יש לי כבר חצי מתכוןתודה, מחכה...
בלינצ'ס עם פירה וכבד מתקתק (אם מעניין מתכון, בכיף)
הנה המתכוןתודה, מחכה...
תודה רבה! כבר רציתי לתזכר אותך שוב אבל בסוף החלטתי לחכות עוד קצת... היה שווה...הנה המתכון
מילוי-
2 גזרים מגוררים דק
בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות קמח
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
1/2 כוס שמן
לערבב הכל, למלא את העוף (הולך מעולה גם עם פרגית/שניצל)
והתבלבלתי, הרוטב לא ברביקיו פה (למרותש אמא שלי אמרה שזה גם אפשרי) אלא רוטב מתקתק:
ריבת כתומה (מה שיש לך...)
8 כפות חומץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית חרדל
3 כפיות שום כתוש
1 כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית (60 מ"ל)
כף אבקת בצל
1/2 כוס מיץ תפוזים
לערבב הכל במקל בלנדר ולשפוך על העוף.
מה הכוונה פטה כבד? אשמח למתכון.אצל ההורים שלי עושים סימנים בתחילת הסעודה ומשתדלים לשלב את הסימנים גם בארוחה. כל אחד מקבל טיפה ממש מכל סימן (לדוגמע לביבה בגודל כפית חד"פ של כרתי/סילקה ו4 גרגרים של רוביה וכו')
(נוהגים אצלינו לברך על הסימנים בשתי הלילות)
עיצה לשים מראש לכל משתתף צלוחית עגולה מחולקת כזו שקונים בחד"פ עם כל הסימנים וברכון עם היהי רצון.
בנוסף לדג הרגיל יש גם סוכרית ג'לי בצורת דג לכל מי שנגעל מדגים (או אוהב סוכרית ג'לי )
בלילה השני אוכלים פרי חדש.
דג:
סלומון - אופים בתבנית שקעים (שקעים יחסית קטנים) ככה שיוצא ספירלה כדורית,
ומגישים עם אטריה מושחמת של קוגל תקוע למעלה כגבעול ועלה איזה שיש במקרר למראה של תפוחים.
בשרים:
בשר ביין ופירות יבשים
בשר ברוטב ברביקיו
שוקיים ממולאים בסלרי, לוף ובצל ברוטב חמוץ מתוק עם רימון.- מנה ממש חגיגית.
פאי בשר
פטה כבד על משולשי פילו
תוספות:
קיש סילקא
מאפינס גזר
מאפינס ברוקולי
סלט רוביא, כרוב לבן, מנגו, תפוח ורוטב סויה
מנה אחרונה:
תפוח אפוי
סלט פירות
למיטב ידיעתי ברשימה כזו יש בעיה הלכתיתאני תמיד מכינה טבלה מסודרת עם התפריט, כל יותר קל לי להתארגן ובחג עצמו לזכור מה להוציא ומתי.
זו דוגמא לתפריט משנים קודמות:
צפה בקובץ המצורף 956281
לפי הבירור שלנו- אם מכניסים את זה לנילונית וסוגרים או מלמנצים את זה, אז זה כבר לא בעיה.למיטב ידיעתי ברשימה כזו יש בעיה הלכתית
תבררי
גם אני הייתי בהלם כששמעתי על זה לא מזמן...........
אני כבר צריכה להעלות את המתכון לעוד מישהי רק שלא הספקתי עדיין...מה הכוונה פטה כבד? אשמח למתכון.
אשמח לשמוע מה הבעיה?למיטב ידיעתי ברשימה כזו יש בעיה הלכתית
תבררי
גם אני הייתי בהלם כששמעתי על זה לא מזמן...........
פטה כבד זה שם מודרני לכבד קצוץ מתובל (בעולם משתמשים במקום בביצה קשה - בחמאה ה"י)מה הכוונה פטה כבד? אשמח למתכון.
זה גם מרקם אחר מכבד קצוץ רגילפטה כבד זה שם מודרני לכבד קצוץ מתובל (בעולם משתמשים במקום בביצה קשה - בחמאה ה"י)
כן, כי זה עם עוד מרכיביםזה גם מרקם אחר מכבד קצוץ רגיל
יכול להיות, אני מכינה את הפטה כל שבת כי זה מה שאני אוהבתאגב, אפשר עם בלנדר מקל טוב וכבד טרי ובצל נימוח להגיע למרקם חמאתי ממש גם בכבד הרגיל של שבת
את הפטה את לשה עם היד?יכול להיות, אני מכינה את הפטה כל שבת כי זה מה שאני אוהבת
לא אוהבת כבד קצוץ רגיל.
ולא עושה עם בלנדר אלא לשה עם היד כשהכבד בתוך שקית, לטעמי יוצא יותר טוב.
וירקות מוקפצים?בטטות לא מוצלחות בהקפאה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם: