דיון מה מכינים לשבת בבוקר?

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אנחנו לא אוכלים דגים במנה ראשונה, אז מתקשקשים...
בד"כ כבד על שלל צורותיו. אבל בא לי לגוון מידי פעם.
פעם השגתי טורטיה בד"ץ ומלאתי בחזה מבושל עם פלפלים ובצל וכו - יצא מושלם! - לא משיגה יותר טורטיה בד"ץ
לעיתים אני עושה סלט עוף קר, מצוין.
יש עוד רעיונות?? בא לי לגוון קצת.
 

avitalku

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פשטידת הרועים- תפוחי אדמה ובשר טחון.
כבד.
בורקס ממולא בשר טחון.
בשר טחון עם בצלים מטוגנים על מצע של חומוס
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
אנחנו לא אוכלים דגים במנה ראשונה, אז מתקשקשים...
בד"כ כבד על שלל צורותיו. אבל בא לי לגוון מידי פעם.
פעם השגתי טורטיה בד"ץ ומלאתי בחזה מבושל עם פלפלים ובצל וכו - יצא מושלם! - לא משיגה יותר טורטיה בד"ץ
לעיתים אני עושה סלט עוף קר, מצוין.
יש עוד רעיונות?? בא לי לגוון קצת.

שימי לב, שהטורטיות של הרב לנדא נמצאות במקפיא.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
איך את מכינה אגרול מבלינצעס
מגרדת דק מלאי של ירקות, גזר, קישואים, פלפל, נבטים, כרוב, פטריות, בצל, שום. מטגנת עם תיבול בד"כ מלח, פלפל, גבישי שום וכמון, אחרי שמטוגן ומוכן לאכילה ממלאת בבלינצ'עס ומטגנת עד שנהיה זהוב וקשה מבפנים, מחממת בשבת בבוקר (בצורה שמותרת הלכתית) מגישה על עלה של חסה עם זיגוג של רוטב צ'ילי מתוק מלמעלה, מעדן לפע ולעיניים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פשטידת רועים.
בורקס פילו בשר עם רוטב פטריות (ולא מאבקה).
פרגיות בתנור לצד אנטי פסטי ואורז.
 

אסתי קלוגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את לא חייבת טורטיה אפשר אם עלי סיגר זה לא טורטיה אבל היא לא פחות טעימה
וקל להתעסק איתה ממלאים (מוצלח עם כמעט כל סוגי המילואים) מקפלים מגלגלים ומטגנים/אופים(מורחים שמן מלמעלה ומפזרים שומשום טעים ומכובד!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
שמנו לב שרוב מאפי הבצק כדוגמת הבלינצ'עס והטורטיות לא יוצאים משהו אחרי החימום של שבת
לכן אם אין כבד מכינים סלט ביצים ולצידו חומוס בשר או חומוס פטריות-תוספות אלו כן טובות בחימום וכך יש גם משהו חם וטעים ו'יותר' מסלט ביצים רגיל
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
קרואסון במילוי חזה בקר, עם רוטב שום, חסה, נבטים ועגבניות שרי. 20200205_224628.jpg
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שמנו לב שרוב מאפי הבצק כדוגמת הבלינצ'עס והטורטיות לא יוצאים משהו אחרי החימום של שבת
לכן אם אין כבד מכינים סלט ביצים ולצידו חומוס בשר או חומוס פטריות-תוספות אלו כן טובות בחימום וכך יש גם משהו חם וטעים ו'יותר' מסלט ביצים רגיל
אני מכינה את המילוי של הטורטיות בנפרד, מחממת אותו בשבת בבוקר (הוא כמובן בלי נוזלים) ורק אז ממלאה - ככה זה יוצא מושלםםם. הלוואי שאני ישיג טורטיות בד"ץ להשבת :) בא לי להתפנק קצת.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אנחנו לא אוכלים דגים בכלל, המנה הראשונה שלנו מתחלפת:

פאי רועים,
שיפודים,
בורקס בשר, (אפשר לחמם רוטב פטריות בתוך שקית בתוך כלי עם מים חמים. יוצא חמים ולא חם)
שניצלונים על מצע עלי חסה ורוטב חרדל (מנה טעימה ויפה!!!! השניצלונים מתחממים בתבנית על תבנית על הפלטה, והרוטב לא צריך חימום)
כבד עם בצל מטוגן וקוביות תפוחי אדמה (המצאה טעימה של חמותי)

זה מה שאני זוכרת כרגע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  45  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה