עזרה אינדוקציה

cherry c

משתמש סופר מקצוען
ואילו אצל אחי שמים על האינדוקציה כמו מדף עץ שעליו מניחים את הפלטה.
רעיון!
אגב אני גרה בדירה חדשה ( 5 שנים) והדבר בכי גדול שאני מתחרטת עליו זה שלא עשיתי אינודקציה - קנינו גז של סימנס 5 להבות גדול משטח זכוכית עלה 3,500 ש"ח הכל מקסים ומצויין אבל הננניייקקייוווןןןן פשוט סיוט. 5 חצובות לנקות + המשטח.
אז הנה אני כבר מחליפה - אז כחץל אלו שבשיפוץ תחשבו עוד פעם.
בהצלחה על החלטתך, מקווה שעזרתי...

מאוד עזרתן בתגובותיכן, וכולם פה בשרשור זה ואחרים.
מחזק אותי בפני המרימים גבה, מאיפה הבאתי את הרעיון הזה, במקרה אין את זה לאף אחד במשפחתי וסביבתי.
 
  • תודה
Reactions: GRN

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שלא דנו בנושא הזה ובעיני ראוי להתיחסות ולרונטי להחלטה לאנשים.
באינדוקציה אין אפשרות לבשל בחג.
הפתרון לזה יכול להיות קנית כירה חשמלית פשוטה והפעלה עם שעון שבת.
אבל כבר נתקלתי באנשים שהסיבה הזו היתה משמעותית להם ולא קנו אינדוקציה רק בגלל זה. כל אחד וההרגלים שלו.
 

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שלא דנו בנושא הזה ובעיני ראוי להתיחסות ולרונטי להחלטה לאנשים.
באינדוקציה אין אפשרות לבשל בחג.
הפתרון לזה יכול להיות קנית כירה חשמלית פשוטה והפעלה עם שעון שבת.
אבל כבר נתקלתי באנשים שהסיבה הזו היתה משמעותית להם ולא קנו אינדוקציה רק בגלל זה. כל אחד וההרגלים שלו.
טוב שאת כותבת, להזכיר לאנשים שכן מבשלים בחג.
אני אישית למשל בחיים לא מבשלת בחג, אוהבת לנוח לגמרי.
ובכל מקרה כירת גז ניידת עולה 100 והיא אחלה לטיולים בלי קשר.
 

דנדינה

משתמש פעיל
מקפיצה את האשכול כדי לרכז עוד כמה שאלות (ותשובות.. אני מקווה) על אינדוקציה.

1. האם מותר לשים פלטה חשמלית בשבת מעל האינדוקציה?

2. מישהי אמרה לי שהמגירה מתחת לאינדוקציה מתקטנת, ולא א"א לשים בה סכו"ם, אז האם זה נכון, והאם זה נכון רק למצקת ולמרסק תפו"א או לעוד כלים?

3. האם האינדוקציה מחממת את המגירה מתחתיה, כמו כל מכשיר חשמלי עוצמתי? חשבתי לשים שם תבלינים.

4. אינדוקציה יושבת מעל השיש או בגובה השיש? כלומר, אם אני קונה אינדוקציה 70 חותכים את השיש ב70 ס"מ או ב60 כמו בגז 70?

5. מעלה השערה בעייתית או לא: בהנחה שהאינדוקציה היא במשטח אחיד עם השיש, קורה שקצה סיר זז לשיש מרוב עומס, והשיש קיסר ומתפוצץ בחום.. איך זה עובד ביחד?

6. איך עובד משטח גמיש? כל המשטח בוער? מה שאומר שחייבים להזיז לשיש סיר שגמר להתבשל ורק עומד להתקרר?

חפרתי לעומק, אה?
גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה ויהנו בתודה!!!

אענה לך גם, כדי לחזק את מה שכתבו מעלי:
1. אני שמה חופשי פלטה של שבת לא קורה כלום חוץ מהסיכון לשריטות
2. המגרה שמתחת לאינדוקציה אצלי יותר קצרה בכ-7 ס"מ בגלל השקע, אבל יש גם פתרונות לזה. לי יש במגירה את כל הסכו"ם והצלחות החד פעמיים.
3. המגירה קצת מתחממת, בקטנה.
4. האנידוקציה יושבת על השיש, הגובה שלה פחות מחצי ס"מ
5. גם אם הסיר קצת זז הוא עדין באויר, אני קניתי כיריים של אלטרולוקס רוחב 71 (הכי טוב בשוק!)
6. המשטח מתחמם רק מתחת לסיר שמתבשל, השתמשתי בו בפסח והיה מעולה..אין שום צורך להזיז סיר שגמר את בישולו.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אני חושבת שלא דנו בנושא הזה ובעיני ראוי להתיחסות ולרונטי להחלטה לאנשים.
באינדוקציה אין אפשרות לבשל בחג.
הפתרון לזה יכול להיות קנית כירה חשמלית פשוטה והפעלה עם שעון שבת.
אבל כבר נתקלתי באנשים שהסיבה הזו היתה משמעותית להם ולא קנו אינדוקציה רק בגלל זה. כל אחד וההרגלים שלו.
גם בנוגע לבישול של חלבי ובשרי על אותה כירה כדאי לברר
וגם לקחת בחשבון שבהפסקת חשמל אין אפשרות לבשל
 

דנדינה

משתמש פעיל
גם בנוגע לבישול של חלבי ובשרי על אותה כירה כדאי לברר
וגם לקחת בחשבון שבהפסקת חשמל אין אפשרות לבשל
אצלי יש 2 כיריים אחד לחלבי ואחד לבשרי, תענוג!!
בכל מקרה, ניתן לבשל חלבי על המשטח סיליקון.
בקשר להפסקת חשמל מחזיקים אמגזית קטנה שמשמשת גם לטיולים :D
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מקפיצה את האשכול כדי לרכז עוד כמה שאלות (ותשובות.. אני מקווה) על אינדוקציה.

1. האם מותר לשים פלטה חשמלית בשבת מעל האינדוקציה?

2. מישהי אמרה לי שהמגירה מתחת לאינדוקציה מתקטנת, ולא א"א לשים בה סכו"ם, אז האם זה נכון, והאם זה נכון רק למצקת ולמרסק תפו"א או לעוד כלים?

3. האם האינדוקציה מחממת את המגירה מתחתיה, כמו כל מכשיר חשמלי עוצמתי? חשבתי לשים שם תבלינים.

4. אינדוקציה יושבת מעל השיש או בגובה השיש? כלומר, אם אני קונה אינדוקציה 70 חותכים את השיש ב70 ס"מ או ב60 כמו בגז 70?

5. מעלה השערה בעייתית או לא: בהנחה שהאינדוקציה היא במשטח אחיד עם השיש, קורה שקצה סיר זז לשיש מרוב עומס, והשיש קיסר ומתפוצץ בחום.. איך זה עובד ביחד?

6. איך עובד משטח גמיש? כל המשטח בוער? מה שאומר שחייבים להזיז לשיש סיר שגמר להתבשל ורק עומד להתקרר?

חפרתי לעומק, אה?
גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה ויהנו בתודה!!!

1. שמה תבנית תנור ועליה את הפלטה, (לא שהתבנית מונעת מהחם, טכנית נפלו לי רגליים של הפלטה) הכיריים מתחממות ולא קורה כלום, מתחממות בבישול גם ,לא?
2. המגירה מתחת אולי בגובה קצת מוגבלת באחסון, תכלס משתמשת יופי לסכום ולששת והכל תקין.
3. מתחממת בקטנה ממש, (תבלינים לא הייתי שמה, אבל כל דבר אחר כן)
4. יושבת על השיש (בולטת כ-4 מ"מ) וחותכים בשיש עפי הגודל של גוף החימום (לכל דגם יש מידות פתיחה בשיש מהיצרן)
5. לא אחיד, וגם אם חורג מהשיש לא יושב ישירות (לא נתקלתי בשום סיר שיצא מגבולות הכיריים,בינתיים)
6. לא ניסיתי.
אין על אינדוקציה!!!! תקני ותהני
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
6. המשטח מתחמם רק מתחת לסיר שמתבשל, השתמשתי בו בפסח והיה מעולה..אין שום צורך להזיז סיר שגמר את בישולו.
סליחה שאני מטרידה שוב, אם זה משטח גמיש אז איך הוא יודע איפה יש סיר שצריך להתבשל ואיפה יש סיר שנגמר בישולו?
ממש מתלבטת האם להשקיע במשטח גמיש, האם זה מעלה או חיסרון.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אצלי יש 2 כיריים אחד לחלבי ואחד לבשרי, תענוג!!
בכל מקרה, ניתן לבשל חלבי על המשטח סיליקון.
בקשר להפסקת חשמל מחזיקים אמגזית קטנה שמשמשת גם לטיולים :D
הפתרון של סיליקון למי שמבשלת הרבה חלבי הוא ממש מעצבן לדעתי,
אני בכל אופן ירדתי באינדוקציה בגלל זה.
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
יש כירה ניידת אינדוקציה באזור ה300 שקל, קלת משקל מאוד, בכיף אפשר להכניס ולהוציא מהארון.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
יש כירה ניידת אינדוקציה באזור ה300 שקל, קלת משקל מאוד, בכיף אפשר להכניס ולהוציא מהארון.
שוב, לי זה מסורבל
ואם אני מכינה כעת ארוחה חלביץ, כירה אחת ממש מגבילה אותי
לא מצאתי את היתרונות הענקיים של האינדוקציה לעומת הקרמי כדי לשלם מחיר כזה מעצבן של נוחות, גם בחלבי בשרי, גם בנושא החלפת הסירים, אבל שוב, זו דעתי בלבד, זכותך לחשוב אחרת :)
 

דנדינה

משתמש פעיל
סליחה שאני מטרידה שוב, אם זה משטח גמיש אז איך הוא יודע איפה יש סיר שצריך להתבשל ואיפה יש סיר שנגמר בישולו?
ממש מתלבטת האם להשקיע במשטח גמיש, האם זה מעלה או חיסרון.
בדיוק לכן קניתי כיריים שמסומנות בזויות ולא עיגול לכל סיר, מה שנותן לך אופציה לבשל על כל חלק מהאינדוקציה, ואם זה סיר ממש ענק יש אופציה לחבר 2 רביעים מהשטח ביחד
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אני השתמשתי בסיליקון כל הפסח, זה כמו לבשל על הכיריים עצמם.
הגיוני
אבל בשביל להעלות להוריד כל הזמן על כל חביתה שאני רוצה לעשות
זה ממש נראה לי מסרבל
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
סליחה שאני מטרידה שוב, אם זה משטח גמיש אז איך הוא יודע איפה יש סיר שצריך להתבשל ואיפה יש סיר שנגמר בישולו?
ממש מתלבטת האם להשקיע במשטח גמיש, האם זה מעלה או חיסרון.
משטח גמיש ניתן גם לבטל.
(בכל אופן, בדגם שיש לי)
אז אם יש שם שני סירים ולא סיר מלבני אחד גדול, אני פשוט לא מפעילה את הגמיש.

תכל'ס כמעט אף פעם לא יוצא לי להשתמש בגמיש
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
חביתה? היא לא פרווה?
לא תמיד...
אני עושה למשל לילדים לחם מטוגן עם חלב
חביתה עם גבינה
וכו'
דברים שהם בשגרה אצלנו בארוחת ערב ולפעמים גם בבוקר
כל פעם להוציא משטח סיליקון? בשביל מה הסרבול?
בשביל קרמיות מול אינדוקציה
אם זה היה גז מול אינדוקציה אז לכאורה הייתי מעדיפה את האינדוקציה על אף הסרבול כי הנקיון שווה את זה
אבל כשזה קרמי מול אינדוקציה, מה הרווח הגדול?
כמה שניסיתי לחפור לא הצלחתי למצוא את היתרונות שמצדיקים החלפת סירים (אצלי זה 50% לפחות) ואת הסרבול עם הסיליקון או כירה ניידת
אם עושים 2 כיריים נפרדות בכל מקרה, אז יש מצב שהייתי חושבת על זה מחדש (וגם לא בטוחה שהייתי עושה אינדוקציה...אני גם לא רגועה לגבי הקרינה שלה...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  45  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה