בשמחת תורה שוב נהננו מהמתכון הטעים הזה.לכו על זה בפעם הבאה.
כי בטוח שתהיה כזו![]()
@hbecker המתכון הזה הפך למתכון הדגל בבית שלנו!
תודה רבה!
בשמחת תורה שוב נהננו מהמתכון הטעים הזה.לכו על זה בפעם הבאה.
כי בטוח שתהיה כזו![]()
לגמרי@hbecker
הכנתי את המתכון היום לארוחת צהרים, נראה משהו משהו.
הייתי רוצה מאד להוסיף ירק לרוטב, אבל אין לי כרוב בבית.
נראה לך ששעועית ירוקה ילך?
אין סיבה שלא@hbecker
נראה לך שיצא טוב עם פירורי קורנפלקס ('ציפוי עדיף'), במקום הפירורי לחם?
את יכולה לשים קצת יותר מהתיבול החריףנראה מעולה.
יתאים לילדים שמרניים שרגילים לאוכל בסגנון מזרחי ולא מכירים מתוק?
המתיקות דומיננטית?
כן, יצא מעולהמישהי הכינה עם הודו?
תודה!כן, יצא מעולה
עפתי על הרוטב ... בע''ה בנגלה הבאה של הקציצות.... (אני עושה 4 ק''ג יחד )אחת המנות האהובות אצלינו.
מגישה על מצע פירה/אורז ליד ירקות מוקפצים.
ארוחה מושלמת.
צפה בקובץ המצורף 728575
לכדורים:
500 גרם עוף/הודו/בקר טחון, מופשר
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים [ואולי קצת יותר, לפי הצורך]
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה דק ממש [כמעט טחונה]
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מערבבים את כל רכיבי הכדורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. משהים בצד להתגבשות.
בינתיים מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ,ילי מתוק
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.
מלח
פלפל
1/2 כוס סוכר חום
כוסברה קצוצה [לא חובה]
3 כפות פפריקה
1 כף כורכום
מים [בערך 2.5 ליטר]
בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקו האהובה עליכם ]
כשהרוטב מבעבע בודקים את רמת הדביקות של התערובת. אם אפשר להכין ממנה כדורים בידיים לחות והם לא נוזליים, אבלן כן רכים, התערובת מצויינת. אם רטובה מדי ונזלים ולא מצליחים ליצור כדורים, מוסיפים עוד פירורי לחם לפי התורך. אל תוסיפו יותר מדי כדי שהם ישארו אוריריים. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה כדורים רכים בעזרת ידיים לחות.
אם אתן לא בטוחות שהתערובת יציבה מספיק. הכינו כדור אחד וזרקו לרוטב המבעבע. אחרי חצי דקה נסו להרי אותו עם כף. אם הכדור שמר על צורתו ולא התפרק- התערובת טובה. אם לא תוסיפי קצת פירורי לחם ונסו שוב.
מכינים את כל הכדורים [אני מכינה בגודל של שזיף קטן, בערך 22-25 כדורים מחצי קילו] וזורקים בעדינות לסיר.
מבשלים כחצי שעה.
הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי.
טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
@hbecker
אפשר להכין את העיסה ולשמור לילה במקרר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק יב
א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם: