פרווה תפריט לשבת קודש

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
 

תתשש

משתמש חדש
תפריט השבת שלנו:
חלות ביתיות - מאסט
סלטים (לא כולם, 4/5 כל שבוע):
שיני שום בתנור
חומוס ביתי
טחינה
סחוג
פלפלים קלויים
דיפ עגבניות
טפנד זיתים
חציל עם בטטה
חציל מטוגן עם פלפלים
סלט מלפפונים
סלט עשבי תיבול

דגים:
סלמון עם דבש וחרדל/ סלמון בטריאקי/ מושט בתנור עם לצ'ו/ מושט מבושל עם ירקות/ מושט בפטריות/ סלמון או מושט עם בזיליקום ועגבניות/ וויט פיש

מרק עוף - תמיד, לפעמים עם ארבעס, אטריות או שקדי מרק

מנה עיקרית:
עוף צלי/ עוף בגריל/ פאי רועים/ בשר או חזה עוף מוקפץ עם נודלס וירקות/ תפו"א ממולאים בשר/ חזה עוף בקראסט פיצוחים/ צלי בשר/ תבשיל בשר

תוספות:
אורז סיני/ ירקות מאודים/ אנטי פסטי/ תפו"א במגוון סגנונות/ אורז עם חמוציות ושקדים/ פסטה עם כרוב/ ברוקולי מאודה
סלט חי - גזר/ נבטים/ כרוב/ ברוקולי

מנות אחרונות:
בקיץ גלידה - גלידת מנגו, גלידת לימון, גלידה עם שברי ביסקויטים, גלידת וניל בסיסית עם תוספות (פצפוצי שוקולד/ רטבים בהגשה וכו').
בחורף - מוס/ קראמבל תפוחים/ קומפוט תפו"ע/ תפו"ע אפויים

שבת בבוקר:
סלט ביצים, כבד עם בצל מטוגן, סלט חסה/ סלט כרוב/סלט פטרוזיליה ופטריות, סלטים מהערב, סלט עגבניות (עם זיתים/ עם בצל מטוגן ופקאנים/ עם בצל חי ושמן זית)
טשולנט + קוגל
מנה אחרונה - בד"כ פירות העונה/ סלט פירות, לפעמים גלידה מהערב

מתכונים - בשמחה
שלום,
למרות שזה אשכול ישן,
אשמח מאוד למתכון של :
חזה עוף בקראסט פיצוחים
 

היפי

משתמש פעיל
בשמחה:

לעוף
3 חתיכות חזה עוף שלמים, קטנים או בינוניים, בלי עור ועצמות
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
3 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לקראסט הפיצוחים
(אני שמה מה שיש בבית...)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים גס
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמניות
4 כפות שומשום שחור
2 כפות שומשום
1/2 כפית פלפל צ'ילי מיובש גרוסלבחירה
3 כפות שמן
2 כפות סילאן

הכנה
מחלקים כל חזה עוף לשניים, לקבלת שישה חצאי פרפר.
מערבבים את רכיבי התיבול ומושחים היטב את חזות העוף בתערובת התיבול.
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את חזה העוף 15 דקות, בלי כיסוי.

מערבבים היטב את כל רכיבי הקראסט, מוציאים את חזות העוף מהתנור, ובעזרת הידיים מדביקים לחלקם העליון את הקראסט.
מהדקים היטב את ציפוי הקראסט ומחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות.

מוציאים מהתנור, מקררים מעט ופורסים באלכסון פרוסות בעובי סנטימטר וחצי עד שני סנטימטרים.
מגישים לכל סועד שתיים עד שלוש פרוסות.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
וואוו אשכול מיוחד... השבת ממש רוצה לגוון!

בכל מקרה, כדי להביא עוד רעיונות- אז זה התפריט שלנו:

חלות הבית + לאפות במחבת מאותו בצק. (חמות מהפלטה)
סלטים שעדיין לא נכתבו:

פטריות חמות מעל החומוס או לצידו.
פלפלים קלויים בתנור עם שום.
קוביות חציל בתוך רוטב של מטבוחה (מתבשל יחד על האש).
רצועות קולורבי ברוטב חמוץ ושמיר יבש (דקה עבודה)

דג:
סלמון עם קראסט פיצוחים / שיפודי סלמון עם צ'ילי / סלמון ברוטב מרוקאי

מוותרים על המרק כי אחרת לא נגיע לבשרי.....

מנה עיקרית לכאלה שצריכות מהר-מהר טעים-טעים:
תבשיל אחד של אורז עם בשר ותפו"א קריספיים בתחתית. (כן כן, לקחנו מהפרסים)
או כרעיים ושוקיים מבושלים עם תפו"א ובטטה + אורז

לפעמים כשממש חייבים לגוון: נודלז עם ירקות מוקפצים ברוטב צ'ילי לצד הבשרי

סעוד"ש:
סלט טונה קלאסי עם מיונז ומ. חמוץ
פיציות / פוקאצ'ות / חלה במילוי רוטב פיצה ללא גבינ"צ
גבינת שום שמיר
סלטים חיים: כרוב עם רוטב מתוק / חסה עם עגבניות שרי

עוגות (חובה)
מגולגלות תמרים פריכות
חטיף שוקולד מריר ופצפוצי אורז חמש דקות עבודה
עוגה בחושה אחת, 10 דקות עבודה שמשתנה כל פעם לצורך הגיוון: שוקולד / שיש / מייפל / ריבת חלב ועוד....
אשמח למתכון מגולגלות תמרים.
חטיף שוקולד ופצפוצי אורז.


תודה רבה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מסכם אחרי שבת:
ליל שבת:
מנה ראשונה

פילה סלמון על מצע בצל ופטריות עם רוטב טריאקי וכוסברה.
סלט עלי ביבי עם מנגו, תפוחים וקולורבי ברוטב ויניגרט
מנה שניה
פרגית בקארי ירוק עם כרובית וזוקיני
1693082344326.jpeg

בריסקט בתנור
אורז לבן

שבת בבוקר:
מנה ראשונה

גרבלקס סלמון
סלט טרטר טונה אדומה
סשימי טונה אדומה עם רוטב פונזו ביתי
מנה שניה
טשולנט
מה שנשאר מהבריסקט

סעודה שלישית
פיתה עם טחינה ובננה..
 

אורלי1991

משתמש צעיר
ליל שבת
חלות ביתיות מחוממות על הפלטה
סלטים :
חומוס (ביתי)
טחינה (כנ''ל)
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
ממרח ביצים
ערבי
עגבניות שרי עם זיתים
חסה בכל מיני תיבולים
כרוב סגול ולבן כל מיני...
(לא כל שבת יש הכל, כן? אבל יש גם עוד הרבה סוגים שמגיעים מדי פעם)
דגים: דג קרפיון / מושט ברוטב פלפלים חריף / מושט / דניס בתנור - יש כמה מתכונים, מגוונים. / סול ממולא
בחורף - מרק עוף עם אטריות/קניידלאך/ שקדי מרק
מנה עיקרית - פרגיות ממולאות בתנור / עוף עם אורז וירקות בתנור / כרעיים עוף עם פירורים בתנור / עוף צלי בסיר - יש לי כמה, מגוונת.
תוספות - אורז, תפו''א אפויים, פשטידת ירקות או תפו''א, אנטי פסטי, מוסקה, קוביות חזה עוף עם פלפלים ברוטב אדום (מתכון משגע מניקי ב.)
מנה אחרונה - הכי אהוב - סלט פירות בחורף ואבטיח מלון בקיץ.
לפעמים מכינה גלידה או רפרפת, לפעמים לפתן פירות מבושלים.
אחרי הסעודה (אחרי שמפנים את השלחן ומדיחים כלים) - פיצוחים ועוגות, בחורף תה

שבת בבוקר
מנה ראשונה - ביצים מהטשולנט מרוסקות ומתובלות + כבד קצוץ או קוביות ברוטב + סלטים
מנה עיקרית - טשולנט+ שניצלים או פסטרמה וקיגל אטריות או תפו''א.
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת עם תוספת של סלטים חלביים בקיץ (גבינות שמנת, קוביות גבינה בולגרית בחסה וכדו')
דגים - געפילטע פיש (אמא שלי שולחת כל שבוע), קציצות טונה / סלמון, סלט טונה עם ביצה קשה, דגים מעושנים
משהו נחמד לתוספת- פשטידה (ירקות, פטריות, בצל, תירס) או נודלס עם ירקות או פסטה מוקרם
משהו מתוק לקינוח - בלינצ'עס, עוגת גבינה, עוגת שמנת וכדו' עם כוס קפה.

מלווה מלכה
משתדלת לאפות פת חמה (לחמניות, פוקאצ'ות, בייגלס וכדו')
לפעמים זה רק טוסט...
לפעמים נחה עלי הרוח ומבשלת אוכל ממש - מוקרמים, שקשוקה ועוד וכמובן סלט ירקות חי.
לקינוח כוס קפה עם עוגה שנשארה (או לא) משבת.

שבוע טוב.
אמאאא אלופה
 

אורלי1991

משתמש צעיר
ליל שבת
חלות ביתיות מחוממות על הפלטה
סלטים :
חומוס (ביתי)
טחינה (כנ''ל)
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
ממרח ביצים
ערבי
עגבניות שרי עם זיתים
חסה בכל מיני תיבולים
כרוב סגול ולבן כל מיני...
(לא כל שבת יש הכל, כן? אבל יש גם עוד הרבה סוגים שמגיעים מדי פעם)
דגים: דג קרפיון / מושט ברוטב פלפלים חריף / מושט / דניס בתנור - יש כמה מתכונים, מגוונים. / סול ממולא
בחורף - מרק עוף עם אטריות/קניידלאך/ שקדי מרק
מנה עיקרית - פרגיות ממולאות בתנור / עוף עם אורז וירקות בתנור / כרעיים עוף עם פירורים בתנור / עוף צלי בסיר - יש לי כמה, מגוונת.
תוספות - אורז, תפו''א אפויים, פשטידת ירקות או תפו''א, אנטי פסטי, מוסקה, קוביות חזה עוף עם פלפלים ברוטב אדום (מתכון משגע מניקי ב.)
מנה אחרונה - הכי אהוב - סלט פירות בחורף ואבטיח מלון בקיץ.
לפעמים מכינה גלידה או רפרפת, לפעמים לפתן פירות מבושלים.
אחרי הסעודה (אחרי שמפנים את השלחן ומדיחים כלים) - פיצוחים ועוגות, בחורף תה

שבת בבוקר
מנה ראשונה - ביצים מהטשולנט מרוסקות ומתובלות + כבד קצוץ או קוביות ברוטב + סלטים
מנה עיקרית - טשולנט+ שניצלים או פסטרמה וקיגל אטריות או תפו''א.
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת עם תוספת של סלטים חלביים בקיץ (גבינות שמנת, קוביות גבינה בולגרית בחסה וכדו')
דגים - געפילטע פיש (אמא שלי שולחת כל שבוע), קציצות טונה / סלמון, סלט טונה עם ביצה קשה, דגים מעושנים
משהו נחמד לתוספת- פשטידה (ירקות, פטריות, בצל, תירס) או נודלס עם ירקות או פסטה מוקרם
משהו מתוק לקינוח - בלינצ'עס, עוגת גבינה, עוגת שמנת וכדו' עם כוס קפה.

מלווה מלכה
משתדלת לאפות פת חמה (לחמניות, פוקאצ'ות, בייגלס וכדו')
לפעמים זה רק טוסט...
לפעמים נחה עלי הרוח ומבשלת אוכל ממש - מוקרמים, שקשוקה ועוד וכמובן סלט ירקות חי.
לקינוח כוס קפה עם עוגה שנשארה (או לא) משבת.

שבוע טוב.
עד היום חשבתי שאני אמא סופפר משקיענית חחחח
 

אורלי1991

משתמש צעיר
פורסים חצילים לפרוסות דקות, ממליחים ומניחים במסננת ל3-4 שעות.
מוציאים ומנגבים היטב.
טורפים ביחד ביצה או שתיים , רבע-שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כף שטוחה חרדל דיז'ון, שן שום פרוסה, מלח ופלפל וכפית פפריקה מתוקה.
טובלים את החצילים בתערובת, מנערים קלות ואז מצפים בפירורי לחם + שומשום
מטגנים בשמן עמוק או אופים בתבנית תנור על נייר אפיה משומן בשליש העליון של התנור.
אם מטגנים, מניחים בשכבה אחת על נייר סופג.
מחביאים מכל מי שבא לשוטט במטבח אחרת לא יישאר כלום עד שבת
בחורף אני לא מכניסה את החצילים למקרר עד לאחר הסעודה - לשמירה על פריכות הציפוי.
אלופה!!!!!!!!! תודה
אני גם מכינה לפעמים לכבוד שבת (ולכבוד בעלי שממש אוהב..) ויש לי טריק שממש משדרג- לפני הטבילה בבלילה- לטבול בקמח - זה משדרג את ההידבקות של הציפוי!
ואגב- אם לא אוכלים בשעות הקרובות - מומלץ מיד להקפיא ולהפשיר לא מכוסה על הפלטה - - תנסו - ממליצה. (נכון גם לשניצלים אגב- נשאר הרבה יותר פריך..)
 

פ.נ

משתמש מקצוען
אלופה!!!!!!!!! תודה
אני גם מכינה לפעמים לכבוד שבת (ולכבוד בעלי שממש אוהב..) ויש לי טריק שממש משדרג- לפני הטבילה בבלילה- לטבול בקמח - זה משדרג את ההידבקות של הציפוי!
ואגב- אם לא אוכלים בשעות הקרובות - מומלץ מיד להקפיא ולהפשיר לא מכוסה על הפלטה - - תנסו - ממליצה. (נכון גם לשניצלים אגב- נשאר הרבה יותר פריך..)
נראה לי שפחות מוצלח להקפיא את זה
 

shir4

משתמש פעיל
שבת אצלינו
ליל שבת
חלות קנויות
סלטים :
חומוס
טחינה
מטבוחה
סלט בורגול טאבולה
סחוג
פסטו
חסה
כרוב
עגבניות שרי
סלט ירוק לפעמים
דגים: דג סלמון / מושט ברוטב עם ירקות לפעמים דניס בתנור
בחורף - מרק קובות
מנה עיקרית - סופריטו(סוג של עוף עם תפוא) / בשר עם ערמונים ופטריות/שניצלים ברוטב(ממש מוצלח) / ממולאים .שיפודים(חזה עוף עם ירקות)
תוספות - אורז, אנטיפסטי או ברוקולי עם כרובית או שעועית ירוקה
מנה אחרונה - עוגות פרות ופיצוחים


שבת בבוקר
טשולנט או חמין ממולאים עם קבב
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת
בשבת קיץ עושים פיציות או פיצה טונה על פיתה

שבוע טוב.
 

אינדיגו

משתמש פעיל
שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
אני יכולה לשים מעל האורז תפו"א או בטטות?
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
העליתי בעבר

שווה את המאמץ...
בתאבון!
שווה גם את המחיר?
מאד התחשק לי לגוןן את הסלמון שלנו, בחנות הדגים הבנתי שמנת דניס אמורה לעלות לכל הפחות עשרים ש"ת (ק"ג דניס לא מפולט ב49 ש"ח, המוכר אמר לי שיוציא ממנו שתי מנות) בהתחשב בעובדה שסועדים אצלנו יותר מעשר ולפעמים קרוב לעשרים סועדים כ"י זה נשמע לי תקציב קצת הזוי (נתח סלמון הגון עולה בערל 120 ש"ח וגם זה המון.)
זה באמת המחיר? או שאתן מכינות דגים שלמים?
 

מ. י.

משתמש מקצוען
שבת אצלינו
ליל שבת
חלות קנויות
סלטים :
חומוס
טחינה
מטבוחה
סלט בורגול טאבולה
סחוג
פסטו
חסה
כרוב
עגבניות שרי
סלט ירוק לפעמים
דגים: דג סלמון / מושט ברוטב עם ירקות לפעמים דניס בתנור
בחורף - מרק קובות
מנה עיקרית - סופריטו(סוג של עוף עם תפוא) / בשר עם ערמונים ופטריות/שניצלים ברוטב(ממש מוצלח) / ממולאים .שיפודים(חזה עוף עם ירקות)
תוספות - אורז, אנטיפסטי או ברוקולי עם כרובית או שעועית ירוקה
מנה אחרונה - עוגות פרות ופיצוחים


שבת בבוקר
טשולנט או חמין ממולאים עם קבב
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת
בשבת קיץ עושים פיציות או פיצה טונה על פיתה

שבוע טוב.
אשמח למתכון של הסופריטו.
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ו

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אַל בְּאַפְּךָ תוֹכִיחֵנִי וְאַל בַּחֲמָתְךָ תְיַסְּרֵנִי:ג חָנֵּנִי יְהוָה כִּי אֻמְלַל אָנִי רְפָאֵנִי יְהוָה כִּי נִבְהֲלוּ עֲצָמָי:ד וְנַפְשִׁי נִבְהֲלָה מְאֹד (ואת) וְאַתָּה יְהוָה עַד מָתָי:ה שׁוּבָה יְהוָה חַלְּצָה נַפְשִׁי הוֹשִׁיעֵנִי לְמַעַן חַסְדֶּךָ:ו כִּי אֵין בַּמָּוֶת זִכְרֶךָ בִּשְׁאוֹל מִי יוֹדֶה לָּךְ:ז יָגַעְתִּי בְּאַנְחָתִי אַשְׂחֶה בְכָל לַיְלָה מִטָּתִי בְּדִמְעָתִי עַרְשִׂי אַמְסֶה:ח עָשְׁשָׁה מִכַּעַס עֵינִי עָתְקָה בְּכָל צוֹרְרָי:ט סוּרוּ מִמֶּנִּי כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן כִּי שָׁמַע יְהוָה קוֹל בִּכְיִי:י שָׁמַע יְהוָה תְּחִנָּתִי יְהוָה תְּפִלָּתִי יִקָּח:יא יֵבֹשׁוּ וְיִבָּהֲלוּ מְאֹד כָּל אֹיְבָי יָשֻׁבוּ יֵבֹשׁוּ רָגַע:
נקרא  31  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה