אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יאללה, תתחילו לכתוב רעיונות למרקים.
אצלי בעיקר הולך לפי צבעים:
מרק כתום- כל הירקות הכתומים- בצל מטוגן בבסיס
מרק ירוק- או עדשים או אפונה
מרק אדום- עגבניות.
(כשזה טחון כולם אוכלים בשמחה וככה אפשר לדחוף את כל הערכים התזונתיים בפנים)
מה עוד אפשר?
 

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באתן לי בזמן!
המרקים שלי כ"כ בנאליים ואני לא מספיק מגוונת
הולכת להתחיל ללמוד מכן בע"ה!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
טיפ שלימד אותי אחד שמבין
למרקי חורף (לא מרק עוף ודומיו)
להוסיף לסיר קבנוס אחד
הוא מוסיף טעם מעושן וארומה נהדרת
לא חייבים לאכול כשהמרק מוכן אפשר לזרוק בסוף הבישול
מתאים:
מרק תפו'א
מרק פטריות קרופניק
מרק ירקות עם קטניות
מרק אפונה
מרק שעועית
מרק עדשים
וכו'
 

graphics B

משתמש פעיל
אני משרה לילה קטניות: מש, בורגול, קינואה, עדשים למיניהם.
מטגנת בצל עד להזהבה, מוסיפה חתיכות פלפל קטנות.
מוסיפה לו רסק עגבניות שיקבל טעם חזק.
מוסיפה קטניות מעורבבות יחד - לאחר שטיפה טובה
ומים לפי דלילות המרק שאותה אני רוצה.
מתבלת בכמון, חווייג', מלח, פלפל שחור, אבקת מרק - ממש קצת.
טעם וריח מהממים :D
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
האשכול הזה מיועד למתכונים של מרקים.
אם ידונו כאן על מוצרים מהם וכו' האשכול יהפוך לארוך מדי ולא יעיל.
אז בבקשה תשאירו את האשכול למרקים בלבד.
אם יש שאלה על מרק, אפשר כאן.
אבל דברים אחרים בבקשה לא כאן.

ואם יש תמונה-
תמיד עדיף!
 
נערך לאחרונה ב:

Mail

משתמש מקצוען
מרק דלעת
מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים קוביות של בטטא ושל דלעת וסלרי.( הסלרי לא חובה, אבל מוסיף הרבה לטעם)
מוסיפים מים על הירקות באופן כזה שהירקות למעלה לא יכוסו במים.( כדי שהמרק לא ייצא נוזלי)
כשמים רותחים מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק.
מבשלים ומחכים לריכוך הירקות וטוחנים במקל בלנדר.
יוצא מעדן.
יש אפשרות לפזר מעל גבינה צהובה.
בתאבון!
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
במיוחד לקראת החורף, כדאי להכיר מוצר חדש יחסית...
אפונה יבשה צהובה!
שמעתי עליה לא מזמן, וסוף סוף התנסיתי בה,
חשבתי שיועיל לשתף את הציבור:)

אפונה יבשה ירוקה, כידוע היא בין הקטניות ה"כבדות".
יש לטעם מאוד דומיננטי, וריח שלא כולם יכולים להכיל.
הייתי משתמשת בה כמובן, אבל לא כולם היו מתחברים למרק האפונה לצערי, וגם לי, לפעמים זה כבר היה מעיק...
אז הפתרון שלי היה להכניס אותה בכמות ממש מעטה למרקי קטניות אחרים,
ואז היא נותנת את שלה, אבל בלי הגזמה, בנימוס:)

ואז שמעתי על בת דודתה הצהובה, והייתי חייבת לנסות.
אז ככה,
הריח, די דומה.
הצבע, כמובן שונה.
והטעם, דומה לאפונה הירוקה, אבל בכמה טונים פחות...

בקיצור, אהבתי.

לי אישית היה קשה להשיג אותה בחנויות הרגילות, מצאתי רק של "סוגת", וגם, לא היה בכל חנות.

ובטח חייבים פה מתכון... אז אכתוב מה עשיתי (אנסה לשחזר), כי אין לי באמת מתכונים למרקים...
אגב,
מרק הוא המאכל שהכי קל והכי כיף להכין, (כמעט) לא משנה מה תשימו בסיר, איזה שילוב ומינון, הוא תמיד יצא טעים!!!

מרק אפונה צהובה (סיר בינוני)
  • 1-2 בצל מטוגן (במרקים אני לא תמיד משקיעה בבצל מטוגן, אבל באפונה כן, כדי לעדן יותר את הטעם של המרק)
  • 1 קישוא מגורד על קליפתו, מטגנת מעט יחד עם הבצל (חורים גדולים)
  • 2 תפו"א חתוך לקוביות קטנות (או קולורבי למי שרוצה לחסוך בפחמימה)
  • כ 1/2 כוס עדשים כתומים
  • כ 3/4 כוס אפונה צהובה
  • פטרוזליה/כוסברה/שמיר/סלרי- כולם יחד , או מה שיש לכם באותו יום (לי נגמר השמיר בדיוק...) אבל מה שחשוב, להוסיף אותם בסוף הבישול!! ב10 דק' האחרונות!
  • מתבלת ב: מלח, מעט פ.שחור, מעט חוויג' מרק, מעט שום כתוש.
כמובן, אפשר להוריד/להוסיף ירקות ולהחליט על מינון אחר. כנ"ל כמות הקטניות, כל אחד יחליט מה טעים לו...

תיהנו!
וחורף בריא!!
 

Mail

משתמש מקצוען
מרק תירס- חלבי
לטגן בצל עד להזהבה.
לוקחים קופסת שימורים של תירס- חצי מהקופסא מכניסים לסיר, ביחד עם המים של התירס.
והחצי השני מקופסת התירס טוחנים במקל בלנדר עם אבקת מרק, מלח, 3/4 מיכל שמנת מתוקה, 1/2כוס חלב ומוסיפים לסיר.
אפשרי לפזר גבינה צהובה.
יאמי!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ביום חורפי אחד דאשתקד נזכרתי שיש לי ערימת זוקיני במקרר שממתינה ליד גואלת.
הגשם המדנדן בחלונות רמז לי להכין מרק. התחלתי במירפואה, הכנסתי כל מה שהיה במקרר/מקפיא ונראה לי מתאים והתקבל מרק טעים להפליא.
שלחתי לאמא שלי קופסא וקבלתי ממנה טלפון נלהב ושאלה מה הכנסתי שיצא כל כך מעודן ואפילו קרמי בטעם ובמרקם.
זוקיני! השבתי בתרועת ניצחון.
אז אם יש לכם זוקיני או אפילו קישואים רגילים אל תתביישו. הם יכולים להיות כוכבי המרק.
מרק בגוון ירקרק יפהפה, עשיר בטעמים ודל קלוריות!
וטחינה קלה בבלנדר מעניקה טאצ' סופי ומושלם.


מצרכים:

2 בצלים קצוצים
1 גזר חתוך לטבעות דקות.
2 מקלות סלרי ללא עלים קצוצים
2 כפות שמן זית
3-4 זוקיני פרוסים- עם הקליפה
חופן כוסברה קצוצה
כפית שמיר קצוץ
3/4 כוס עדשים כתומות שטופות וברורות.
מלח ופלפל שחור (אני השתמשתי בגרוס).

אופן ההכנה:

1.מכינים מירפואה: בשמן הזית מאדים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם רכים- כ10 דקות על אש נמוכה וערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים כמעט עד שהירקות רכים ואז מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
4. מתבלים, טוחנים בבלנדר עומד/מקל למרק חלק, טועמים תיבול ומגישים.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מרק תפו"א - חלבי
3-4 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות (כמו סלט)
1 בצל - חתוך לרבעים
2 גזרים - פרוסים
שמים בסיר ומכסים במים
מבשלים עד לריכוך של הירקות
מתבלים במלח ובאבקת מרק עוף (לא חובה, אבל מוסיף טעם)
מוסיפים כוס חלב ו-50 גר' חמאה
טועמים ומתקנים תיבול
לקראת סוף הבישול - מוסיפים לסיר איטריות דקיקות (לא יודעת להגיד כמות, בערך רבע חבילה)
האיטריות מסמיכות את המרק.
כשהאטריות רכות - המרק מוכן.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
אגב זוקיני @shira bira ,
הכנתי לסוכות מרק קישואים.
קניתי זוקיני, ופעם ראשונה שלא קילפתי (חמותי המליצה, שמעתי :) ).
במרק יש בצלים מאודים, קישואים, (ת"א, למי שלא אכפת לה פחמימה) ותיבול של מלח וא. מרק פטריות.
זה מרק שאני עושה המון ותמיד הצליח.
הפעם, יצא טעם מוזר ביותר.
יש מצב שזה מהקליפה?
התבאסתי לגמרי.
זה היה סיר ענקקקקקק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אגב זוקיני @shira bira ,
הכנתי לסוכות מרק קישואים.
קניתי זוקיני, ופעם ראשונה שלא קילפתי (חמותי המליצה, שמעתי :) ).
במרק יש בצלים מאודים, קישואים, (ת"א, למי שלא אכפת לה פחמימה) ותיבול של מלח וא. מרק פטריות.
זה מרק שאני עושה המון ותמיד הצליח.
הפעם, יצא טעם מוזר ביותר.
יש מצב שזה מהקליפה?
התבאסתי לגמרי.
זה היה סיר ענקקקקקק.
אולי הם לא היו טריים או שהקליפה לא היתה מספיק נקיה או שהיתה פגומה?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מרק אפונה עם בצקניות (נוקרלך/שפצאלאך)
שמים בסיר חצי חב' אפונה ירוקה קפואה (סנפרוסט ודומיו)
2 בצלים חתוכים לרבעים
6-7 שיני שום - שלמות
2-3 גזרים - פרוסים
מכסים בהרבה מים ומבשלים עד לריכוך של הירקות
מתבלים במלח, פפריקה, פלפל שחור ואבקת מרק (גם פה האבקה אינה חובה, כמובן, אבל משום מה את המרק הזה קשה לי להטעים בלי אבקה)
מסמיכים את המרק בעזרת רביכה (כף קמח מעורבבת עם רבע כוס שמן, מוסיפים לסיר כשהמים מבעבעים)

מכינים בצקניות:
1 ביצה
חצי כוס מים
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מערבבים היטב ומוסיפים קמח תוך כדי ערבוב (בערך כוס) עד שמתקבל בצק רך מאד (קצת קשה להגדיר את המרקם, קצת יותר סמיך מעיסה של פנקייקס)

ההכנה -
מרתיחים מים בסיר וכשהמים מבעבעים מטפטפים מהעיסה לתוך המים. נוצרות נטיפות של בצק שמתבשלות ומתמצקות מיד.
מוציאים את הבצקניות מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לסיר המרק.

להונגריות האסליות יש מכשיר מיוחד להכנת הנוקרלך - מעין פומפיה עם חורים עגולים די גדולים, שיש לה כמין מסילה למעלה, בתוך המסילה מורכבת מעין כוס שלתוכה יוצקים את העיסה וכשמעבירים את ה"כוס" במסילה, העיסה נופלת בין החורים לתוך המים.
לי אין (עדין) פומפיה כזו, אז אני משתמשת בפומפיה גסה רגילה, ובמקום ה"כוס" משתמשת בכף.

אפשר (וכך אני עושה) להכין את הבצקניות ישירות לתוך המרק המבעבע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה