סלטים 💠 Elegant salads ✦ ספיישל סלטי יוקרה מיוחדים ✦

מנהטן

משתמש פעיל
שמחה לפתוח כאן משאלה שלי
אשמח שתצטרפו/נה

כאן יעלו מתכוני סלטים חיים ושהינם יוקרתיים ולא שיגרתיים
לארועים מיוחדים או שבת שבא לך להשקיע
שלא יבייש ארוע באולם יוקרתי..
בשרי/פרווה/חלבי

כמה כללים שנראה לי נחוצים לתועלת הכלל
תמונה - חובה!
הסלט חייב להיות מוגש בצורה פוטוגנית (לא הכלי אלא הסלט עצמו נראה יפה)
יתרון לסלטים חיים יותר וצבעוניים
כדאי מאוד ללא מיונז, חומץ ושות'

אני כבר מתחילה...
 

מנהטן

משתמש פעיל
סלט ירוקים בוטנים וחמוציות
סלט מיוחד וטעים מומלץ להכין כמות מכובדת..


גבעולי סלרי (בלי העלים)
פטרוזיליה קצוצה בינוני
כוסברה קצוצה בינוני
ביחס של 20% סלרי והשאר כמה שאתם אוהבים

חמוציות
גפרורי שקדים
בוטנים קלויים ללא מלח (אפשר להשיג בפיצוחים)

תיבול:
שמן זית איכותי
מיץ לימון טבעי
מלח
כף סילאן טבעי
מעט פלפל שחור (לא חובה)

את התיבול מומלץ להוסיף לפני ההגשה (לא קריטי בכלל אבל)

מה הכמויות בדיוק?
כמה שאתם אוהבים!

מחר בע"ה נמשיך עם עוד 2 מיוחדים ממש!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_4815.jpg
    IMG_4815.jpg
    3.1 MB · צפיות: 50

מנהטן

משתמש פעיל
רק הערה לגבי התמונה.
לא כולן כאן צלמות. לא לכולן יש מצלמה טובה.
אז אפשר לבקש שבאשכול הזה ספציפית יהיו תמונות. אבל אי אפשר לדרוש על האיכות.

בהצלחה.
תודה לך!
ואני רחוקה מלהיות צלמת 😆 (צילמתי בפלאפון פשוט!)
העיקר שיהיה ברור על מה מדובר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה לך!
ואני רחוקה מלהיות צלמת 😆 (צילמתי בפלאפון פשוט!)
העיקר שיהיה ברור על מה מדובר
ראית שזו לא תמונה של צלמת. רק שעלו תמנונו של צלמות, וזה מהמם, אבל אי אפשר לדרוש את זה שתהיה תמונה איכותית כי לא לכולן יש אפשרות לזה וחבל שנפסיד מתכונים טובים.
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ראית שזו לא תמונה של צלמת. רק שעלו תמנונו של צלמות, וזה מהמם, אבל אי אפשר לדרוש את זה שתהיה תמונה איכותית כי לא לכולן יש אפשרות לזה וחבל שנפסיד מתכונים טובים.
איפה היא דרשה שתהיה תמונה איכותית?
נראה לי שהכוונה בפוטוגני - שיהיה יפה באמת, כלומר נעים ופוטוגני להגשה ולא רק טעים.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יש את הסלט הזה
 

מנהטן

משתמש פעיל
אז כמו שהבטחתי 2 סלטים מדהימים. את שניהם הכנתי, הבעיה שהשני לא יצא מידי פוטוגני ונאכל במיידי.. מקווה מחר להכין שוב ולהשקיע יותר (יצאתי מסובכת ע"י עצמי חח)

סלט ירוקים עם פיצוחים נדיר!

הגרסה המקורית המושקעת:

חצי כוס ג'ריש (נקרא גם גרישה/בורגול דק) מושרה בחצי כוס מים רותחים למשך 20 דק'
1/3 שקית כוסברה
1/3 שקית פטרוזילה
1/3 שקית נענע
2 גבעולי בצל ירוק
כוס גרעיני דלעת קלויים
כוס גרעיני חמניה קלויים
כוס חמוציות

לתיבול:
7 כפות שמן זית
כף סילאן
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז (או חצי לימון נוסף+כף סילאן נוספת)
מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
מכינים את הג'ריש
קוצצים בינוני את כל הירוקים
קולים את הגרעינים במחבת עד לשמיעת פיצפוצים (ניתן לקלות ולאחסן יומיים בארון ועדיין ישאר פציח)
מאחדים הכל יחד
מערבבים יחד את כל חומרי התיבול
ומתבלים לפני ההגשה

ויש ויתורים והקלות למעונינים
אפשר לשים רק חבילת כוסברה וענף נענע לטוויסט הרענן
אפשר לוותר על הבצל ירוק
לא חייבים לשים את כל הגרעינים
אפשר רק חצי כוס מכל סוג
לא מוכרחים לקלות את הגרעינים (רק יהיה פחות קראנצ'י)
בשבת או בכל ארוע מיוחד אני עושה את הגירסה המושקעת
אבל בימים פחות עושה ממה שיש

התמונה זה הגירסה העצלנית מהיום: (יותר פוטוגני על כלי כהה)‏ 2024-04-03.jpg:
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סלט קינואה לויטרינה

משרים 2 כוסות חדפ קינואה אדומה ולבנה כשעה
מבשלים כרגיל עם מעט שמן ומלח אבל מוסיפים לבישול כף דבש.
כשזה מבושל (חוט מסביב לגרגרים) מסירים מהאש ואם יש יותר מדי נוזלים מסננים
מתבלים במיץ לימון ומאשפזים במקרר.
חותכים בטטה בינונית לקוביות קטנות, מתבלים במעט שמ"ז ומלח גס. אופים ב220 מעלות עד לצריבה וריכוך.

לפני ההגשה מניחים את הקינואה בצלחת יפה, מפזרים מעל קוביות בטטה ואבוקדו. מעל מפזרים עלי כוסברה/בצל ירוק קצוצים.
בכוס קטנה מערבבים רוטב מ2 כפות רוטב רימונים של שקדיה+שתי כפות מיץ לימון+ כפית שמן קנולה+ מעט מלח ופלפל גרוס.
יוצקים מעל הסלט ומגישים.


* אני מראש אופה קוביות בטטה בכמות גדולה. חלק לסלט הזה וחלק לסלט עם קוביות חצילים
אם נשאר אז אני שמה בסושי טורטיה לסעודה שלישית או סתם נותנת לתינוק שלנו שמאדדדד אוהב בטטה.

** לא אוהבים כוסברה? פסדר לא שופטת ;) תחליפו באחותה החדגונית.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
סלט קינואה לויטרינה

משרים 2 כוסות חדפ קינואה אדומה ולבנה כשעה
מבשלים כרגיל עם מעט שמן ומלח אבל מוסיפים לבישול כף דבש.
כשזה מבושל (חוט מסביב לגרגרים) מסירים מהאש ואם יש יותר מדי נוזלים מסננים
מתבלים במיץ לימון ומאשפזים במקרר.
חותכים בטטה בינונית לקוביות קטנות, מתבלים במעט שמ"ז ומלח גס. אופים ב220 מעלות עד לצריבה וריכוך.

לפני ההגשה מניחים את הקינואה בצלחת יפה, מפזרים מעל קוביות בטטה ואבוקדו. מעל מפזרים עלי כוסברה/בצל ירוק קצוצים.
בכוס קטנה מערבבים רוטב מ2 כפות רוטב רימונים של שקדיה+שתי כפות מיץ לימון+ כפית שמן קנולה+ מעט מלח ופלפל גרוס.
יוצקים מעל הסלט ומגישים.


* אני מראש אופה קוביות בטטה בכמות גדולה. חלק לסלט הזה וחלק לסלט עם קוביות חצילים
אם נשאר אז אני שמה בסושי טורטיה לסעודה שלישית או סתם נותנת לתינוק שלנו שמאדדדד אוהב בטטה.

** לא אוהבים כוסברה? פסדר לא שופטת ;) תחליפו באחותה החדגונית.
שירה
איזה כייף לקרא אותך
מזמן לא ראיתי אותך פה
והמתכונים שלך תמיד שמורים אצלי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה