מיה - גם הוא מעולה, אם כי קצת פחות מיוחד.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה