פרווה תפריט לשבת קודש

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איך אף אחת לא כתבה מחשי? בצל ממולא?
לחם בע'גין?
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
מתכון ליאפציק (אמיתי.. לא פשטידת רועים)

מכינים בסיס של קוגל רגיל
(10 תפו"א מגורד על 6 ביצים מלח ופלפל, לא כדי להוסיף שמן כי יוצא שומן מהבשר)

(אני הכנתי בסיר כמובן שאפשר בתבנית של תנור, אפילו יותר קל כי לא צריך להפוך..)

השתמשתי בפלפקנען (או אסאדאו גם מעולה) פורסים את הבשר הנא לשכבות

שמתי שכבה של קוגל, ומעל שכבה של בשר נא (לא מבושל!!!)

ושוב שכבה של קוגל ושכבה של בשר ושכבה של קוגל,, (לפי כמות הבשר איך שמסתדר,)


אופים/ מבשלים על האש שעה וחצי (אם זה בסיר אז באמצע להפוך את הקוגל)

ואחכ שמים על הלילה על הפלטה שיהיה אובר נייט
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
האם הציפוי נשאר לך פריך ?
כשאני מכינה עוף בפרורים ושמה על הפלטה, הציפוי נהיה קצת רטוב ודייסתי ולא קראנצ'י כמו מיד אחרי האפיה.
אשמח להחכים.
וסתם רציתי לשאול :
את מקבלת אורחים לשבת ?
נשמע מבטיח ביותר.....

אני עושה מתכון דומה, מעסה את העוף בשמן זית
ואחכ מכניסה לשקית שיש בה פרורי לחם עם אבקת שום או שום כתוש וקצת פפריקה,
מנערת את השקית וכל העוף מכוסה פירורים..

ולאפייה..

תשאירי אם העוף בלי כיסוי וישאר קריספי,
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן

שירי12

משתמש סופר מקצוען
תפריט שלי -
ליל שבת
חלות ביתיות
דגים - מושטים ברוטב חריף/קציצות מושט ברוטב/געפילטע פיש קנוי. לפעמים מפרגנים לעצמנו סלמון ואז משתמשת במתכון של ישראל דודק - ציפוי ירוק, לפעמים שניצלים בתנור מסלמון.
לא מגישה סלטים - גם ככה אי אפשר לזוז אחרי הסעודה...
מרק - עוף עם אטריות/קניידלך/שקדי מרק, או מרק כתום.
מנה עיקרית - בשר בדבש - מתכון של @חמג שאימצנו, לפעמים עוף עם בצל - צוויבל הנשן - מתכון מעולה וקל של השף תום פרנץ, לפעמים בורקס בשר.
תוספת - קוגל תפו''א/אורז.
מנה אחרונה - פאי שוקולד/עוגה בחושה פשוטה/ג'לי/פירות/עוגת היער השחור.

בוקר -
סלטים -
בטטה בצ'ילי
חצילים בתחמיץ של ניקי ב
חצילים חריפים של ניקי ב
טחינה
חומוס
מטבוחה ביתית
חסה עם רוטב ותוספות - מה שיש
סלט סלק וגזר חי
סלט סלק מבושל
סלט תירס
סלט אפונה
כל שבת בערך 6 סלטים.
צ'ולנט עם קישקע - מתכון של אביגיל BR
מנה אחרונה - כמו הלילה בד''כ.

סעודה שלישית -
סלט ביצים
סלט טונה
סלט ירקות
גבינות שונות
פשטידה חלבית
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@חני גרינשטיין
הכנתי את המתכון של העוף והאורז עם הירקות שכתבת

הריח פשוט מסחרר, עוד לא טעמתי, עוד בתנור, אבל אם הריח ככה, אז בטוח גם הטעם.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@חני גרינשטיין
הכנתי את המתכון של העוף והאורז עם הירקות שכתבת

הריח פשוט מסחרר, עוד לא טעמתי, עוד בתנור, אבל אם הריח ככה, אז בטוח גם הטעם.
נדמה לי שכתבתי שהריח של זה הוא משהו שא"א לעמוד בפניו.

בתאבון
שת שלום
 

שירי12

משתמש סופר מקצוען
כמות לחצי חתיכה של בשר -
לטגן 2 בצלים עד להשחמה,
להוסיף 2-3 שיני שום פרוסות,
להוסיף כפית חרדל ולערבב,
לטגן את הבשר על הבצל מכל הצדדים,
להוסיף בערך 2 כפות דבש גדושות,
מלח, סוכר, פלפל,
לבשל על אש נמוכה בערך שעה וחצי,
להפוך מדי פעם.
אפשר להוסיף בסוף הבישול יין.

משתמשת בד''כ בבשר מס' 2 או 3.
אם לא מתרכך מספיק להוסיף חצי כפית סודה לשתיה ולבשל עוד כרבע שעה.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
למה לא אמרת שמחביאים גם בפני מי שמכין את האוכל?
הכנתי עכשיו עם קישואים וכבר חיסלתי לא רוצה להגיד כמה, זה טעים ברמות הזויות!!!!!
 

חרמון

משתמש מקצוען
@shira bira אשמח למתכון לחמין פרווה.
@חני גרינשטיין מה זה רפרפת? שעה אני מנסה להבין...
@שח מט יודעת לאמר לי מספרים של הבשר ששמה ביאפציק?

התפריט שלי לא כ"כ מענין אז אפילו לא כותבת אותו, אבל אני נהנית מהמתכונים, מקווה לנסות בקרוב.
מה שכן, לאחר תקופה ארוכה שאכלנו כבד בבוקר בשלל צורות, קצת נמאס לנו,
והשבוע מצאתי פיתרון שבשבילנו הוא היה גאוני, הגשתי למנה ראשונה בשבת בבוקר הרינג, היה ממש מוצלח ומגוון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira אשמח למתכון לחמין פרווה.
אצטרך לשאול את בעלי כי הוא מכין :)
בגדול מטגנים בצל, מוסיפים תפו"א, בטטות, שעועית, חומוס וגריסי פנינה, כמה שיני שום וביצים קשות.
מתבלים במלח, פלפל וסילאן (זהו!)
 

ANANAS

משתמש מקצוען
בבקשה:

סלט כרוב -
כרוב לבן, שמן, מיץ לימון, מלח, שמיר (יבש אנחנו שמים) שקדים פרוסים, חמוציות.
מאוד מרענן, קליל וטעים.

בטטה ופטריות:
מטגנים בנפרד קוביות בטטה וקוביות פטריות, מתבלים במלח, פלפל ומעט רוטב צ'ילי.

פלפלים:
חוצים לרוחב, מניחים בתבנית על הצד החתוך, אופים על להשחמה, מכניסים לצינון לשקית ניילון.
אחר כך מקלפים בקלות וחותכים לרצועות, מתבלים ב: על כל פלפל שן שום, כף חומץ, וכן במעט פפריקה, שמן, מלח.

סלטים:

כרוב עם שמיר ושקדים

בטטה ופטריות בצ'ילי

סלט פלפלים קלויים

אשמח מאוד לקבל מתכונים לשלוש הסלטים הנל
אין מילים
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@חני גרינשטיין
הכנתי את המתכון של העוף והאורז עם הירקות שכתבת

הריח פשוט מסחרר, עוד לא טעמתי, עוד בתנור, אבל אם הריח ככה, אז בטוח גם הטעם.
@חני גרינשטיין
ואני עשיתי את העוף פרורים יצא פצצה!!!!!
@חני גרינשטיין
הכנתי את העוף עם האורז יצא פשוט מושלם!!!!!!!!
תודה רבה!
שבוע טוב
@חני גרינשטיין הכנתי את העוף עם הפירורים
יצא מדהים!
הי, חברות!
היה שווה לכתוב מתכונים.
שמחה לשמוע שהיה לכם טעים!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה