פרווה תפריט לשבת קודש

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@shira bira אשמח למתכון לחמין פרווה.
@חני גרינשטיין מה זה רפרפת? שעה אני מנסה להבין...
@שח מט יודעת לאמר לי מספרים של הבשר ששמה ביאפציק?

התפריט שלי לא כ"כ מענין אז אפילו לא כותבת אותו, אבל אני נהנית מהמתכונים, מקווה לנסות בקרוב.
מה שכן, לאחר תקופה ארוכה שאכלנו כבד בבוקר בשלל צורות, קצת נמאס לנו,
והשבוע מצאתי פיתרון שבשבילנו הוא היה גאוני, הגשתי למנה ראשונה בשבת בבוקר הרינג, היה ממש מוצלח ומגוון.
רפרפת זה פודינג. ככה חמותי קוראת לזה וזה מילה משפחתית אצלנו (זו מיחה אמיתי, אבל לא חושבת שהרבה משתמשים בה)
לא שמתי לב שכתבתי פה....
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@חני גרינשטיין
הכנתי את העוף עם האורז יצא פשוט מושלם!!!!!!!!
תודה רבה!
שבוע טוב

מכנ"לת
בזכותך חוויתי עונג שבת.
כבר תקופה ארוכה שבשבת בבוקר מאד קשה לי עם האוכל - איננו חובבי טשולנט ולא מצאתי תחליף הולם שיכבד את הסעודה. האורז הזה יוצא כל כך רך, עסיסי וספוג בטעמים, שהרגשתי שהנה נמצאה המנה אחריה תרתי זמן כה רב.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@חני גרינשטיין
נגמרה אצלי חצי תבנית, כשבד"כ בעוף, החבר'ה אוכלים מקסימום כנף או חצי כנף...

אה, ויש לי שאריות ליום ראשון, פעם ראשונה שהם שמחו...
 

חלום מתוק

משתמש רשום
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.



מחפשת רעיונות לשבת בבוקר לאחר החג שאין אפשרות להכין טשונט, השאלה שלי האם זה יוצא עם הרבה רוטב - כדי שיהיה אפשר לחמם את זה בשבת?
 

מ. י.

משתמש מקצוען
מתכון ליאפציק (אמיתי.. לא פשטידת רועים)

מכינים בסיס של קוגל רגיל
(10 תפו"א מגורד על 6 ביצים מלח ופלפל, לא כדי להוסיף שמן כי יוצא שומן מהבשר)

(אני הכנתי בסיר כמובן שאפשר בתבנית של תנור, אפילו יותר קל כי לא צריך להפוך..)

השתמשתי בפלפקנען (או אסאדאו גם מעולה) פורסים את הבשר הנא לשכבות

שמתי שכבה של קוגל, ומעל שכבה של בשר נא (לא מבושל!!!)

ושוב שכבה של קוגל ושכבה של בשר ושכבה של קוגל,, (לפי כמות הבשר איך שמסתדר,)


אופים/ מבשלים על האש שעה וחצי (אם זה בסיר אז באמצע להפוך את הקוגל)

ואחכ שמים על הלילה על הפלטה שיהיה אובר נייט
אני אופה 200 מעלות שעה פתוח ואח"כ 7 שעות (כל הלילה) על 100 מעלות מכוסה בנייר אפיה+ נייר כסף
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
התפריט שלנו:
חלות ביתיות
סלטים: (בד"כ אני מכינה סלט חי 1 ועוד 2/3 מבושלים)
חסה עם ירקות
כרוב לבן סיני
כרוב סגול עם פלפל וחמוציות
נבטים עם פטריות (רוטב: 3 כפות שמן, 3 כפות סויה, 3 כפות צ'ילי) ופקאן מסוכר
פלפלים קלויים
בטטות בתנור עם צ'ילי
שניצל חצילים
פטריות עם בצל מטוגן
עגבניות שרי מיובשות
עגבניות שרי (חיות) עם פטרוזיליה ושום
סלט זיתים
חציל עם טחינה
סלט פלפלים חריפים וכוסברה

דגים:
סלמון עם בצל מטוגן
סלמון עם רוטב מרוקאי
סלמון טריאקי בשיפודים
סלמון עם שומשום שחור ולבן
מושט עם גרגרי חרדל
פורל/ דניס עם פלפלים ובצל

מרק עוף עם קנידלך/ מרק כתום/ מרק בצל/ כל מרק אחר

עיקרית:
חזה בקר אמריקאי
מוקפץ נודלס ובקר
עוף וירקות בתנור
בשר כתף עם שאלוט וערמונים
יש עוד בשרי לא עולה לי בראש עכשיו

מנות אחרונות:
סופלה
פאי שוקולד וחמאת בוטנים
גלידה ביתית (מריץ')
קינוחי כוסיות
סלט פירות עם קראנץ למעלה
גליליות ממולאות
תפוחים ממולאים
אגסים ביין

שבת בבוקר:
חלות
סלטים כמו בלילה
דגים
אם יש אורחים- כבד, סלט ביצים
טשולנט עם קישקע, בלי קטניות (לא אוהבים)
מנה אחרונה מהמבחר שכתבתי
או פירות חתוכים- אבטיח, מלון

סעודה שלישית:
חלות/ לחם שום/ פוקאצ'ה עם טונה (מתכון שהיה בטעימות)
סלטים
ירקות חתוכים
ביצים קשות
גבינות למיניהן (מתובלות, מלוחות וכד')
קוגל תפו"א/ פשטידת בצל/ קיש כלשהו
מעדנים
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@חני גרינשטיין גירו אותי פה עם העוף והאורז אבל לא אוהבים אצלי פלפלים, יש תחליף?
ועוד שאלה לכל מי שהכינה - שמתן אבקת מרק או שיצא טעים גם בלי זה?
בעיקרון כל ירק אחר, קישואים, פיטריות, עלי סלרי.
אבל לפלפלים יש ארומה מיוחדת.

זה טעים גם בלי אבקת מרק. רק צריך לשים יותר מלח, וקצת יותר תיבול בעוף
 

רחל05984

משתמש פעיל
@חני גרינשטיין גירו אותי פה עם העוף והאורז אבל לא אוהבים אצלי פלפלים, יש תחליף?
ועוד שאלה לכל מי שהכינה - שמתן אבקת מרק או שיצא טעים גם בלי זה?

אני הכנתי בלי אבקת מרק שמתי פשוט עוד תבלינים ויצא ממש מוצלח לא הרגשתי שחסר משהו
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען

חלום מתוק

משתמש רשום
הרוטב נספג באורז
מבחינתי זה יתרון שאפשר לחמם בשבת
כי אנחנו מקפידים לא לחמם תבשילים עם רוטב.
זה מתחמם מעולה, אולי לא ממש על הפלטה אלא על סיר אחר (אפילו עם מים)
תודה רבה
כמובן אנחנו מקפדים לחמם רק על סיר או תבנית הפוכה
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תפריט לדוגמא:

חלה עם שום ושמן זית מתובל, במקום ביצה ושומשום כמקובל :)

סלטים:
חציל קלוי עם גרעיני דלעת
חציל עם פלפלים מוחמצים
גזר חי מתוק
גזר חי עם שום וכוסברה
פלפל קלוי
סלט תירס

מנה ראשונה:
בורקס עלי פילו במילוי בשר, ברוטב פטריות

מנה עיקרית:
עוף עם בטטות ודבש
כרובית בתנור
אורז

מנה אחרונה:
גלידה קנויה עם עוגית שוקוצי'פס ביתית


בשבת בבוקר חוזרים על המנה הראשונה ועל הסלטים,
מגישים טשולנט במקום המנה העיקרית של הלילה.

בסעודה שלישית מגישים סלטים + תוספות מהלילה שמחוממות בשנית על הפלטה (תוספות יבשות).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה