SOS מטבח

מירי456

משתמש מקצוען
שאלה לכל האלופות:
האם יש תחליף לאינסטנט פודינג?
יש לו מין טעם לוואי שאני לא אוהבת, במיוחד כשהוא מגיע עם קצפת/גבינות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שאלה לכל האלופות:
האם יש תחליף לאינסטנט פודינג?
יש לו מין טעם לוואי שאני לא אוהבת, במיוחד כשהוא מגיע עם קצפת/גבינות
תלוי במה
בגדול אפשר לייצב עם מעט קורנפלור ותמצית וניל איכותית
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא יודעת אם התכוונת בסגול או בפתח...:p
בסגול- לציפוי עוגות/למילוי פחזניות וכד'
בפתח- שהקצפת תהיה יציבה יותר
התכוונתי למה בשוא ב-ל

לכל המשרשמת אפשר להוסיף פודינג
 

מירי456

משתמש מקצוען
לכל המשרשמת אפשר להוסיף פודינג

אבל שאלתי
האם יש תחליף לאינסטנט פודינג?
יש לו מין טעם לוואי שאני לא אוהבת, במיוחד כשהוא מגיע עם קצפת/גבינות
מנסה לסדר את השאלה...
האם מוצלח להוסיף בריץ קורנפלור עם ת. וניל, לציפוי עוגות ולמילוי פחזניות, מבחינת טעם ויציבות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אבל שאלתי

מנסה לסדר את השאלה...
האם מוצלח להוסיף בריץ קורנפלור עם ת. וניל, לציפוי עוגות ולמילוי פחזניות, מבחינת טעם ויציבות?
אפשר למלא פחזניות בריצ' בלי פודינג.
אפשר הוסיף לריצ' קרם פטיסייר וזה מהמם. או למלא רק בקרם פטיסייר [קנוי או שמכינים לבד. העליתי מתכון בעבר]
אם את רוצה לצפות עוגה אפשר גם רק ריצ' או להוסיף מעט קורנפלור ווניל איכותי.
בסופו של דבר הפודינג עצמו עשוי מעמילן [קורנפלור כנראה], וחומרי טעם.
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מקווה שאני לא חורגת מה כללים,
אבל באמת דחוף לי המתכון.
ביקשתי פה:
מתכון פנקייק

אשמח לקבל גם מתכון מהרשת שנוסה על ידך
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
אני חושבת שקורנפלור ובאופן כללי עמילנים, מסמיך רק בחימום.
לכן לא רלוונטי להוספה לקצפת.
אם את צריכה קצפת עמידה יותר את יכולה להקציף את המוסדיים שקונים במכירות בלי תוספת מים.
לפעמים גם מתאים להוסיף ג'לטין, תלוי במרקם הרצוי.
ההסמכה המועדפת עלי-שוקולד. בהוספת שוקולד לריץ מוקצף או הקצפת גנאש מתקבל מעדן.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מקווה שאני לא חורגת מה כללים,
אבל באמת דחוף לי המתכון.
ביקשתי פה:
מתכון פנקייק

אשמח לקבל גם מתכון מהרשת שנוסה על ידך
3 ביצים
2.5 כפות סוכר
1 כוס חלב
1 גביע יוגורט במתיקות מעודנת
1 ו 3/4 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה


טורפים ביים
מוסיפים סוכר, ויוגורט
מוסיפים קמח ואבקת אפיה.
טורפים היטב שלא יהיו גושי קמח
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני חושבת שקורנפלור ובאופן כללי עמילנים, מסמיך רק בחימום.
לכן לא רלוונטי להוספה לקצפת.
אם את צריכה קצפת עמידה יותר את יכולה להקציף את המוסדיים שקונים במכירות בלי תוספת מים.
לפעמים גם מתאים להוסיף ג'לטין, תלוי במרקם הרצוי.
ההסמכה המועדפת עלי-שוקולד. בהוספת שוקולד לריץ מוקצף או הקצפת גנאש מתקבל מעדן.
לא כל כך נכון.
עמילן מסמיך גם כך. כמו שקמח מסמיך

פודינג וניל מסמיך רצפת.
מה יש בו?
עמילן.
ולא מחממים אותו כדי שיסמיך קצת

בפעולת בישול הוא מסמיך למרקם מוקרם.
 
נערך לאחרונה ב:

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
3 ביצים
2.5 כפות סוכר
1 כוס חלב
1 גביע יוגורט במתיקות מעודנת
1 ו 3/4 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה


טורפים ביים
מוסיפים סוכר, ויוגורט
מוסיפים קמח ואבקת אפיה.
טורפים היטב שלא יהיו גושי קמח
תודה רבה!

יש לך אולי מתכון למקרה שכל החלבי שיש לי בבית זה חמאה וחלב (ושמנת מתוקה)?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
את רוצה לצפות עוגה אפשר גם רק ריצ' או להוסיף מעט קורנפלור ווניל איכותי.
אני תמיד יודעת שקורנפלור מוצר נא המצריך בישול. פודינג מכיל קונפלור מעובד שהפך אותו לאינסטנט ומהיר הכנה ללא בישול.
יכול להיות שהמידע שלי לא נכון. תקני אותי.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לא כל כך נכון.
עמילן מסמיך גם כך. כמו שקמח מסמיך

פודינג וניל מסמיך רצפת.
מה יש בו?
עמילן.
ולא מחממים אותו כדי שיסמיך קצת

בפעולת בישול הוא מסמיך למרקם מוקרם.
כמו שכתבה @הרי זהב, אני חושבת שלכן קוראים לזה אינסטנט פודינג. מוסף לזה רכיב שמייתר את הצורך בבישול.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כמו שכתבה @הרי זהב, אני חושבת שלכן קוראים לזה אינסטנט פודינג. מוסף לזה רכיב שמייתר את הצורך בבישול.

אני תמיד יודעת שקורנפלור מוצר נא המצריך בישול. פודינג מכיל קונפלור מעובד שהפך אותו לאינסטנט ומהיר הכנה ללא בישול.
יכול להיות שהמידע שלי לא נכון. תקני אותי.

מניסיון שלי הקורנפלור מסמיך גם בלי בישול.
כך אני ראיתי.
הוספתי קורנפלור כשרציתי להסמיך במקרים מסויימים, ללא בישול. לא שמים הרבה.
יצא לי להשתמש בו כחומר מעבה, כשלא היה לי פודינג בבית. הטעם היה מצוין והמרקם גם.

אפשר לחלוק עלי. מכבדת
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מניסיון שלי הקורנפלור מסמיך גם בלי בישול.
כך אני ראיתי.
הוספתי קורנפלור כשרציתי להסמיך במקרים מסויימים, ללא בישול. לא שמים הרבה.
יצא לי להשתמש בו כחומר מעבה, כשלא היה לי פודינג בבית. הטעם היה מצוין והמרקם גם.

אפשר לחלוק עלי. מכבדת
הבנתי שזה עושה את העבודה. אבל האם זה לא כמו לאכול קמח שלא עבר בישול?
 

להקליד

משתמש פעיל
הבנתי שזה עושה את העבודה. אבל האם זה לא כמו לאכול קמח שלא עבר בישול?
מה הבעיה לאכול קמח שלא עבר בישול?
הדיון הזה מעניין
מנסה לחשוב
ובעצם יש הגיון בזה שהקורנפלור שעשוי מקח תירס אאל"ט
בעצם אמור לעבור בישול
וגם על קמח תפו"א כבר הזכרת את או מישהי אחרת שצריך בישול
כי הוא בעצם כמו תפו"א חי
מעניין לשמוע מה דעת המקצועיות כאן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה