פרווה 1.1.11

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
זה לא תאריך וגם לא קוד סודי,
כך מכינים חמוצים טעימים בבית, בעיקר בעונה הגשומה הירקות המוחמצים טעימים במיוחד.
כך מכינים:
על כוס מים אחת 1 כפית מלח מוכן לאכילה לאחר 11 יום לכן זה 1.1.11
מה מחמיצים? כל ירק שאוהבים
מה מוסיפים? עלי דפנה, צרור שמיר, הרבה שיני שום, פלפל חריף ירוק שלם, מעט ג'ינגר
פלפל צ'ילי, זרעי קימל, עלי סלרי יעוד אין סוף טעמים,
אפשר את כל התוספות ואפשר רק חלק מהם הכל לפי הטעם.
מכניסים לכלי מתאים את הירקות (לא חובה זכוכית גם כלי פלסטיק עם מכסה זה מוצלח)
מכניסים את התבלינים והירק
מכסים במים כאמור לכל כוס מים קרים 1 כפית מלח
שומרים במקרר

אם אוהבים חמוצים חצי עשויים מכניסים למקרר לאחר 8/9 ימים

מלפפון (Mobile).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יותר קצר לכתוב מה לא..
מלפפון
קולרבי
כרוב
כרובית
ברוקולי
עגבניות
סלק
אבטיח..בעונה
גזר
לפת
פלפלים מתוקים בכל הצבעים
אומרים שאפילו קישוא לא ניסיתי.
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
@המטבח של סימא, איזה כיף לקבל מתכון כזה טעים!
מאז שהתחלנו להחמיץ לבד- הקנוי כבר לא טעים!
רציתי להוסיף כמה הערות שבמהלך השנים גילינו:
מכניסים לכלי מתאים את הירקות (לא חובה זכוכית גם כלי פלסטיק עם מכסה זה מוצלח)
אבל חובה: בעיקר בכלי פלסטיק:
לעקר את הכלי: (עמ"נ שלא יתסוס)
לנקות אותו היטב היטב (אנחנו מנקים עם אקונומיקה ושוטפים טוב טוב)
ואח"כ- למלא את הכלי במים רותחים ממש לדקה-שתיים, כך כל החיידקים מתים והמוחמצים יוצאים טוב ולא תוססים!

הערה נוספת:
כל המוחמצים צריכים להיות בתוך המים- שלא יציצו..., אני שמה את המוחמצים (אצלי רק מלפפונים)עד לגובה 3/4 מהכלי, מעל הכלי אני מניחה קופסא ח"פ עגולה נמוכה שחוררתי אותה בבסיס בכמה חורים- עמ"נ ש:
1. הקופסא תשמור שכל הירקות ישארו בתחתית הכלי ולא יצופו במים.
2. המים המחמיצים יעלו מעל גובה הירקות (דרך החורים) ויכסו את כל הירקות.
הסבר:
בהיות שבתהליך ההחמצה קורה שבבוקר כשחם יש תסיסה ואז המים מתרחבים וכשמגיע הלילה והמים מתקררים ומתכווצים, אז אם אשים הרבה מים- והם יתרחבו מעבר לגודל הכלי, המים ימצאו דרך להשתחרר מהכלי (נהיית שלולית חמוצה מתחת לכלי) ואם אשים מעט מים- בכלילה המים יתכווצו ולא יכסו את כל הירקות- מה שגורם לכל התהליך לתסוס.

וכן- טעים מאוד ירקות שמוחמצים חצי- אז תחמיצו בהתחלה בחוץ ולאחר כמה ימים להכניס למקרר להמשך התהליך.
לא להבהל אם המלפפונים יוצאים יותר לבנבנים (כמו בתמונה) זה משום שההחמצה נעשתה בקירור- וזה טעים גם ככה.
ושוב תודה ל @המטבח של סימא !!!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
@המטבח של סימא, איזה כיף לקבל מתכון כזה טעים!
מאז שהתחלנו להחמיץ לבד- הקנוי כבר לא טעים!
רציתי להוסיף כמה הערות שבמהלך השנים גילינו:

אבל חובה: בעיקר בכלי פלסטיק:
לעקר את הכלי: (עמ"נ שלא יתסוס)
לנקות אותו היטב היטב (אנחנו מנקים עם אקונומיקה ושוטפים טוב טוב)
ואח"כ- למלא את הכלי במים רותחים ממש לדקה-שתיים, כך כל החיידקים מתים והמוחמצים יוצאים טוב ולא תוססים!

הערה נוספת:
כל המוחמצים צריכים להיות בתוך המים- שלא יציצו..., אני שמה את המוחמצים (אצלי רק מלפפונים)עד לגובה 3/4 מהכלי, מעל הכלי אני מניחה קופסא ח"פ עגולה נמוכה שחוררתי אותה בבסיס בכמה חורים- עמ"נ ש:
1. הקופסא תשמור שכל הירקות ישארו בתחתית הכלי ולא יצופו במים.
2. המים המחמיצים יעלו מעל גובה הירקות (דרך החורים) ויכסו את כל הירקות.
הסבר:
בהיות שבתהליך ההחמצה קורה שבבוקר כשחם יש תסיסה ואז המים מתרחבים וכשמגיע הלילה והמים מתקררים ומתכווצים, אז אם אשים הרבה מים- והם יתרחבו מעבר לגודל הכלי, המים ימצאו דרך להשתחרר מהכלי (נהיית שלולית חמוצה מתחת לכלי) ואם אשים מעט מים- בכלילה המים יתכווצו ולא יכסו את כל הירקות- מה שגורם לכל התהליך לתסוס.

וכן- טעים מאוד ירקות שמוחמצים חצי- אז תחמיצו בהתחלה בחוץ ולאחר כמה ימים להכניס למקרר להמשך התהליך.
לא להבהל אם המלפפונים יוצאים יותר לבנבנים (כמו בתמונה) זה משום שההחמצה נעשתה בקירור- וזה טעים גם ככה.
ושוב תודה ל @המטבח של סימא !!!
במקרר? אין החמצה בקרור רק בטמפרטורת החדר
ואם להקפיד אז לא להכניס ידיים לכלי זה מקלקל את ההחמצה,
רוצים לשלוף מלפפון? רק עם מזלג נקי
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כדאי לדעת, אם מחמיצים/כובשים לבד החמוצים עשירים בחיידקי ביו,
וכן מי הכבישה!
אפשר לנצל לשימוש במטבלים ולהכניס לטחינה למשל.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
כדאי לדעת, אם מחמיצים/כובשים לבד החמוצים עשירים בחיידקי ביו,
וכן מי הכבישה!
אפשר לנצל לשימוש במטבלים ולהכניס לטחינה למשל.
נכון מאוד
לא כתבתי שלא יחשבו שאנחנו משפחה של מטורללים..אבא שלי שותה אחרי הטשולנט בשבת כוס מי החמצה עם קוביית קרח..
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כדאי לדעת, אם מחמיצים/כובשים לבד החמוצים עשירים בחיידקי ביו,
וכן מי הכבישה!
אפשר לנצל לשימוש במטבלים ולהכניס לטחינה למשל.
ובניגוד לקפסולות של פרוביוטיקה, יש בהם מגוון אדיר של חיידקים טובים, בכמויות גדולות.
 

להקליד

משתמש פעיל
יותר קצר לכתוב מה לא..
מלפפון
קולרבי
כרוב
כרובית
ברוקולי
עגבניות
סלק
אבטיח..בעונה
גזר
לפת
פלפלים מתוקים בכל הצבעים
אומרים שאפילו קישוא לא ניסיתי.
ומה באמת לא?
וגם רציתי לדעת איך כובשים את כולם, שלמים או פרוסות?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה