מכירים את השאלה: אמא דואגת לכולם, לבעל, לילדים, לאבא ואמא שלה, לכל הסביבה בעצם, מי ידאג לאמא?
אז במקום שנחכה הרבה זמן שיגיע המישהו שידאג, יפנק וישקיע-
באנה נדאג לעצמנו בעצמנו.
אמא תדאג לאמא.
הגוף משפיע על הנפש, ידוע? ידוע.
אז נדאג לאוכל בריא ומפנק!
מתכון לג'בטות כוסמין. (קל להכנה)
* קילו קמח כוסמין (אפשר לשלב חצי חצי, 60% וכו')
* כף שמרים יבשים
* 2 כפות סוכר
* כף מלח
* 2.5 כוסות מים
* חצי כוס שמן (אפשר שמן זית)
ולעבודה----
בקערה קטנה שמים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים משאירים לתסיסה חמש דקות.
בקערה גדולה שמים קמח, מלח, שמן ו1.5 כוסות מים, ואת הקערה הקטנה.
מתפיחים בקערה מכוסה (בשקית ניילון, או בניילון נצמד) חצי שעה- שעה. (כמה שיותר- תרוויחי יותר בועות בג'בטה).
מחממים תנור ל190-200 מעלות, מקמחים את משטח העבודה (הרבה קמח)
ויוצרים מהבצק הרך והדביק- מלבנים שמנמנים, מיני לחמים חמודים.
על כל כיכר קטנה חורצים בעזרת סכין חדה פסים אלכסוניים.
מכניסים לתנור- לשלב האמצעי בתנור ואופים למשך 20-25 דקות עד שמזהיב, להפוך את הלחמים ולאפות עוד 5 דקות.
אוהבת את הג'בטה שלך קריספית?
טיפ מהמם:
בתחתית תנור הניחי תבנית ותכניסי אליה קוביות קרח מדי פעם (פעמיים שלוש), האדים יהפכו את קרום הלחם לקראנצ'י ומיוחד.
ועכשיו לכי להתפנק----
מלאי את הג'בטה שלך בקרם חצילים/ טחינה/ מיונז וטונה/קוטג'
תוסיפי הרבה ירקות חתוכים/ביצה קשה/ חביתה/ גבינה קשה.
עטפי לך את זה כמו במסעדה מפנקת (נייר ללחם קונים במקס סטוק)
ושבי עם עצמך במרפסת.
ששש,,, שקט!
עכשיו אמא דואגת לאמא.
אז במקום שנחכה הרבה זמן שיגיע המישהו שידאג, יפנק וישקיע-
באנה נדאג לעצמנו בעצמנו.
אמא תדאג לאמא.
הגוף משפיע על הנפש, ידוע? ידוע.
אז נדאג לאוכל בריא ומפנק!
מתכון לג'בטות כוסמין. (קל להכנה)
* קילו קמח כוסמין (אפשר לשלב חצי חצי, 60% וכו')
* כף שמרים יבשים
* 2 כפות סוכר
* כף מלח
* 2.5 כוסות מים
* חצי כוס שמן (אפשר שמן זית)
ולעבודה----
בקערה קטנה שמים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים משאירים לתסיסה חמש דקות.
בקערה גדולה שמים קמח, מלח, שמן ו1.5 כוסות מים, ואת הקערה הקטנה.
מתפיחים בקערה מכוסה (בשקית ניילון, או בניילון נצמד) חצי שעה- שעה. (כמה שיותר- תרוויחי יותר בועות בג'בטה).
מחממים תנור ל190-200 מעלות, מקמחים את משטח העבודה (הרבה קמח)
ויוצרים מהבצק הרך והדביק- מלבנים שמנמנים, מיני לחמים חמודים.
על כל כיכר קטנה חורצים בעזרת סכין חדה פסים אלכסוניים.
מכניסים לתנור- לשלב האמצעי בתנור ואופים למשך 20-25 דקות עד שמזהיב, להפוך את הלחמים ולאפות עוד 5 דקות.
אוהבת את הג'בטה שלך קריספית?
טיפ מהמם:
בתחתית תנור הניחי תבנית ותכניסי אליה קוביות קרח מדי פעם (פעמיים שלוש), האדים יהפכו את קרום הלחם לקראנצ'י ומיוחד.
ועכשיו לכי להתפנק----
מלאי את הג'בטה שלך בקרם חצילים/ טחינה/ מיונז וטונה/קוטג'
תוסיפי הרבה ירקות חתוכים/ביצה קשה/ חביתה/ גבינה קשה.
עטפי לך את זה כמו במסעדה מפנקת (נייר ללחם קונים במקס סטוק)
ושבי עם עצמך במרפסת.
ששש,,, שקט!
עכשיו אמא דואגת לאמא.