בשרי טיפים להכנת טשולנט\חמין.

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מכירים טשולנט שנהיה גוש יצוק....
הפתרון להשרות את החיטה, גריסים, הרבה זמן במים חמים לפני הכנסתם לסיר.
כך הם סופגים מים מההשריה ולא סופגים את המים מהטשולנט.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש למישהו מתכון עסיסי לקישקע,
הכוונה שיצא קצת רטוב ולא יבש
מתכון לקישקע:
חצי בצל קצוץ
כף גדולה של הבצל המושחם והמעורב בתבלינים מתחילת הבישול.
2 ביצים
בערך כוס קמח
כפית פפריקה מתוקה או יותר לפי הטעם
חצי כפית מלח
חצי כפית או יותר של פלפל שחור טחון טרי
שמן קנולה בערך חצי כוס, אבל להוסיף בהדרגה
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהשמן, ומתחילים להוסיף את השמן בהדרגה, עד שמקבלים עיסה שומנית יחסית ולא מידי דביקה.
יוצרים קציצות גדולות בידים, ומניחים בטשולנט הרותח באופן שהקישקע יהיה מכוסה ברובו במים.
 

dcsh

משתמש צעיר
מתכון לקישקע:
חצי בצל קצוץ
כף גדולה של הבצל המושחם והמעורב בתבלינים מתחילת הבישול.
2 ביצים
בערך כוס קמח
כפית פפריקה מתוקה או יותר לפי הטעם
חצי כפית מלח
חצי כפית או יותר של פלפל שחור טחון טרי
שמן קנולה בערך חצי כוס, אבל להוסיף בהדרגה
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהשמן, ומתחילים להוסיף את השמן בהדרגה, עד שמקבלים עיסה שומנית יחסית ולא מידי דביקה.
יוצרים קציצות גדולות בידים, ומניחים בטשולנט הרותח באופן שהקישקע יהיה מכוסה ברובו במים.
אני במקום קמח שם פירורי לחם (של השניצל)
 

בוסו

משתמש פעיל
מי יודע איך עושים שהבשר (בשר לחמין)יצא רך ולא מיובש\קשה?
 

zaiz

משתמש חדש
אני לא חושבת שצילי ואבקת מרק קשור
עדיף לשים כפית סוכר
טשונט לדעתי כמה שיותר נקי הוא הכי טוב
הבשר והקישקע והתבלינים הבסיסיים של פפריקה מלח כמון עושים את העבודה מעולה
לגבי הבשר שיוצא יבש זה מאד תלוי איזה חלק
החלק הכי טוב לטשונט הוא מס' 8 והכי טוב להשאיר אותו גוש אחד
ולא לבשל אותו הרבה לפני שבת אלא קצת יותר משליש בישולו כדי שיוכלו להניח על הפלטה ואז כל השבת הוא מתבשל טוב. יש בשר מס' 5 שנקרא מאד טוב אבל לא טוב לו בישול ארוך
ולכן - למנה הוא מעולה הכי טוב! אבל לטשונט עדיף שלא
 

dcsh

משתמש צעיר
אני לא חושבת שצילי ואבקת מרק קשור
עדיף לשים כפית סוכר
טשונט לדעתי כמה שיותר נקי הוא הכי טוב
הבשר והקישקע והתבלינים הבסיסיים של פפריקה מלח כמון עושים את העבודה מעולה
לגבי הבשר שיוצא יבש זה מאד תלוי איזה חלק
החלק הכי טוב לטשונט הוא מס' 8 והכי טוב להשאיר אותו גוש אחד
ולא לבשל אותו הרבה לפני שבת אלא קצת יותר משליש בישולו כדי שיוכלו להניח על הפלטה ואז כל השבת הוא מתבשל טוב. יש בשר מס' 5 שנקרא מאד טוב אבל לא טוב לו בישול ארוך
ולכן - למנה הוא מעולה הכי טוב! אבל לטשונט עדיף שלא
כמון קשור???
 

חרישאי

משתמש מקצוען
ולמי שאין מיכשור כזה?
לבשל את הבשר לבד שעתיים לפני, בהנחה שזה גוש מסוג טוב ולא קוביות חמין מעובדות.
אני מטגן בצל עד הזהבה/קרמול, מוסיף את הבשר (8), משחים על אש בינונית בערך 7 דקות מכל צד עד שהוא נסגר, לאחר מכן מבשל על אש קטנה בערך שעתיים בלי שום תוספת נוזלים, הבשר מפריש כל הזמן נוזלים רק מדי פעם הופך אותו שלא יתייבש החלק העליון.
טיפ: מכיוון שאנחנו עדיין זוג עם ילדה אחת שמנקרת טיפה, כשאנחנו עושים שבתות ללא אורחים אני מחלק את הבשר אחרי הבישול הנ"ל למנות שמתאימות ל2-3 אנשים, ומקפיא את מה שלא צריך לשבת הנוכחית, בשבתות אחרי אם אנחנו לבד אני מוציא מנה אחת ומפשיר, אם אני מארח מוציא כמה שצריך.
 

חרישאי

משתמש מקצוען
התיבול שלי, פפריקה מתוקה, טיפה פפריקה חריפה, חוואיג למרק - טיפה, [זה אותו רעיון של הכמון רק יותר עשיר], פלפל שחור ומלח, לפעמים גם כף סילאן תלוי בצבע.
את התיבול אני שם אחרי רתיחה טובה של המים ששפכתי עד לגובה הירקות בשר שעועית וגריסים, ככה הוא מתפרק מיד לכל הסיר.
פעם הייתי שם כורכום, שבוע אחד שכחתי וראיתי כי טוב, מאז לא שם
 

שחרית

משתמש פעיל
שמה תבלין צילי יבש.
וגם קצת תבלין גינגר, מי שאוהב את הריח, זה ממש מוסיף קצת עניין..
 

דמוקרטיה

משתמש רשום
מה עושים עם הבעיה שעד סעודת שבת בבוקר
הטשולנט כמעט שרוף (כל הטעמים נעלמים)
ומתחרט שלא אכלת אותו בלילה...
 

dcsh

משתמש צעיר
מה עושים עם הבעיה שעד סעודת שבת בבוקר
הטשולנט כמעט שרוף (כל הטעמים נעלמים)
ומתחרט שלא אכלת אותו בלילה...
א. כראה הפלטה מדי חזקה.
ב. צריך לשים יותר מים בכדי שלא ישרף.
ג. אין צורך לבשל יותר מארבע שעות אח"כ לפלטה כנראה שאתם מבשלים יותר.
 

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
אנחנו עושים רתיחה רבע שעה. אחר כך בסביבות השעה ושלושת רבעי אש בינונית. ובסוף לפני הנחה על הפלאטה אולי עוד כמה דקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה