קורונה - מידע רפואי ומחקרי בלבד

מצב
הנושא נעול.

עם סגולה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אוטומציה עסקית
האם זה נכון שלבעלי סוג דם O התשובה לבדיקת קורונה תצא תמיד שלילית?
כך שמעתי ואשמח לדעת האם זה אכן כך .
 

עוקר הרים

משתמש מקצוען
.
הם נותנים תשלובת כלורוקווין בשלב מוקדם
ולכאורה זו הסיבה לאחוזי התמותה הנמוכים
כמו בכל מקום שנותנים את התרופה הזו באופן חופשי בשלבים מוקדמים.
בקטאר או בסינגפור?
בכל אופן אם זה כ''כ מוכח אז למה לא עושות כמוהן כל המדינות?
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
בקטאר או בסינגפור?
קטאר
סינגפור אין לי מידע
בכל אופן אם זה כ''כ מוכח אז למה לא עושות כמוהן כל המדינות?
שאלת המליון דולר של הקורונה
פרח מזכרוני מי אמר את זה אולי באחד המכונים בארה"ב אולי במדינה אחרת
ששאלת הכלורוקווין כבר מזמן לא סוגיה רפואית אלא סוגיה פוליטית
ואני אוסיף - לצערנו.
רק הערה יש הרבה מדינות שכן עושות את זה
ויש גם הרבה מדינות שזה משתנה בין מחוזות יש כאלו שמאפשרים ויש כאלו שלא
בניו יורק למשל המושל לא מאשר וכנ"ל בעוד מחוזות דמוקרטיים
כנ"ל הבדלים בין מחוזות בברזיל וכן בצרפת בין פריז למרסיי
ועוד היד נטויה.
 

טברייני

משתמש מקצוען
מומחים: "מוטציה חדשה התגלתה - הנגיף הפך לדומיננטי יותר"
חוקרים בארה"ב גילו כי מוטציה חדשה של הנגיף היא זאת שגורמת למקרי ההדבקה הנרחבים • הנגיף החדש מתרבה מהר, מאחר והוא מתמקם בדרכי הנשימה העליונות - האף, הסינוסים והגרון • "אנו יודעים שהנגיף החדש בכושר טוב יותר, הוא מדבק מהר. עם זאת, הוא אינו אלים יותר"

2
יוסף קליין, י"ג תמוז תש"פ 05/07/2020 17:19 בחדרי חרדים
תגיות: קורונה

ישפיע על מציאת החיסון?נגיף קורונהצילום: pixabay

אותו הנגיף, בווריאציה מסוכנת יותר: אם בימים הראשונים של 'הגל השני' היו מומחים שטענו כי "הנגיף נחלש", מתברר כיום יותר ויותר שהתפיסה הזו, שמשום מה גרמה לנו לפעול בשוויון נפש מול התפשטות הנגיף, פשוט לא נכונה. חוקרים שבחנו את פעילותו של הנגיף במוטציה הנוכחית, הגיעו למסקנה שהוא הפך למסוכן יותר. הוא מדבק הרבה יותר ומהר יותר.

המחקר החדש שנערך על ידי המכון לאימונולוגיה La Jolla בקליפורניה, ארה"ב, מצא הוכחות לכך שמוטציה חדשה של נגיף הקורונה התפשטה מאירופה לארצות הברית, והיא הופכת את הנגיף למדבק יותר. "זוהי כיום הצורה הדומיננטית של הנגיף המדביקה אנשים", אמרו החוקרים.

לפי המחקר, שפורסם בכתב העת Cell, מתברר שרצפים גנטיים של הנגיף שהושוו לרצפים של הנגיף מלפני חודשיים, מצביעים על כך שגרסת מוטציה מסוימת שלו הפכה לדומיננטית. במחקר הנוכחי, הצוות לא בדק רק מספר גדול יותר של רצפים גנטיים, אלא גם ביצע ניסויים שכללו אנשים, בעלי חיים ותאים בכלי מעבדה המראים כי הגרסה החדשה שכיחה יותר וכי היא מדבקת יותר מגרסאות אחרות. "אנו יודעים שהנגיף החדש 'בכושר טוב יותר'. במבט ראשון לא נראה שהוא גרוע יותר", הם אומרים ומסבירים מהו מקור הטעות שבגינו נתפס משום מה הנגיף בתחילה כ'חלש יותר'.

לאור השינוי, הם סבורים שיש להכיר את האויב טוב יותר, ולכן הם מכנים את המוטציה החדשה בשם G614. הגרסה העדכנית של הנגיף, טוענים החוקרים, החליפה כמעט לחלוטין את הגרסה הראשונה שהתפשטה באירופה ובארה"ב, הנקראת D614.

החוקרים מסבירים כי המוטציה משפיעה על חלבון הדוקרן - המבנה בו הנגיף משתמש בכניסה לתאים שהוא מדביק. לאור זאת הם בודקים האם המוטציה שהנגיף עבר יכולה לפגוע במאבק למציאת חיסון. החיסונים הנוכחיים שנבדקים מכוונים לרוב לחלבון הדוקרן, אך הם נוצרו באמצעות זנים ישנים יותר של הנגיף, והשאלה הגדולה היא האם החיסונים שפותחו על בסיס הגרסה הקודמת, ישפיעו על הנגיף בתצורתו הנוכחית.

"נתוני המעקב העולמיים שלנו מראים כי גרסת ה-G614 התפשטה מהר יותר מ-D614", כתבה הביולוגית התאולוגית בט קורבר מהמעבדה הלאומית בלוס אלמוס ועמיתיה. "אנו מפרשים זאת בכך שהנגיף עשוי להיות מדבק יותר", הוסיפה. עם זאת, לדבריה הנגיף אמנם מתפשט במהירות רבה יותר והוא גם מדבק הרבה יותר אנשים, אך כרגע לא נראה שהוא גורם למחלות מורכבות יותר מהנגיף בצורתו הקודמת. "נתון מעניין הוא שלא מצאנו עדויות להשפעה של G614 על חומרת המחלה".

החוקרים בדקו דגימות שנלקחו מחולים ברחבי אירופה ובארה"ב, הם השוו את רצפי הגנום שלהם לאחרים, כאשר השוואת הרצפים עזרה להם לצייר מפה של ההתפשטות של שתי הצורות. "עד 1 במרץ 2020, גרסת ה-G614 הייתה נדירה מחוץ לאירופה, אך בסוף מרץ היא עלתה בתדירות ברחבי העולם", כתבו. גם כאשר צורת D614 גרמה למגיפות נרחבות, במקומות כמו וויילס ונוטינגהאם באנגליה, כמו גם במדינת וושינגטון, גרסת ה-G614 השתלטה ברגע שהיא הופיעה. עם זאת, לטענתם, ישנם כמה יוצאים מן הכלל, שם מעולם לא הוחלפה צורת ה-D614 הישנה, והנגיף שעדיין קיים באזורים אלו משתייך לגרסה הישנה.

לדבריהם, הנגיף החדש מתרבה מהר יותר, מאחר והוא מתמקם בדרכי הנשימה העליונות - האף, הסינוסים והגרון, כשכך הוא מתפשט במהירות גבוהה יותר. אולם בבדיקות שערכו בקרב אלף חולי קורונה מאושפזים בבריטניה עולה כי אלה שנדבקו בגרסה החדשה לא היו במצב גרוע יותר מאלה שנדבקו בזן המקורי.

דייויד מונטיפיורי, אחד החוקרים שבדק את הנגיף במסגרת תפקידו כמנהל המעבדה לחקר ופיתוח חיסון נגד איידס, אמר לCNN כי "הצלחנו לבדוק אם צורת ה-G של הנגיף זיהומית יותר מצורת D. כל התוצאות הראו כי צורת ה-G הייתה מדבקת פי שלושה עד תשעה מזו של D".

לאור זאת, קובעת התיאולוגית בט קורבר, "אפשר להניח שהתצורה החדשה יותר של הנגיף עשויה להיות מועברת ביתר קלות מהצורה המקורית. בין אם מסקנה זו נכונה או לא, בסופו של דבר, היא מדגישה את הערך של מה שנדרש מאיתנו כבר כעת: ללבוש מסכות ולשמור על ריחוק חברתי".

החוקרים חששו שאם המוטציה החדשה תגרום לנגיף לצמוח מהר יותר, יידרש מאמץ רב יותר של מערכת החיסון כדי לנטרל אותו, אך הממצאים שלהם הראו שלא כך הדבר. החוקרים אומרים כי יש צורך בעבודה נוספת בכדי לחזק את הממצאים ולבדוק מה המשמעות שלהם. וכמובן חשוב לזכור שהמוטציות לא נגמרות. "יכול להיות שהצלחנו להתחמק מאסון עם המוטציה הספציפית הזו", אמרו החוקרים. "עם זאת, זה לא אומר שמוטציה אחרת לא תוכל להתעלות עליה בעתיד".

דווקא בשל כך, הם רואים התפתחות חיובית בשינוי שעבר על הנגיף. "אלה יכולות להיות חדשות טובות", אומר לורנס יאנג, פרופסור לאונקולוגיה רפואית באוניברסיטת וורוויק הבריטית, לCNN. "העבודה הנוכחית מצביעה על כך שלמרות שהגירסה G614 עשויה להיות מדבקת יותר, היא אינה פתוגנית יותר. ולכן, יש תקווה שככל שהזיהום של SARS-CoV-2 יתפשט, הנגיף עלול להפוך פחות פתוגני".
אם זה נכון, אז כל התיאוריה שגורמת לשבועיים בידוד צריכה להסתיים,
הנגיף מדבק הרבה יותר מהר ומפתח הכל יותר מהר,
כך שלסגור אנשים לשבועיים ראטואקטיבית בגלל חשיפה לחולה כבר לא אמור להיות רלוונטי,
מקסימום 4-5 ימים.

זו רק שאלה, ולא הבעת דיעה.
 

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אם זה נכון, אז כל התיאוריה שגורמת לשבועיים בידוד צריכה להסתיים,
הנגיף מדבק הרבה יותר מהר ומפתח הכל יותר מהר,
כך שלסגור אנשים לשבועיים ראטואקטיבית בגלל חשיפה לחולה כבר לא אמור להיות רלוונטי,
מקסימום 4-5 ימים.

זו רק שאלה, ולא הבעת דיעה.
זה בעיה.
אי אפשר לבנות שינוים על בסיס טענה שהוירוס משתנה. הרי הוא יכול להשתנות מחר בחזרה...
 

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אגב ההוראה לסגור מזגנים באוטובוסים, מה הסיפור?

קראתי בשיטוט ברשת, שאולי המזגן סוחב אוויר נגוע. אבל האוויר מגיע מהאוויר הפתוח, לא?
 

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
אם זה נכון, אז כל התיאוריה שגורמת לשבועיים בידוד צריכה להסתיים,
הנגיף מדבק הרבה יותר מהר ומפתח הכל יותר מהר,
כך שלסגור אנשים לשבועיים ראטואקטיבית בגלל חשיפה לחולה כבר לא אמור להיות רלוונטי,
מקסימום 4-5 ימים.

זו רק שאלה, ולא הבעת דיעה.
על הצד שזה נכון
מי אומר שמחר לא ישתנה בחזרה?
 

avi++

משתמש מקצוען
אגב ההוראה לסגור מזגנים באוטובוסים, מה הסיפור?

קראתי בשיטוט ברשת, שאולי המזגן סוחב אוויר נגוע. אבל האוויר מגיע מהאוויר הפתוח, לא?
לא בהכרח, המזגן לוקח אויר מתוך האוטובוס, כמו בכל מזגן רגיל שמעל המזגן יש פתחים שמשם הוא לוקח אויר חם ומקרר אותו
 

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הם נותנים תשלובת כלורוקווין בשלב מוקדם
ולכאורה זו הסיבה לאחוזי התמותה הנמוכים
כמו בכל מקום שנותנים את התרופה הזו באופן חופשי בשלבים מוקדמים.
משפט מוחלט מאוד. "בכל מקום"!
אפשר נתונים? מחקרים?
המחקרים שלפחות מצאתי, הם מאוד קטנים ולא חד משמעיים, ויש מחקרים סותרים.

מאתר כללית,
ד"ר קובי כהן

עודכן: 21.06.2020
כלורוקווין והידרוקסיכלורוקווין גם כלורוקווין וגם הידרוקסיכלורוקווין הן תרופות ותיקות לטיפול במלריה ולמניעת מלריה. הידרוקסיכלורוקווין (השם המסחרי: פלקווניל) משמשת כיום בעיקר לטיפול במחלות חיסון עצמי כמו זאבת (לופוס) ודלקת מפרקים שגרונית.

במחקר קטן שנעשה בצרפת טופלו 36 חולי קורונה בהידרוקסיכלורוקווין, והתברר שהתרופה הצליחה להאט את שכפול הנגיף. מאותו מחקר גם עלה שמתן משולב של הידרוקסיכלורוקווין ושל אזיתרומיצין (תרופה אנטיביוטית) תרם להאטה נוספת בשכפול הנגיף. תוצאות דומות התקבלו מבית חולים אחר בצרפת שבו נתנו ל־80 חולי קורונה טיפול משולב שכולל הידרוקסיכלורוקווין ואזיתרומיצין. אולם ממחקרים אחרים שנעשו על כלורוקווין ועל הידרוקסיכלורוקווין - עם מתן אזיתרומיצין או ללא מתן אזיתרומיצין - עולה שהן לא הביאו לשיפור במצב החולים. יתר על כן מאותם המחקרים הנוספים התברר שהשימוש בתרופות האלה העלה את הסיכון להפרעות בקצב הלב. בכל מקרה - כפי שהודגש קודם לכן - התרופות האלה אינן מיועדות לשימוש עצמי בבית, וגם אין כל המלצה התומכת בכך. מתן התרופות האלה לחולי קורונה מחייב השגחה צמודה על המטופל, ולכן הן ניתנות רק בבתי חולים.
 

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
והנה מתוך מאמר מהיום
מד"ר אפי

משפחה ראשונה של תרופות – תרופות אנטי פרזיטריות. שתי תרופות בשם כלורוקווין והידרוקסיכלורוקווין (פלקווניל), שנמצאות בשימוש בעיקר כנגד טפיל המלריה. בעבודות in vitro בעבר (בעיקר כנגד וירוסים אחרים ממשפחת הקורונה) נראה היה שלשתי תרופות אלה יש יכולת לעכב הווירוס. לאחרונה נסתם הגולל על הנושא מכיוון שהוכח במספר עבודות באיכות מדעית מצוינת שלתרופות ממשפחה זו אין כל תפקיד במלחמה בווירוס. יתרה מזאת, יתכן וגורמות לתופעות לוואי מסוכנות.
 

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!

קבצים מצורפים

  • research-report_n128-confined-spaces.pdf
    1.7 MB · צפיות: 36
נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מענין. מהיום בכל רגע. מתוך וואלה. על הסכנה במקומות פתוחים:



"השהות בחוץ אכן בטוחה יותר משהות בחלל סגור", אומרת פרופ' קימברלי פראתר, מרצה לכימיה אטמוספרית במכון סקריפס לאויאנוגרפיה בקליפורניה ומומחית לרסס טיפתי בראיון לאתר 'וואלה'. פראתר הסבירה שהאוויר הפתוח והרוח מסוגלים לדלל די מהר את הנוכחות של הנגיף באוויר, אולם במגע קרוב בין אנשים, אפשר להידבק בקורונה גם באוויר הפתוח.

"הכל תלוי בכמה חלקיקים של הווירוס נמצאים באוויר, וכמה קרובים אתם לאותו אדם", אומרת פראתר. ולכן, אם למשל אתם אוכלים במסעדה באוויר הפתוח, אתם יושבים בקרבת אנשים ללא תזוזה וללא מסיכה ובאים במגע עם אנשי הצוות והמלצרים, כך שעל אף שמדובר במקום פתוח - הסיכוי להידבק קיים.

ובכלל, יש סיכוי שתידבקו בווירוס גם ממישהו שחלף על פניכם בריצה או ברכיבה על אופניים, אבל מומחים מסכימים שהסיכון הזה הוא מינימלי.

עם זאת, חשוב לזכור שעל כללי הריחוק החברתי - שמירת 2 מטרים וחבישת מסיכה, יש לשמור גם בחוץ. כי ככל שתבואו במגע עם יותר אנשים הסיכוי שלכם להידבק בקורונה גם באוויר הפתוח - גדל.
 

יהודי חושב

משתמש צעיר
מאות חוקרים במכתב דחוף ל-WHO: נגיף הקורונה מידבק גם דרך האוויר
בארגון הבריאות העולמי טוענים: הראיות לכך אינן חד משמעיות | אם יתברר שהנגיף מתפשט גם באירוסולים, ייאלצו רשויות הבריאות להשבית תחבורה ציבורית ושירותים נוספים ולחייב עטיית מסיכה בחללים סגורים, גם בבתים.
239 מדענים מ-32 מדינות פנו לארגון הבריאות העולמי WHO במכתב פתוח ובו קראו לו להכיר בכך שמחלת ה-covid-19 היא מחלה המתפשטת באוויר גם באירוסולים. כך דיווח אתמול (א') "ניו יורק טיימס". בדיווח נמסר כי בכוונת המדענים לפרסם את המכתב במלואו בכתב עת מדעי בשבוע הבא.
עד כה ה-WHO הגדיר את מחלת ה-covid-19 הנגרמת על ידי הנגיף SARS-CoV2 כמחלה המתפשטת באמצעות רסס טיפתי הנוחת לקרקע ואיננו מידבק כאשר הוא נישא באוויר (אירוסולים). אבל עתה טוענים המדענים שכמות הנגיפים הנותרת באוויר לאחר עיטוש או שיעול מספיקה - במיוחד במקומות סגורים - על מנת לגרום להדבקה חוזרת של אדם נוסף בנגיף. בשלב זה ה-WHO חולק על טענות המדענים.
ד"ר בנדטה אלגרנזי, המנהלת הטכנית של מחלקת המחלות המידבקות ב-WHO, טוענת ש"הראיות להדבקה אווירית בנגיף הקורונה אינן חד משמעיות וקיים ספק שהנגיף אכן נישא באוויר". היא אמרה ל"ניו יורק טיימס": "בחודשים האחרונים הצהרנו שוב ושוב כי אנחנו רואים בהדבקה הנישאת באוויר אפשרות אך בהחלט לא כזו הנתמכת בעדויות ברורות ומוצקות. יש על כך ויכוח מדעי מתמשך".
אלא שבדיווח בעיתון האמריקאי נמסר כי אי-מיילים שנתקבלו מיותר מ-20 מדענים בכירים ומחברים אחרים בארגון הבריאות העולמי מראים שהארגון מתקשה להישאר מעודכן בנעשה במחקר ובתוצאות ניסויים חשובים ולעתים בוחר להתעלם ממסקנות ברורות.
"אם יתברר שהנגיף אכן נישא באוויר ומרחף בו לפרק זמן מסוים, ייאלצו רשויות הבריאות במדינות הנלחמות בהתפשטותו לשנות מהיסוד את היערכותן למלחמה במחלה, באופן שיכלול השבתת מערכות תחבורה ציבורית, חובת עטיית מסיכה גם בחללים סגורים, אפילו בבתים וסגירת שירותים ציבוריים לא נחוצים שונים", צוין בדיווח.

https://doctorsonly.co.il/2020/07/199180/


 

שג

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגב אם כבר מחקרים-מחקר עצמאי שביצעתי...
נתוני התמותה מקורונה בארצות המפרץ מאוד נמוכות באופן גורף.
ובהנחה שמדינות המפרץ יחסית אמינות. זה נתונים מאוד מעניינים
בדקתי את הנושא, לגבי אחוז המבוגרים מעל 65- ובארצות אלו, זה נע 1-3%. לעומת ישראל עם 11% ואיטליה עם כ20% מהאוכוסיה מעל גיל 65...
וגם ברוב מדינות אלו מספר הבדיקות שם מהגבוהים בעולם... כ300,000 בדיקות למליון תושבים דהיינו שלכאורה רוב החולים ידועים. גם בעלי התסמינים קלים או א סימפטומטיים שמתגלים בבדיקות.

דוגמא- קטאר יש שם כ100,000 חולים ו123 מתים. מספר נמוך מאוד...
אבל מספר הבדיקות למליון תושבים הינו כ134,000. ואחוז האולסיה מעל גיל 65 הינו ס"ה 1.06%


איחוד האמירויות 50,000 חולים 321 מתים.
כ353 אלף בדיקות אוכלוסיה מעל 65 1.47% גם כן מסביר מאוד טוב את התמותה המועטה.
אגב בהשוואה לישראל נראה שיש הרבה יותר תמותה...

בחריין 28,000 חולים 96 מתים
348,000 בדיקות למליון תושבים.
3.08% מעל גיל 65

נתוני התחלואה מאתר הבריאות העולמי של הקורונה- נתוני זקנה-אחוז באוכלוסיה מויקיפדיה

מה שמעניין עוד יותר, שמדינות אלו בעלות אחוז מאוד גבוה של חולי סוכרת- (מעל 23% מהאוכלוסיה [ויקפדיה בערך סוכרת])... נראה שהסוכרת הינה פחות גורם תמותה בגילאים צעירים מ65...
אשמח לעוד הסברים על מיעוט התמותה בארצות אלו...
יש לדעתי הסבר אחר לדבר, כידוע וויטמין D עוזרת מאוד לחיזוק מערכת החיסון של הגוף, ועיקר ספיגת וויטמין D הוא מהשמש החזק (למעט כשנמצא רחוק כמו בחורף).
לכן יתכן מאוד שבארצות החמות יש להם הרבה יותר ויטמין D בגוף שלהם, ולכן מערכת החיסון חזקה יותר ויעילה יותר.
וזו הסיבה למה בארצות אירופה הווירוס היה הרבה יותר קטלני, כי השמש שם חלשה מאוד אפי' בקיץ, וכ"ש בחורף.
וזה גם מסביר למה עכשיו אחוז התמותה ואחוז החולים הקשים נמוך יותר ממה שהיה בגל הראשון, כי עכשיו השמש חזקה יותר ויש להם לאנשים יותר מצבור של הוויטמין בגוף.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה