חגים שבועות- מלוחים. כל מה שהוא לא מתוק.

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש בכשרות של ועדת מהדרין תנובה למי שאוכל.
את בטוחה???
אני בהלם!! בחיים לא ראיתי!

פרמזן??
משהו חדש?
עם חותמת כזו?
1620675073077.png

איפה קונים??

תודה
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה פרמזן?
ו @shira bira אתמול הכנתי את האצבעות פילו שלך
שמתי במקום פרמזן חצי גבינת חמד וחצי גבינה צהובה
הקפאתי חצי ואפיתי חצי
יצא מושלם!
אגב, השתמשתי לציפוי גם בשומשום שחור.
מעדן ממש.
תודה שעדכנת אם כי הן של רחלי קרוט ולא שלי.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
תודה שעדכנת אם כי הן של רחלי קרוט ולא שלי.
את הבאת אותן לידיעתי
אני רוצה להתאים להן רוטב להגשה כפתיח בשבועות
מתלבטת אם רוטב חמוץ מתוק כמו של אגרול או רוטב יותר אוממי של פטריות או גבינה.
מה אומרת?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את הבאת אותן לידיעתי
אני רוצה להתאים להן רוטב להגשה כפתיח בשבועות
מתלבטת אם רוטב חמוץ מתוק כמו של אגרול או רוטב יותר אוממי של פטריות או גבינה.
מה אומרת?
דעתי שהייתי מגישה עם סלט ירוק של עשבי תיבול.
:)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בלי שום מתבל?
כי אני מכינה טאבולה עם גבינות, אבל חשבתי שמתאים פה גם רוטב (לקשקש אותו על הצלחת מתחת לאצבעות) אם מגישים את האצבעות כמנה
לא?
בלי מטבל.
סלט של כוסברה, פטרוזיליה, נענע, קוצצים ומתבלים בשמן מלח פלפל לימון ואפשר גם סילאן. מפזרים מעט קשיו.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
בלי מתבל.
סלט של כוסברה, פטרוזיליה, נענע, קשיו, מתבלים בשמן מלח פלפל לימון ואפשר גם סילאן. מפזרים מעט קשיו.
היי, זה המתכון של הסלט הירוק של מסעדת אנטריקוט!
תוסיפי לזה גבינות, קצת בורגול או חיטה חלוטים והגעת לטאבולה מושלמת שאני מתכננת לעשות בלאו הכי (אני אישית מוסיפה גם חמוציות)
בכל זאת חשבתי לשים רוטב.... טוב נראה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
זה פרמזן?
ו @shira bira אתמול הכנתי את האצבעות פילו שלך
שמתי במקום פרמזן חצי גבינת חמד וחצי גבינה צהובה
הקפאתי חצי ואפיתי חצי
יצא מושלם!
אגב, השתמשתי לציפוי גם בשומשום שחור.
מעדן ממש.
סליחה באיזה צורה את מקפיאה אחרי שמלאת גם את הבטטות וגם מאת הגבינה/? תודה.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
סליחה באיזה צורה את מקפיאה אחרי שמלאת גם את הבטטות וגם מאת הגבינה/? תודה.
הכנתי את המילוי
מילאתי את דפי הבצק וקיפלתי כמו בהוראות
ושמתי בקופסה שטוחה הם יוצאים יבשים ויפים
בין שכבה לשכבה שמתי נייר אפיה
וממש לפני שבועות אני יעביר לתבנית
ירסס בשמן ובשומשום וישים בתנור
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זה לא פרמז'ן
אבל דומה לה בתכונות שלה
לפי מה שידוע לי, זה כן. רק שאסור להם לקרוא לה פרמז'ן. כך זכור לי,
בכל אופן היא התחליף לפרמז'ן.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לפי מה שידוע לי, זה כן. רק שאסור להם לקרוא לה פרמז'ן. כך זכור לי,
בכל אופן היא התחליף לפרמז'ן.
היא תחליף כי היא דומה לו בתכונות
אבל זה לא פרמז'ן
וכתבתי שהיא דומה לה בתכונותיה
ואז היא ממילא מהווה תחליף מעולחה לפרמז'ן


הלכתי לבדוק כדי לראות אם טעיתי:
אז הנה מאתר מחלבות גד, 9 דברים שלא ידעתם על גבינת גרנה פנדו

6. גרנה פדנו דומה מאוד לפרמזן בתכונותיה שתיהן בנות מיוחסות של צפון איטליה, מתיישנות בגלגלי ענק ומתאימות כמו שהן לבישול, אפייה ואכילה ולשתיהן טעם אוממי ממכר. הגרנה פדנו מעשירה את המרקם של כל תבשיל שהיא מצוותת אליו ומוסיפה קשת רחבה של טעמים. היא מתפרקת בחום ונמסכת לתוך פסטה, ריזוטו או פולנטה כמעט בלי להותיר משקעים שומניים או נוקשים. לכן רוב המתכונים האיטלקיים מעדיפים גרנה פדנו על פני פרמזן.

כאן אפשר ללמוד עוד על הגבינות האלו והבדל ביניהן
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
היא תחליף כי היא דומה לו בתכונות
אבל זה לא פרמז'ן
וכתבתי שהיא דומה לה בתכונותיה
ואז היא ממילא מהווה תחליף מעולחה לפרמז'ן


הלכתי לבדוק כדי לראות אם טעיתי:
אז הנה מאתר מחלבות גד, 9 דברים שלא ידעתם על גבינת גרנה פנדו

6. גרנה פדנו דומה מאוד לפרמזן בתכונותיה שתיהן בנות מיוחסות של צפון איטליה, מתיישנות בגלגלי ענק ומתאימות כמו שהן לבישול, אפייה ואכילה ולשתיהן טעם אוממי ממכר. הגרנה פדנו מעשירה את המרקם של כל תבשיל שהיא מצוותת אליו ומוסיפה קשת רחבה של טעמים. היא מתפרקת בחום ונמסכת לתוך פסטה, ריזוטו או פולנטה כמעט בלי להותיר משקעים שומניים או נוקשים. לכן רוב המתכונים האיטלקיים מעדיפים גרנה פדנו על פני פרמזן.

כאן אפשר ללמוד עוד על הגבינות האלו והבדל ביניהן
מעניין,
קראתי את הקישור ולפי מה שכתוב שם,
זו אותה גבינה, מיוצרת באותו התהליך רק בחבל מחוז אחר ולא בפרמיג'אנו המקום בו מייצרים את הפרמז'ן.
ולכן, הם כ"כ גאוותנים ולא מאשרים לה להקרא פרמז'ן.

ציטוט: כל גבינה אחרת המיוצרת בתהליך דומה או זהה אך אינה מיוצרת באיזור הפרמיג'אנו נקראת גראנה פדנה. טעמה זהה לפרמיג'אנו אך מביני דבר טוענים שהוא רחוק מטעמה של פרמיג'אנו כרחוק מזרח ממערב.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעניין,
קראתי את הקישור ולפי מה שכתוב שם,
זו אותה גבינה, מיוצרת באותו התהליך רק בחבל מחוז אחר ולא בפרמיג'אנו המקום בו מייצרים את הפרמז'ן.
ולכן, הם כ"כ גאוותנים ולא מאשרים לה להקרא פרמז'ן.

ציטוט: כל גבינה אחרת המיוצרת בתהליך דומה או זהה אך אינה מיוצרת באיזור הפרמיג'אנו נקראת גראנה פדנה. טעמה זהה לפרמיג'אנו אך מביני דבר טוענים שהוא רחוק מטעמה של פרמיג'אנו כרחוק מזרח ממערב.
זה תהליך יצור אחר ואז מפק משהו שהוא אחר אבל דומה מאו בכל התכונות
המראה שלהם אגב, גם קצת שונה.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתכון שפרסמתי כבר בעבר כאן בפורום.
טעים בצורה לא יאמנת ומשמין באותה מידה.
מתכון של נירה רוסו עם מעט שינויים של אמא שלי.

בואיקוס - לחמניות גבינה בלקניות
..................
@java
הלחמניות הם רכות?
מתאים לנגב עם מטבלים?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java
הלחמניות הם רכות?
מתאים לנגב עם מטבלים?
קוראים לזה לחמניות, אבל מעשית זה יותר מאפה גבינה עשיר.
לטבול במטבלים תמיד אפשר,
אבל זה לא ממלא פונקציה של לחמניה אלא יותר של תוספת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  39  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה