בשרי כדורי עוף/הודו/בקר ברוטב אדום חמוץ מתוק

רינהרינה

משתמש מקצוען
הכנתי ויצא ממש טעים,
תודה רבה!
הטעם של הכמון מאד מורגש, נראה לי שפעם הבאה אשים פחות.
 

ציבי2

משתמש צעיר
@hbecker
הכנתי את המתכון היום לארוחת צהרים, נראה משהו משהו.
הייתי רוצה מאד להוסיף ירק לרוטב, אבל אין לי כרוב בבית.
נראה לך ששעועית ירוקה ילך?
 

TE 10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
@hbecker יצא מושלםםםםםםם
ליקקנו את האצבעות!
פשוט מתכון של גזור ושמור!
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@hbecker
נראה לך שיצא טוב עם פירורי קורנפלקס ('ציפוי עדיף'), במקום הפירורי לחם?
 

YRN

משתמש מקצוען
נראה מעולה.
יתאים לילדים שמרניים שרגילים לאוכל בסגנון מזרחי ולא מכירים מתוק?
המתיקות דומיננטית?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מעולה.
יתאים לילדים שמרניים שרגילים לאוכל בסגנון מזרחי ולא מכירים מתוק?
המתיקות דומיננטית?
את יכולה לשים קצת יותר מהתיבול החריף
אם כי יש בהם בהחלט חריפות
 
נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: YRN

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אחת המנות האהובות אצלינו.
מגישה על מצע פירה/אורז ליד ירקות מוקפצים.
ארוחה מושלמת.

צפה בקובץ המצורף 728575

לכדורים:
500 גרם עוף/הודו/בקר טחון, מופשר
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים [ואולי קצת יותר, לפי הצורך]
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה דק ממש [כמעט טחונה]
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מערבבים את כל רכיבי הכדורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. משהים בצד להתגבשות.

בינתיים מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ,ילי מתוק‎
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.‎
מלח‎
פלפל‎
1/2 כוס סוכר חום‎
כוסברה קצוצה [לא חובה]‎
3 כפות פפריקה‎
1 כף כורכום‎
מים [בערך 2.5 ליטר]‎

בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקו האהובה עליכם ]‎

כשהרוטב מבעבע בודקים את רמת הדביקות של התערובת. אם אפשר להכין ממנה כדורים בידיים לחות והם לא נוזליים, אבלן כן רכים, התערובת מצויינת. אם רטובה מדי ונזלים ולא מצליחים ליצור כדורים, מוסיפים עוד פירורי לחם לפי התורך. אל תוסיפו יותר מדי כדי שהם ישארו אוריריים. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה כדורים רכים בעזרת ידיים לחות.
אם אתן לא בטוחות שהתערובת יציבה מספיק. הכינו כדור אחד וזרקו לרוטב המבעבע. אחרי חצי דקה נסו להרי אותו עם כף. אם הכדור שמר על צורתו ולא התפרק- התערובת טובה. אם לא תוסיפי קצת פירורי לחם ונסו שוב.

מכינים את כל הכדורים [אני מכינה בגודל של שזיף קטן, בערך 22-25 כדורים מחצי קילו] וזורקים בעדינות לסיר.
מבשלים כחצי שעה.‎

הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי.


טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
עפתי על הרוטב ... בע''ה בנגלה הבאה של הקציצות.... (אני עושה 4 ק''ג יחד )
והרעיון של הכרוב :p
תודה!!!
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
@hbecker
אפשר להכין את העיסה ולשמור לילה במקרר?
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
יש, תודה על התגובה המהירה!
 

חנה תהילה

משתמש מקצוען
@hbecker הגבתי באשכול הזה כבר הרבה פעמים.
אבל העיניים הנוצצות של הילדים היום
כשהם התלקקו על הכדורי בשר עשו לי הרבה נחת.
אז תודה רבה לך על זה.
מתכון מושלם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יב

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה