השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

בעקבות מודל הבטחת תשואה פניתי לשלושת גופי הכשרות כך:
לכבוד הרב... שליט"א
היות ולאחרונה קרנות הפנסיה עוברות בהדרגה מהשקעה באג"ח מיועדות
לטובת מודל הבטחת תשואה
ו30% מכספי העמיתים בפנסיות מושקעים בשוק החופשי במסלול כללי וללא פיקוח הלכתי

ברצוני לשאול את כת"ר איך הכשרות המהודרת....
מתמודדת עם הבעייה
בכבוד רב,

תשובת בד"ץ העדה החרדית:
תשובת 'תשואה כהלכה':
אנו ממתינים לפתרון מול הרשויות, יש כרגע שני סוגי הצעות כאשר אחת מהם עוסקת בהגדרה המשפטית של הבעלות של הכספים במקרה של חדלות פרעון, והצעה נוספת העוסקת בפתרון יעודי למסלולי הלכה שלא נותנת מענה למסלולים מחקי המדדים.
בינתיים כל עוד העניינים לא סודרו אנו כיתר גופי הכשרות מסתמכים על כמה התרים, ובנוסף בכשרות שע"י יש מקום גדול יותר להקל על בסיס התנאי מול החברה של בעלות על נכסים המותרים בלבד ובודאי כל עוד מידובר באחוזים בודדים כפי המצב הנוכחי.
לתשובה צורפה גם תשובה עיונית ארוכה.

בכשרות 'גלאט הון' לא הגיבו לשאלה.
@השקעות R הון
איך אני יכול לדעת לראות את הגרף ולדעת את התשואות של מניית קמטק בעשור האחרון?
תודה רבה מראש
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
12 תגובות
ככל שחולף הזמן, הולכת ומתרחבת שכבת הציבור ה“חכם” — זה שמבין את משמעותו של מה שמכונה בפי רבים

"הפלא השמיני בתבל".

במקביל, ובאופן כמעט בלתי מורגש, הציבור שמנגד מתחיל לשלם את המחיר.

מדוע זה קורה?

התשובה פשוטה, אך לא נוחה.

לצורך הדיון אניח לרגע בצד את הגופים הגדולים והמוסדיים, ואתמקד דווקא בגופים הקהילתיים — אלו שפועלים על בסיס אמון, ערבות הדדית וחסד.

לאחרונה פניתי לגמ"ח בקהילה שלי בבקשה להפקיד סכום כסף. הגבאי קיבל אותי בשמחה, אך משהו בהתנהלותו היה שונה מהרגיל. לאחר שיחה קצרה, הוא שיתף בכנות:

“עד לפני תקופה ההפקדות מחברי הקהילה היו יציבות וקבועות.
מאז שאתה ועוד כמה התחלתם לדבר על ‘הפלא השמיני’ ועל ההשפעות שלו — החלה תנועה הפוכה.
אברכים ששנים מפקידים כספים בגמ"ח חוזרים ומבקשים למשוך את כל הפיקדונות.
אני כבר יודע למה.
וכשאני רואה בפינת הקפה עוד אברכים משוחחים בהתלהבות על ה’סנופי’ שלכם — אני כבר מדמיין את המבקש הבא
שמגיע למשוך את הכול לטובת ‘מטרת העל’.
היום, הסכומים שאני מאשר למבקשים נמוכים משמעותית מבעבר.”

הדברים הללו לא נתנו לי מנוח.

נדמה שהגיע הזמן להציף את המורכבות, ולא להסתפק בסיסמאות.
אפשר להשקיע — ואף ראוי להשקיע בצורה נבונה, אחראית וארוכת טווח.
אך אפשר, ובוודאי שצריך, גם להרוויח מצוות.

לא כל שקל חייב להיות מנותב ל“סנופי”.
חלק מההון יכול — ואולי צריך — להישאר במקומות שבהם הוא מייצר ערך חברתי, קהילתי וחסד עצום.
יש כספים שעושים מצוות, מחזיקים משפחות, ומניעים חסד — לפעמים לא פחות, ואולי אף יותר, מכל פלא פיננסי כזה או אחר.

האתגר האמיתי איננו לבחור בין השקעה לבין מצווה,
לא מספיק לאזן את תיק השקעות
אלא לדעת לאזן ביניהן.

בעודי מלטש את המילים
קופץ לי התראה חדשה
שמראה לי משמים עד כמה צריך להציף את הנושא
מה ששמתי לב שאם בעבר יכולנו לקחת הלוואות ממשפחה היום כולם אומרים אין לנו, הכסף מושקע.
שלום,
אדם שיש לו דירה בשווי 2,800,000 ש"ח (או קצת יותר) ללא משכנתא. עם אפשרות כלכלית להוסיף 3000 ש"ח לחודש.

מעונין כרגע לעבור דירה ועל הדרך וההזדמנות למנף אם אפשר.

אשמח לשמוע ממכם -

מה האפשרויות וה"קומבינות" למנף את זה שיש להם את הפריבילגיה לקחת משכנתא על סך 7,500,000 ש"ח (כי יש להם הון עצמי - הדירה - של לפחות 2,800,000 ש"ח) אם זה בכלל נכון?
מה שחשבתי:
לקנות וילה למגורים על חשבון ההון העצמי שיש לה גם יחידות להשכרה שיכסו את הפער בין ההון העצמי למשכנתא?
לקנות 2 דירות עם משכנתא חלקית לכל דירה?
לקנות דירה חדשה במחיר ההון העצמי ולקנות דירה על הנייר (עם משכנתא על הדירה הקיימת? אפשרי בכלל?) ולמכור מיד או להשכיר וזה יכסה את המשכנתא?
לקנות קרקע (המחירים באיזור ה2,000,000 רק לקרקע איפה שהוא מעונין לגור) ושם לבנות וילה עם יחידות בהתאמה אישית ומיקסום פוטנציאל (בהנחה שהרשות המקומית לא מפריעה..) וכדומה שיועילו להשלמת המשכנתא מעבר להון העצמי?
או איכשהו למנף את המשכנתא לשוק ההון?
מה האפשרויות? מה הגיוני יותר ומה פחות? איך מחשבים את זה?
אשמח לכל כיוון מחשבה או רעיון מבריק או "קומבינה".

יתכן שחסרים פרטים מכיוון שאני לא בקי בתחום כלל, אשמח להשלים.

תודה!
עד לפני זמן לא רב, התחום היה נחשב ממש כהימור,
אמנם הימור שרבים התעשרו בזכותו במיליונים רבים. בתשואות של אלפי אחוזים!! בשנים בודדות.
אבל התחום היה נחשב, כמסוכן. כלא יציב בעליל. כלא ברור. בלי עתיד בטוח.

הוא עדיין לא יציב, ועדיין לא בטוח.
אבל מיום למיום. מתברר שהקריפטו כאן בשביל להישאר אתנו עוד הרבה שנים.
בשוק מטביעות הדיגיטאליים, כטריליון דולרים. שזה שיא של כל הזמנים.
מנהלי השקעות מהגדולים בעולם, התחילו לחשוף את הקרבות שלהם לתחום. אמנם באחוזים בודדים. אבל חשיפה.

אולי הגיע הזמן, לפתוח על זה כאן אשכול שירכז את כל הדיונים בנושא.
התחום הוא מעניין ומרתק. החל מעתידו של ה"אבא" ביטקוין. של "אמא" איתריום.
של "הילדים הגדולים", ריפל, ליטקוין, bnb, וכו
ושל ה"תינוקות" , מטביעות ששווים סנטים בודדים, אבל יש להם סיכוי להכפיל את עצמם באלפי אחוזים...

לאיזה מטביעות יש סיכוי ריאלי?
מה הסיכונים שמאיימים על כל תחום הקריפטו?
האם הביטקוין יהיה תחליף לזהב?
האם אכן יש לו סיכוי ריאלי להגיע גם למיליון דולר?
מה יקרה ביום שהמדינות יחליטו לפתח בעצם מטביעות כאלו?
מה יקרה אם אמריקה תחליט לאסור על סחר בקריפטו?
יש עוד המון שאלות.
אני רק פותח את הנושא. כי הוא ריאלי יותר מאי פעם...

נ.ב. רק אזהרה קטנה. כמה שזה נשמע מפתה להשקיע בזה. כל שוק הקריפטו עדיין צעיר. ממש ילדון.
ולכן הוא מסוכן. לא מומלץ בכלל להשקיע מעבר לאחוזים בודדים. ורק כסף שאפשר להפסיד אותו.

בברכת "הון תועפות לך" :)
זה לא חדש.

כבר 15 שנה מדברים ע"ז שמחירי הדירות עולים בקצב מהיר יותר מהשכר במשק.
כבר עניתי לכב' בעבר ומצטט שוב
יש 3 דברים שהשתנו מהותית בשנתיים האחרונות
שלא היו מספיק קריטיים לפני 3-5 שנים
א. עליית ריבית חדה ולפי קצב האינפלציה לא צפויה הורדה בקרוב וגם כשתהיה זה יהיה איטי ומינורי ולא יחזור לרמה שהיתה כאן
ב.ברגע שמשכנתא ממוצעת לזוג דירה ראשונה חצתה את ה1.5 מליון חצינו את קצה יכולתו של קרוב ל90%
מהציבור לשלם משום שבאמת מעטים יכולים לשלם 8500-10.000 ל25 שנה
בינתיים תרגיל הפרי סייל הגאוני הצליח והציבור שעבד את עצמו בהלוואות בלון לשנתיים ובא נראה איך זה יתפתח
אם המשכורות הפשוטות של עמך לא יעלו זה כנראה יהיה פיצוץ
ג. אינפלציה קשה לצערי המדד לא מספיק משקף את החיים האמיתיים בציבור החרדי משום שיש בו משקל רב לחיי פנאי טיסות לחו"ל וכו' אילו היו בודקים את האיפלציה בציבור החרדי קרי יוקר המזון עלה ב30% + שכר לימוד ובכלל עליה במחירי כל שירותי הדת העליה הרבה יותר חדה
עדיין לא רואה באזורים החרדים בדגש על בני ברק עליה במחירי הדיור אלא המשך דשדוש של שנה וחצי
ואפי' ירידות מחיר ביד שניה,
כל זה אינו יעוץ אלא הבעת דעה

עריכת מנהל: פוצל מאשכול "מחירי הדירות לאן?"
168 תגובות
רציתי לשאול את המומחים פה לגבי רעיון של תיק השקעות לטווח הארוך עם אופציות
למשל יש לי 10 אלף ש''ח להשקעה לטווח ארוך אני לוקח 7500 ושם את זה באג''ח ממשלתי ללא סיכון בכלל אבל ה2500 הנותרים אני קונה עם זה אופציות קול על קרן סל TQQQ [שזה קרן של נאסדאק ממונף פי שלוש] ובסטרייק של השער העכשווי ותאריך פקיעה בעוד שנתיים המחיר שזה עולה לי זה בערך 33% [שליש] מהמניה אחרי שנה אני מוכר את האופציה אז אם הקרן לא הרוויחה ולא הפסידה אז הפסדתי בערך 8% [שזה 2.5%מהתיק שלי] כיוון שתאריך הפקיעה זה בעוד שנה אם הקרן הפסידה הכי גרוע יכול להיות שהפסדתי את כל הפרמיה אבל מכיוון שזה רק 25% מהתיק שלי אז הפסדתי 25% ואם הקרן הרוויחה למשל 50%+ [שזה קורה כל שנה אחרת בקרן שממונף פי שלוש] אז אני מוכר את האופציה ברווח של יותר ממאה אחוז וזה אומר לפחות 25% רווח על כל התיק שלי ואחרי שסיימתי למכור אז אני קונה שוב פעם לשנה החדשה עם 25% מהתיק אופציה וכו' ומכיוון שהירידות של הנאסדאק הכי גרוע יכולים להפחית את התיק ב 25% והעליות אין להם שיור למעלה אז לכאורה יוצא שלטווח ארוך כמעט מובטח תשואה עודפת על סנפ ונאסדאק
אשמח לשמוע את דעת המומחים בתודה מראש

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה