לחלות או לחמניות מכוסמין יש למישהו?

קליטה טובה

משתמש מקצוען
שיצא טעים . שיצא רך ולא שאחרי 5 דקות זה יהפך לייבש ומתפורר. עדיף אם כמה שפחות סוכר.ומתכון מניסיון.יש למישהו מתכון קל לזה?
תודה רבה מראש.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קמח כוסמין 80% מתנהג באופן מעולה
הוא לא מתייבש במהירות, אלא רך ופריך

מתכון
50 גרם שמרים
קילו קמח
3/4 כוס שמן
שתיים וחצי כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר (אפשר יותר, לדעתי זה מספיק)

לעבד בצק גמיש ונח לאחר התפחה
לאפות ולאכול :)
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
קמח כוסמין 80% מתנהג באופן מעולה
הוא לא מתייבש במהירות, אלא רך ופריך

מתכון
50 גרם שמרים
קילו קמח
3/4 כוס שמן
שתיים וחצי כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר (אפשר יותר, לדעתי זה מספיק)

לעבד בצק גמיש ונח לאחר התפחה
לאפות ולאכול :)
השאלה היא כזאת :למי שלא טוב שמרים וחיטה ואמרו לו לאכול כוסמין.מספיק 80 אחוז? זה טוב לו המתכון הזה?
 

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
קילו קמח 80 אחוז כוסמין.
2 כפות שמרים.
3 כוסות מי ברז.
חצי כוס סוכר חום.
שתי שליש כוס שמן.
כף ורבע מלח.
לערבל במיקסר במהירות איטית, להוסיף מים לאט לאט עד שהעיסה נהיית רכה ומעט דביקית.
להתפיח במקרר, לקרוץ חמניות, להתפיח אותם ולתנור.
אם רוצים לשדרג, אפשר מיד כשזה יוצא מהתנור למרוח תערובת של שמן ומים עם אורגנו זעתר וגביששי שום. מעדן.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
השאלה היא כזאת :למי שלא טוב שמרים וחיטה ואמרו לו לאכול כוסמין.מספיק 80 אחוז? זה טוב לו המתכון הזה?
אם הבעיה היא חיטה- אז אפשר קמח כוסמין אפילו לבן. כמובן ש80% בריא יותר ולכן עדיף.
אבל איך תכיני חלות בלי שמרים?
אפשר לקנות לחמניות מחמצת ללא שמרים.
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
ולמבינים -

מה ההבדל בין קמח כוסמין רגיל לכוסמין לבן?

מה פרוש 80% - מה מכיל ה- 20% הנוספים?

ו- למי יש פתרון מניסיון, מה עושים כדי שבצק מכוסמין יתפח לגובה, ולא יתפשט לצדדים?

(אני אופה הרבה מקמח כוסמין, והנטיה שלו לתפוח לצדדים, ולא עולה מספיק לגובה, לכן לחמניות וחלות יפות יוצאות בסוף כמו פיתות...........)
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה

A B

משתמש מקצוען
ו- למי יש פתרון מניסיון, מה עושים כדי שבצק מכוסמין יתפח לגובה, ולא יתפשט לצדדים?
מנסיון של ערב חג האחרון.
ישר אחרי הקליעה למרוח בביצה ואז לתת לזה לתפוח עוד. יוצא פצצה!!!!!!
אני משתמשת בקמח כוסמין (כל פעם בסוג אחר.....) ויוצא אותו דבר כמו הרגיל.
ובקשר לסוכר- בפעם האחרונה עשיתי עם ספלנדה במקום עם סוכר ולא פגם כלום בטעם
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מענין, ו
מנסיון של ערב חג האחרון.
ישר אחרי הקליעה למרוח בביצה ואז לתת לזה לתפוח עוד. יוצא פצצה!!!!!!
אני משתמשת בקמח כוסמין (כל פעם בסוג אחר.....) ויוצא אותו דבר כמו הרגיל.
ובקשר לסוכר- בפעם האחרונה עשיתי עם ספלנדה במקום עם סוכר ולא פגם כלום בטעם

כשאת משהה את החלות הקלועות לתפיחה, הן לא משתטחות על התבנית? (עשיתי לחמניות יפות עגולות, ולאחר ההמתנה לתפיחה הן תפחו לצדדים, התחברו אחת לשניה, ובגובה כמעט לא עלו.......)
 

A B

משתמש מקצוען
מענין, ו


כשאת משהה את החלות הקלועות לתפיחה, הן לא משתטחות על התבנית? (עשיתי לחמניות יפות עגולות, ולאחר ההמתנה לתפיחה הן תפחו לצדדים, התחברו אחת לשניה, ובגובה כמעט לא עלו.......)
אחרי שאני מורחת בביצה זה צומח מאד יפה גם לגובה וגם לרוחב
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ממתיק על בסיס סוכרלוז, מאד אוורירי ונמדד בכוסות כמו סוכר.
לעומת סוכרלוז של סוכרזית, לדוגמא, שכל שקיק = כף סוכר, וא"א למדוד ממנו כמו סוכר.
כוס מדידה = 16 כפות/שקיקים.

גם אני משתמשת בסוכרזית אבל לא מחליפה את כל כמות הסוכר- אלא בערך שליש סוכר ו2/3 סוכרזית.
לדעתי כך זה מפחית את טעם הלוואי.
 

miri kahana

משתמש צעיר
המתכון שיש על החבילות של חברת נפלאות. מעולה ממש, אני מוסיפה גם משפר של שטיבל. משמעותי מאוד, יוצא כמו בחנויות!!!
 

מרים 52

משתמש צעיר
ולמבינים -

מה ההבדל בין קמח כוסמין רגיל לכוסמין לבן?

מה פרוש 80% - מה מכיל ה- 20% הנוספים?

ו- למי יש פתרון מניסיון, מה עושים כדי שבצק מכוסמין יתפח לגובה, ולא יתפשט לצדדים?

(אני אופה הרבה מקמח כוסמין, והנטיה שלו לתפוח לצדדים, ולא עולה מספיק לגובה, לכן לחמניות וחלות יפות יוצאות בסוף כמו פיתות...........)


80 אחוז הכוונה שניקו את הקמח באופן חלקי מה'לכלוכים'
גם אצלי לפעמים לא תופח טוב. לדעתי כששמים יותר מדי נוזלים או מדי הרבה שמרים. אבל לא בטוח.
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
ממתיק על בסיס סוכרלוז, מאד אוורירי ונמדד בכוסות כמו סוכר.
לעומת סוכרלוז של סוכרזית, לדוגמא, שכל שקיק = כף סוכר, וא"א למדוד ממנו כמו סוכר.
כוס מדידה = 16 כפות/שקיקים.

גם אני משתמשת בסוכרזית אבל לא מחליפה את כל כמות הסוכר- אלא בערך שליש סוכר ו2/3 סוכרזית.
לדעתי כך זה מפחית את טעם הלוואי.
איפה קונים את זה? סוכרזית לא זכור לי כמו טעם של סוכר רגיל...
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
קילו קמח כוסמין
2 כפות שמרים יבשים
3 כוס מים חמימים
3 כפות סילאן
1/2 כוס שמן זי
כף מלח

ללוש 10 דק'
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
קמח כוסמין 80% מתנהג באופן מעולה
הוא לא מתייבש במהירות, אלא רך ופריך

מתכון
50 גרם שמרים
קילו קמח
3/4 כוס שמן
שתיים וחצי כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר (אפשר יותר, לדעתי זה מספיק)

לעבד בצק גמיש ונח לאחר התפחה
לאפות ולאכול :)
כמה זמן להשאיר בהתפחה?
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קמח כוסמין (לבן או 80%) מתנהג בדיוק כמו קמח לבן.. לא ראיתי הבדל!
אופה כל שבוע חלות..
משתמשת באותו המתכון יוצא נפלא..
טרי מהרגע..
5E3CBA10-98D7-4FCE-A674-91CD9E913D84.jpeg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה