פורום צליאק

jdn

משתמש פעיל
היות ואנחנו חדשים בתחום, אשמח לקבל מידע היכן ניתן להשיג מוצרים ללא גלוטן במכירות ובחלוקות בבני ברק.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
היות ואנחנו חדשים בתחום, אשמח לקבל מידע היכן ניתן להשיג מוצרים ללא גלוטן במכירות ובחלוקות בבני ברק.
נורוק 44
בד"כ שני וחמישי בערב
כרגע נדמה לי שזמנית בשני סגור
 

רות. פ.

משתמש פעיל
היות ואנחנו חדשים בתחום, אשמח לקבל מידע היכן ניתן להשיג מוצרים ללא גלוטן במכירות ובחלוקות בבני ברק.
יש מכירה של משפחת פרקש ברחוב כהנמן 69 קומת קרקע
יש לה שם הכל, גם מאפים ביתיים
0504117300
 

jdn

משתמש פעיל
כמו כן אשמח לקבל את מספר הטלפון של האחראים שם. בינתיים קיבלתי ממישהו מספר פלאפון של עמותת צליאק בקהילה והמספר לא פעיל
 

מיכל שמח

משתמש חדש
ראה אותו החורף הזה לצערי יותר מידי הרבה פעמים...
דווקא אני גיליתי את הצליאק של הבן שלי בגלל "ראה אותו יותר מידי פעמים"- כל שבוע בחורף היה חולה והרופא משפחה (מומחה מאד!) הביא בדיקת צליאק למרות שאין בכלל במשפחה- יצא חיובי! מאז שהתחיל דיאטה נטולת גלוטן, מרגיש ב"ה מצוין!
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דווקא אני גיליתי את הצליאק של הבן שלי בגלל "ראה אותו יותר מידי פעמים"- כל שבוע בחורף היה חולה והרופא משפחה (מומחה מאד!) הביא בדיקת צליאק למרות שאין בכלל במשפחה- יצא חיובי! מאז שהתחיל דיאטה נטולת גלוטן, מרגיש ב"ה מצוין!
פחות קשור לגבי הבן שלי.
הוא סובל מאסטמה, ולצערי בחורף זה כמובן מחריף.
טבעי שבתקופה הזאת רופא יראה אותו הרבה.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
תוך כמה זמן בתזונה נ"ג הנוגדנים אמורים לרדת לרמה נורמלית?
אם אחרי חצי שנה ירד מ214 ל41, זה מספיק? זה אומר שהתזונה לא לגמרי נקיה?

(אין ולא היו סימפטומים, בבדיקות דם מורחבות הכל פיקס ואין חוסרים)
 

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
תוך כמה זמן בתזונה נ"ג הנוגדנים אמורים לרדת לרמה נורמלית?
אם אחרי חצי שנה ירד מ214 ל41, זה מספיק? זה אומר שהתזונה לא לגמרי נקיה?

(אין ולא היו סימפטומים, בבדיקות דם מורחבות הכל פיקס ואין חוסרים)
לדעתי זו ירידה יפה.
אבל רק מי שאוכל ידע להגיד אם הוא אוכל מספיק נקי או לא.

ממליצה לשאול את הרופא לגבי זה.
 
שלום,
שואלת עבור מישהי ..
ישנה אפשרות להכין קרקרים מקטניות טחונות לדוגמה קמח עדשים אדומות או חומוס וכו..
יש כאן למישהו מתכון מוצלח מניסיון?
אשמח ממש לקבל!
תודה רבה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שלום,
שואלת עבור מישהי ..
ישנה אפשרות להכין קרקרים מקטניות טחונות לדוגמה קמח עדשים אדומות או חומוס וכו..
יש כאן למישהו מתכון מוצלח מניסיון?
אשמח ממש לקבל!
תודה רבה

 

תודה רבה!!
אין לי דרך לפתוח קישורים.
האם תוכלי להעתיק לי את המתכון?
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען
תודה רבה!!
אין לי דרך לפתוח קישורים.
האם תוכלי להעתיק לי את המתכון?

מה צריך?​

  • ▢1 כוס קמח חומוס
  • ▢1 כוס קמח טפיוקה
  • ▢½1 כפיות מלח
  • ▢¼ כוס זרעי פשתן
  • ▢½ כוס גרעיני חמנית
  • ▢½ כוס שומשום
  • ▢{אפשר גם: ¼ כוס גרעיני דלעת, 2 כפות קימל, שומשום שחור, בצל מטוגן יבש, כמון, פפריקה מעושנת ועוד ועוד…}
  • ▢1 כף חומץ פשוט
  • ▢7 כפות שמן זית
  • ▢7 כפות טחינה גולמית משובחת
  • ▢1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים + עוד רבע כוס – לפי הצורך (ואם יש צורך – אז עוד מים!)

הוראות הכנה​


  • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, המלח וכל הגרעינים והזרעים

  • מוסיפים שמן זית, טחינה, חומץ וחצי כוס מים ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את חצי כוס המים שנשארה ומערבבים שוב.

  • הוסיפו עוד מים עד שאתם מרגישים שזה מספיק דליל.

  • מעבירים כ-⅓ עד ½ מכמות הבלילה לנייר האפייה (מתחילים מקצת ומוסיפים) ובעזרת מרית ורודה מורחים אותה בצורה אחידה על הנייר. מכסים את כל הנייר ואם חסר, מוסיפים עוד בלילה מהקערה. העובי צריך להיות כ 2-3 מ״מ.

  • מפזרים שומשום בשפע.

  • אופים 8-9 דקות ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה (או סכין חדה) חותכים למעויינים או ריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, מזהיבים ומעט משחימים בצדדים.

הערות​

שומרים בקופסא אטומה, סוגרים עם מסקינגטייפ ומחביאים בארון גבוה כי אתם עלולים לאכול חצי קילו קרקרים בערב אחד, או לחילופין מזמינים מלא חברים ומכינים גם פסטו טחינה וממרח אבוקדו ::))

הערה: לפי יואל – אפשר להוסיף עוד מהטחינה והשמן זית ולהוריד קצת בכמות של המים – אתם יכולים עם הזמן לשחק עם המתכון לפי טעמכם. ועוד הערה של יואל – אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח תירס (לא ניסיתי).
מצרכים:

כוס קמח חומוס (140 ג’)

רבע כוס שומשום (32 ג’)

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית









אופן הכנה
:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

הפעל טיימר (25 דק’)

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.
 

מה צריך?​

  • ▢1 כוס קמח חומוס
  • ▢1 כוס קמח טפיוקה
  • ▢½1 כפיות מלח
  • ▢¼ כוס זרעי פשתן
  • ▢½ כוס גרעיני חמנית
  • ▢½ כוס שומשום
  • ▢{אפשר גם: ¼ כוס גרעיני דלעת, 2 כפות קימל, שומשום שחור, בצל מטוגן יבש, כמון, פפריקה מעושנת ועוד ועוד…}
  • ▢1 כף חומץ פשוט
  • ▢7 כפות שמן זית
  • ▢7 כפות טחינה גולמית משובחת
  • ▢1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים + עוד רבע כוס – לפי הצורך (ואם יש צורך – אז עוד מים!)

הוראות הכנה​


  • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, המלח וכל הגרעינים והזרעים

  • מוסיפים שמן זית, טחינה, חומץ וחצי כוס מים ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את חצי כוס המים שנשארה ומערבבים שוב.

  • הוסיפו עוד מים עד שאתם מרגישים שזה מספיק דליל.

  • מעבירים כ-⅓ עד ½ מכמות הבלילה לנייר האפייה (מתחילים מקצת ומוסיפים) ובעזרת מרית ורודה מורחים אותה בצורה אחידה על הנייר. מכסים את כל הנייר ואם חסר, מוסיפים עוד בלילה מהקערה. העובי צריך להיות כ 2-3 מ״מ.

  • מפזרים שומשום בשפע.

  • אופים 8-9 דקות ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה (או סכין חדה) חותכים למעויינים או ריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, מזהיבים ומעט משחימים בצדדים.

הערות​

שומרים בקופסא אטומה, סוגרים עם מסקינגטייפ ומחביאים בארון גבוה כי אתם עלולים לאכול חצי קילו קרקרים בערב אחד, או לחילופין מזמינים מלא חברים ומכינים גם פסטו טחינה וממרח אבוקדו ::))

הערה: לפי יואל – אפשר להוסיף עוד מהטחינה והשמן זית ולהוריד קצת בכמות של המים – אתם יכולים עם הזמן לשחק עם המתכון לפי טעמכם. ועוד הערה של יואל – אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח תירס (לא ניסיתי).
מצרכים:

כוס קמח חומוס (140 ג’)

רבע כוס שומשום (32 ג’)

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

רבע כפית פלפל שחור

כוס (240 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית









אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו (מאוורר מוקף בעיגול).

-מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים עד לקבלת תערובת דלילה חלקה.

-מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית או קנולה. יוצקים את התערובת ומשטחים לגובה אחיד.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)

-מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור ואופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקצוות מתחילים להשחים.

הפעל טיימר (25 דק’)

-מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

*אם במקרה נותרים קרקרים שאינם מספיק פריכים -אפשר להניח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חום עליון ותחתון) ולאפות במשך 20 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.
תודה רבה לך!!!
אין לי מילים!!!
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נתפס כבר? האשכול חסום לי :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה