פרווה תפריט לשבת קודש

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה משהו עדתי שלא אוכלים דגים בבוקר?
אצלינו אני אקיא- אבל חתיכה לכבוד שבת קודש אני אוכל!
בכל אופן אני חושבת שיש משהו כ"כ טעים במאכלי שבת שאני לא מעיזה לעשות אותם סתם ביום יום....
אז לכן אכן מחכים לשבת בשביל המרק עוף המהמם הזה. ( שאגב אני מכניסה המון עצמות עוף וגם מח עצם או עצמות בקר - משנה את הטעם בטירוף!!!!!!!) בשביל הסלמון הטעים והחמים, בשביל הפפריקוש, וכו' וכו'
אפשר כמובן לשחק בגיוונים של הסלטים, תיבולים של העוף, ( אבל חייב פפריקה ,חייב!!!!!!!)
אבל לשנות מאכלי שבת? מה זה אם כן שונה מסתם יום חול?
אין על מאכלי השבת המסורתיים!!!!! (וההונגריים-;););););))
אין שום מקום שכתבו שחייבים לאכול מכל המנות בסעודת שבת.
חייבים לענג את השבת.
להכין מאכלים משובחים יותר מבמשך השבוע.
אבל לא חייבים לאכול מה שלא מסוגלים.

להקיא זה בעיניי פחות עונג וכבוד שבת מאשר לא לאכול כי אני לא מסוגלת כי אכלתי דברים מיוחדים אחרים.
 

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה אם זה היה נשמע תוקפני מידי - לא לזאת התכוונתי.
ולכן שאלתי אם זה משהו עדתי.
אצלינו בכל אופן מקובל לאכול את כל מאכלי השבת.
מסופר על האדמור שלנו שבמחנה השמדה בשואה מסר את נפשו (וניצל בחסדי שמים) בשביל למצוא חתיכת בצל בשביל להוסיף לביצה לכבוד שבת כי אחרת זה לא המנהג ביצה לבד.
מצווה להתענג - צודקת, אבל מנהג - הלכה. ועל זה מוסרים נפש - ומסירות נפש היא מסירת הרצון.
עוד פעם - כל אחד עם המנהג - הלכה שלו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה מקמח חיטה 80% של נפלאות.
לפעמים בשילוב קמח לבן לפעמים רק קמח חיטה 80%.
מקור: אפרת ליכטנשטט

המתכון הוא לחלה גדולה
או: חלה ושתי לחמניות (שזה מה שאני עושה).
או: כ-16 לחמניות.

כוס מדידה אוניברסלית.

לשמן תיבול
חבילת כוסברה בדוקה ושטופה.
חצי כוס שמן זית
שן שום גדולה.

לבצק:
חצי קילו קמח לבן (אני מכינה 80% כאמור)
רבע כוס סוכר
כפית וחצי שמרים יבשים
כף זרעי פשתן
כוס מים פושרים (בקמח מלא ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).
כפית מלח
חופן כוסברה קצוצה דק.

לציפוי:
ביצה טרופה עם קורט מלח
מלח אטלנטי
או
פשתן + שומשום.

מכינים את השמן:
נפטרים מכל הגבעולים של הכוסברה, בעיקר העבים.
מכניסים את העלים , השום והשמן למעבד מזון/בלנדר וטוחנים היטב לנוזל חלק.

מכינים בצק:
מניחים במיקסר את הקמח, הסוכר השמרים והפשתן
מוסיפים את המים ולשים עד שמתגבש חלקית בצק.
מוסיפים חמש כפות מהשמן הנ"ל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.
מוסיפים את המלח והכוסברה הקצוצה ולשים כ-5 דקות נוספות.
אם הבצק יבש מוסיפים כף או שתיים של מים.
מניחים בקערה מקומחת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 טורבו או 200 מעלות בתוכנית רגילה.
על משטח נקי מרדדים ומעצבים לחמניות ו/או חלה אחת.
מניחים במרווחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.
מתפיחים במקום חמים כ-25 דקות נוספות.
מושחים בביצה וזורים מלח / פשתן ושומשום
אופים כחצי שעה או עד שהחלה/ לחמניות שחומות גם בתחתיתן.

החלה מצוינת בהקפאה. אני מצננת על רשת, עוטפת בנילון נצמד ומקפיאה.
את יתרת השמן ניתן לשמור במקפיא לשימוש חוזר או לתיבול סלטים וכריכים.
 

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
אנחנו אשכנזים ולא אוכלים דגים בבוקר.
המהרש"ל מגדולי אשכנז כותב בספר ים של שלמה שהוא מאד אהב דגים,
וכיון שכבוד יום שבת גדול מכבוד ליל שבת,
לכן שמר את הדגים שאהב רק לשבת בבוקר!!

פעם דיברו על הענין לאכול דגים בסעודות שבת, בבית המשגיח ר' דוב יפה זצ"ל, ושאל המשגיח מה הבעיה, זה מה שאמא מכינה בבוקר?
אמרו לו בני הבית, אבא זה כבד קצוץ!!
בכללי, הליטאים מאד לא אהבו לעשות עסק מענייני האוכל, ולא לקדש סביבם מסירות נפש,
בספר מנוחה וקדושה של תלמיד הגר"א, מובא שיש שני מצוות בשבת לאכול וללמוד,
אם ילמדו הרבה [שבשבת השכר הוא פי כמה] יתרגלו ללמוד כל השבוע, ואם יאכלו הרבה יאכלו יותר גם בשאר השבוע.
ולכן עדיף להשקיע במצוה ללמוד בשבת!
ונהרא נהרא ופשטיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח להכיר את הבלילה הטעימה במיוחד.
ממה היא עשויה?
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , רבע-שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
טורפים ביחד ביצה או שתיים , שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל ושליש כפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה לשמירה על פריכות הציפוי.
נראה לי אנסה את זה עם קישואים לא אוהבים אצלנו חצילים.
את מחממת אותם או מגישה בטמפרטורת החדר?
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@shira bira איזה סלטים מגוונים יש לך!
אנרת שכשיש אורחים את עושה עוד,
מחפשת לגוון עוד קצת
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira איזה סלטים מגוונים יש לך!
אנרת שכשיש אורחים את עושה עוד,
מחפשת לגוון עוד קצת
כשיש אורחים אני מוסיפה:
סלט בטטה וחצילים עם קשיו, צ'ילי מתוק ובצל ירוק.
ממרח ארטישוק- בסעודה שלישית.
חציל קלוי מתובל.
טאבולה- לפעמים.
חסה עם פירות ופקאן או חסה עם צ'יפס בטטה.
סלט גזר מרוקאי.
ומן הסתם היו גם רעיונות אחרים שאינני זוכרת כרגע.
 

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
וואוו אשכול מיוחד... השבת ממש רוצה לגוון!

בכל מקרה, כדי להביא עוד רעיונות- אז זה התפריט שלנו:

חלות הבית + לאפות במחבת מאותו בצק. (חמות מהפלטה)
סלטים שעדיין לא נכתבו:

פטריות חמות מעל החומוס או לצידו.
פלפלים קלויים בתנור עם שום.
קוביות חציל בתוך רוטב של מטבוחה (מתבשל יחד על האש).
רצועות קולורבי ברוטב חמוץ ושמיר יבש (דקה עבודה)

דג:
סלמון עם קראסט פיצוחים / שיפודי סלמון עם צ'ילי / סלמון ברוטב מרוקאי

מוותרים על המרק כי אחרת לא נגיע לבשרי.....

מנה עיקרית לכאלה שצריכות מהר-מהר טעים-טעים:
תבשיל אחד של אורז עם בשר ותפו"א קריספיים בתחתית. (כן כן, לקחנו מהפרסים)
או כרעיים ושוקיים מבושלים עם תפו"א ובטטה + אורז

לפעמים כשממש חייבים לגוון: נודלז עם ירקות מוקפצים ברוטב צ'ילי לצד הבשרי

סעוד"ש:
סלט טונה קלאסי עם מיונז ומ. חמוץ
פיציות / פוקאצ'ות / חלה במילוי רוטב פיצה ללא גבינ"צ
גבינת שום שמיר
סלטים חיים: כרוב עם רוטב מתוק / חסה עם עגבניות שרי

עוגות (חובה)
מגולגלות תמרים פריכות
חטיף שוקולד מריר ופצפוצי אורז חמש דקות עבודה
עוגה בחושה אחת, 10 דקות עבודה שמשתנה כל פעם לצורך הגיוון: שוקולד / שיש / מייפל / ריבת חלב ועוד....
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אפשר מתכון?

אפשר מתכון?

אני רוצה עוד מלא מתכונים זה להשבת....
ווייט פיש ברוטב חריף
קונה רולדה של אושן גורמה/אנגרס/A&B
מאדה:
3 בצלים פרוסות לטבעות
4 גמבות (אפשר רק אדומות ואפשר חצי אדם וחצי צהוב) פרוסות לטבעות
1-2 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שאת אוהבת) קצוץ
5 שיני שום פרוסות
אחרי בערך 10 דק' של אידוי מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות של 260 מ"ל
נותנת לזה קצת לבעבע ואז מוסיפה 1/2 ליטר מים
מטבלת ב - גבישי שום, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל
אחרי בערך 10 דק' של בישול לוקחת את הרולדה פורסת אותה לפרוסות ומכניסה לסיר, הפרוסות חייבות להיות קפואות אחרת זה מתפרק ונהיה עיסה של ווייט פיש בסיר
מבשלת על אש נמוכה מאוד ל-3 שעות ומעבירה מיד לפלטה לפחות ל-4 שעות.
ככל שזה מתבשל יותר זמן זה יוצא יותא עסיסי כי הדג סופג יותר רוטב.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אפשר מתכון?

אפשר מתכון?

אני רוצה עוד מלא מתכונים זה להשבת....
כרעיים עוף עם פירורים

כמה פשוט, ככה טעים
מכינה משחת תיבול לעוף - שום כתוש, פפריקה מתוקה ושמן (לפעמים מוסיפה עוד דברים כמו חרדל, רוטב סויה, רוטב צ'ילי)
מורחת את חלקי העוף (מסירה קודם את העור, כי לא אוהבים אצלנו לאכול את העור, והציפוי הוא החלק הכי טעים, מה גם שבגלל הציפוי, העוף לא מתייבש למרות העדר העור)
מניחה בתבנית, מפזרת מעל פירורית זהב ולתנור.
שעה מכוסה ועוד חצי שעה גלוי (בחום 250 מעלות)

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה