דיון מתכונים לפסח בסיסי בלבד!!!

לב זהבה

משתמש מקצוען
ירקות: תפו"א, בצל, גזר, קולורבי, בטטה, חסה, סלק
פירות: תפוח, אגס, בננה, פירות הדר
עופות ובשרים, דגים : קרפיון וסלמון טרי, שמן, ביצים, סוכר אגוזים ושקדים ו.... זהו (לא זוכרת אם יש עוד משהו)
תפלאו מה אפשר להוציא מזה!
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
ירקות: תפו"א, בצל, גזר, קולורבי, בטטה, חסה, סלק
פירות: תפוח, אגס, בננה, פירות הדר
עופות ובשרים, דגים : קרפיון וסלמון טרי, שמן, ביצים, סוכר אגוזים ושקדים ו.... זהו (לא זוכרת אם יש עוד משהו)
תפלאו מה אפשר להוציא מזה!
נשמח לרעיונות!
היום הכנתי מילוי לבלינצס מעדן ,הילדים בטח יבקשו עוד.
זה בטעם כבד
4 ביצים קשות.
כוס אגוזים.
3 בצלים מטוגנים.
לטחון הכל יחד, למלאות בבלינצס.
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
בלינצ'עס ללא קמח תפו"א-
4 ביצים
כוס מים
תפו"א קטן
מלח
שמן
מעט סוכר- לבלינצ'עס מתוקים
לטחון את התפו"א חזק חזק (תפקידו- להיות העמילן במקום קמח תפו"א ומים) להוסיף ביצים (לא לערבב מדי שלא יהיה מוקצף רק לטרוף) מים ומלח.
לחמם שמן במחבת, להוסיף לבלילה ולטגן בלינצ'עס.
הם יוצאים בלינצ'עס די תפוחים ולא דקיקים אבל לא רק חביתית, אלא ממש בלינצ'ע
 
מנות אחרונות:
סורבה בטעם ענבים

לקחת קופסה בגודל 2 ליטר

להמיס ½ 1 כוסות סוכר עם 3 כוסות מים רותחים

להוסיף:

½ 1 כוסות מיץ ענבים

½ 1 כוסות מיץ תפוזים

2/3 כוס מיץ לימון

לערבב טוב ולשים במקפיא

להוציא כשכמעט קפוא / קפוא ולרסק שוב

להקפיא



סורבה בטעם לימון

10-12 לימונים

4 כוסות מים

½ 2 כוסות סוכר

לסחוט את הלימונים – צריך ½ 1 כוסות מיץ לימון סה"כ

להמיס על אש את המיץ לימון, סוכר ומים עד שנמס

להקפיא

יום למחרת / כשקפוא, להוציא ולרסק שוב עדיף במעבד מזון, אם אין אז אפשר במזלג

להקפיא

טעים ומרענן במיוחד!!



בהצלחה ובתאבון!!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
הכנתי עכשיו קציצות מחזה עוף כוסברה.פטרוזליה.שמיר. תפוחי אדמה מגורדים ומלח פלפל. וביצה.
וטיגנתי
יצא מהממם
בפסח אני מוסיפה גם שברי מצה. אבל עכשיו שאין מצה ואין חמץ במטבח
יצא גם ללא שרויה.

מקווה שבירק אתן כן משתמשות.:rolleyes:
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
קיגל תפו''א
מגרדים בפומפיה דקה
2 בצלים
5 תפו''א
2 גזר ו2 קישואים (לא חובה)
סוחטים מנוזלים
מוסיפים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל
מערבבים הכל היטב

משמנים היטב סיר או מחבת עמוקה
יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים כעשר דקות על אש גבוהה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה
הופכים את הפשטידה ע''ג צלחת ומכניסים הפוך אל הסיר
מבשלים עוד כרבע שעה.

תרכיז תפוזים:
3 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס מיץ לימון
4 כוסות סוכר

להביא לרתיחה בלבד.

אני אוהבת לסנן את המיץ לפני הבישול.טעים במיוחד עם סודה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
קיגל תפו''א
מגרדים בפומפיה דקה
2 בצלים
5 תפו''א
2 גזר ו2 קישואים (לא חובה)
סוחטים מנוזלים
מוסיפים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל
מערבבים הכל היטב

משמנים היטב סיר או מחבת עמוקה
יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים כעשר דקות על אש גבוהה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה
הופכים את הפשטידה ע''ג צלחת ומכניסים הפוך אל הסיר
מבשלים עוד כרבע שעה.

תרכיז תפוזים:
3 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס מיץ לימון
4 כוסות סוכר

להביא לרתיחה בלבד.

אני אוהבת לסנן את המיץ לפני הבישול.טעים במיוחד עם סודה
 

מתא

משתמש פעיל
קיגל תפו''א
מגרדים בפומפיה דקה
2 בצלים
5 תפו''א
2 גזר ו2 קישואים (לא חובה)
סוחטים מנוזלים
מוסיפים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל
מערבבים הכל היטב

משמנים היטב סיר או מחבת עמוקה
יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים כעשר דקות על אש גבוהה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה
הופכים את הפשטידה ע''ג צלחת ומכניסים הפוך אל הסיר
מבשלים עוד כרבע שעה.

תרכיז תפוזים:
3 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס מיץ לימון
4 כוסות סוכר

להביא לרתיחה בלבד.

אני אוהבת לסנן את המיץ לפני הבישול.טעים במיוחד עם סודה
צריך לכסות ?
יכול ללכת גם על טהרת התפו"א כדי שהילדים לא יעשו פרצופים?
 

לב זהבה

משתמש מקצוען

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק קולורבי
 

לליס

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש מצב למתכוני מאפים (עוגות, עוגיות...) בלי קמח תפו"א?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מיונז ביתי
מוסיף הרבה לסלטים הפסחיים ואפילו בשביל למרוח על המצה.

יש הרבה מתכונים יותר מסובכים, אבל שלי פשוט לחלוטין.

שמים בקערת מעבד מזון ביצה אחת ומעט מלח.
מפעילים בעצמה החזקה ביותר.
מחוררים נקב קטן בתחתית של כוס ח"פ ותוקעים אותה במקומו של הדוחסן.
יוצקים לתוכה כוס וחצי שמן אגוזים (לא בבת אחת, כן?)
השמן יטפטף בזרם דקיק לתוך הקערה ואתם תראו את הקסם איך השמן למיונז.

אפשר להוסיף מעט מיץ לימון ו/או שום
 

משפחה גדולה

משתמש מקצוען
תראי בננה זה מתוק, תחפוח עץ ותפוז חמוץ, אז צריך לשים יותר בננה בשביל המתיקות.
נגיד 6 ביצים להקציף חזק.
1 תפוח עץ /תפוז+2 בננות , טחון להוסיף בעדינות לביצים.
היא יכולה לעשות שייקים
ויש מתכון מהמם של אבוקדו, תפוזים מערבבים יחד, וסוף הדרך
אפשר את המתכון המהמם לאבוקדו עם התפוזים?
מאוד מעניין אותי
 
מיונז ביתי
מוסיף הרבה לסלטים הפסחיים ואפילו בשביל למרוח על המצה.

יש הרבה מתכונים יותר מסובכים, אבל שלי פשוט לחלוטין.

שמים בקערת מעבד מזון ביצה אחת ומעט מלח.
מפעילים בעצמה החזקה ביותר.
מחוררים נקב קטן בתחתית של כוס ח"פ ותוקעים אותה במקומו של הדוחסן.
יוצקים לתוכה כוס וחצי שמן אגוזים (לא בבת אחת, כן?)
השמן יטפטף בזרם דקיק לתוך הקערה ואתם תראו את הקסם איך השמן למיונז.

אפשר להוסיף מעט מיץ לימון ו/או שום
 
[/QUOTE]


לגבי מיונז ביתי - פעם אנחנו היינו מכינים ככה וזה לקח שעות עד שמשהו הביא לנו טיפ וזה עובד מצוין, אפילו יותר טוב כי זה אף פעם לא מתפשל- לוקחים קופסה חד פעמית של ליטר גבוהה
מכניסים 2 ביצים ו-2 כוסות שמן
מקפיצים עם בלנדר ידני כדקה
מוסיפים כפית מלח וקצת מיץ לימון
וזהו!! מוכן בדקה
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען


לגבי מיונז ביתי - פעם אנחנו היינו מכינים ככה וזה לקח שעות עד שמשהו הביא לנו טיפ וזה עובד מצוין, אפילו יותר טוב כי זה אף פעם לא מתפשל- לוקחים קופסה חד פעמית של ליטר גבוהה
מכניסים 2 ביצים ו-2 כוסות שמן
מקפיצים עם בלנדר ידני כדקה
מוסיפים כפית מלח וקצת מיץ לימון
וזהו!! מוכן בדקה
[/QUOTE]
הרעיון לזלף לאט את השמן שהבלנדר עובד
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סלט שורשים מאוד מרענן:
מגררים בפומפיה גסה או במעבד מזון
קולורבי
גזר
לפת
צנון
סלק (עדיף לגרר בנפרד ולהוסיף לפני ההגשה)
שורש סלרי
שורש ג'ינג'ר (לאוהבים)
שורש חזרת (מוסיף חריפות)

מתבלים בלימון
פלפל שחור או לבן
מעט מלח
מעט סוכר או דבש
אפשר להוסיף סילאן
ומגישים.

אפשר להשתמש בתערובת הזאת כבסיס לדג סלמון בתנור
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
כן. לכסות.
אפשר לוותר על הירקות האחרים.
הקישואים ממש לא מורגשים בטעם אבל נותנים אווריריות לפשטידה
מסכימה לגמרי, על כל 12 תפו" א 2 קישואים, 7 ביצים, 1 בצל בנוני. לשפוך שמן מלמעלה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה